од кад чекамо да ноле освоји ГС , до данас нас је болео Аус. Опен... сада бих га увек мењао за Вимблдон... али и даље плачемо за Роланд Гаросом.. жао ми је што Федерер није ово освоијо али Ноле нам је залечио све ране, скинуо Рафу са бр.1 и то ми је висило над главом као чир на да не кажем где...коначно после више месеци да одахнемо...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Wimbledon 2014
Collapse
X
-
Originally posted by miloolja View PostPošto sam malo došla sebi, razmišljam koliko je pametno da čitam sve ono za vreme i nakon meča?sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
hvala Stefane i pozdravi tatu. pozovi ga da se pridruži korpusu novakovaca na forumu..Originally posted by gokaraValjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.
Comment
-
da je ne daj bože ishod meča bio drugačiji, bilo bi i danas prstića..Originally posted by gokaraValjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.
Comment
-
Originally posted by Johnny View PostAu, jbt, pa da li je moguce ?
Opet smo dosli do prstica
jbt., svaki put kazem da cu se ponasati kako najvece djubre kad Role pobedi/Nole izgubi, i svaki put ona pristojna strana pobedihttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Čestitke Novaku, Novakovcima...u potpunosti je nadigrao Federera, "dobijao" je meč više puta, na kraju ga i dobio...pokazao kvalitet, pokazao da igra ogromna m**a kao i bezbroj puta do sada...i sasvim zasluženo došao do titule
valjda je moralo da bude na ovakav način, da ti demoni nestanu...a sad je valjda samo nebo granica, jer je daleko najbolji teniser na svijetu u ovom trenutku
Federer je sa druge strane ukrao prvi set, meč izgubio prvi put FH greškom na 4-3 u TBu trećeg seta...taktika do 1-3 u 4. setu mi se nikako nije svidjala, strepio sam od početka da će imati nerezonskih izlazaka na mrežu i to se dešavalo..sa osnovne linije je bio mlak...
Tek u tom trenutku počinje da igra kako treba, da gradi poene, da hvata FH ranije i da rezonski izlazi na mrežu...ta igra je odmah donijela rezultat...Novak nije nešto specijalno pomagao u tim trenucima...samo jedan poen na 5-3...prvi, doduše...ostalo je Federerova zasluga...
I sa takvom igrom uradi nešto što nikada prije nije...veže 5 gemova, što se u duelima sa glavnim favoritima dešavalo samo u suprotnom smijeru...
A u petom setu, po ko zna koji put...odigra ko najveća x*x*x*x*x*x*x*x*x****x*x*
Imao je sve u svojim rukama, poene je igrao ziheraški, imao je razmjenu na BP...nije napao, Novak jeste...i svaka mu čast na tome...
na 4-3 mi je bilo jasno ko će pobjediti
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View Postma daj Johnny, oni su fini, ne provociraju, samo se raduju sto je njihov igrac pobedio
jbt., svaki put kazem da cu se ponasati kako najvece djubre kad Role pobedi/Nole izgubi, i svaki put ona pristojna strana pobedisigpic
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View Postma daj Johnny, oni su fini, ne provociraju, samo se raduju sto je njihov igrac pobedio
jbt., svaki put kazem da cu se ponasati kako najvece djubre kad Role pobedi/Nole izgubi, i svaki put ona pristojna strana pobediOriginally posted by gokaraValjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.
Comment
-
Novak-Federer do 3:1 u cetvrtom
1.
Prije meca sam davao 45% sansi Novaku. Nadao sam se da se varam. Bilo je ocigledno da Beker pravi od Novaka travara. Povremeno bi pokazao u prethodnim kolima izvanrednu igru na travi. Kombinovanu sa ozboljnim padovima, koji su brinuli.
Ali ipak jedna izajva mi je davala nadu da ce sve biti OK, dvomio sam se da li da je napisem. Nisam htio da malerisem, ali na kraju sam je ipak dodao kao PS.
Originally posted by NI View PostPS2
Novak je obicno jako realan iza meca. A najvaznije izjava poslije meca sa Dimitrovom su bile:
"Vratio sam ga nazad u mec kao i Cilica." (Smatra da on zasluzan za Dimitrovljev povratak a ne protivnik.)
"On je onda pomislio da moze da me dobije." (Cilicu taka ideja nije pala na pamet zbog 9:0. A Novak smatra da ni Grigoru nije smjela pasti na pamet.)
Razvoj situacije na terenu ne potvrdjuje ove izjave, ali rekoh da je on objektivan, a on zna sebe bolje od ikoga!
Ono sto sam vidio je preslo i najludja ocekivanja.
Novak je travar na nivou najboljih travara.
2.
Prvi set je imao strahovito visok nivo tenisa. Obojica su igrala odlicno. Najvise me je impresioniralo kako lako Novak drzi svoj servis. Za cijeli set je to 60%, ali na pocetku je imao puno drugih servisa. Mnogo lakse je drzao servis nego Federer. Cifre ne lazu:
kat....Novak.....Federer
Prvi....60%.......71%
1.dob...83%.......74%
2.dob...63%.......50%
Ret.....32%.......24%
Jasno kao dan da Novak bitno lakse drzi servis i pored toga sto je Federer igrao odlicno. (Federerov postotak osvojenih returna 24% daje sansu na brejk samo ako Novak pogrijesi. S druge strane Novakovih 32% govori da je trebao brejknuti.)
Ali to nije sve. Novakove FH dijagonale apsolutno polazu ispit. To ne lici na mec iz 2012. Dalje, Federerov BH slajz ne stvara previse problema. Potom, Novakova BH paralela je mnogo bolja nego protiv Grigora. Kako bude mec odmicao ona ce postati izvanredan. To nije sve, Federer odlican na mrezi ali nema Grigorovu superiornost. Dijelom je Novak bolji u pasing udarcima nego u petak. Konacno, Novakovo kretanje je jednako dobro kao Federerovo. (Drago mi je da se Federer poklizao iako nikome ne zelim povredu na terenu. Dojadile su mi price da se Novak kliza zbog nacina na koji se krece a ne zbog terena.
Novak je bio toliko dobar da se sebi nisam usudjivao priznati.
3.
Naravno te nadmoci su svjseni i Novak i Federer. Medjutim, Federer igrao kao veliki sampion. Maksimum izvlaci iz okolnosti. Zna da dok drzi servis da Novakova nadmoc nista ne znaci. A Novak ne moze ni do brejk lopte i pored nadmoci.
Cak ga ni velika sudijska greska ne tangira. Sudija mu je ponistio as na brejk lopti. Novak previse zauzet igrom da trazi celindz.
4.
Onda je dosao TB. Novak ‘nepotrebno’ nervozan. Rodzer koristi trenutak i dobija set. Statisticki gledano to je bio ‘ukraden’ set. Igracki gledano to je bio Maestro u najboljem izdanju.
Strasno sam bio razocaran poslije izgubljenog prvog seta. Strasno. Na odredjeni nacin vise nego poslije poraza u RG prije mjesec dana. Jedostavno je Novak drzao sve konce igre, a nije dobio nista. Bojao sam da ce mu nivo pasti.
Medjutim on je na pocetku drugog seta digao nivo i dosao do brejka. To je period njegove najbolje igre. Iza toga sam napisao da Novak sigurno dobija ako odrzi nivo. Za mene nije bilo dileme i pored Federerove izvanredne igre.
Naravno, krajem cetvrtog seta sam proklinjao sebe sto sam to napisao.
Federer je nastavi da igra super. Dosao je i do brejk lopte. Ukupno gledavsi Novak je bio osjetno nadmocniji u prvom nego u drugom set. Razlika je sto sada nije moglo biti blefa sa Federerove strane.
Na kraju drugog seta sam pomislio da cemo vidjeti reprizu iz 1995. Stari sampion Beker gubio 7:6, 4:6, 4:6, 4:6 od novog Samprasa.
5.
Treci set je bio igracki najbolji. Novak je popustio u intezitetu ali to je bilo kontrolisano popustanje. Federer je ostao fantastican. Malo brojeva:
kat....Novak.....Federer
Prvi....64%.......83%
1.dob...83%.......85%
2.dob...77%.......29%
Ret.....24%.......219%
V/N.....14/2=7....19/4=4.75
Pogledajte te cifre! Federer na travi ima 83% prvog unutra. I pored toga Novak dolazi do 2 brejk lopte, cime Federer za nijansu posustane on je sreman. Maestro spasava te dvije brejk lopte.
A pogledajte vinere/niznudjene! Nevjerovatno.
U TB ovoga puta Novak nije nervozan. Nije imao razloga ni da bude.
6.
Mislim da je na kraju treceg seta Federer bio uvjeren da gubi.
Pocetkom cetvrtog, brana je konacno pukla pod Novakovim pritiskom. Imamo 2:1, 3:1 za Novaka. Cini mi se da je do tog trenutka bilo 2/9 (Novak) 0/1 (Rodzer).
Da je taj set isao kako je trebao, bila bi to velika pobjeda za Novaka.
Ovak je ispalo BOLJE, MNOGO BOLJE za njegovu karijeru.
Na racun zivaca njegovih navijaca. Ukljucujuci i mene.Last edited by NI; 06-07-14, 21:33.
Comment
-
Originally posted by shminka View PostČestitke Novaku, Novakovcima...u potpunosti je nadigrao Federera, "dobijao" je meč više puta, na kraju ga i dobio...pokazao kvalitet, pokazao da igra ogromna m**a kao i bezbroj puta do sada...i sasvim zasluženo došao do titule
valjda je moralo da bude na ovakav način, da ti demoni nestanu...a sad je valjda samo nebo granica, jer je daleko najbolji teniser na svijetu u ovom trenutku
Federer je sa druge strane ukrao prvi set, meč izgubio prvi put FH greškom na 4-3 u TBu trećeg seta...taktika do 1-3 u 4. setu mi se nikako nije svidjala, strepio sam od početka da će imati nerezonskih izlazaka na mrežu i to se dešavalo..sa osnovne linije je bio mlak...
Tek u tom trenutku počinje da igra kako treba, da gradi poene, da hvata FH ranije i da rezonski izlazi na mrežu...ta igra je odmah donijela rezultat...Novak nije nešto specijalno pomagao u tim trenucima...samo jedan poen na 5-3...prvi, doduše...ostalo je Federerova zasluga...
I sa takvom igrom uradi nešto što nikada prije nije...veže 5 gemova, što se u duelima sa glavnim favoritima dešavalo samo u suprotnom smijeru...
A u petom setu, po ko zna koji put...odigra ko najveća x*x*x*x*x*x*x*x*x****x*x*
Imao je sve u svojim rukama, poene je igrao ziheraški, imao je razmjenu na BP...nije napao, Novak jeste...i svaka mu čast na tome...
na 4-3 mi je bilo jasno ko će pobjeditisigpic
Comment
Comment