Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by skeptik View Post
    Ne kapiras neke elementrne stvari. Tenis je mnogo vise od pukog udaranja loptice preko mreze. To je kompleksan sport gde je glava podjednako bitna kao i tehnika, nekad cak i vise. Nabrajas tehnicke aspekte meca kao da su oni uvek najvazniji.
    Novak je recimo izgubio od Nadala u MC prvi put posle 7 uzastopnih pobeda jer mu je deda bio umro a ne zato sto je ovaj lupao servis 200 kmh ili imao vise 20 vinera od njega. Glavom nije bio u mecu.
    Slicno je bilo i ovde. Bio je bez inteziteta i fokusa. Zasto? To samo on zna. Niki je lepo to objasnila da se ne ponavljam.
    Nabrajas Vavrinkinu statistiku a gde ti je Novakova, cisto radi objektivnosti. Uporedi statistiku ovog meca sa onom iz AUS Opena ove godine gde je Novak pobedio Vavrinku pa ce ti biti neke stvari biti jasnije. Niko ne spori Vavrinkinu odlicnu i nadasve inteligentu igru ali Novak je bio daleko od svoje prepoznatlivije igre. Primera radi na AUS Openu ove godine je prosecan Novakov prvi servis bio brzi od Vavrinkinog prvog 192kmh/187kmh. Ovde mu je servis potpuno zakazao.
    Vavrinka je odigrao odlicno, Novak ispod svog proseka i rezultat je takav kakav je.
    Ja sam mislio da NI precenjuje Novaka,ali izgleda da si ti jos gori Tvoje misljenje je da u svakom mecu protiv bilo koga Novak mora da pobedi ako je na nivou(to zaključujes na osnovu Novakove dominacije ove godine),ne mozes da podneses da Novak gubi od Wawrinke sa kojim ima 17:3 H2H,a da nista nije mogao,pre meca uveren sam da si mislio da Novak ne moze da izgubi sem ako ne odigra los mec(ne krivim te i ja sam bio sličnog misljenja),ali najgore je sto nisi spreman da promenis misljenje jer si razocaran u Novaka(ja nisam razocaran u Novaka,nego sam razocaran zato sto mu se nikako ne da da osvoji Rg),da je izgubio od Rafe,a igrao na ovakvom nivou,mozda bi i priznao da nije Novak kriv i da je igrao dobro,ali uzasno te nervira sto je od Stana izgubio,a ni ne shvataš da Stan lakse od Rafe Novaka moze uciniti bespomocnim,jednostavno prihvati da sudbina nije bila na Novakovoj strani da osvoji RG,a ne odma stavljati na njega krivicu(jeste on malo kriv,ali samo malo)

Comment

• Originally posted by Srkisa View Post
      Ja sam mislio da NI precenjuje Novaka,ali izgleda da si ti jos gori Tvoje misljenje je da u svakom mecu protiv bilo koga Novak mora da pobedi ako je na nivou(to zaključujes na osnovu Novakove dominacije ove godine),ne mozes da podneses da Novak gubi od Wawrinke sa kojim ima 17:3 H2H,a da nista nije mogao,pre meca uveren sam da si mislio da Novak ne moze da izgubi sem ako ne odigra los mec(ne krivim te i ja sam bio sličnog misljenja),ali najgore je sto nisi spreman da promenis misljenje jer si razocaran u Novaka(ja nisam razocaran u Novaka,nego sam razocaran zato sto mu se nikako ne da da osvoji Rg),da je izgubio od Rafe,a igrao na ovakvom nivou,mozda bi i priznao da nije Novak kriv i da je igrao dobro,ali uzasno te nervira sto je od Stana izgubio,a ni ne shvataš da Stan lakse od Rafe Novaka moze uciniti bespomocnim,jednostavno prihvati da sudbina nije bila na Novakovoj strani da osvoji RG,a ne odma stavljati na njega krivicu(jeste on malo kriv,ali samo malo)
      Ne mogu svakom da pojedinacno objasnjavam iznova neke elementarne stvari a ionako moram po dete u vrtic. Procitaj komentar Niki na prosloj strani, inace Nadalov fan, sve objasnila. Prostije i jasnije ne moze od toga.

Comment

• ne znam da li je netko od vas gledao prijenos na ES,početak meča, i doktor tenisa Mats kaže da Wawrinka može do pobjede. Treći ili četvrti gejm kaže da je sada jako blizu uvjerenja u Stanovu pobjedu jer Novak trenutno ne može Wawrinki ništa ostaje mu samo nadati se da Wawrinka u razmijeni pogriješi.

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
          Ne mogu svakom da pojedinacno objasnjavam iznova neke elementarne stvari a ionako moram po dete u vrtic. Procitaj komentar Niki na prosloj strani, inace Nadalov fan, sve objasnila. Prostije i jasnije ne moze od toga.
          I Niki ne veruje da Novak moze igrati dobro,a izgubiti od onakvog Wawrinke,jer je njen mezimac toliko puta isprasen od Novaka,pa ne moze da prihvati da Rafa ne moze ni da uzme set na RG,a da Stan onako nadigra Novaka kako ga nikad Rafa ni kad je bio u top formi nije nadigrao i ja nju razumem kao i tebe

Comment

• Jašta, al zato kad ostali griješe protiv najboljih i kad igraju loše, natjerani su da igraju loše

Comment

• Originally posted by Mrkela View Post
              ne znam da li je netko od vas gledao prijenos na ES,početak meča, i doktor tenisa Mats kaže da Wawrinka može do pobjede. Treći ili četvrti gejm kaže da je sada jako blizu uvjerenja u Stanovu pobjedu jer Novak trenutno ne može Wawrinki ništa ostaje mu samo nadati se da Wawrinka u razmijeni pogriješi.
              Svako ko je gledao demoliranje Rogera je mogao da zakljuci da Stan ima prilicno dobre sanse da osvoji turnir ako ponovi takvu partiju.
              Prijatelj mi je tih dana bio u Milanu,nije mogao da gleda meceve,pratio je na livescoru mec Rogera i Stana i na Viberu me pitao sta se desava na terenu,moj odgovor je bio "Stan ga busi sa svih strana,ako ovako bude igrao u finalu dobit ce i Novaka jer je ove njegove udarce nemoguce vratit".Covjek me poslusao,u subotu se preko Beograda vratio u BiH,ulozio 60KM na Stana,digao 288KM i sad je duzan da me pocasti.
              Noletovci su mi previse neobjektivni i to mi najvise "smeta".Kad je Novak u 1/4 finalu igrom koja je bila losija od Stanove finalne dobio nikad losijeg Rafu na RG 90% komentara je islo u pravcu "sjajni Nole,superiornost,tata tenisa itd".Samo njih 10% je priznalo da je Nadal samo sjena onog starog igraca. U finalu je Stan bio bolji nego Novak u 1/4 a Novak bolji nego Rafa u 1/4,medjutim u ovom slucaju 90% njih prica kako je Novak los a samo za 10% je Stan iskljucivi krivac za Novakov poraz.
              Dvostruki standardi ;)

Comment

Ja sam mislio da NI precenjuje Novaka....
                I ja to ponekad mislim.

Comment

• Ima ovde super analiza i komentara pa rekoh da i ja napisem koju...
                  Wawrinka jeste igrao sjajan tenis i apsolutno zasluzeno dobio ali... Novak kao da je bio bez plana B i to je sada vec jako zabrinjavajuce jer je zbog toga pogubio bar 2-3 GS-a (objektivno a mozda i svih 4-5 nerealno ;)). Ako se pogleda njegova dominacija od 2011 na ovamo (18 GS, 7 titula, 6 finala, 4 polufinala i 1 cetvrtfinale) statistika je zastrasujuce losa uzevsi u obzir konstantnost (od zadnjih 9 finala samo 3 titule!? Procenat kao npr. Andy u dosadasnjoj karijeri 2-6). Dzaba i 50 mastersa u karijeri kada svi dobro znaju sta je u tenisu najbitnije... Jeste Wawrinka igrao maestralan tenis u nedelju ali onakav "Nadalovski" (sigurno ce poceti da gresi a ja cu da vracam) pristup na turniru koji mu je godinama nocna mora i gde je par dana ranije deklasirao svog nemezisa je blago receno bio uzasan. Njegov sadasnji trener npr. bi skakao, padao, bacao se i opet dizao na mrezi i bukvalno poginuo na njegovom mestu. A Stan i pored onakve igre 2 puta u 4-om setu mu je odskrinuo vrata a to teniser Noletovog kalibra nikako ne sme sam sebi da zatvori. Sve u svemu, neko ranije lepo napisa... Novi Ivan Lendl... na zalost.

Comment

• Ja mislim da navijaci Djokovica nikada nisu bili manje subjektivni nego sada. Posebno NI koji znamo da je najsubjektivniji ovde a i najsujeverniji
                    Ne mesam ja Rafu u ovome jer nije on niti konkurentan trenutno, niti merilo.
                    Nisam jedina koja nije verovala da Djokovic moze toliko pasti u finalu. Ja mislim da je njegov pad poceo u polufinalu u trecem setu i kao da se uopste nije zaustavio. To nema veze sa Wawrinkom i to ne znaci da ne bi on svakako dobio. Ali sigurna sam da bi finale drugacije izgledalo.
                    Wawrinka je odigrao savrsen mec, i tehnicki i mentalno, to mnogo puta radi i Novak, ali uvek dodje kriza koji ramnopravni protivnik iskoristi i okrene stvar na svoju stranu. Znaci ili nije bilo krize kod Wawrinke ili nije bilo ramnopravnog igraca.
                    Mentalno oni su zamenili uloge, Djokovic se ponasao kao autsajder, a Wawrinka kao favorit. To jeste veliki problem po Djokovica, a nikakva prednost po Wawrinki jer se on nikada niti ponasa, niti oseca tako. Osim sto ima dva GS.
                    Da je apsurd veci na kraju je Djokovic delovao ispunjeno kada je dobio aplauz kao porazeni. Izgubio je trofej zbog tog aplauza. Dobio je paznju. Mislim da pored velike sportske pobede Wawrinke, mi smo svedocili nesrecnom delu koji Novak nikako ne moze da nadraste, da bude voljen od svih umesto pobednik samo za sebe.

Comment

Ja sam mislio da NI precenjuje Novaka,ali izgleda da si ti jos gori
                      Ne precenjujem ja Novaka nego ga ti debelo podcenjujes ako ti ne vidis da je ovo bilo u najmanju ruku prosecno izadnje Novaka u finalu. Covek ove godine ima 1 GS, 4 MS, bez poraza na sljaci i ti kazes ja ga precenjujem?! Dali kvotu 1.35 protiv Nadala, 1,17 protiv Mareja, 1.15 protiv Vavrinke, i to kazes ja ga precenjujem?! To bi isto bilo kao kad bi mi 2006 neko rekao, ti precenjujes Federera.

Originally posted by Mrkela View Post
                      ne znam da li je netko od vas gledao prijenos na ES,početak meča, i doktor tenisa Mats kaže da Wawrinka može do pobjede. Treći ili četvrti gejm kaže da je sada jako blizu uvjerenja u Stanovu pobjedu jer Novak trenutno ne može Wawrinki ništa ostaje mu samo nadati se da Wawrinka u razmijeni pogriješi.
                      Ma nema sta da kaze Mats. Ja sam to video doduse na pocetku drugog seta. Stefanu sam rekao da od Novaka nema leba i da ide da stavi pare na Vavrinku jer je brejk visio u vazduhu. Nije poslusao.

Originally posted by Damir View Post
                      Kad je Novak u 1/4 finalu igrom koja je bila losija od Stanove finalne dobio nikad losijeg Rafu na RG 90% komentara je islo u pravcu "sjajni Nole,superiornost,tata tenisa itd".Samo njih 10% je priznalo da je Nadal samo sjena onog starog igraca. U finalu je Stan bio bolji nego Novak u 1/4 a Novak bolji nego Rafa u 1/4,medjutim u ovom slucaju 90% njih prica kako je Novak los a samo za 10% je Stan iskljucivi krivac za Novakov poraz.
                      Ti si zakljucio da Rafa nikad nije losiji nakon Novakove ubedljive pobede. Da je bilo obrnuto imao bi drugu pricu. A o Novakovoj superiornoj igri su pricali Mats, Mekenro, Evert... Ako si ti veci strucnjak i poznavalac tenisa od njih, onda OK.
                      Novak je protiv Nadala bio sjajan a Nadal onakav kakav je bio cele sezone, znaci nikakav. Cak mislim da se u 3.setu i predao sto mu se ranije nikad nije desavalo. By the way, mene je Stan vise impresionirao igrom protiv Federera nego protiv Novaka.
                      Ovde u komentarima preovladju dva vidjenja meca.
                      Jedni koji smatraju da je Vavrinka odigrao mec zivota protiv Novak koji je odigrao finale na istom nivou kao i pre finala.
                      I drugi koji smatraju da je Vavrinka odigrao odlican mec protiv prosecnog Novaka. Ja spadam u ovu grupu, a Niki objasnila.

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                        Posebno NI koji znamo da je najsubjektivniji ovde a i najsujeverniji
                        Bas ti hvala.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                          Bas ti hvala.
                          Znas da se salim.
                          Objektivan si ti sem kada je u pitanju Novak. Tada si i emotivan.
                          Ali mislim da si sada objektivniji nego sto je realno. A, to je cista emotivnost i nacin da se spravis ovim teskim porazom. I ne samo ti. I tako treba, ovo je ipak sport.

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                            Znas da se salim.
                            Objektivan si ti sem kada je u pitanju Novak. Tada si i emotivan.
                            Ali mislim da si sada objektivniji nego sto je realno. A, to je cista emotivnost i nacin da se spravis ovim teskim porazom. I ne samo ti. I tako treba, ovo je ipak sport.
                            Ma znam da se zezas.

Ti nikada neces shvatiti koliko meni brojevi znace.

Stan ima razoran 1. servis. Noramalno ubacuje unutra 57% a u nedjelju je imao 67%.
                            Vineri/ neiznudjene 60:45.
                            Faktor dominacije 1.24 (kad je pobijedio u Australiji imao je 0.86, tj . Novak je bio dominantan 1.16).

Comment

• Djaba objašnjavati i crtati, sve je to samo egzekucija bila...niko nije skontao ni gdje je u po frke Novak počeo hvatati servise, što protiv Isnera ne radi

GSovi od 2014

Novak 2
                              Stan 2
                              Rafa 1
                              Čipe 1

Tri zaslužena kvalitetom, napretkom i radom...a ostala tri...dobijena na bingo listiću
                              Last edited by shminka; 09-06-15, 18:26.

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                                @Torima

Sve potpisujem osim posljednjeg pasusa. Mislim da Stan nije izgledao kao 'sila', već je igrao kao 'sila', te da je rezultat upravo posljedica takve igre.
                                Opet kažem, i podvlačim, Nole mu je dopustio kao i Fed. Fed zbog fizički slabijih mogućnosti, a Nole zbog mentalnih slabosti. Kad sam odgledao skraćene snimke protiv Rafe, i nakon toga Marej i Vav, sve mi je jasnije da je prizivanje crnih "pu pu" mačaka od strane NI, bilo prosto prirodan sled. Platio sam danak angažovanju na poslu i nedostatku vremena za praćenje tura.

Ovde prestajem, ali i dalje mislim da će Novak ispisati mnoge stranice rekorda ATP žurnala u narednim godinama.

pitanje za Prleta: da li je Nole sličniji Agasiju ili Groznom?
                                Last edited by Torima; 09-06-15, 18:42.

Comment

Working...
                                X