Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mali osvrt i od mene......
    Jos u Rimu kada je dobio Rafu meni je bilo jasno da je Stan jedina opasnost po Novaka u RG......juce bi i Rafa isto ili jos gore prosao . Ovakva snaga u udarcu sa obe strane je potpuno fascinantna, mene je sokirao pravo da vam kazem. Kako je moguce proizvesti to sa bh strane jos jednom rukom......
    Novak je igrao na nivou kao i ceo turnir, ne zavaravajte se, ali ga je Vavrinka snagom udaraca probio i ucinio nemocnim.....Verujem i da Novak nije sanjao da ovako moze igrati.
    Da li Novak zasluzuje kao igrac da ima RG, naravno da da, ne znaci i da ce uspeti..mada verovatno hoce.
    Osvrt i na neprofesionalnost RTS....divedu gosta a on pobegne iz studija..O tvitu Ace ne bih da govorim....ono kada te je sramota njegove sramote...
    Pitanje moje nekom ko igra tenis....kako je moguce imati takvu snagu u bh iz jedne ruke
    sigpic 31. 01. 2014. Najbolji ikada je igrao u Spensu, cast je bila gledati ga uzivo!!!! Hvala ROGER!!!!

Comment

• U pravilu jednorucni BH moze generisati vise snage od dvorucnog, samo je stvar tehnike. Jednostavno cijelo tijelo radi u svrhu izvlacenja udarca, posebno na paraleli jer je mora da se postave i noge i tijelo u pravilan polozaj da bi se odigrao. Dovrucni mozes udaradi i rasirenih nogu, otvorenog tijela, jednorucni bome ne moze. Uvijek se tijelo zatvara i ide se na rotaciju cijelog tijela.

Vrlo kompleksan udarac za naucit.
      sigpic
      "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
      AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by MarRF View Post
        Novak je igrao na nivou kao i ceo turnir, ne zavaravajte se, ali ga je Vavrinka snagom udaraca probio i ucinio nemocnim.....
        Ti se zavaravas, valjda ti je tako lakse sta ja znam. Na ovom RG imamo dva Novaka. Do druge polovine 3.seta protiv Clayray-a to je bio najvisi nivo tenisa na sljaci jos od Nadalovih dana kada je ovaj bio u svom peak-u. Demolirati do tada 9-strukog sampiona na onaj nacin, a zatim i Mareja u dva i po seta je prica za sebe. Vilander je bio toliko impresioniran da je cak u svojoj emisiji rekao da po igri Novaka smatra "potecijalno najboljim igracem na sljaci svih vremena", a kad ti to kaze jedan Vilander koji je uvek imao ajd' da kazemo jedan kriticki odnos prema Novaku onda je valjda sve jasno.
        I onda pad. Novak prvo gubi brejk prednosti, propusta brejk lopte i na 5:5 Marej odigra dva neverovatna poena, dize publiku na noge i Novak nestaje sa terena. To je trenutak kad je Novak zapravo izgubio titulu. Do tog trenutka to je bio sampionski Novak pun samopuzdanja, vere u sebe, pobednik. Posle toga to je bio onaj stari Novak sumnjicav, bezvoljan, letargican. Ovo sa Stanom je bila cista egzikucija. Pobedio bi ga i Federer, a da ne pominjem Nisikorija ili Ferera.

Comment

• Novakov nivo tenisa nije sporan, ali Gaske nije igrac koji moze biti relevantan u merenju Novakove igre, Rafa se jos od pre 4 god jedva nosi sa Novakom a ovog puta je razbijen. Tesko ce in ikada vise dobiti Novaka na Slemu. I nema meni sta da bude teze ili lakse....svi osim Stana bi bili pocisceni.
          sigpic 31. 01. 2014. Najbolji ikada je igrao u Spensu, cast je bila gledati ga uzivo!!!! Hvala ROGER!!!!

Comment

• Cini se da bi ga pobedio svako iole ozbiljniji na sljaci, ali to je po meni samo Varka.
            Ali je takodje istina ovo sto skeptik pise, znatno losiji je Novak bio u finalu nego citav turnir pre toga.
            Njega je vavrinka dobio izmedju ostalog sto je i sivonja, sto moze da zapne kao niko i da generise neverovatnu snagu svojim udarcima. I inteligentnim otupljivanjem Novakovog fh i servisa - nije imao ni mrvicu problema sa Novakovim servisom.
            Mislim svaka cast Stanislavu, ali da mi je neko rekao da ce on imati RG a Novak nece, odgovorio bih mu da je lud. Stanislas covek koji igra toplo hladno, koji veze fenomenalan mec pa potom ne moze da pogodi bukcvalno nista i takav lik da veze 7 meceva za redom na tri seta!?!? WTF a jos kao slag na tortu ima 30 godina Pogodio mu se nesto laksi zreb, i u finalu Novak Djokovic koji se preplasio toga da postane jedan od teniskih besmrtnika (on to vec jeste, ali ovo bi bila sama elita)
            Svake godine se na bar po jednom slemu ako ne i na dva pojave neki likovi koji iskacu iz sablona (nisu deo velike cetvorke) a opet bljesnu i odigraju trurnire zivota. Kako je Federer samo obozavao takve likove i kako ih je pakovao - pospremao: Bagdatisa 2006, Gonzalesa 2007, Djokovica 2007 Soderlinga 2009, Rodika 2009 (to je bilo bas jebeno jenda od najvecih "kradja" slema ikada), jedino ga je Delpo dobio na US 2009.
            E u tom cucu grmi zec, rezlika izmedju njih dvojice je ta sto takvi likovi takvi Nisikoriji, Cilici, Stanislavi, sto su takvi likovi (i sto ce takvi likovi koliko mi se cini) uvek da krnje Novakove slemove i umanjuju Novakove uspehe kada igraju turnire zivota. Ako se to prestane desavati imamo mogucnost da ozbiljno komentarisemo i pricamo o Novaku kao potencijalnom GOAT-u, ako ne ....
            sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
            Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Ima samo jedan problem, Djokovic ima punih 28 godina, sve manje vremena ima da dominira u pravom smislu te reci, 1-2 godine i to je to.
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

Novakov nivo tenisa nije sporan, ali Gaske nije igrac koji moze biti relevantan u merenju Novakove igre, Rafa se jos od pre 4 god jedva nosi sa Novakom a ovog puta je razbijen. Tesko ce in ikada vise dobiti Novaka na Slemu. I nema meni sta da bude teze ili lakse....svi osim Stana bi bili pocisceni.
                Ja uopste nisam pomenuo Gaskea, njega bi pobedio Novak vezanih ruku takoreci. Sto se tice Nadala sada je lako to reci kada ga je Novak demolirao. Pre turnira tri glavna favorita za titulu su bili Novak, Marej i Nadal. To sto mislis ovako, ja onako je nevazno. Vecina strucnjaka je smatrala da ce titulu uzeti neko od njih trojice, naravno Novak je imao najvise sanse. I sta se desi, Novak pocisti Nadala, demolira Mareja do 5:5 u trecem setu i onda ga publika syebe. To mu su isto desilo na WB prosle godine kad je servirao za mec u 4.setu protiv Federera i kad je ceo stadion bio uz Svajcarca. Da bi potom otisao u WC da se smiri i na kraju nekako na volseban nacin dobio mec. I ovde je posle treceg seta otisao u WC vise da smiri i fokusira za 4.set nego sto je bio MTO i verujem da bi 4. set i dobio da nije prekinut zbog navodne oluje. Sve ga je to poremetilo ali za to je sam kriv tj. njegova priroda. Ne moze protiv sebe.

Originally posted by Sandugp View Post
                Cini se da bi ga pobedio svako iole ozbiljniji na sljaci, ali to je po meni samo Varka
                Ne, nije varka. Ne postoji mislim igrac ovakvog kalibra koji je emotivniji od Novaka i koga neke neteniske stvari mogu poremete. On tog dana jednostavno glavom nije bio u mecu i to nema veze sa Vavrinkinim BH, Nadalovim FH, Federerovim servisom i ostalim tehnickim aspektima igre. Zasto nije... to je veliko pitanje. Da li ga je Marej toliko fizicki izmorio, da li ga je publika mentalno ponovo syebala, da li je vetar bio jak... ili sve to zajedno. Na MTF sam cak procitao suludu teoriju da je namerno izgubio. Vavrinkina pobeda je cista kao suze u to nema sumnje, i ja sam ovakvu igru ocekivao njega ali nisam od Novaka. Prosle godine ga je izbacio Nisikori sa US Opena, sad ga Vavrinka pobedjuje u finalu a covek u svom peak-u, dominira ATP vec nekoliko godina. Nesto tu ne stima.

Comment

Mali osvrt i od mene......
                  Jos u Rimu kada je dobio Rafu meni je bilo jasno da je Stan jedina opasnost po Novaka u RG......juce bi i Rafa isto ili jos gore prosao . Ovakva snaga u udarcu sa obe strane je potpuno fascinantna, mene je sokirao pravo da vam kazem. Kako je moguce proizvesti to sa bh strane jos jednom rukom......
                  Novak je igrao na nivou kao i ceo turnir, ne zavaravajte se, ali ga je Vavrinka snagom udaraca probio i ucinio nemocnim.....Verujem i da Novak nije sanjao da ovako moze igrati.
                  Boldovani dio je sve sazeo u jednoj recenici.

Vi Federerovci ste strasno objektivni kad se ne prica o Rodzer ili Rafi.

Spoiler
                  A onda procitah Bojanin komentar.

Originally posted by bojanaBG View Post
                  Ima samo jedan problem, Djokovic ima punih 28 godina, sve manje vremena ima da dominira u pravom smislu te reci, 1-2 godine i to je to.
                  Last edited by NI; 09-06-15, 09:50.

Comment

• Ne bi svaki iole ozboljan igrac na sljaci bio u stanju da ga stavi u poziciju u koju ga je Stanislas stavio.
                    Kada nije mogao da probije Mareja rekao sam sebi: Dobro to je Marej ludak stize sve igra mrtvu igru otupi Novakov fh, ali protiv Vavca ce biti bolje, protiv njega ce biti vise laksih poena. Nije mogao ni Vavca da probije jer ga je i ovaj blok riternom i defanzivnim slajsom urnisao.
                    Conga ne bi imao nikakve sanse (Conga ipak nije sljakas) Federer bi imao jer takodje koristi te blok riterne, ali opet znatno manje jer ne moze da bije bh kao stanislas (niti toliko jako niti toliko konstantno), Nisikori je odlican napadac, ali mu je servis smesan a i defanziva s obzitrom na njegove mogucnosti, ritern takodje, protiv njega bi Novak imao brdo laganih poena na svoje servis gemove.
                    skeptik samopouzdanje se gradi tokom meca, u zavisnosti od kretanja rezultata i igre, i gubi takodje. Ali tako se takodje i teraju demoni. E sada svi ovi igraci koje sam naveo bi svojim nedostatcima uticali na to da Novak ako vec ne pocne kako treba kroz sam mec razbij svoje demone i na kraju uzme RG, dok ovaj Mican Stanislas, je jednostavno imao takvu igru koju Novak nikako nije mogao da probusi, niti da joj nadje slabu tacku (ne odgovara mu Mican na sljaci).
                    Mogao je mec da izvuce samo na izuzetan sampionski mentalitet i na fizikalije. Ali fizicvki nije bio na maksimumu morao je da igra i dan pred finale dok Stanko nije a mentalno poremecen zbog vaznosti meca i zbog toga sto nikako nije tokom citavog meca uspevao da nadje protiv igru za Stanka. E onda propusta 0-40 (a za Novaka je u zadje vreme porpustiti 0-40 na protivnicki servis kao "Dobar dan") i tu se sve zavrsava, poslednji trzaj kada spasava mec loptu i pravi novu brejk loptu. Da je tu napravio brejk opet bi verovatno dobio, ali suvise letargicno salje fh u aut. Cao zdravo.
                    sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                    Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                      Ne bi svaki iole ozboljan igrac na sljaci bio u stanju da ga stavi u poziciju u koju ga je Stanislas stavio.
                      Znaci da ga je mogao pobijedti samo Stan i mozda Nishikori. Zbog Rima mislim da Nishikori ipak ne bi.

Novak je na ovom turniru sve odradio rutinski osim tri stvari.

1.
                      Protiv Rafe su se kod 4:0 pojavili demoni. To je relativno lako prebolio jer je sa Rafom bilo sve prouceno, isplanirano i testirano. Samo je bilo pitanje koncetracije, defakto rutine.

2.
                      Protiv Marija je izgubio koncetraciju u 3. setu i publika ga je iznervirala, ali an kraju je sve ispalo dobro. I protiv Marija je skoro sve bilo prouceno, isplanirano i testirano. Opet je bilo pitanje koncetracije.

3.
                      Protiv Vavrinke je upao u probleme kad je Vavrinka digao igru. Novak nije mogao da prevazidje to koncetracijom i rutinom jer iako je sve bilo prouceno, nije sve bilo isplanirano a pogotovo nije bilo testirano. Trebalo je improvizirati na terenu, trebao je Novakov X faktor. Umor i opterecenje su ucinili da improvizacija nije bila moguca.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                        Ne bi svaki iole ozboljan igrac na sljaci bio u stanju da ga stavi u poziciju u koju ga je Stanislas stavio.
                        Conga ne bi mogao da ga pobedi, to sam i ranije napisao. Ali u onakvom stanju Federer, Nisikori, Ferer... da, jer je bio u dubokom kanalu.

Originally posted by Sandugp View Post
                        Mogao je mec da izvuce samo na izuzetan sampionski mentalitet i na fizikalije. Ali fizicvki nije bio na maksimumu morao je da igra i dan pred finale dok Stanko nije a mentalno poremecen zbog vaznosti meca i zbog toga sto nikako nije tokom citavog meca uspevao da nadje protiv igru za Stanka.
                        Slazemo se oko ovog ali to je samo potvrda da je nivo njegovog tenisa u finalu bio znatno nizi od onog prikazanog do tada.

Comment

• Ne razumijem vas,po citav dan sjedite pred TV i com,gledate tenis i niste u stanju da prepoznate neciju fenomenalnu partiju.Covjek je imao 67% prvog servisa prosjecne brzine 200kmh,3h je samarao lopticu s obje strane prosjecnom brzinom od 130/135kmh,s osnovne i par metara iza nje igrao winnere koje ni 2 Djokovica ne bi vratila i onda dodjete vi i pitate se gdje je Novak pogrijesio.Nigdje,covjek je jednostavno bio bolji.Novak je igrao svoju standardnu igru koja protiv raspucanog Wawrinke nije bila dovoljna.

Comment

• Jedina "greska" mu je bila ta sto je igrao svoju standardnu igru,morao je puno agresivnije da igra,ide na winnere.Pocetkom 4. seta je pogodio jedan BH winner i mislio sam da je odlucio da ide na sve ili nista medjutim on je nastavio u starom ritmu. Besmisleno je reci da je podbacio,Stan ga je jednostavno "outclasssed" (citiram Matsa)

Comment

• Fantasticna igra Wawrinke i prosecna igra Djokovica se nadopunjuju. Jedna hrani drugu. I nije samo do igre, nego do stava na terenu. Stav Djokovica je bio neshvatljiv, on se jednostavno slomio na tom mecu, i to od samog pocetka. Nije bilo perioda u mecu kada je on bio sa jasnim fokusom i intenzitetom. Mozda par puta, ali to je toliko kratko trajalo i to je bila takva nesigurnost, da mislim da ovakav pad u odnosu na prethodne meceve nisam videla skoro u sportu.
                              Sa druge strane Wawrinka kao da je svega toga bio savrseno svestan, znao je koliko je Djokovic nervozan i uspeo je da taj sampionski stav odrzi tokom celog meca i realizira pobedu. On je to naravno pored glave uradio i igrom, ali Djokovic mu je debelo pomogao da realizira tu igru. Djokovic nije bio spreman razmisljati, a kamoli promeniti takitku koja ocito ne funkcionira. Reci da Djokovic nema oruzje za Wawrinku meni je smesno. Djokovic od pre nedelju dana bi bez poblema odveo mec u peti set. Ali, on nije uspeo izazvati igru Wawrinke, nije uspeo da njega ucini nervoznim, a znamo koliko kod njega je tanka granica medju sigurne i katastrofalne igre. Nije uspeo testirati slabosti protivnika jer je previse bio zaokupljen svojim.
                              Vrlo slicno proslogodisnjem finalu, sa tom razlikom gore po nega, sto prosle godine ni priblizno nije imao ovakvu formu. Veliku sansu je propustio ne samo da pobedi, nego bar da izgubi izjednacen mec. To vec nije slucajnost nego sastavni deo njegove igre.
                              Last edited by Niki; 09-06-15, 10:54.

Comment

• Originally posted by Damir View Post
                                Ne razumijem vas,po citav dan sjedite pred TV i com,gledate tenis i niste u stanju da prepoznate neciju fenomenalnu partiju.Covjek je imao 67% prvog servisa prosjecne brzine 200kmh,3h je samarao lopticu s obje strane prosjecnom brzinom od 130/135kmh,s osnovne i par metara iza nje igrao winnere koje ni 2 Djokovica ne bi vratila i onda dodjete vi i pitate se gdje je Novak pogrijesio.Nigdje,covjek je jednostavno bio bolji.Novak je igrao svoju standardnu igru koja protiv raspucanog Wawrinke nije bila dovoljna.
                                Ne kapiras neke elementrne stvari. Tenis je mnogo vise od pukog udaranja loptice preko mreze. To je kompleksan sport gde je glava podjednako bitna kao i tehnika, nekad cak i vise. Nabrajas tehnicke aspekte meca kao da su oni uvek najvazniji.
                                Novak je recimo izgubio od Nadala u MC prvi put posle 7 uzastopnih pobeda jer mu je deda bio umro a ne zato sto je ovaj lupao servis 200 kmh ili imao vise 20 vinera od njega. Glavom nije bio u mecu.
                                Slicno je bilo i ovde. Bio je bez inteziteta i fokusa. Zasto? To samo on zna. Niki je lepo to objasnila da se ne ponavljam.
                                Nabrajas Vavrinkinu statistiku a gde ti je Novakova, cisto radi objektivnosti. Uporedi statistiku ovog meca sa onom iz AUS Opena ove godine gde je Novak pobedio Vavrinku pa ce ti biti neke stvari biti jasnije. Niko ne spori Vavrinkinu odlicnu i nadasve inteligentu igru ali Novak je bio daleko od svoje prepoznatlivije igre. Primera radi na AUS Openu ove godine je prosecan Novakov prvi servis bio brzi od Vavrinkinog prvog 192kmh/187kmh. Ovde mu je servis potpuno zakazao.
                                Vavrinka je odigrao odlicno, Novak ispod svog proseka i rezultat je takav kakav je.

Comment

Working...
                                X