Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2014 (AO)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Ivan Piper View Post
    @NI
    Berdih je sve samo ne igrac ogranicen samo na servis. Kad bi bilo vise igraca sa onakvim udarcima (posebno fh-om) i onakvom tehnikom ja bih bio presrecan. To sto je mentalni patuljak je sasvim druga stvar.

Druga stvar, podloga je svakako bolja u odnosu na prehodne godine.
    shminka je sve napisao o Berdihu, ukljucujuci i ogranicenja. Preskocio je jednu stvar. Kad Berdih pocne da lupa, malo ko tako jako i kontrolisano lupa. Inace ja volim Berdiha. (Doduse ne koliko Shardo.) Ne pricam o Berdihu, nego o trendu.

=============

Originally posted by maliajnstajn View Post
    Lupanje servis vinera i aseva samo znaci da igrac ima strasnu varijaciju prilikom izvodjenja istog, te mu protivnik ne moze procitati servis. Kada mu pocne citati servis vineri i asevi polako nestaju...
    Ajnstajn brate,

Je si dzabe Ajnstajn. Daj mici ovu rijec samo iz posta.

To sto opisujes je opis Federera. Znam da ti je pri srcu, ali imas i server koji se daleko vise oslanjaju na snagu. A brzina podloge, tip loptica, nadmorska visina... igraju ulogu.

===========

Originally posted by shminka View Post
    NI,

da su se ovdje sastali Novak i Rafa...bilo bi izmjena od po 40 udaraca sasvim sigurno...

bilo je dugih izmjena u mecu Stan-Novak
    I ti moju izjavu dozivljavas navijacki. Mec Rafa-Novak na ovoj podlozi bi bio bolji (ljepsi za gledat) nego na onoj prije dvije godine. Ali to je samo jedan od mogucih match-up-ova.

Ali mec Vavrinka-Novak prosle godine je bio ljepsi za gledat od ovogodisnjeg. Zato su mnogi smatrali da je bio bolji od ovogodisnjeg. Bar je tako bilo dok je mec trajao.

Svejedno meni je ovogodisnji mec bio odlican. U jednome nenadmasan. Vavrinka ima fanatsican 'first strike', prvi udarac poslije servisa. A Novak fantastican return. Ove godine je 'first strike' malo uobojitiji, a returnirati je malo teze. Zato je bilo izuzetno zanimljivo gledati sto ce Novak da radi - forsirati return i rizikovati promasaj ili se izloziti 'first-striku'. Ali i to je samo jedna match-up.

Ali zato je danas bilo DOSADNO!

Rekao sam i naglasavam, da je totalni efekt bitan.
    Last edited by NI; 23-01-14, 19:10.

Comment

• Prle!

Tebi cu posebno da odgovorim kasnije.

Comment

• A sta mislite o svetlecim lopticama ?
        Ja nikako nisam za jos brze podloge i ovo do sada je na samoj granici.
        >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Ajd' da zavrsimo tu pricu o podlozi. Do 2007 bila je zelena Rebound podloga koja je 2008 zamenjena sa plavom Plexicushion jer je bila podloznija temperaturskim varijacijama i rizicnija sto se tice povreda. Plexicushion podloga moze biti:

1. slow
          2. medium
          3. medium fast

Ne znam koje kategorije je bila prosle godine ali ove je medium fast sto je opet sporije od Pro Decoturf II koji se koristi na US Openu i koja ima kategoriju fast. Prema tome ta Nadalova prica o brzini podloge ne pije vodu jer je dominirao na brzoj podlozi od ove i pri tom superiorno uzeo titulu.
          Medjutim tu nije kraj kontraverzama. Naime direktor Aus Opena Craig Tiley izjavio je pre pocetka turnira da brzina podloge nije menjana:
          http://www.smh.com.au/sport/tennis/c...105-30c1e.html
          Ali onda se pojavio Pat Cash koji je pohvalio brzu i pravedniju podlogu i da je to uradjeno na njegov nagovor jer je bio frustriran duzinom meca Nadal - Novak u finalu 2012 koji je trajao vise od 5 sati.

"The likes of Rafael Nadal, Novak Djokovic and Andy Murray might not be too happy about the news but it seems the court surfaces at Melbourne Park this year are going to be quicker than they have been for many years and for me that's great."

I pri tom dodao nesto vrlo interesanto. Naime ne dovodeci njihove kvalitete on smatra da Nadal, Novak i Marej imaju ovoliko uspeha na AUS Openu upravo zbog spore podloge koja njima vise odgovara i da to mora da se menja da bi podloga bila pravednija prema svima:

"Sure, one major reason for this statistic is Nadal, Djokovic and Murray have simply been better than the rest but they are by nature all baseline counter-punchers. However a major factor in their success has been the conditions, which have by and large just got slower due to the type of surfaces and the balls used perfectly suiting the trio's athletic retrieving style."

Ceo interviju mozete ovde procitati:
          http://www.heraldsun.com.au/sport/te...-1226800163529

Comment

• pozzz

moze mi neko reci kad igraju Nadal i Federer nisam stigla sve da ispratim hvala
            Ispisuje istoriju srpskog tenisa zlatnim slovima.

Comment

• sutra

Spoiler
              oko pola 10

Comment

• skeptik,

Mene uopste ne tangira Nadalova izjava. Niti me tanigra Cashova izjava: 'Pravednija prema kome?' Njegovoj uspomeni na sopstvene igracke dane. Smijurija. Cash je inace dosta ogranicen.

Kad pricamo o uslovima za mene su bitne tri stvari:

Sto privlaci publiku

Razmjene su ineresantnije od asova za vecinu publike. Ja jako volim asove. Jako. Ali ne i mec Karlovic - Izner. Ali nisam bitan ja nego cjelokupna publika.

Ja sam vidio cio teren na nogama kako daje ovaciju Nadalu i Novaku na AO 2012. ali i Janku i Fereru na USO. Samo zato sto su uzivali u spektaklu koji se odvijao pred njima. A to su u prvom redu bile zestoke razmjene.

Mozes li zmisliti ovacije na nogama Izneru i Karlovicu. Ja ne mogu. Ne mogu ni Samprasu Ivanisevicu.

Jedinstvo tura

Uvijek ce biti specijalisti za ovu ili onu podlogu. Ali nije dobro ako imamo kompletnu drugu postavu favorita u Uimbldonu i RG-u. Ja zelim da svaki top igrac ima sansi ima sans na svim podlogama. To je ideal koji sdasnja situacija ne nudi, ali ona je bolja nego prije 20 godina, kada Sampras nije mogao da sanja o finalu RG-a.

Raznovrsnost igre

Zelim i asove i ranjene i vinere i dobre returne i odlicnu ofanzivu i odlicnu defanzivu ali i voleje. Njih nema. To je za mene najveca zamjerka ovo stanju kakvo je sada.

-----------------

Licno sam za:

1.
                Dosljednije ogranicenje vremena izmedju poena. Sa satom u uglu koji pokazuje gdje smo. I sa bonusom. Za svaki poen koji servisras dobijas 20 sekundi. Nema prenosenja vremena izmedju setova. Pa ti koristi tih 20 sekundi kako hoces. Donekle slicno sahu.

2.
                Lakse loptice na sporijim podlogama. One pogoduju napadacu.

3.
                Ako to nije dosta, onda ubrzanje podloge sa skracenje servis polja ili izmicanje servis linije iza osnovne linije.

Hocu voleje nazad.

4.
                Konacno svaka promjena treba biti pracena matematickom analizom efekta i mora biti postupna.
                Last edited by NI; 23-01-14, 20:12.

Comment

• Prva stvar NI, otkud ti znas sta privlaci publiku, mozda im je dosadilo da gledaju iste poene, iste tenisere iz turnira u turnir, sve isto, samo je pitanje ko je u trenutku fizicki i mentalno spremniji?
                  Druga stvar, ako ovo nije jedinstvo tour-a ja ne znam sta jeste, jer unazad 5 godina su isti igraci glavni favoriti na slemovima i ako neko od njih ne dodje do SF to je neverovatno iznenadjenje. A oni stizu do zavrsnice tako sto ne menjaju apsolutno nista u svojoj igri, da li je sljaka RG-a ili trava na W, njima je isto.

A menjanje servis polja, dizanje mrezice itd. necu ni da komentarisem
                  http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                  with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                    Prva stvar NI, otkud ti znas sta privlaci publiku, mozda im je dosadilo da gledaju iste poene, iste tenisere iz turnira u turnir, sve isto, samo je pitanje ko je u trenutku fizicki i mentalno spremniji?
                    Ja siguno ne mogu tacno znati sto privalci publiku. To treba opservirati. Ono sto sam naveo za Janka i Ferera ukazuje da su ipak zestoke razmjene zanimljivije od asova.

Originally posted by bojanaBG View Post
                    Druga stvar, ako ovo nije jedinstvo tour-a ja ne znam sta jeste, jer unazad 5 godina su isti igraci glavni favoriti na slemovima i ako neko od njih ne dodje do SF to je neverovatno iznenadjenje. A oni stizu do zavrsnice tako sto ne menjaju apsolutno nista u svojoj igri, da li je sljaka RG-a ili trava na W, njima je isto.
                    Ovo jeste jedinstvo tura. I to je dobro! Slozicu se da je malo preuniformno. Ali ja se sjcema vreman kada nisi mogao vidjeti Spanca u Uimbldonu. To nije bilo dobro.

Ako ubrzanje ide u smislu favorzovanja server, brzo ces izgubiti jedinstvo tura.

Originally posted by bojanaBG View Post
                    A menjanje servis polja, dizanje mrezice itd. necu ni da komentarisem
                    Znaci ipak se bojis radikalnih promjena.

Ali da li izmicanje servislinije npr. 50 cm iza osnovne linije, smatras previse radikalnim?

Comment

• Smatram da bi takve radikalne promene skroz poremetile tenis i da uopste ne treba menjati dimeznije terena, visinu mrezice, sistem bodovanja itd.
                      I ne znam zasto stalno govoris da se plasim necega, samo iznosim svoj stav, ne plasim se

A ja bih bas volela da se razbije jedinstvo tour-a, da se malo podloge promene, da vidimo zaista ko je onda najbolji igrac, ko moze svemu da se prilagodi i ko bi onda imao najbolje rezultate.

I samo mi nije jasno zasto svi po automatizmu, cim se spomene ubrzanje podloga, pomisle da ce na svakom turniru da u finalu budu Karlovic i Izner koji ce samo sipati asove
                      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                      with experience.

Comment

Smatram da bi takve radikalne promene skroz poremetile tenis i da uopste ne treba menjati dimeznije terena, visinu mrezice, sistem bodovanja itd.
                        I ne znam zasto stalno govoris da se plasim necega, samo iznosim svoj stav, ne plasim se

A ja bih bas volela da se razbije jedinstvo tour-a, da se malo podloge promene, da vidimo zaista ko je onda najbolji igrac, ko moze svemu da se prilagodi i ko bi onda imao najbolje rezultate.

I samo mi nije jasno zasto svi po automatizmu, cim se spomene ubrzanje podloga, pomisle da ce na svakom turniru da u finalu budu Karlovic i Izner koji ce samo sipati asove
                        Nemaju drugi argument, a i tenis su ionako poceli gledati od 2008. i to u najboljem slucaju. Mnogi i dosta kasnije. Najace sad kad uleti FC da prica o eri izmedju 2000-2004. a decko rodjen 1994. Paradoks jbt

Comment

Ovako se to ne vidi

Comment

• A Bojana ovako se ne gleda ko su najbolji igraci jel tako? Na svim podlogama dominiraju, ne znam kakav drugi dokaz je potreban. Cak je i Nadal osvoijo Cincy prosle godine, i dokazao da se moze prilagoditi na svaku vrstu podlogu. A recimo veliki majstor Sam Querey nikada nece u zivotu proci dalje od 2 kolo na Rolan Garosa, jer je prilagodljiv, neli...
                            OVAKO

Comment

• Originally posted by NI View Post

Jedinstvo tura

Uvijek ce biti specijalisti za ovu ili onu podlogu. Ali nije dobro ako imamo kompletnu drugu postavu favorita u Uimbldonu i RG-u. Ja zelim da svaki top igrac ima sansi ima sans na svim podlogama. To je ideal koji sdasnja situacija ne nudi, ali ona je bolja nego prije 20 godina, kada Sampras nije mogao da sanja o finalu RG-a.
                              A taman sam poceo da volim neke tvoje postove...

Zasto to nije dobro? Ako je igrac dovoljno dobar i raznovrsan, neka se prilagodi podlozi. To je i poenta razlicitih podloga. Sampras nije mogao, ali Agasi ocigledno jeste.

A sto se tice visokih servera koji prodiru daleko na turnirima, to ni na najbrzim turnirima nisam video. Berdih je visok, ali ima i druge kvalitete, cak mu servis i nije kakav bi trebao da bude, Isner je tip igraca koji dodje i ode, dvaput je neki zapazeniji rezultat ostvario, itd, itd...
                              Last edited by ; 23-01-14, 21:00.

Comment

• Originally posted by NI View Post

Ako ubrzanje ide u smislu favorzovanja server, brzo ces izgubiti jedinstvo tura.
                                NI, ko bi tu najmanje koristi imao?
                                Ima previse sporih podloga. Na travi cetiri turnira i W, a sezona sljake pocinje vec u februaru i onda se cudimo kako je Ferer treci..

Comment

Working...
                                X