Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ja sam otvorio ovu temu jer su tako trazili...

NI,ako nadjes opet postove onog Fernanda postavi ziv bio(ili mi posalji porukom ako drugi ne zele da citaju)
    Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Ni naš junior se nije plasirao u finale. Za titulu će se boriti Christian Garin (CHI) i Alexander Zverev (GER). Kod devojaka Ana Konjuh je ubedljivo poražena od Nemice Antonie Lottner koja će u finalu igrati sa Belindom Bencic iz Švajcarske. Prošle godine je titulu takođe osvojila Nemica, Annika Beck.

Comment

• Nekoliko utisaka, nesto hladnije glave. Najpre moram reci da sam bio iznenadjen kako je Nadal otvorio mec sto mi je odmah bio jasan indikator da Novaka ceka paklen posao. Uslovi su vise odgovarali Nadalu, to je bilo vise nego evidentno, od starta je nametnuo svoj ritam, dominirao je u razmenama i Novaku je postalo jasno da tako nece ici, odnosno da kontrolisana agresivnost ovoga puta nece dati zeljeni rezultat. Ono sto mnogima deluje kao gubitak strpljenja zapravo je bilo jedino moguce resenje u datim prilikama, Novak je to uvideo na vreme, promenio je taktiku i zaigrao znatno agresivnije. Izvlacio se na forhend, poklapao lopticu, trazio linije i takva igra mu je donela rezultat u drugom setu, od 2:3 je usao u strasnu seriju i okrenuo set.

Zasto je stao u trecem? Ja sam najpre mislio da je uzrok nesto losija fizicka sprema, ali definitivno nije do toga(mada i dalje mislim da nije dovoljnio fizicki pripremljen, odnosno nije na onom nivou na kojem moze da bude). Prosto, pojacana agresivnost iziskuje dodatni utrosak energije, Novak nije udarac, nema takvu konstituciju i kad igra izrazito agresivno uvek postoji rizik da se nakon jednog seta potpuno istrosi. To je osnovni razlog statiranja u trecem setu, takva igra ga je jednostavno iscedila. Tada mi je bilo jasno da ga ne moze dobiti na snagu. Ni u cetvrtom situacija nije bila znatno bolja, mada se nekako drzao u mecu, najvise zahvaljujuci servisu. Onda je kod Nadala proradio kompleks koji mu je Novak nabio u ranijim mecevima, sto se narocito videlo u situaciji kada je na 6:5 servirao za mec, vratio je Novaka u zivot i okrenuo momentum na njegovu stranu, inace je, po svim parametrima i svemu vidjenom do tada morao da zavrsi posao u tom cetvrtom setu. Novak je tb odigrao furiozno i uspeo da taj nivo prenese i na pocetak odlucujuceg seta, odmah brejk, pa potvrda i za tili cas sve je bilo na njegovoj strani.

Da li je bilo prilike da se Nadal dotuce? Samo jedna, cak ne bih rekao ni prilika vec poluprilika, pri rezultatu 3:1, uspeo je da stigne do izjednacenje na Nadalov servis, da je tu prelomio mec bi verovatno bio gotov. Od tog trenutka Nadal je bolji igrac, kao sto je bio i u vecem delu meca, od tog trenutka Novak cini mi se nije uzeo vise od jednog poena u Nadalovim servis gemovima. Prelomni momenat svakako je bila ona situacija kada se Novak upecao, ali je ona dosla vise kao posledica nesigurnosti u sopstvenu igru nego sto je bio splet nesrecnih okolnosti. Zbrzao je to bez ikakve potrebe, a imao je sve vreme ovog sveta da pridje mrezi i lepo se namesti. Mogao je plasirati lopticu na 100 nacina i Nadal je ne bi stigao. Umesto toga on je gledao da zbrza, kao da mu se negde zurilo. Ja iskreno mislim da ni nakon toga mece ne bi bio gotov, ne bi bio gotov cak ni taj gem, mada bi sigurno bilo lakse jer bi u slucaju da je otisao na 5:3 na Nadalu bio ogroman pritisak. Trebalo bi odservirati za mec na 5:4 a znamo vrlo dobro kakvih problema ima u tim situacijama sa igracima daleko manjeg kalibra od Nadala.

No, to je sve sbbkbb, cinjenica je da je Nadal odigrao izuzetno dobar mec, bio je bolji rival i kao sto rece Vladan, na osnovu svega vidjenog, pravo je cudo kako je Novak uopste dosao na korak od pobede.

Kod Novaka je najvise skripala bh paralela, previse nesigurnosti u tom udarcu, nije je plasirao do linije vec je to islo dosta po sredini sto je omugacavalo Nadalu da bez problema kupi te udarce i nastavi poen. Podbacio je i na riternu, mada moram priznati da me Nadalov servis dosta iznenadio, mnogo problema je napravio Novaku tako da je nesto slabiji ritern delom posledica i toga. BH dijagonalom je ubijao, kakve je samo uglove nalazio i skidao linije i generalno mu je taj udarac dosta dobro funkcionisao. Bolji, dominantniji sa osnovne, visokim spinovima je onemogucavao Novaku da kvalitetno napadne, da nadje potrebnu dubinu, stajao je dosta blize liniji, svaku priliku koristio da preuzme inicijativu i da diktira i sveukupno gledano bio dosta bolji igrac na terenu. Novak ima za cim da zali, suvisno je o tome i pricati, ali i dosta stvari da o njima razmisli.
        Last edited by Navras 16950; 07-06-13, 20:45.
        Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Nisam gledao mec ali mi je krivo zbog Novaka, a ovaj Tsonga je ja mislim najveci debil na turu, nek se on palio protiv Federera...

Comment

• Jao a ja napisem kilometarski post i padne mi net. Jebiga mozda cu kasnije, izgubio sam dobrih 15tak minuta, a sve ode u vode.
            OVAKO

Comment

• ne znam da li ste ovo stavili, ali ovo je vec otvoreno podjebavanje, izvinite na recniku

chiara gambuzza ‏@kkiara89
              According to Toni Nadal today Rafa win vs Nole "its a miracle" bcs the knee still bothers him.
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• sa´će da pusti Davida da i ovaj nešto osvoji
                If it wasn't hard, everyone would do it. It's the hard that makes it great.

Comment

• Smesno je i pomisliti da je povreda uopste postojala..
                  @Komri, zavrsice se kao RG12 u SF.

Comment

• Postovanje za velikog igraca, velikog borca, sjajnog sportistu.
                    Prvo finala Slama za velikog Davida Ferrera, kapa dolje majstore
                    sigpic

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
                      Jao a ja napisem kilometarski post i padne mi net. Jebiga mozda cu kasnije, izgubio sam dobrih 15tak minuta, a sve ode u vode.
                      Stvarno šteta!
                      "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

Comment

• Posto ne mogu da citiram moram ovako:

Vladan
                        "Detalj koji je vecinu stvari rijesio je pocetak treceg seta kad je Nadal jos jednom pokazao svoje pravo lice. Na sljaci se trag jasno vidi, vidio je da nema prostora izmedju linije i lopte i ipak je ciganisao i spustio Pascuala sa stolice. Ovaj inace nista ne vidi i bar dvije greske pravi po mecu kad se spusti sa stolice, ko zna i koji je trag gledao i tu je rijesio odma treci set, konsolidovao se. Prosle godine znamo sto je cinio ne bi li dosao do pobjede, ove godine isto, mozda i vise. Nikakav sportista, fer plej je samo kad dobija, kad ne ide po njegovom pokaze pravo lice. Nije ni cudo sto je godinama vec najmorazeniji teniser na svijetu.
                        Ajde jos u nedelju pa da ga ne gledamo do Vina del Mara 2014."

Sta reci za ovakav post?!Prvo kada spominje tu situaciju oko auta u 3.set.Ako se Pascalu Mariji ucinilo da je bila lopta u out a vidjeli smo koliko je kacila zasto za ime boga to isto Nadalu ne bi moglo ucniti ?I Nadal nikad nije tako nesto radio sto se tice pokazivanja tragova samim tim je Marija pokazao na out to govori je bilo jako tesko vidjeti i izgledalo kao aut.

Za ono u 5.set,cinjenica je da su pravila neumoljiva i Novak je pogresio i Nadal je samo pokazao prstom na tu situaciju kada se apsolutno lomi mec u 5.setu SF RG-a,izvini molim te covjek bi u zaru borbe u takvi trenucima protiv bilo koga na planeti tako reagovao,ljudi smo,osjecanja,zelja za pobjedom.

Osipate drvlje i kamenje po njemu ali samo to i mozete,vidim prizeljkujes pauzu do sljedece godine
                        Last edited by DinoFC; 07-06-13, 21:46.

Comment

• Bez izgubljenog seta. Legenda.

Nadam se da ce namuciti Nadala. Moze on tooooo!
                          sigpic

Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic

Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.

Without error there can be no brilliancy.

Comment

• U svakom slučaju bilo bi dobro da ne bude revijalno finale, kao što će verovatno biti u ženskom singlu

Comment

• Ne prizeljkujem, prizeljkujem da dolazi do Novaka na svakom narednom turniru. A to da titule ne osvaja na betonu nije nista novo, vise je sezone dje on od RGa do MCa nista ne osvoji nego ovih drugih.
                              Lik je danas ukrao vrlo vazan poen, nije mu to strano, nije me iznenadilo od njega svakako.
                              A da je povrijedjen je laz, to je valjda jasno posle ovih pet sati? Ili mozda ipak nije. Vidjeces kako ce da trci u nedelju, sa sve povrijedjenim koljenima. Nego kakav mu je mentor on je jos i dobar ispao. Ipak siroma' i dalje ima kompleks, Djokovic -20 odnos vinera i gresaka, on +15 i jedva dobije. Uzivaj, navijas za velikog sportistu.
                              sigpic

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                                ne znam da li ste ovo stavili, ali ovo je vec otvoreno podjebavanje, izvinite na recniku

chiara gambuzza ‏@kkiara89
                                According to Toni Nadal today Rafa win vs Nole "its a miracle" bcs the knee still bothers him.
                                Sta covek radi sa povredjenim kolenima,
                                Videlo se i danas da ne pokriva dobro teren, videlo se da se muci kada vraca lopte sa SL, videlo se da je pitanje vremena kada ce kolena da ga izdaju, ali on je izdrzao, kakav as, kakav sampion
                                Dayman (a-a-ah...)
                                Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                                Champion of the sun (a-a-ah...)
                                You're a master of karate and friendship
                                For everyone

Comment

Working...
                                X