Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2014 (AO)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kako Shminka troluje s Bekerom

Dayman (a-a-ah...)
    Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
    Champion of the sun (a-a-ah...)
    You're a master of karate and friendship
    For everyone

Comment

• Pa najludja stvar u svoj toj prici je ta što se za led vezu uvijek dobri serveri...a Sarajevo niti jednom jos samo dobar server nije osvojio

Brands je recimo vrisnuo prvo kolo, Tsonga je odmah ispao, Čilić, Rusedski, Muller...niko se nije naigrao ovdje

Mahut dva puta ispao prije finala
      Last edited by shminka; 23-01-14, 17:48.

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
        @NI

Sviđa.
        Da ja odgovorim na svoje pitanje.

Podloga nudi iznenadjenja. To smatram za plus.

Moze se vidjeti dosta vinera, i to je plus.

Mogu se vidjeti voleji, to je veliki plus.

Nisam vidio dovoljno dobre defanzive, to je minus.

Mec moze biti potuno dominiran servisom kao danasnji to je veliki minus. Da li neko ima podatak koliko je prosjecno return poena osvojeno ove godine. Pogotovo bi komparacija sa proslom bila bitna.

Na zalost, postoji i bitno veci minus. Igra evoluira. I pored usporavanja podloga, sve je vise igraca od preko 190 koji u principu imaju samo servis i FH. Taj trend bi se ubrzao. Doslo bi do mnozenja Raonica, Berdiha i slicnih.

Ako je ovo blizu najbrzeg na turu onda je vjerovatno OK. Ako je pak ovo najsporije onda prestajem gledati tenis.

Zanima me da li ce organizatori opet ubrzati podlogu naredne godine ili ce im polufinale Vavrika-Berdih posluziti kao upozorenje.

PS
        Ja volim vidjeti AS ali i razmjenu od 50 poena. A ne volim da se mec sastoji samo od jednog ili samo od drugog. Priznajem, tesko mi je ugoditi.
        Last edited by NI; 23-01-14, 17:58.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
          u Sarajevu je podloga bila led, ova na AOu je sporija barem 3 puta

NDPS
          Sjecas li se mozda prve godine kad je dosla podloga u Zetru, ja na terenu prebacujem, dolaze Hadzimesic i Kafedzic da drze presicu ja pored njih ono smijem se ko debil, djete od 13 godina bio, kad u po frke dolazi loptica upade. Sta je bilo, odlijepio se dio podloge i nastala supljina. Sljedeci dan, sviju mi, teren je bio tako supalj da je to nehumano bilo. FUJ od podloge bio. Iduce godine je bilo malo bolje, a kada su presli u Skenderiju nemam pojma kako je bilo, ali znam da ona divna podloga kurcu nije valjala kad je tek dosla..
          sigpic
          "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
          AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Ni, mozda je organizatorima ono finale (da ne kazem mucenje) od 6 sati posluzilo kao upozorenje?

Comment

• Ma podloge su ocajne u Sarajevu, donacija iz Zagreba, rijesili se smeca...na onom vise niko na svijetu ne igra...a od ove godine i bukvalno

Comment

• Da je Novak bio dovoljno pametan protiv Vavrinke sada bi on bio u finalu i sve bi bilo kao i ranije.

#samokazem
                Last edited by Mr. Wolf; 23-01-14, 18:01.
                Dayman (a-a-ah...)
                Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                Champion of the sun (a-a-ah...)
                You're a master of karate and friendship
                For everyone

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                  Ma podloge su ocajne u Sarajevu, donacija iz Zagreba, rijesili se smeca...na onom vise niko na svijetu ne igra...a od ove godine i bukvalno
                  Davis Cup
                  sigpic

Comment

• @NI
                    Berdih je sve samo ne igrac ogranicen samo na servis. Kad bi bilo vise igraca sa onakvim udarcima (posebno fh-om) i onakvom tehnikom ja bih bio presrecan. To sto je mentalni patuljak je sasvim druga stvar.

Druga stvar, podloga je svakako bolja u odnosu na prehodne godine.
                    Last edited by Drunken Whaler; 23-01-14, 18:02.
                    Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• na DCu vjerovatno, jer ona sto se prosle godine koristila za DC se iskoristila zadnji put...jedva su je nekako naštiklali i pri tome uništili

Comment

• NI,

da su se ovdje sastali Novak i Rafa...bilo bi izmjena od po 40 udaraca sasvim sigurno...

bilo je dugih izmjena u mecu Stan-Novak
                        Last edited by shminka; 23-01-14, 18:06.

Comment

• @NI

Sjećaš se mečeva prije 7,8,9,10 godina ?! Siguran sam da si bio zadovoljan kvalitetom onoga što je prikazivano. Podloge su bile dosta brže nego što je ovogodišnji AO. Sami Plexiucshion je bio brži recimo 2008 i 2009 nego ove godine. Možeš li reči da tada nisu bili zastupljeni segmenti koje si naveo?! Pretpostavljam da ne možeš.

Daj im vremena da se prilagode !
                          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Originally posted by eM View Post
                            Ni, mozda je organizatorima ono finale (da ne kazem mucenje) od 6 sati posluzilo kao upozorenje?
                            Mozda je suvisna rijec. Bilo je upozorenje. Moralo je biti upozorenje iako jo onakvo finale izuzetak.

Zato su ubrzali teren prosle godine. I u finalu, Mari, treci najbolji returner na turu, nije brejknuo Novaka. A Novak, najbolji returner na turu je brejknuo Marija poslije 2.5 sata igre. I to je trebalo uzeti kao upozorenje.

Opet su ubrazali. I namjeravju da nastave sa ubrzanjem. Mec Vavrinka-Berdih, definitvno morao da bude upozorenje.

Protiv meca Nadal-Novak se mozes boriti ogranicenjem vremena izmedju servisa. Vec vidimo rezultate. To pravilo valja drukcije primijeniti, onda bi rezultati bili jos bolji. Ali to je duga prica.

Konacno, ne zaboravi da je Nadalova igra od onog finala postala znatno agresivnija.

Zato promjene u brzini podloge treba raditi postuno i mjeriti sveukupni efekt.

Comment

• Uh, ta zelena podloga na AO je bila epic Samo sto se lopta slabije videla na TVu.

Ja nemam problem da vidjam dosta servisa kada ih izvode igraci neke normalne visine. Wawrinka, Fed, Rodik i slicni. Servis je najzahtevniji udarac u tenisu, svakako zasluzuju te poene ako mogu da zalupe dobar servis.

Comment

• Lupanje servis vinera i aseva samo znaci da igrac ima strasnu varijaciju prilikom izvodjenja istog, te mu protivnik ne moze procitati servis. Kada mu pocne citati servis vineri i asevi polako nestaju...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X