Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Yup, samo par lopti je uspio da vrati, ima bas limitirano kretanje, valjda ce biti ok, samo da nije karijera pod znakom pitanja
    sigpic

Comment

• Sta da ti kazem,necu da se sljececu godinu raspravljam sa tobom oko ovoga.Ali su takva misljenja u zestokoj manjini,nema tu namjere ali da te ubjedim u to,nemoguca misija,tako da oko toga smo zavrsili.

2011 je bila Novakova godina,vec na AO 2012 Nadal ga je moga vrlo lagano uzeti na AO,jedan udarac presudio.Ti si u Rimu govorio da bi Nadal sakupljao gemova protiv Novaka i na sljaci pa evo sta bi.

Comment

• http://www.nytimes.com/2013/06/08/sp...ef=sports&_r=0

“I know that this is very, very difficult for us to be here in the final when we have so many problems,” Toni Nadal said.

Каких проблема ви имате ??? Вероватно мисли да треба да напише један чек организаторима што су меч у један сат као први на програму, а можда мисли на мито који треба да плати великом Паскалу Марији.

Comment

• Joj Tonija majko mila,tacno mi zagorcava zivot na ovom forumu

Comment

• Mozda su u finansijskim problemima

Comment

• Nemaju za ktv
              Dayman (a-a-ah...)
              Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
              Champion of the sun (a-a-ah...)
              You're a master of karate and friendship
              For everyone

Comment

• I oces da kazes da nije bezobrazan, kao onomad kad je pobjedjivao Federera i zalio ga prilikom dodjela, izvini, izvini i napravi onu glupu facu punu zaljenja. Razvali ga pa mu se izvinjava. To je on, samo sto ga ovaj ipak puno vise nervira jer moze da mu parira i na njegovom terenu, ali dobro neka likuje malo.
                sigpic

Comment

• Pa tu je kod vas problem , pa on kada zagrli covjeka koji je izgubio.Nezabiljezeno u novijoj teniskoj historiji vi mu to prebacujete kao ne znam sta.

Ono u 3.set nije nikakav bezobrazluk,vec sam ti rekao,moze se svakome uciniti a ono u 5.setu je u zaru borbu sad sto ste se vi uvrijedili jer je on to uradio dobrom drugaru Novaku to je druga stvar

Comment

• 1.
                    Novak je tokom godina nasao igrao za Rafu. Sposobnost da se svojim BH nosi sa Nadalovim FH je njen kamen temeljac. Novak ne ide na pucanje iz svih oruzja vec na superornost u razmjenama. Vazno je dodati da ta igra vise umara Rafu nego Novaka. Teze mu je da ostane ravnopravan u razmjenama.

Novakova igra je prisilila Nadala da mijenja sopstvenu. Postao je vise agresivan, dakle kralj razmjena je mora da bjezi od razmjenama, vise koristi FH paralelu i konacno je mnogo radio na servisu. Prosle godine su te promjene dale rezultata na sljaci. Medjutim i pored svega, prosle godine sam imao ima osjecaj da sve zavisi od Novaka.

Tokom pauze Rafa je poradio na svom BH-du. Sada je bolji nego ikada ranije. To ce da mu biti od pomoci danas.

2.
                    Novak je i sam naucio na proslogodisnjim porazima pa je u MC-u udarao lopticu ranije nego ikada. Uslovi u MC-u najvise odgovaraju Rafi, Novak je propustio puno treninga i svejedno je dosta lako pobijedio. Na zalost, MC je ostavio mnoge od nas u zabludi, cini mi se i samog Novaka (Prije danasnjeg meca je reako da zna sto treba da radi.) da je enigma zvana Rafa na sljaci jednom zauvijek rijesena.

3.
                    I pored lake pobjede u MC-u, ostala je jedna dilema. Novakova igra nije nikada bila probana protiv Rafe u toplim i suvim uslovima. Postojala je sumnja da to nece funkcionisati po suncanom danu.

Danas se pokazalo da ne funkcionise. Razlog je jednostavan. Novak BH-dom ne moze da kotrolise pojacanu rotaciju na Rafinom FH-du. Kamen temeljac Novakove igre je poljuljan, sa njime je otpla dubina a sa dubinom i ravnopravnost u razmjenama. Imao sam osjecaj poslije prvog seta da danas nista ne zavisi od Novaka.

Licno mislim de je Novaku pogodovalo sto je rano izgubio servis u prvom setu, rano je i shvatio da plan A na koji je, mozda s pravom, sve polagao ne funkcionise.

Uz to je Nadal igrao izvrsno!

Poslije 6:4, 3:2 je izgledalo kao laka, rutinska pobjeda Nadala. Svako drugi bi digao ruke. Ne i Novak, pokazao je kakav je sampion!

4.
                    Novak je ‘ad hoc’ promijenio taktiku i poceo da napada iz svih oruzja udarajuci svom snagom. 2:3 ce uskoro postati 6:3. Novak je bio nazad u mecu. Potom je poprskan teren, i u prvom gemu 3. seta, na Rafin servis, Novak mi je najvise licio na Novaka is MC-a. Ponovo se on pitao. Rafa je nekako uspio da sacuva servis. A onda je Novak ‘neobjasnjivo’ pao. Na konferenciji za stampu je priznao da se radilo o fizickom padu.

Meni se cini da je razlog 2. set. Jeste Novak napravio cudo, ali on nije Sederling. Ne generira on snagu tako lako. Kombinacija kretanja i udaranja je njega, a ne Rafu, izmorila, upravo suprotno od plana A.

5.
                    Poslije 2:1 u setovima je apsolutno izgledalo da nema nikave sanse za Novaka. Plan A je propao, plan B ga je izmorio. Sad ce Rafa da dobije cetvrti sa 6:0 ili 6:1. U tom trenutku s obzirom na sve okolnosti, za mene je to izgledo kao vrlo castan poraz. Definitivno zbog umora nisam ocekivao da nesto moze da napravi.

Novak je dobro gurao u tom setu, igrajuci neuobicajno mnog FH, pogotovo ‘in side out’, nadomjestak za neucinkoviti BH. Ta igra ga doduse cini podloznim Rafinim FH paralelama. Ali neminovno se moralo desiti. Rafa, koji je i dalje odlicno igrao, pogotovo je FH paralela funkcinisala, je dosao do brejka. (I BH paralela je bila dobra. Medjutim interesantno je da FH parelela nije bila dobra u prethodnim mecevima. Rafa je cuvao kao tajno oruzje.)

Rafa je najbolje servirao u 4. setu. Imao je 74% ubacenog 1. servisa . 72% dobijenih poena na poslije prvog servisa. Kako se onda Novak uopste odrzao. Prvo je izvukao plan C. Koji je otprilike varijanta plana B. Nema ne priblizno istog inteziteta, jer je umoran. Oslanja se na opste tenisko umijece, pogotovo tajming i citanje pozicije. To sve ne bi bilo dovoljno da nije fenomenalno returnirao kod prvog oduzimanja Rafinog servisa.

Taj brejek je unio kod Rafe, koji je uvijek pokazivao odredjeni strah cak i kad mu je najbolje islo, pravu nervozu. Novak ce uspjeti da uzme set u TB.

6.
                    Da je kojim slucajem Novak imao snage i samopouzdanja da se vrati planu A u tom trenutku mislim da bi lako pobijedio. Ali sa umornim Novakom to je jos uvijek bio Rafin mec. Natopili su teren, sto je barem u Novakovoj galvi, bila prednost za njega. Odmah je brejknuo nervoznog Rafu. Potom je imao priliku za dupli brekj pri rezultatu 3:1. Ali Rafa se sampionski borio. On se uvijek bori bolje protiv Novaka kad zaostaje. Pogadjao je fantasticne vinere, koji su kako je jedan komentator duhovito rekao, uspijevali da se nadju na liniji. Uvjeren sam da bi Novak dobio mec da je su u tom gemu bile 2 a ne 3 linije za Rafu.

7.
                    Jos uvijek je Novak bio favorit do 4:2 u petom. U tom krucijanom gemu, Rafa je pogodio dva stasna vinera sa FH paralelama. Od kojih je jedan bio apsolutno fenomenalan. Ali i napravio dvije najbazicnije greske, jednu kod 30:0 za njega. Ipak ono Novakovo pecanje na mrezi je presudilo gem i mec. To je bila neshvatljiva greska. Nisam to nikada vidio medju profesionalcima. U tom trenutku sam pomislio – nije sudjeno. I stavrno nije bilo sudjeno.

Od svih dana tokom Roland Garrosa, danas je najtoplije, a u nedjelju ce da pada kisa. Da su Novak i Rafa igrali fianle mislim da be Novak slavio. Plus taj povreda zgloba, koj je i te kako danas uticala.

Najnegativnija posljedica tog pecanja je da je Novak izgubio povjerenje u svoj smesh sto ce Rafa vjesto koristi. Dace Novaku prilike da promasi nekoliko smesheva, od kojih je samo onaj u zadnjem gemu bio presudan.

8.
                    Novak se zacudjujuce dobro drzao iza toga, ali cini mi se da vise nije vjerovao u pobjedu. Otud ono insisteranje na prskanju terena. Cini mi se da je bio utuvio sebi u glavu da jedino sa jos jednim prsknjem moze da pobijedi. Osim toga svadja sa sudijama je samo davala Rafi poruku da ga ima! Servirati prvi u zadnjem setu je velika prednost. Kad ga je vidio onako razdrazenog, Rafa je to znalcki iskoristio. Smesh u prvom poenu je pomogao.

9.
                    Da mi je neko reko da ce Novak protiv najboljeg sjakasa u istoriji, posto su mu propali plan A i B, posto se planom B izmorio, doci na gem i dva poena od pobjede ne bih ga vjerovao. Jos bih ga manje vjerovao da ce pecanje na mrezi da presudi!.

10.
                    Novak sigurno nece dobro spavati nocas. Propala je jos jedna prilka, sada kad je na vrhuncu karijere. Bice na vrhuncu i naredne godine, ali RG polako postaje opsesija.

Sve jedno mislim da poraz nece imati neke posljedice na Novaka. Mozda vise pozitivne, jer motiv nece slabiti. Ima neke slicnosti sa onim porazom u Madridu iz 2009, a u jednom trenutku je izgledalo da ce biti slican onom porazu u Umbldonu 2012. Poslije danasnjeg dana sam uvjeren da Novak moze da ulazi u mec sa Rafom na sljaci sa barem dva dobra plana A ako je kisno i B ako je suvo.

11.
                    Rafa je pokazao da je veliki sampion. Odigrao je strasan mec, svejdno mislim da se njegov kompleks Djokovica danas povecao a ne smanjio.

12.
                    Da je kojim slucajem Novak danas pobijdio, poslije one Rafine prednosti u prvom i trecem setu, i dobijene pozicije u cetvrtom, smatrao bih to najvecom pobjedom, da ne kazem kradjom, u istoriji tenisa. Ne zaboravite igrao je protiv naboljeg sljakasa svih vremena u uslovima u koji idelno odgoveraju protivniku.
                    Last edited by NI; 08-06-13, 07:17.

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                      kao onomad kad je pobjedjivao Federera i zalio ga prilikom dodjela, izvini, izvini i napravi onu glupu facu punu zaljenja. Razvali ga pa mu se izvinjava.
                      Meni je to djelovalo prilicno iskreno. I sam Djokovic je jednom rekao da je Nadal dosta skroman, stidljiv i povucen u privatnom zivotu.

Comment

• Sportista i dzentlmen.

Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

I oces da kazes da nije bezobrazan, kao onomad kad je pobjedjivao Federera i zalio ga prilikom dodjela, izvini, izvini i napravi onu glupu facu punu zaljenja. Razvali ga pa mu se izvinjava. To je on, samo sto ga ovaj ipak puno vise nervira jer moze da mu parira i na njegovom terenu, ali dobro neka likuje malo.
                          A sta je trebao pustiti Federera ? Jbg pobedio ga , zao mu je ali logicno da nece pustiti. Jbt ljudi igraju 1/2 GS-a , 5-ti set , lomi se mec a vi digli hajku sto je on pokazao sudiji prston da je Djokovic dirao mrezu , pa to bi svaki teniser na svetu uradio kad sudija ne bi vidio. Ne znam o cemu se ovde prica.
                          Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

• Navras,

Ne pretjeruj. Trazio je poen koji mu pripada. Novak je izgubio orijentaciju gdje je mreza.

Ako hoces da prigovaras onda znaj, da je Nadalu trebao biti uzet gem zbog otezanja. Poslije drugog upozorenja, on se nije popravio. Koji je ondasmisao upozorenja?

Comment

• A sudija koji stoji na metar od toga nije vidio? Sudija je vidio i odreagovao.
                              Ko kaze da je trebao da pusti Federera, o cemu ti pricas? On razvali Rogera i onda mu se izvinjava. Sto mu se koji kurac izvinjava, sto ga je pobijedio? Znamo da ima dva lica, jedno kad gubi, drugo kad pobjedjuje. Znamo da su ta dva lica dva svijeta.
                              Pusti Miko, pusti.
                              sigpic

Comment

A sudija koji stoji na metar od toga nije vidio? Sudija je vidio i odreagovao.
                                Ko kaze da je trebao da pusti Federera, o cemu ti pricas? On razvali Rogera i onda mu se izvinjava. Sto mu se koji kurac izvinjava sto ga je pobijedio?
                                Pusti Miko, pusti.
                                Sta da pusti?Sto ne razmislja ko vi?I sto ne mrzi ne vrijedja Rafu vec razmislja sasvim logicki.

I kurtoazija mu se izvinjava,eto kod vas se to gledao ka nesportski.

Comment

Working...
                                X