Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wimbledon 2014

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Srljao je Rodžer na mrežu i bivao teško kažnjen. Prolazilo je to na prethodnim tabananjima po travi ali ne i protiv pasing majstora. Za građenje poena trebala mu je snaga koju nema. Odnosno nema za 5. setova. Otud kako shminka mudro primeti kalkulisanje i raspored svežine da bi se izdržalo do kraja. Nije izdržao. U 5. setu posle šanse za brejk samo se oslonio na servis. Koliko ga noge ne drže dovoljna je ilustracija jedan jedini pokušaj izvlačenja na fh sa bh strane tokom celog meča. I to je otišlo u debeli aut. O fh-u se već mudrovalo, to nije taj fh i ende. Sa ovim reketom na punu agresiju troši previše snage da bi udario fh bar približno jednak starom fh-u. Koliko je trajalo podsećanje na stari fh viđeno je iz priloženog.
    I vrlo bitna stvar. Ovakvog Novaka na travi retko ko je očekivao, pa ni Federer.
    sigpic

Comment

• Što je u potpunosti nova igra za Federera na travi Wimbledona...

Vjerovatno je ovo bio jedini način

Comment

• Originally posted by Niki View Post
        Nadal dok bude igrao, bice konkurentan. Nece to biti jos toliko dugo. A, on cilja samo najvece, neverovatno je objektivan po odnosu svojih mogucnosti.
        Djokovicu tenis nije prioritet i pre trudnoce njegove supruge. A, nece ni biti u dogledno vreme. Neka vas ne zavarava ova titula. Dovoljno je bilo gledati govor na ceremoniju dodele pehara, a i njegovo ponasanje. To ne znaci da nece osvajati titule, jer konkurencija za najvece titule je ogranicena.
        @Niki
        Nije mi jasno na osnovu cega si zakljucila iz Noletovog govora da mu tenis nece biti bitan, cak meni deluje da provejava nesto u smislu kao da ce u skorije vreme ostaviti tenis, kroz te tvoje recenice-to je moj utisak.
        Zar nisi pomislila da je onako emotivan govor bas nesto suprotno, sam je izjavio da mu je bilo uzasno tesko sto je gubio sva ta finala i da je govor bio takav iz tog razloga.
        Jednostavno su prokljucale emocije i sve natalozeno u njemu.
        Istina je da je Nole izjavio da mu tenis nije prioritet, ali nije mu bio nikad kao Nadalu ili Roletu, ali ljudi su razliciti, u tome je lepota , zar ne?
        Nema nas sta da zavarava ova titula, sad se radujemo i to a punim pravom i znamo i verujemo da ce Nole jos igrati, gubiti ali bogami i dobijati vazne meceve.Ako iko "zna" Noleta, mislim na to sta da ocekuju, to su sigurno njegovi navijaci, a on sam ima volje, zelje, motiva za jos velikih titula, ubedjena sam u to.

Nadam se da se neces naljutiti, ali Nole nije Nadal, meni je drago sto nije, bez obzira na broj Rafinih GS-va.
        Nole je profesionalac, voli tenis ali voli i da zivi, sto nije zabranjeno valjda
        Nista licno,niti lose mislim, ali Rafa po meni u glavi ima samo tenis(ne zameram, niti imam pravo, ali mogu da iznesem svoje misljenje)dozvoljavam sebi i da gresim u toj proceni.
        Neka su oni zivi i zdravi i da mi gledamo sto vise njihov tenis, a svako ima neko svoje vidjenje , meni je Nole bas zato jedinstven, harizmatican, drugaciji od ostalih, zato sam i njegov navijac
        sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• Ja ne znam odakle je ta prica da DJokovicu nije tenis na prvom mestu, pa ne osvajaju se slemovi i ne postaje se no.1 tek tako
          Djokovic je sa 7 godina izjavio da ce postati no.1, nevidjeni je profesionalac, kao sto su sva trojica, ali sva trojica imaju razlicit nacin opustanja, Nadal je na Majorci sa porodicom, prijatlejima, Role nestane, niko ne zna gde je, Djokovic ima svoje nacine...

Mozda ce Djokovicu mesec, dva posle rodjenja deteta tenis biti na drugom mestu, ali to nece dugo trajati.
          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
          with experience.

Comment

• Petra, Nole je teniser, nije profesionalac. Rafa i Federer su profesionalci. Nisam sarkastičan, samo bih da te malo korigujem.

Comment

• Djokovic nije profesionalac, sta cu sve procitati ovde
              da nije profesionalac bio bi nivo Bozoljca, ako i toliko

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
                Petra, Nole je teniser, nije profesionalac. Rafa i Federer su profesionalci. Nisam sarkastičan, samo bih da te malo korigujem.
                Primljeno k' znanju

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• Cini mi se da se ovde malo ne razumete.....nije prica o profesionalizmu nego o promeni nacina zivota kada postanete porodicni ljudi. To je velika novina i prirodno je da se stvaraju novi prioriteti...Dovoljno govori cinjenica koliko osvajaju kada postanu ocevi...

Pa zamislite sebe i svoje obaveze i zivot sa decom i bez njih....
                  sigpic 31. 01. 2014. Najbolji ikada je igrao u Spensu, cast je bila gledati ga uzivo!!!! Hvala ROGER!!!!

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                    Djokovic nije profesionalac, sta cu sve procitati ovde
                    da nije profesionalac bio bi nivo Bozoljca, ako i toliko
                    Chill out, govorim o mentalitetu. Da je profesionalac, počistio bi Marina kao Tsongu, ne bi Dimitrova isto tako vratio u meč, mnogo su manje šanse da bi onako ispustio 4. set. I tako unazad do 2008... To se ne događa ni Federeru ni Rafi ni blizu toliko koliko Novaku, nije to samo killer instinct...

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
                      Srljao je Rodžer na mrežu i bivao teško kažnjen. Prolazilo je to na prethodnim tabananjima po travi ali ne i protiv pasing majstora. Za građenje poena trebala mu je snaga koju nema. Odnosno nema za 5. setova. Otud kako shminka mudro primeti kalkulisanje i raspored svežine da bi se izdržalo do kraja. Nije izdržao. U 5. setu posle šanse za brejk samo se oslonio na servis. Koliko ga noge ne drže dovoljna je ilustracija jedan jedini pokušaj izvlačenja na fh sa bh strane tokom celog meča. I to je otišlo u debeli aut. O fh-u se već mudrovalo, to nije taj fh i ende. Sa ovim reketom na punu agresiju troši previše snage da bi udario fh bar približno jednak starom fh-u. Koliko je trajalo podsećanje na stari fh viđeno je iz priloženog.
                      I vrlo bitna stvar. Ovakvog Novaka na travi retko ko je očekivao, pa ni Federer.
                      1.
                      Je li to isti Rodzer koji je dobio Novaka u Dubaiu i skoro i u IW? Je li to isti Rodzer koji je izgubio samo jednom servis na putu do finala?

2.
                      Dozvoljavam da nekoliko stvari nisu radile za Rodzera:

-nije imao provjeru do finala
                      -trava je bila pohabana
                      -on je malo sporiji
                      -reket koji mu koristi protiv drugih, ne koristi mu na travi protiv Novaka

3.
                      Ipak taj reket je omogucio bolje serviranje nego obicno. Problem je sto 83% prvog u trecem setu nije bilo dovoljno. Nisam siguran da je paket koji daje novi reket inferioran paketu koji dje davao stari. Ne mogu ni suprotno da potvrdim.

4.
                      Rodzer ima los skor u petom setu 22-19 a u GS finalima 2-4. Mislim da tu nije u pitanju kondicija. Snaga Rodzerova je bila da slomi protivnika fantasticnom igrom u 1-2 vremena a ne da ga pobijedi u iscrpljivanju.

5.
                      Rodzer nije srljao na mrezu. Bila je to manje losa opcija od alternative. Nijedna nije bila posebno dobra. Nije se imao gdje sakriti od Novaka.

6.
                      Konacno, sve je izgledalo u redu sa Rodzerovim FH-dom kad bi Novak dao plicu loptu.
                      Last edited by NI; 07-07-14, 14:42.

Comment

• Originally posted by Petra View Post
                        Primljeno k' znanju
                        Edit: mene je malo teze korigovati, tvoje sugestije shvatam kao salu

Comment

Chill out, govorim o mentalitetu. Da je profesionalac, počistio bi Marina kao Tsongu, ne bi Dimitrova isto tako vratio u meč, mnogo su manje šanse da bi onako ispustio 4. set. I tako unazad do 2008... To se ne događa ni Federeru ni Rafi ni blizu toliko koliko Novaku, nije to samo killer instinct...
                          Dobro, de, Nole je amater

Comment

To sto se on bori sa nekim demonima je druga stvar, ali reci da on nije profesionalac je ortodoksna glupost, kad vec moram tako da kazem.

A sta ja treba da kazem onda za Rogerovih milion brejk lopti koje ne koristi, da nije profesionalac
                            ti si Djokovicev navijac, pa gledas stvari drugim ocima, ali njih trojica su vrhunski profesionalci, i reci za Novaka da nije, je uvreda, za sve sto je do sada uradio, a i sto ce uraditi.

sigpic

with experience.

Comment

• Ekstra...

Comment

• Taman da odgovorim Petri i Marf mi uze rec.
                                Novak je sam rekao da mu tenis vise nije na prvom mestu, t.j. prioritet, ja koristim to u formiranju mog stava. Nema potrebe da to bilo koga uznemirava. Meni deluje da on ima problema sa balansiranjem privatnog i profesionalnog zivota.
                                Ne moras da si 100% posvecen da bi bio profesionalac, taman posla, da ne radimo od tenisa ne znam sta. Svi su oni profesionalci.
                                Ima jos ponesto sto bih rekla, ali u malo relaksiranijoj atmosferi.

Comment

Working...
                                X