Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wimbledon 2014

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Осећа се да Марин Чилић одавно мерка Новака и верује у неку тактику која би га довела до успеха, али се увек нешто измигољи... има ту нешто код Новака што им недозвољава да успеју, то је нека невидљива линија коју не примећују са стране... кад гледаш меч видиш да Марин има неодбрањиве сервисе, лепо држи рели, има и оне крос ударце са бекенда и на крају кад пгледаш резултат у мечу, ништа ти није јасно... анализираш и опет ништа не укапираш... тако решава меч и са Цонгом и са Марином... тенисери имају израз: лижи ми, или знам му слабе тачке...
    sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
      @Mario Ancic

Cilic se razvija kao igrac, postaje bolji. Samim tim je opasniji za sve pa i Novaka. Ipak njegova dva poraza ove godine su vise razocarenje za Marina nego za Djokovica.

Kako ce to izgledati na travi? Tek cemo da vidimo. Mozda Cilic pobijedi a mozda bude malo tezi trening za Novaka.
      Da,razvija se od ove godine,al od svoje 21 godine pa sve dok ga nije preuzeo Goran stagnirao je previše,nije on više ni toliko mlad,uskoro će imati 26,i trebao je po svemu imati mnogo bolju karijeru nego što je imao dosada,a ove godine ni nema sreće s ždrijebom stalno ga ždrijeb baca u Novakov dio,a jednostavno protiv njega nemože vjeujem da bi protiv bilo kog iz top4 imao veće šane u četvrfinalu,al jbg šta je tu je...

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
        On ce i ove godine do meca sa Marejem da servira odlicno a protiv Endija ce taj servis da se izgubi ... To je tako, to su cinjenice, za tu tvrdnju imamo mali milion dokaza. S tim sto je pitanje da li ce konacno da psihicki prelomi i dobije VELIKI MEC NA NAJVECEM TURNIRU, ili ce sv da ide po ufuranoj kolotecini ...
        Nije uvek bilo tako,Novak je servisima dobijao mnogo vaznih meceva kada je osvajao GS(posebno protiv Rogera na USO i AO)a i protiv Rafe je dobrim servisima dobio epski mec na AO u 5 setova.Cinjenica u psihickom padu na GS je i dovela BB u Novakov stab da se pokusa nesto sto ce okrenuti stvar u Novakovu korist.Protiv Mareja ce biti prvi naredni test i videcemo kako ce to izgledati.Misljenja sam da Marej nije na nivou igara iz 2012 na travi tako da Novak ima realne sanse za pobedu u tom mecu i sa cinjenicom da Marej ipak izlazi iz teskog perioda oporavka od operacije i svestan je da nije na tom nivou od pre dve godine.

Comment

• Originally posted by juventus View Post
          Nije uvek bilo tako,Novak je servisima dobijao mnogo vaznih meceva kada je osvajao GS(posebno protiv Rogera na USO i AO)a i protiv Rafe je dobrim servisima dobio epski mec na AO u 5 setova.Cinjenica u psihickom padu na GS je i dovela BB u Novakov stab da se pokusa nesto sto ce okrenuti stvar u Novakovu korist.Protiv Mareja ce biti prvi naredni test i videcemo kako ce to izgledati.Misljenja sam da Marej nije na nivou igara iz 2012 na travi tako da Novak ima realne sanse za pobedu u tom mecu i sa cinjenicom da Marej ipak izlazi iz teskog perioda oporavka od operacije i svestan je da nije na tom nivou od pre dve godine.
          Ne pricam (pisem) ja o tome da li on servisom dobija mec ili ne. Ja govorim o drugoj stvari. Procenat lako osvojenih poena posle servisa je protiv Mareja na najmanjem mogucem nivou u odnosu na druge igrace. To je cinjenica. To bi bilo donekle i normalno, jer je Endi odlican riterner, kada bi taj procenat bio nesto manji, za nijansu ili malo i vise. Ali on je protiv Mareja DRASTICNO manji. Nekada sveze i po 4-5 svojih servis gemova protiv Skota bez nevracenog prvog servisa ...
          sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Ноле се тестира у три меча, Цонга, Марин и Енди....

Рафа има један тест.... Федерер!!!
            sigpic

Comment

• Originally posted by Zika View Post
              Ноле се тестира у три меча, Цонга, Марин и Енди....

Рафа има један тест.... Федерер!!!
              Zasto smatrate Rafu najvecim rivalom na ovom turniru?Molite boga da Rafa dodje do finala...
              Originally posted by Casiraghi
              Al bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre Can
              Ti nikad neces biti kao Joel Matip.

https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE
              Srecan Mane svima koji slave.

Comment

On ce i ove godine do meca sa Marejem da servira odlicno a protiv Endija ce taj servis da se izgubi ... To je tako, to su cinjenice, za tu tvrdnju imamo mali milion dokaza. S tim sto je pitanje da li ce konacno da psihicki prelomi i dobije VELIKI MEC NA NAJVECEM TURNIRU, ili ce sve da ide po ufuranoj kolotecini ...
                Mari je super returner. Njegov stil ne odgovara Novaku. To stavlja presiju na Novakov servis. Hoce li biti tako i ako se ponovo sretnu? Moguce, iako Novak bolje servira nego ikada prije. I tacno vidim Bekerov uticaj - na travi je prvo sacuvati servis.

Ta kolotecina nije tako ufurana kako izgleda. Od kad su Nadal na sljaci i Federer na travi spustili Novaka 2012, on je igrao 6 velikih meceva na velikim turnirima.

Dva je izgubio od Nadala u Parizu. To se tesko moze nazvati podbacajem.

Jedan je dobio. (Mari AO 2013.)

Tri je izgubio. (Mari USO 2012, Mari Uimbldon 2013. i Nadal USO 2013.)

U Uimbldonu protiv Marija on ne moze biti favorit. Mari je bolji na travi. Ako Beker nesto nije smislio, moguce da jeste.

Dakle ako se ne sretne sa Nadalom u finalu Uimbldona 2014. ili do USO 2014. ne mozemo pricati da li se trend nastavio.

PS
                Poneko ce se pitati zasto sam preskocio mec sa Vavrinkom na AO 2014. Ako ukljucim taj mec moram ukljuciti i onaj na AO 2013. i onaj na USO 2013. kao i onaj sa DP-om u Uimbldonu 2013.

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
                  Da je to tako onda bi Karlovic, Rodik, Izner... vec imali na svom kontu nekoliko WB. Dobar servis nije dovoljan da se pobedi na WB. Potrebno je nesto vise.
                  Pa naravno, da nije sve jedino u servisu ali servis je ključni faktor za pobede na travi. Servis je ključni faktor i po mom mišljenju sve previše ovisi o servisu, a o tome sam napisao prije - finale W 2007 i W 2008.

Comment

• Kolotecina je i te kako prisutna, 5 i slovima PET uzastopnih slemova je on ostao kratkih rukava....
                    To je "luksuz" koji najbolji teniski igrac danasnjice jednostavno sebi ne sme da priusti.

To su cinjenice, a o izgovorima tipa "nije mu radio dzojstik", "prdnuo neko u publici u najgorem mogucem trenutku po Novaka" , "igrao je na +35 a njegov protivnik na laganih 18 stepeni", i slicno i o ostalih 10000000 sta bi bilo kad bi bilo faktora, koji (moram priznati) jesu negatino uticali na Novaka tj nisu bili na njegovoj strani. E O TOME BI trebali nekom drugom prilikom, sta mislite? A !?
                    Last edited by Sandugp; 01-07-14, 13:15.
                    sigpic

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.

Comment

Ne pricam (pisem) ja o tome da li on servisom dobija mec ili ne. Ja govorim o drugoj stvari. Procenat lako osvojenih poena posle servisa je protiv Mareja na najmanjem mogucem nivou u odnosu na druge igrace. To je cinjenica. To bi bilo donekle i normalno, jer je Endi odlican riterner, kada bi taj procenat bio nesto manji, za nijansu ili malo i vise. Ali on je protiv Mareja DRASTICNO manji. Nekada sveze i po 4-5 svojih servis gemova protiv Skota bez nevracenog prvog servisa ...
                      Uvek je servis odigravao kljucnu ulogu izmedju Novaka i Mareja bez obzira dal se radilo o 1. ili 2. servisu,ko je imao bolji procenat realizacije servisa taj je dobijao meceve na GS.Cinjenica je da je Marej procentualno gledano bolji riterner od Novaka.

Comment

• Originally posted by juventus View Post
                        Uvek je servis odigravao kljucnu ulogu izmedju Novaka i Mareja bez obzira dal se radilo o 1. ili 2. servisu,ko je imao bolji procenat realizacije servisa taj je dobijao meceve na GS.Cinjenica je da je Marej procentualno gledano bolji riterner od Novaka.
                        Naravno, ali ja ne uzimam ishod meca kao glavni reper, ja gledam faktore koji dovode do tog ishoda. ALI ih gledam zasebno, odvojeno, neutralno, NEVEZANO ZA ISHOD MECA ...
                        sigpic

Comment

Kolotecina je i te kako prisutna, 5 i slovima PET uzastopnih slemova je on ostao kratkih rukava....
                          To je "luksuz" koji najbolji teniski igrac danasnjice jednostavno sebi ne sme da priusti.

Sandugp,

Moguce da je ta kolotecina prisutna - 5 slemova bez titule. Ali to je nesto razlicito od kolotecine gubljenje velikih meceva na velim turnirima.

Ona kolotocenin koja ja mislim da je pristutna je 5 finala 1 titula na USO. Tu je trebalo biti barem 3 ako ne i svih 4.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                            Sandugp,

Moguce da je ta kolotecina prisutna - 5 slemova bez titule. Ali to je nesto razlicito od kolotecine gubljenje velikih meceva na velim turnirima.

Ona kolotocenin koja ja mislim da je pristutna je 5 finala 1 titula na USO. Tu je trebalo biti barem 3 ako ne i svih 4.
                            Za US se 100% slazem sa tobom. A za ovih 5 slemova, ne moram da nabrajam znamo dobro i ti i ja od koga je izgubio. Ali ajde da pomenem 3 puta Rafa, jednom Marej i jednom Stanislav. Ako to nisu porazi u "velikim" mecevima ja stvarno ne znam sta su ....
                            Jer jedno po automatizmu povlaci drugo NI ... nemas 5 uzastopnih turnira slem, znaci pet puta si izgubio na velikom turniru UZASTOPNO ...
                            Last edited by Sandugp; 01-07-14, 13:23.
                            sigpic

Comment

Kolotecina je i te kako prisutna, 5 i slovima PET uzastopnih slemova je on ostao kratkih rukava....

To su cinjenice, a o izgovorima tipa "nije mu radio dzojstik", "prdnuo neko u publici u najgorem mogucem trenutku po Novaka" , "igrao je na +35 a njegov protivnik na laganih 18 stepeni", i slicno i o ostalih 10000000 sta bi bilo kad bi bilo faktora, koji (moram priznati) jesu negatino uticali na Novaka tj nisu bili na njegovoj strani. E O TOME BI trebali nekom drugom prilikom, sta mislite? A !?
                              и ја све то памтим и ждерем се... бојим се да ће тако бити и надаље...
                              sigpic

Comment

• I da zaboravih i to da kazem ... Nadala boli uvo on izgubi 3 uzastopna meca pa 4 uzastopna meca protiv Novaka VAN SLEMOVA. Ali mu onda na slemu utera do balcaka.
                                Jbt ispade da je ona australija 2012 vise pogodovala Rafaelu nego Novaku ... Od tada ga na slemu Novak nije dobio
                                Last edited by Sandugp; 01-07-14, 13:31.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X