Originally posted by NI
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Roland Garros 2015
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
-
Nezgodan je Tsonga bio jako ovdje, igrački nezgodniji Stanu od Novaka, koliko god glupo zvučano...i uslovi su bili teži za igranje, više vjetra, nemoguće imati visok postotak prvog servisa...a Jo je svaki 10. bekend udario kako treba, puno balona nekih od kojih se ništa ne može napraviti...dok Novak svaki BH udari kako treba i daje Stanu loptice koje mu odgovaraju
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostPricamo o Vavrinki. Prle lepo kaze da je Vavrinka spasao 16 od 17 brejk lopti. Svaka cast ali sta ti to govori kad Conga koji je inace raspad cele sezone i koji je miljama udaljen od Novaka sto se tice reterna napravi vise brejk lopti nego sam Novak. Da li ti to zvuci logicno?Last edited by NI; 08-06-15, 18:31.
Comment
-
Razmjene
Code:Razmjene Wawrinka Đoković 63 1-4 (124) 61 47 5-8 (79) 32 13 9-12 (29) 16 7 13-16(11) 4 7 17+ (11) 4
“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
Prevelika očekivanja
Mislila sam da ce NI-jevopomoći, u subotu uveče otisla spokojno da spavam jedva cekajuci da vidim Novaka sa peharom, znajuci da ce biti tezak mec ali ocekivajuci vise neizvesnosti, vise drame, vise Novakove ofanzive i onu njegovu zelju i determinizam koje je pokazivao sve do finala. Koji god sve razlozi bili (umor, tezak zreb, odlican i bolji protivnik) sada je sve to proslo. Meni je kao njegovom iskrenom i velikom fanu najbitnije da Novak ovo preboli sto lakse, da izvuce pouke a on ce sigurna sam nastaviti gde je bio i gde jeste, a sve vas da podsetim na jedan mali detalj:
Federer is 33 and coming up on exactly three years since his last major trophy. Nadal, who turned 29 the day he lost to Djokovic, has won only one major title away from Roland Garros since the end of 2010.
Comment
-
Originally posted by Prle! View PostSličnosti su bile izražene još dok je Novak kotirao kao mnogo lošiji i manje uspješniji igrač, bit' će izražene i kada (ako) ga prestigne.
Novak je ekstra talentovan. Lendl nije bio. Novak je definitivno bolji i ofanzivac i defanzivac od Lendla i ima bolji tajming, return, BH, voleje i kretanje od njega. Lendl je imao bolji FH i fizicku spremu. Novak je osim toga bolji mec-plejer. Ako rijesi jos uvijek prisutni kompleks finala na GS-u, to ce tek da se pokaze. To je daleko najveca steta jucerasnjeg poraza.
Postoje dvije velike slicnosti. Prva, metodicnost u pristupu. Tu je Lendl bio bolji. Druga, spremnost da uci nove stavri. I tu je Ledl bio bolji. Ali kako je Novak talentovaniji on vise nauci uz isti utrosak energije.
Osim toga Novak se jos uvijek razvija kao igrac. Najvece pitanje je koliko jos Novak moze da traje. Godinu ili mozda 3-4. Ako bude 3-4, onda je svasta moguce.
Uzmi u obzir da sam ja Novakov navijac.
--------------
Originally posted by Prle! View PostRazmjene
Code:Razmjene Wawrinka Đoković 63 1-4 (124) 61 47 5-8 (79) 32 13 9-12 (29) 16 7 13-16(11) 4 7 17+ (11) 4
Last edited by NI; 08-06-15, 18:44.
Comment
-
Originally posted by shminka View PostNezgodan je Tsonga bio jako ovdje, igrački nezgodniji Stanu od Novaka, koliko god glupo zvučano...i uslovi su bili teži za igranje, više vjetra, nemoguće imati visok postotak prvog servisa...a Jo je svaki 10. bekend udario kako treba, puno balona nekih od kojih se ništa ne može napraviti...dok Novak svaki BH udari kako treba i daje Stanu loptice koje mu odgovaraju
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostZar vec nisi.
Vavrinka ne bi bio toliki problem da Novak protiv njega nema tako dobre rezultate u prsolosti, pa satlno mislim ovo je slucaj!
-------------------
Originally posted by Maja View PostMislila sam da ce NI-jevopomoći, u subotu uveče otisla spokojno da spavam jedva cekajuci da vidim Novaka sa peharom, znajuci da ce biti tezak mec ali ocekivajuci vise neizvesnosti, vise drame, vise Novakove ofanzive i onu njegovu zelju i determinizam koje je pokazivao sve do finala.
Ali sljedece godine cu traziti pomoc profesionalca.
Comment
-
Originally posted by NI View Post
Hvala za ovu statistiku. Glavna Vavrinkina prednost je u srednje dugackim poenima. To govori da je Vavrinka odlagao svoj napad, a ne previse cekao priliku. I ja mec pamtim na taj nacin.
Comment
-
Originally posted by NI View PostNa zalost nisam. Ja se boljim Kaia kao vraga. On nadigra Novaka. Vavrinka ga oduva sa terena.
Vavrinka ne bi bio toliki problem da Novak protiv njega nema tako dobre rezultate u prsolosti, pa satlno mislim ovo je slucaj!
-------------------
Previse vjerujes u moje sposobnosti vracanja. Podbacio sam.Ali sljedece godine cu traziti pomoc profesionalca.
,nadam se da jeste
Sto cekati RG?,Nije RG jedini turnir,ako hocemo da Novak tako razmislja moramo i mi,ocekujem tog profesionalca najkasnije do Uso
Comment
-
Originally posted by NI View PostPotcjenjujes Novakov potencijal i talenat.
Novak je ekstra talentovan. Lendl nije bio. Novak je definitivno bolji i ofanzivac i defanzivac od Lendla i ima bolji tajming, return, BH, voleje i kretanje od njega. Lendl je imao bolji FH i fizicku spremu. Novak je osim toga bolji mec-plejer. Ako rijesi jos uvijek prisutni kompleks finala na GS-u, to ce tek da se pokaze. To je daleko najveca steta jucerasnjeg poraza.
Postoje dvije velike slicnosti. Prva, metodicnost u pristupu. Tu je Lendl bio bolji. Druga, spremnost da uci nove stavri. I tu je Ledl bio bolji. Ali kako je Novak talentovaniji on vise nauci uz isti utrosak energije.
Osim toga Novak se jos uvijek razvija kao igrac. Najvece pitanje je koliko jos Novak moze da traje. Godinu ili mozda 3-4. Ako bude 3-4, onda je svasta moguce.
Uzmi u obzir da sam ja Novakov navijac.
Sličnosti njega i Novaka su ogromne. Obojica su dugo bili u sjeni konkurencije, dok nisu napravili kvalitativni skok i počeli dominirati tenisom. Kvalitativni skok je bio baziran na korištenju istih elemenata, iste taktičke i udaračke doktrine, a ogledao se u extra jakoj fizičkoj spremi, forsiranju žestokog tempa sa osnovne linije podjednako kvalitetnim udarcima sa oba krila, koji su eksploatisali protivničke mane, a vlastite 'maskirali'. Obojica su filozofiju jednog stila podigli na viši nivo. Lendl je to uradio 1985, Novak 2011. Nakon Lendla, sve je više igrača počelo tenis bazirati na power baselineu i forhendu kao dominantnom udarcu, kao što će nakon Novaka mnogo igrača bazirati tenis na njegovom stilu, što se može vidjeti i po nekim od mladih igrača kao što su Ćorić, Kozlov, Rublev, Chung i slični. Obojica su bili u nemilosti publike u odnosu na ostatak njihove glavne konkurencije i obojici je najveća igračka mana bila mentalna/psihička, a ne tehnička. Jednog je to koštalo mnogo bolje karijere (Lendla), vidjećemo hoće li i drugog (Novaka).
http://www.profesionalnitenis.com/za...-ivana-lendla/
U konačnici, Novakovo upoređivanje sa Lendlom nikako ne može biti potcjenjivanje Novaka, već odavanje poštovanja za ono što je uradio i prikazao. Poređenje sa Lendlom mu može samo imponovati, nikako ga uvrijediti, jer je Lendl u Top 5 igrača Open ere. Tako da, ako se ovo poređenje može smatrati potcjenjivački prema nekome, onda je to prema Lendlu.“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”
Comment
-
Zaista impresionira velicanje kako igre tako i taktike u Stanislava.
A on je samo igrao istim nacinom na prasini kakvim to inace cini. Lupao punom snagom po skoro svakoj loptici i mao veliku srecu da ga je nevidjeno sralo i na kraju do balcaka usralo. Da odigra jos sto ovakvih finala ne bi ovo od juce ni blizu ponovio. A da ga zaocalo na slemovima to je tek posebna prica. Prvo naleti na povredjenog Nadala pa na fizicki nacetog Novaka.
Ali dobro, treba u zivotu imati i srece. Mada se u njegovom slucaju cini kako ga je Fortuna ne samo pomilovala, nego je tu bilo i dubljeg kontakta.
#Idemo daljesigpic
Comment
-
Originally posted by pecaros View PostZaista impresionira velicanje kako igre tako i taktike u Stanislava.
A on je samo igrao istim nacinom na prasini kakvim to inace cini. Lupao punom snagom po skoro svakoj loptici i mao veliku srecu da ga je nevidjeno sralo i na kraju do balcaka usralo. Da odigra jos sto ovakvih finala ne bi ovo od juce ni blizu ponovio. A da ga zaocalo na slemovima to je tek posebna prica. Prvo naleti na povredjenog Nadala pa na fizicki nacetog Novaka.
Ali dobro, treba u zivotu imati i srece. Mada se u njegovom slucaju cini kako ga je Fortuna ne samo pomilovala, nego je tu bilo i dubljeg kontakta.
#Idemo daljesigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
Comment