Announcement
Collapse
No announcement yet.
Roland Garros 2013.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
-
Originally posted by NI View PostNavras,
Ne pretjeruj. Trazio je poen koji mu pripada. Novak je izgubio orijentaciju gdje je mreza.
Ako hoces da prigovaras onda znaj, da je Nadalu trebao biti uzet gem zbog otezanja. Poslije drugog upozorenja, on se nije popravio. Koji je ondasmisao upozorenja?
Za drugi deo se naravno slazem ali svi dobro znamo da od toga nema nista.Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View Postsigpic
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View Post
Demokratija,pravo na misljenje
Comment
-
Ni,
ako izuzmemo da bi se dalo diskutovati da li treba dodeliti poen Nadalu ( dal je lopta izasla ili ne ), on je fakat trazio poen koji je IZGUBIO na terenu.
Pricam sa "ljudske" strane.
Pri tome stoji sve da je Novak trebao odigrati mirnije i ko zna o cemu bi sada pricali.
Na kraju krajeva postoji tu i taj sudija ciji je to posao, iako ga ne radi najbolje ...
Sticajem okolnosti ja igram bridz ( kakve to sad ima veze?).
U nizu pravila koja znaju biti konfuzna, pogotovo novim igracima, uvek insistiram na sprovodjenju istih bez obzira na ciju stetu jer jako volim samu igru i ne volim "skrnavljenje" bilo koje vrste, OSIM kad mi to donosi direktnu korist u podeli koju sam za stolom izgubio.
Nikad ne bih sebi dozvolio da osvojim poene zbog eventualne "tehnicke" greske protivnika, ali NIKAD.
Nadal je upravo to trazio, bar to ja tako vidim...
Comment
-
Originally posted by Vladan View PostMokar teren = nema spina
Tada smo vec duboko u 5 setu. Plana A, B, pa i C su vec napuseteni. Vazi prvilo koncetrsi se na cuvanje servisa. Novak je bolji server nego Rafa. Rafa naravno laze da se nije klizao, i te kako se klizao. Osim toga Novak od sredine 2. seta isao vise na agresiju nego Nadal, dakle klizviji teren mu odgovara.
Dozvoljavm ipak da je podsvjesni strah od izvrtanja zgloba bio prisutan.
Comment
-
Vidio si kako je Novak tukao po lopti i sta je ovaj sve vracao, da je bio samo malo vlazniji teren on ne bi mogao sve to da vraca, lakse bi ga bilo probijati.
Da je Nadalu odgovaralo i da je trazio da se zalije teren dobio bi to. Dobio bi jer se Novak ne bi bunio.sigpic
Comment
-
Bez obzira na teren i vremenske uslove, tesko da bi Djokovic "izvukao" vise od ovoga sto je danas uradio. Realno, i ovih 5 setova su splet okolnosti, jer je Rafa ovo bez problema mogao zavrsiti dosta ranije. Djokoviceva forma je u padu vec neko vrijeme i to je ono sto zabrinjava.
Comment
-
Djokovic je imao sansu , imao je break u petom , izgubio je mec svojim greskama i to je to. Sad traziti neke izlike nema potrebe. Da je Djokovic dobio verovatno bi se spomenulo samo to za mrezu i jos neke sitnice , uopste se ne bi raspravljalo oko ovih stvari medjutim cinjenica je da forumi sluze uglavnom za raspravljanje.
Prvi set je po meni odlucio , tu je Djokovic bio jako los , jos nije uhvatio ritam , BH je bio dosta los , Nadal ga je dobio onako rutinski. Tek je u 2-om poceo igrati , u 3-cem je pao u onoj situaciji gde je Maria pogresio mada takvih gresaka je na turniru milion , pogotovo na ovome , bas ih je dosta bilo. 4-ti opet drama za dramom , Nadal servirao za mec , ranije isto imao break koji odmah izgubio , Nole sve vratio i uzeo TB. Peti je prica za sebe , Nole imao break , na deuce solidne razmene ali nije izvukao i to je to. Smecevi su posebna prica , ne utice suv tj bolje reci ne vlazan teren na smec i Novakove greske , nije Rafa u poslednjem gemu dobio isti tako sto su bila duga prebacivanja pa da njemu odgovara nego zato sto je Novak izbacivao lagane udarce koje je opet lakse udariti na sporijoj podlozi. Rafa zasluzeno , nijanse su odlucile i to je to. Sve ostalo je navijacka opredeljenost. Ja gledam sa strane , neutralan sam bio mada mi je zao Djokovica , imao je dobru sansu , pitanje je hoce li imati naredne godine ovakvu. Verovatno hoce jer na vidiku nema nekoga sem Djokovica i Nadala ko na sljaci moze ozbiljnije da konkurise za titulu.Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.
Comment
-
Evo sta kaze Matt Cronin oko zalivanja terena
Matt Cronin @TennisReporters
Watering: since courts watered between sets, think its fair 2 water after 15th game of 5th as longest normal set is 7-6 & TB worth 2 gamesTom, your music is the best drinking partner I've ever had.
Comment
-
Originally posted by Velja_JA View PostNi,
ako izuzmemo da bi se dalo diskutovati da li treba dodeliti poen Nadalu ( dal je lopta izasla ili ne ), on je fakat trazio poen koji je IZGUBIO na terenu.
Pricam sa "ljudske" strane.
Pri tome stoji sve da je Novak trebao odigrati mirnije i ko zna o cemu bi sada pricali.
Na kraju krajeva postoji tu i taj sudija ciji je to posao, iako ga ne radi najbolje ...
Sticajem okolnosti ja igram bridz ( kakve to sad ima veze?).
U nizu pravila koja znaju biti konfuzna, pogotovo novim igracima, uvek insistiram na sprovodjenju istih bez obzira na ciju stetu jer jako volim samu igru i ne volim "skrnavljenje" bilo koje vrste, OSIM kad mi to donosi direktnu korist u podeli koju sam za stolom izgubio.
Nikad ne bih sebi dozvolio da osvojim poene zbog eventualne "tehnicke" greske protivnika, ali NIKAD.
Nadal je upravo to trazio, bar to ja tako vidim...
Udariti mrezu nije 'tehnicka' greska. Novak nije uspio da se zaustavi jer se prezaletio, jer je izgubi osjecaj gdje je mreza i jer se bojao da je promasio. Znaci da je Rafina lopta bila za Novaka u tom trenutku nezgodna. Trebao je pustiti da odskoci a nije. Znaci da nije jasno mislio.
Rafa je trazio poen koji mu pripada po pravilu koje ne podleze interpretaciji.
Comment
Comment