Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2014 (AO)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by bojanaBG View Post
    Pa da su nastavili imali bi 2 RG-a
    Kao i u mnogo cemu drugom, najvaznija je mjera.
    Last edited by NI; 23-01-14, 21:48.

Comment

• Nazalost ne mogu sutra da ispratim polufinale (u stvari prevremeno finale)...makar ne od pocetka
      Uglavnom
      Spoiler
      VAMOS!

Comment

• Originally posted by notorious View Post
        Samo jedan od elemenata koji pretjerano naglašavaš zbog nepodnošenja Nadala. Ne, nego treba biti metiljav, a da ti podloga pomaže da se ne umaraš
        Izmedju ostalog i to, siguran sam da bi Novak uspeo da prilagodi svoju igru brzim podlogama. Ima odlican ritern, pouzdan servis, voleji mozda sada ne dolaze toliko do izrazaja..na obe strane je jak..
        Jednostavno, kome moze da bude zabavno da 6h gleda prebacivanje loptice?

Comment

• Čitajući neke postove zapitam se ponekad šta uopšte znači all round/all court i zašto je izmišljen taj izraz, kad su neki revolucionari ovdje otkrili da pojam 'kompletan igrač' označava igrača koji dobro igra na sporoj podlozi, po mogučnosti šljaci, jer jebiga, brza ili brža podloga je asocijacija na Karlovića, Iznera, Raonića, Ivaniševića, a ne sav vrhunski tenis koji smo mogli gledati u proteklih 20+ godina.

“It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Ja moram priznati da nisam odgledao mec gde se 5-6 sati prebacuju loptice kao da igra Simon.
            Uglavnom u tih 6 sati zaglave Novak, Rafa, Marej i Role, retko kad neko drugi, i ima jako puno poena koji su daleko od
            pukog prebacivanja nego upravo spektakularni.
            Ako izuzmemo onu ludost od meca Izner-Mahu na Wimledonu, mecevi izrazitih servera, koji po pravilu nemaju previse varijacije na servi nego imaju snagu, vecim delom determinisanu fizickim predispozicijama, su meni barem dosadni. A nisu nesto ni kvaliteteni.
            Licno bih volio da je Wimbledon malo brzi, IW i Majami svakako brzi a ostalo mi je OK.

Comment

• Trajanje meča od 6 sati se desi jednom i nikad više. U RG su prošle godine igrali 5 setova na najsporijem GS, proveli su na terenu tu negdje oko 4 i po sata. Na tu priču o 6 sati se uvijek lako može kontrirati pitanjem, a kome se gleda serviranje 11 sati

Comment

Trajanje meča od 6 sati se desi jednom i nikad više. U RG su prošle godine igrali 5 setova na najsporijem GS, proveli su na terenu tu negdje oko 4 i po sata. Na tu priču o 6 sati se uvijek lako može kontrirati pitanjem, a kome se gleda serviranje 11 sati
                A inace se svake godine desi minimum jedan mec od 11h, to je normalno
                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                with experience.

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
                  Čitajući neke postove zapitam se ponekad šta uopšte znači all round/all court i zašto je izmišljen taj izraz, kad su neki revolucionari ovdje otkrili da pojam 'kompletan igrač' označava igrača koji dobro igra na sporoj podlozi, po mogučnosti šljaci, jer jebiga, brza ili brža podloga je asocijacija na Karlovića, Iznera, Raonića, Ivaniševića, a ne sav vrhunski tenis koji smo mogli gledati u proteklih 20+ godina.

Objasnio si kao i uvijek

Comment

Trajanje meča od 6 sati se desi jednom i nikad više. U RG su prošle godine igrali 5 setova na najsporijem GS, proveli su na terenu tu negdje oko 4 i po sata. Na tu priču o 6 sati se uvijek lako može kontrirati pitanjem, a kome se gleda serviranje 11 sati
                    Primer ti je Berdih danas, odlicno ga sluzio servis ali u odlucujucim trenucima je stao. Pre ces napraviti gresku iz servisa nego dubokim spinovima.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                      A inace se svake godine desi minimum jedan mec od 11h, to je normalno
                      Ko je rekao da je normalno? Pitanje je samo odgovor na prethodno pitanje, jer je dužinu meča vezao za sporost podloge.

Comment

Ko je rekao da je normalno? Pitanje je samo odgovor na prethodno pitanje, jer je dužinu meča vezao za sporost podloge.
                        Pa pre ce da se desi mec od 5h,5.5h sa silnim prebacivanjem, nego mec od 11h sati sa onakvim serviranjem, to je valjda jasno.
                        A onakav mec se onda desio i verujem da mi necemo videti da se tako nesto ponovi...
                        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                        with experience.

Comment

Ja sam gotovo siguran da ogarnicenjem vremena izmedju poena mozes smanjiti trajenje meceva. Samo se treba izvesti transparentno a ne ostaviti slobodnoj sudijskoj interpretaciji.

To bi ujedno ogranicilo broj i trajanje razmjena, te indirektno ohrabrilo igrace da idu na mrezu, a jos uvijek bi bilo razmjena.

Comment

• Ali se desio, kao što se i desio meč od blizu 6 sati. Ako se ubrza Wimbledon kao nekad ko garantuje da se opet neće desiti serviranje 5-6-7 sati?

@NI, slažem se. Nakon svakog dužeg poena u pravilu ide i duža pauza, Nadal je u tom segmentu doktorirao. Iritiraju pauze između poena, a ništa se ne preduzima. Ipak, vjerujem da će Nadal biti opomenut bar 2-3x u toku meča, sutra su svi uz Prdexa

Comment

• @NI

Najsipravnija logika je obuhvaćanje svih segmenata koji označavaju stepen brzine podloge (Slow, medium slow, medium, medium fast, fast) i raspoređivanje turnira prema tome.Tako će svako naći nešto za sebe. Tvoje mišljenje o jutrošnjem meču je utemeljeno na tvom ukusu i sklonosti ka određenom tipu meča. Nekome drugom se jutrošnji meč svidio. To je tako, ukusi se razlikuju. Neko recimo nije volio 90-te, neko jeste. Ja ih volim, ali su previše naginjale i favorizovale jednu stranu igrača. Slična stvar je i sa drugom polovinom nultih. Jedino po čemu ih razlikujem jeste što volim tenis 90-tih, a nultih ne. To je stvar ukusa, što ne mijenja činjenicu da su temelji u obje navedene ere postavljeni jednodimenzionalno. Zato su 80-te najjače, jer su nudile gotovo savršen ratio turnira na svim vrstama podloge i dijametralno različito korištenje stilom igre u zavisnosti turnira i podloge na kojoj se igra. Ili drugim riječima, kad već spominješ interesantnost i zanimljivost, svako je mogao naći ono što mu se sviđa, jer opšte poznato je da nisu iste stvari svima zanimljive.
                              “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
                                NI, pogledaj ovaj klip koji uradio BBC i koji objasnjava zasto je Federer izgubio finale WB 2008 od Nadala 2008.
                                Naime uporedjivali su podlogu iz 2003 i 2008 i ustanovili da pri istoj brzini servisa od 126 mph podloga drasticno usporila brzinu loptice nakon dodira sa povrsinom sa 53 mph na 43 mph sa vecim odskokom i vise vremena za retern.

Samo analiza serve, a kamo FH analiza?

Gdje loptice dobrih 20 cm ima razliku u odskoku?
                                sigpic
                                "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                                AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

Working...
                                X