Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wimbledon 2014

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• У току првог сета сам био срећан како ноле лепо контролише Ролетове ударце и писао како је Ноле сигурнији и бољи, када је изгубио тај први сет угризао сам се за језик, реко сада ћу само да кукам и да га кудим, ради урока.. кад год га похвалим он изгуби.. зато не узимајте за озбиљно моје постове током меча... морам да терам малере....
    sigpic

Comment

• E car si Ziko.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Comment

• Dva najbitnija momenta u mecu gde je momentum otiisao na suprotnu stranu,
        1.Celindj Rogera na mec loptu,nakon toga sve je na Rogerovoj strani do 3-3 u 5.setu
        2.Dva Novakova odlicna napadacka forhenda kod rezultata 3-3 u 5.setu i 30-40,tu je Novak prelomio mec.

Comment

• Znao sam da nema sanse da ce biti kao sa generalnom probom. Novi dan jednostavno, veci motiv, sve je drugacije.
          sigpic

Comment

• Novak - Federer 5. set

1.
            Sada kad znamo sto se desilo, mozemo reci da je pauza izmedju 4. i 5. seta pogodovala Novaku. Nije to bilo kao pauza izmedju 3. i 4. seta 2012. Novak se nije grizao sto je propustio, nego se smirio i sabrao. Mislim da je tu Bekerova zasluga velika.

Pauza je s druge strane djelovala lose na Federera. On je sad bio favorit i poceo je da vidi 8. Uimbldon. Jeste vidjeli onaj pogled prema ploci sa imenima kad se vracao nazad na teren?

2.
            Prvo sto me je iznenadilo da je Novak relativno lako sacuvao svoj prvi servis gem u 5. setu. Rodzer je sacuvao svoj jos i lakse. Isto se ponovilo sa dva naredna gema.

Da li je Federer pogrijesio sto je bio manje agresivan nego u 4. setu? Mislim da ne. Bilo je za ocekivati da ce se Novak raspasti. S druge strane, Rodzerova agresivnost dolazi sa cijenom – rizik od gresaka. Neiznudjene greske su siguran nacin da vratis protivniku samopouzdanje.

No, sve to nije bilo dovoljno da pomislim da se Novak oporavio. Tek kada je Federer dosao do brejk lopte a Novak je spasio i sacuvao servis, shvatio sam da sve nije gotovo.

3.
            Shvatio je to i Federer i vise nije bilo lako biti opusten. Tim vise sto je uskoro bilo 4:3 za Novaka. Kod 4:4, onaj koji servira drugi, servira da bi ostao u mec. Drugi je servirao Federer. Samim tim Novak je imao prednost jednom kad se dodje do 4:4.

Servirajuci na 4:3, Federer pokazuje da je pod pritiskom. To dijelom dolazi od iznenadjujuce dobrog Novakovog returniranja. Nole ce da dodje do tri brejk lopte, dvije vezane u tom gemu. Ali nece da brejkne.

Mislio sam se je li bolje da brejkne i ponovo servira za mec ili da Federer sacuva servis, cime bi postalo izvjesno da Novak nece opet biti
            u situaciji da servira za mec.

Nije brejknuo i tako je ispalo bolje.

4.
            U sledecem gemu na Novakov servis, Rodzer dolazi do 15:15 i onda promasuje najlaksi smesh koji je igro citavog dana. Sve ostale je realizovao. Tada mi se vratila nada da ce Novak da pobijedi. Od tog trenutka je Rodzer imao da se grize zbog necega.

Kada je na Rodzerove servis, najvecim dijelom zbog svojih returna, Novak dosao do dvije mec lopte, Federer je pokazo razumnjivu nervozu a Nole punu sabranost. Federer je napravio prilicno bazicnu gresku na prvoj od te dvije lopte.

Nevjerovatna pobjeda Novaka. Nanovo je dobio mec kad su ga svi otpisali!

PS

U svih pet setova Novak je imao set loptu. To se rijetko desava.
            Last edited by NI; 07-07-14, 00:26.

Comment

• Originally posted by NI View Post
              1.
              Sada kad znamo sto se desilo, mozemo reci da je pauza izmedju 4. i 5. seta pogodovala Novaku. Nije to bilo kao pauza izmedju 3. i 4. seta 2012. Novak se nije grizao sto je propustio, nego se smirio i sabrao. Mislim da je tu Bekerova zasluga velika.

Pauza je s druge strane djelovala lose na Federera. On je sad bio favorit i poceo je da vidi 8. Uimbldon. Jeste vidjeli onaj pogled prema ploci sa imenima kad se vracao nazad na teren?

2.
              Prvo sto me je iznenadilo da je Novak relativno lako sacuvao svoj prvi servis gem u 5. setu. Rodzer je sacuvao svoj jos i lakse. Isto se ponovilo sa dva naredna gema.

Da li je Federer pogrijesio sto je bio manje agresivan nego u 4. setu? Mislim da ne. Bilo je za ocekivati da ce se Novak raspasti. S druge strane, Rodzerova agresivnost dolazi sa cijenom – rizik od gresaka. Neiznudjene greske su siguran nacin da vratis protivniku samopouzdanje.

No, sve to nije bilo dovoljno da pomislim da se Novak oporavio. Tek kada je Federer dosao do brejk lopte a Novak je spasio i sacuvao servis, shvatio sam da sve nije gotovo.

3.
              Shvatio je to i Federer i vise nije bilo lako biti opusten. Tim vise sto je uskoro bilo 4:3 za Novaka. Kod 4:4, onaj koji servira drugi, servira da bi ostao u mec. Drugi je servirao Federer. Samim tim Novak je imao prednost jednom kad se dodje do 4:4.

Servirajuci na 4:3, Federer pokazuje da je pod pritiskom. To dijelom dolazi od iznenadjujuce dobrog Novakovog returniranja. Nole ce da dodje do tri brejk lopte, dvije vezane u tom gemu. Ali nece da brejkne.

Mislio sam se je li bolje da brejkne i ponovo servira za mec ili da Federer sacuva servis, cime bi postalo izvjesno da Novak nece opet biti
              u situaciji da servira za mec.

Nije brejknuo i tako je ispalo bolje.

4.
              U sledecem gemu na Novakov servis, Rodzer dolazi do 15:15 i onda promasuje najlaksi smesh koji je igro citavog dana. Sve ostale je realizovao. Tada mi se vratila nada da ce Novak da pobijedi. Od tog trenutka je Rodzer imao da se grize zbog necega.

Kada je na Rodzerove servis, najvecim dijelom zbog svojih returna, Novak dosao do dvije mec lopte, Federer je pokazo razumnjivu nervozu a Nole punu sabranost. Federer je napravio prilicno bazicnu gresku na prvoj od te dvije lopte.

Nevjerovatna pobjeda Novaka. Nanovo je dobio mec kad su ga svi otpisali!

PS

U svih pet setova Novak je imao set loptu. To se rijetko desava.
              Hvala NI jedva sam cekao tvoj maestralni post.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Comment

• @Ni ti ovo nemoj da citas

Spoiler
                Ima li neko bre da ova pisanja od Nija doturi Novaku ?
                I to bas sada dok traje euforija a Novak smiren.
                Steta je da samo mi na ovom forumu citamo @Ni-jeve odlicne analize.
                Garantujem da bi Novak uzivao.
                >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Novak Djokovic nema igru za travu, u to smo se mogli uvjeriti i u poslednje dvije nedelje. Barem sam mislio da je tako do danasnjeg meca. Sad opet ne znam sto da mislim, danas je izgledao kao covjek koji je izvanredan na travi. Da li je pomogao Federer ili je Novak jednostavno bio prejak ne znam, znam samo da me zestoko iznenadio. Pozitivno naravno.

I kad izadje na teren i kad mu se vidi u pogledu da ce dati sve sto ima tesko mu je bilo sto zamjeriti. Danas je izvanredno izgledao na terenu. Posto sam ocekivao slican scenario kao 2012. bio sam izuzetno prijatno iznenadjen prvim setom. Novak je u tom setu bio apsolutno bolji igrac. Izgubio ga je iako je nekoliko puta stigao do 40 na servis Federera, iako je imao set loptu uz servis u TB-u. Izgubio ga je iako ga je imao, iako je bio bolji, iako su razmjene zavisile od njegovog reketa. Ali ni tada mu se nije moglo nista zamjeriti jer je on igrao bolje od mojih ocekivanja. Kad je malokrvan, siri ruke, iscudjava se, ne pravi svoje standardne pauze prije servisa tada me opasno nervira i znam da mu glava nije na mjestu i tada sto se mene tice zasluzuje svaku kritiku. Danas je dva i po sata igra itekako bila na nivou, bez ijedne jedine oscilacije.

Frustracija je krenula kada pocetkom drugog nije iskoristio prilike za brejk ali cim je oduzeo servis Federeru bilo je jasno da je ogromni favorit, iako je i izjednacenje u setovima bilo daleko u tom trenutku. Nevjerovatan kontinuitet, bez i najmanjih oscilacija, konstantan fokus. Zasto to nije imao na USO-u 2012, zasto to nije imao na USO-u prosle godine, zasto je izgubio finale Vimbldona prosle godine onako lako? Ajde RG je drugo, tu je Nadal kralj i realno bolji je igrac od njega na sljaci, posebno kad je suvo, iako ga je imao i prosle godine, brejk prednosti u petom setu uz momentum.

I taman kada je napravio brejk u cetvrtom setu i kada je izgledalo da ce bez ikakvih problema do titule desi se taj nevjerovatni pad. Pet uzastopno izgubljenih gemova bez ikakve potrebe. Za trenutak sam pomislio bice ovo Novakovo najbolje Slem finale jos od AO-a 2011. godine. Tada je i Marej svojim ocajnim tenisom pomogao ali je Djokovic bio toliko fokusiran da me je sramota. Da me je sramota. i u finalu Vimbldona, i u finalu USO-a kad je pobjedjivao Nadala manje-vise rutinski imao je odredjene oscilacije, emotivne nalete kojima nije izdrzao, ali ne i danas do 2:1 3:1 u cetvrtom setu. Izgubio je set ali je igrao besprekorno. Odaljio Federera, snazno i ravno udarao, a opet po potrebi dodavao spin, sjajna dozirana agresivnost, dovoljno je to da dominira u razmjenama protiv svih sem protiv Nadala na RG-u.

Jednu brejk priliku je dao Federeru do tada i odjednom nevjeorvatni pad. Stegnutost. Svaka lopta kratka, servis nema snagu, Federer vidio sansu i naravno iskoristio je. Djokovic ga je imao i pored prvog pretrpljenog brejka, novi brejk uz potvrdu i tada je stvarno izgledalo to je to. A onda prava katastrofa, potop. Bez ikakve zelje na 5:5, samo da sto prije zavrsi, a tada je trebao da da sve sto ima, da vuce, cupa, grize. Nije to uradio, stara boljka. Ipak i pored izgubljenog cetvrtog seta, nevjerovatno izgubljenog cetvrtog seta bio sam miran jer zakon vjerovatnoce nas uci da nece moci nekome da ide servis punih pet setova, cetiri sata. Pogrijesio je i zakon vjerovatnoce, jer Federer nije popustao.

Iskreno ocekivao sam da ce MTO napraviti u cetvrtom setu na 6:5, da spasi sto se spasiti da, Federera ubijaju ti MTO-ovi, ali se Novakova odluka pokazala kao mnogo bolja. Mozda bi ga on zatrazio i u finisu cetvrtog da je servirao na 5:3 pa da se Federer vratio ali da je bila pauza, ovako je bilo prerizicno, ali je Svajcarac bio u strasnom naletu. Naletu koji se morao zaustaviti.

Novak ga je iskontrolisao pocetkom petog, MTO mu nije pomogao nista, Federer je bio taj koji je prvi imao priliku za brejk u odlucujucem setu. Izvukao se volsebno i onda je bilo jasno da ne moze izgubiti. Bio je prejak sa osnovne, citao servis izvanredno, samo je bilo pitanje trenutka kad ce napraviti brejk. Ali, da ga je napravio i morao da servira za mec ko zna kako bi to zavrsilo. Jer Novak nije rijesio probleme. Danas je rekao za B92 da prolazi kroz teske trenutke poslednje dvije godine i najbolje on i njegov tim znaju kroz sta tacno prolazi. Niko drugi ne zna, cuva sve u sebi, fokus nije dobar. A kad se ne misli na tenis iako si na terenu, kad je glava ko zna dje, tu se svakako ne mogu ocekivati dobre stvari u kontinuiutetu.

Isao je ovaj voz pravo u provaliju, nekih 150-200 km/h, ali ga je Djokovic zaustavio i nadajmo se okrenuo i barem ga polako pokrenuo da ide pravim putem.
                  sigpic

Comment

• да, када је смеч ушао у мрежу, то је био знак да нада постоји! такве ствари смо гледали пуно пута, ето и сада се то догодило...

али Нолетови ретерни у последњем гему су били савршени, све на задњу линију и јаке лопте, када је Роле гутно смеч, Ноле је добио снагу, наврла му је нека свежина, вероватно су Ролетове серве биле нешто спорије, али Ноле је деловао свеже... јеош једном се доказало да кад те иде и кад осећаш да је нешто на твојој страна, тада се умор не осећа, тада имаш и кондицију и фокус, што се каже "моментум"
                    Last edited by Žika; 07-07-14, 01:03.
                    sigpic

Comment

• Jedva cekam da vidim Marej-Djokovic ponovo na Wimbledonu.

Comment

• Originally posted by DinoFC View Post
                        Jedva cekam da vidim Marej-Djokovic ponovo na Wimbledonu.
                        а ја финале са Рафом на Роланд Гаросу....
                        sigpic

Comment

• Zar ih se nisi nagledao dovoljno

Comment

• Jos narednu godinu da proslavimo La decima, pa onda moze Nole da osvoji RG. Posteno neli?
                            OVAKO

Comment

• Posle svega a posebno posle ovoga W. i njegovog puta ka ovoj tituli mislim da je ipak Novak kalibar da je Bog i batina za sve podloge... samo je problem ta njegova glava.
                              Kada je on u ZEN-u i kada hoce, nema te podloge i nema tog tenisera koji ga moze zaustaviti.
                              Samo je problem sto mi (njegovi navijaci) to apsolutno znamo - od veceras definitivno ali smo izgleda ipak malo zabrinuti
                              sto taj ZEN ne vidimo cesto ili bar koliko bi mi zeleli puta.
                              >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Ne znam odakle potegnu Proto tako uvredljiv komentar.
                                Naravno da nisam mislio u onom kako ti kazes glupavom (dumbest) smislu nista.
                                Nego vise na cinjenicu da je toliko titula zavisilo samo i jedino od njega a da nisu osvojene opet iskljucivo zbog njega i njegove glave. Takodje se mislilo kako je vutra Novaku najlosija podloga a danas je pokazao/dokazao da u najmanju ruku ne mora biti.
                                Ako ti nisi u mogucnosti to da vidis ili razumes molim te da prvo "odmeris" kada pocnes nekoga da vredjas.
                                Mislim, mozemo mi i drugacije razgovarati ali cemu ako nastojimo biti normalni ljudi, mada i ne moramo biti normalni ljudi.

Comment

Working...
                                X