Announcement

Collapse
No announcement yet.

Barclays Premier League & Championship 2012/13 - Diskusija i komentarisanje utakmica

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Koliko sam procitao ovo iskljucuje investiranje u akademiju i stadione. Ipak dosta je ovo komplikovano, i ne verujem da ce bitnije promeniti stvari.
    sigpic

    “We have to change, from doubters, to believers, now.”
    -Jürgen Klopp

    Comment


    • Martyn Ziegler ‏@martynziegler
      The big PL finance vote was incredibly tight - 13 for, 6 against, one abstention (Reading). Just scraped 2/3 majority of votes cast...
      Martyn Ziegler ‏@martynziegler
      Premier League clubs who voted against the new finance rules: Fulham, West Brom, Villa, Man City, Swansea, Southampton say sources.
      Da, nisam ni sumnjao da Siti ne zeli ogranicenje kada su finansije u pitanju.

      Koliko mrzim taj klub, jedva cekam da im odu Seici da zapocnu free fall gori od Portsmuta i Lidsa zajedno.

      edit. http://www.dailyecho.co.uk/sport/sai..._it_all_mean_/
      Last edited by ExEric; 08-02-13, 11:33.
      sigpic

      Comment


      • Lepo je videti da su pravi, veliki klubovi glasali za promene na bolje.
        sigpic

        Comment


        • Sta mislis da Fulam, Vila, Vest Brom i ovi ostali nabrojani tesko sastavljaju kraj sa krajem pa su u vecitom minusu te im ne odgovara ova promena?
          sigpic

          Comment


          • Ovo nece nista znacajno promeniti, veliki klubovi koji imaju redovna primanja kroz prodaju dreseva, sponzorske ugovore, itd. ce i dalje moci da trose ali naravno opreznije a ne kao sto je radio Siti pa pokupuje 5-6 napadaca.

            Ali se svakako razlikuje od Uefinog predloga gde bi ogranicenje bilo 39m funti, a ne 105m...

            Comment


            • Originally posted by KingEric7 View Post
              Sta mislis da Fulam, Vila, Vest Brom i ovi ostali nabrojani tesko sastavljaju kraj sa krajem pa su u vecitom minusu te im ne odgovara ova promena?
              Aludiras na to da su izlobirali ovi iz Sitija?
              sigpic

              Comment


              • Originally posted by S-Nash View Post
                Aludiras na to da su izlobirali ovi iz Sitija?
                Ne, ne to mi nije ni palo na pamet.

                Samo me zanima intres pomenutih klubova da glasaju za protiv. Slabo poslovanje, nemogucnost da se bude likvidan, uvek u minusu... Nagadjam samo.

                Nisam ni pomislio da je Siti lobirao. Mada sada kad si to pomenuo... Ali sumnjam.
                sigpic

                Comment


                • Mancini confident of catching United

                  Roberto Mancini believes it will be "easy" for Manchester City to make up the nine-point gap to Manchester United at the top of the table after boldly declaring that his team have been the best side in the Premier League over the last two seasons.

                  City were eight points behind United with six games remaining last season but became champions for the first time in 44 years on goal difference. Now they have 13 games to overcome a marginally bigger deficit, giving Mancini confidence that his side can overhaul their neighbours again.

                  But the Italian will be cheering on City's local rivals when they face Real Madrid in the Champions League because he thinks a long run in Europe will make it harder for them in the domestic competitions.

                  Mancini said: "They have nine points more than us because they did better than us. But in three months, everything can change like last year. If we can recover eight points in six games, I think to recover nine points in 13 games will be easy.

                  "If Manchester United draw or [suffer a] defeat, the title race is reopened. It is clear we need to do better than in the last two games. It is normal when you play in the Champions League against Real Madrid, you can lose your strength in this game. We support Manchester United to go through in the Champions League."

                  While Mancini accepts United deserve to top the table now, he is adamant his side have been superior over the past couple of campaigns. He explained: "I don't think in these two years there is a team that has played better than us. Manchester United are a strong team and Chelsea are a strong team but I think in the last two years Manchester City are the team that played better in the Premier League."
                  Mancini prosto briljira sa izjavama. Bice mi zao kad ode, em ce Siti dobiti normalnog menadzera em vise necemo gledati ovakve face



                  Iako trenira Siti mogu reci da mi je jako simpatican lik. Pogotovo kada krene da briljira sa izmenama bilo da gubi ili vodi. Ofanzivni igrac izlazi, defanzivni ulazi, pravilo br. 1.
                  Last edited by ExEric; 08-02-13, 20:56.
                  sigpic

                  Comment


                  • Sun je objavio listu od 10 najboljih fudbalera koji su svoju karijeru proveli u samo jednom klubu. Na listi su: Darren Fletcher, Gary Kelly, Ledley King, Carragher, G.Neville, Tony Adams, Scholes, Gerrard, Le Tissier i na prvom mjestu jos jedan Unitedovac, Ryan Giggs.

                    Kompletan tekst i obrazlozenja na linku ispod:
                    http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...r-retires.html
                    sigpic

                    Comment



                    • Spursi koji za sada odlično kotiraju, te su na pragu ponovnog izlaska na evropsku scenu, no ovoga puta u najelitnije evropsko takmičenje - Ligu Prvaka. Prošle sezone su je bili zaslužili svojim igrama i rezultatima, no spletom po njih nesretnih okolnosti ostali su bez Lige Prvaka i plasirali se u manje atraktivno takmičenje Evropsku ligu. Ipak, prethodne sezone u ova doba situacija je bila skroz drugačija. Ne što se tiče Spursa nego vjerovatno jednog od najvećih ovosezonskih razočarenja - ekipe Newcasltea. Prethodne sezone se do samoga kraja vodila bitka između ova 2 tima za mjesto koje vodi u Ligu Prvaka. Svrake su pak na kraju posustale, no uprkos tome bili su najljepša i najpozitivnija priča Premiershipa, nakon Citya koji je prekinuo dug "post" bez titule prvaka. Za razliku od Tottenhama koji je pri samom vrhu Newcastle se nalazi u nezavidnoj situaciji, tačnije na 15. poziciji sa 27 bodova što je samo 6 više od 18. plasiranog Wigana koji se nalazi u opasnoj zoni. Ipak posljednje 2 utakmice ostavljaju nadu za navijače Svraka da će održati formu koju su imali posljednje 2 utakmice gdje su zabilježili 2 pobjede, te da će mirno dočekati kraj sezone - u mirnoj luci. Spursi će ovog vikenda biti jači za Adebayora koji se vratio sa Afričkog kupa nacija, dok AVB neće moći računati na usluge Sandra i Kaboula. Pardew pak ima više problema sa povredama, te sutra neće moći računati na 5 igrača - Simpsona, Taylora, Ben Arfu, Goslinga i Vučkića. Tu su naravno novopristigla pojačanja iz Francuske koja će sutra ponovo činiti okosnicu tima, igrači koji vraćaju nadu navijačima Svraka da će ponovo ugledati bolje dane jer 15. pozicija nije u skladu sa renomeom ovog kluba. Sa obzirom na dobre igre Tottenhama ove sezone i dobru formu, te dobre 2 posljednje partije Newcastlea možemo očekivati dobru utakmicu, sa vjerovatno više golova jer navale koje ova 2 tima posjeduju mogu to priuštiti. U međusobnim duelima ova 2 tima uspješniji su Spusi sa 54 pobjede iz 125 sureta. Newcastle je slavio 44 puta, a neriješenim rezultatom je završavalo 27 susreta. Gol razlika na strani Tottenhama - 213-186.


                      Sunderland koji se trenutno nalazi u mirnoj luci dočekuje londonski Arsenal, te bi pobjedom sebi otvorio vrata ka opstanku. Sa druge strane Topnici jurišaju Ligu Prvaka, a 4. pozicija im zaostaje za isto toliko bodova i pobjeda za izabranice Wengera se nameće kao imperativ. Prvi meč ove sezone između ova 2 kluba na Emiratesu završen je sa iznenađujućim remijem, dok je sezonu ranije Arsenal bio uspješniji u oba meča. Arsenal u meč ulazi sa nešto boljom formom sa 3 pobjede iz posljednjih 5 mečeva, dok Sunderland ima jednu pobjedu manje. Za Sunderland bi mogla konkurisati i januarska pojačanja koja do sada nisu dobila priliku za igru - Graham, te Mangane, dok bi N'Diaye koji je stigao iz Turske ponovo mogao dobiti priliku za igru od prve minute. Što se tiče povreda, O'Neill na rasoplaganju neće imati 2 igrača zadnje linije Browna i Cuellara, te Cattermolea. Sa druge strane Wenger također ne može računati na 2 igrača zadnje linije - Gibbsa i Vermaelena, dok će mu na raspolaganju biti Gervinho. Najviše problema za Topnike dakle u odbrani i to bi mogao biti ključni detalj ovog susreta, u zavisnosti za koju varijantu će se francuski stručnjak odlučiti. Priliku na boku bi vjerovatno trebao dobiti Monreal, dok je navala Arsenala uglavnom poznata, sa mogućnosti jedne izmjene u odnosu na prošli meč, odnosno da se Podolski ponovo nađe među početnih 11. Kada su u pitanju međusobni dueli ova tima, nešto uspješniji je Arsenal sa 50 pobjeda iz 133 susreta. Sunderland je slavio 45 puta, a neriješeno je bilo 38 puta. Gol razlika također na strani Topnika 208-187.


                      26. kolo Premiershipa donosi nam i duel 2 ekipa sa potpuno različitim ciljevima i ambicijama. I dok jedni pokušavaju sustići gradskog rivala i smanjiti prednost u borbi za titulu, drugi pak sa potpuno drugačijim ambicijama i borbi za opstanak u društvu najboljih. Saintsi se trenutno nalaze na 16. poziciji sa 24 boda što je svega 3 boda više od Wigana koji se nalazi u opasnoj zoni. City polako posustaje u borbi za odbranu naslova prvaka, te je trenutna prednost Uniteda velikih 9 bodova. 9 bodova i nije nedostižno, no budući da se prvenstvo polako primiče kraju, a City ne uspijeva smanjiti prednost Uniteda, teške su šanse da će Građani odbraniti titulu. U slučaju kiksa u ovom susreta dodatno bi sebi smanjili šanse, koje su i sada jako male. Southampton sa druge strane također igra jako važnu utakmicu i u slučaju kiksa, te pobjeda rivala za opstanak našli bi se u krajnje neugodnoj situaciji. Ovosezonsko pojačanje Saintsa Gaston Ramirez neće biti u sastavu za meč sa aktuelnim prvacima. Pored njega zbog povrede nema i Gulya. City koji se sa posljednja 2 remija dodatno udaljio od titule u ovom meču nema pravo na grešku. Mancini će s toga vjerovatno izvesti veoma jak sastav. Kako je dosta sklon rotacijama, teško je pogoditi prvih 11, no sigurno je da zbog povreda neće biti Richardsa i Companya. Dobra vijest za Italijana jeste da su se braća Toure vratila sa AKN-a i da će biti u sastavu za ovaj meč, ali je vrlo izvjesno da će ga početi sa klupe. Kada su u pitanju međusobni dueli zanimljivo je da je u 54 odigrana meča između ova kluba uspješniji Southampton sa 20 pojeda. City ima 18 pobjeda dok je 16 susreta završeno neriješenim rezultatom.


                      Aktuelni evropski prvak, te trenutno trećeplasirana ekipa Premiershipa ovog kola na domaćem terenu dočekuje jednog od kandidata za Championship, ekipu Wigana. Nakon serije dobrih rezultata pod vodstvom Beniteza londoski klub je ponovo pao u rezultatsku krizu i u posljednjih 5 mečeva su zabilježili svega jednu pobjedu, jednu ali vrijednu - protiv ljutog gradskog rivala. Ipak, slavlje Plavaca je dosta kratko trajalo jer je Reading uspio doći do boda nevjerovatnim preokretom, dok su u posljednjem kolu poraženi od ove sezone lošeg Newcastlea. Ta 2 kiksa natjerala su navijače Chelseae da se zabrinu za učešće u Ligi Prvaka naredne sezone jer Everton i Arsenal se nalaze odmah iza njih sa 4 odnosno 5 bodova zaostatka što svakako nije nenadoknadivo. Oba kluba sa odgovarajućim izostancima. Benitez ponovo neće moći računati na Terrya i Mosesa, dok su nastupi Dembe, Colea i Cecha upitni. Wigan sa druge strane u mnogo većim problemima što se povreda tiče. Čak 8 igrača neće biti u rosteru za utakmicu sa Chelseaom. Moguć je povratak Caldwella. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su ova 2 kluba do sada odigrala svega 16 utakmica. Od tih 16 utakmica Chelsea je slavio čak 13 puta, a Wigan samo jedanput, dok su 2 susreta završena remijem. Gol razlika također debelo na strani Plavaca - 38-10.



                      Još jedan susret 2 tima sa poptuno različitim ambicijama. Swansea ove sezone ponovo jako dobro kotira, te su sada uprkos odlasku menadžera Rodgersa, te nekolicine najboljih igrača nakon 25 kola na odličnoj 8. poziciji sa svega 2 boda manje od sedmoplasiranog Liverpoola. QPR sa druge strane uprkos silnom ulaganju i dovođenju velikog broja provjerenih igrača u veoma teškoj situaciji, te će im biti jako teško sačuvati status Premijerligaša. Trenutno se nalaze na posljednjem 20. mjestu sa 17 bodova, a slobodna zona im bježi 6 bodova. Uprkos tome QPR u nešto boljoj formi od Labudova sa 1 pobjedom, 3 remija i 1 porazom u posljednjih 5 susreta, dok je Swansea slavila jedanput, ali je upisala i 2 poraza i 2 remija. Pobjedom nad fenjerašom, te uz kiks Liverpoola i Arsenala Swansea bi mogla grabiti priključak za mjesta koja vode u Evropsku ligu. Agustien i Taylor neće biti u planu za meč sa QPR-om, dok bi se Vorm i Brittom trebali vratiti u momčad. Sa druge strane Redknapp suočen sa 4 izostanka i u današnjem duelu neće moći računati na Onuohau, Diakitea, Johnsona i Hoiletta, dok je Remy koji je stigao ovog januara pod znakom pitanja. Kada su u pitanju međusobni dueli, ova tima su se u prošlosti susrela svega 10 puta. Uspješniji je QPR sa 4 pobjede, Swansea je slavila 2 puta, a 4 susreta su završena remijem. Gol razlika na strani Redknapoove ekipe - 13-9.



                      Norwich i Fulham trenutno sa istim brojem bodova i 7 bodova ispred opasne zone. Za oba kluba ove sezone vjerovatno glavni cilj opstanak u društvu najboljih, jer ipak veći domet kao što je gornji dio tabele su samo pusti san za obje ekipe. Zanimljivo je da je prvi susret ove 2 ekipe ove sezone završen ubjedljivom pobjedom Fulhama rezultatom 5-0. Bilo je to sjajno otvaranje sezone londonskog kluba koji je u nastavku sezone ipak posustao te je trenutno u donjem dijelu tabele. I jedni i drugi pobjedom u ovom susreta bi sebi otvorili vrata ka opstanku, dok bi poraz bio neugodan pogotovo u slučaju pobjede neke od ekipe sa samog dna premijerligaške tabele. Pred ovaj susret u dosta boljoj situaciji je Norwich, te zbog povrede neće biti Ruddya, a velike šanse za povratak u tim imaju Tettey i Pilkington. Fulham, pak sigurno neće moći računati na Freia, Diarrau, Ruiza, Sidwella, dok bi se Hangeland i bugarski napadač Berbatov trebali vratiti u momčad. Što se međusobnih duela tiče i ova 2 tima su odigrali mali broj susreta. U susreta koliko su igrali u prošlosti ubjedljivo uspješniji su bili gosti iz Londona sa čak 7 pobjeda. Norwich na veliko iznenađenje nije nikada slavio, dok su 2 susreta završena neriješenim rezultatom. Gol razlika daleko na strani Fulhama koji je u međusobnim duelima zabio 21 gol, a primio samo 4 gola. Za igrače Norwicha sasvim dobar motiv prva pobjeda nad Fulhamom i koračanje prema opstanku, što bi im problemi sa povredama u timu Fulhama mogli olakšati posao.


                      Stoke City koji se nalazi u zlatnoj sredini i koji će prema svemu sudeći mirno dočekati kraj prvenstva ovog vikenda ima težak zadataka pred sobom - momčad sa odličnom formom u januaru, što su potvrdila i brojna priznanja za ovaj klub. U posljednjih 5 susreta Reading je slavio čak 4 puta, a neriješeno su odigrali sa Chelseaom i to sjajnim povratkom pred sami kraj meča. Sa druge strane Stokeu i ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme, a zadnja pobjeda je ostvarena prošle godine protiv Liverpoola. Ipak uprkos slabijim rezultatima Stoke se i dalje drži zadovoljavajuće 10. pozicije sa 30 bodova. Reading se odličnom formom u posljednje vrijeme probio do 17. mjesta koje im garantira opstanak u Premiershipu. Prije toga situacija nije izgledala nikako dobro, no ova ekipa je pokazala karakter i snagu baš kada je bilo najpotrebnije. Za ovaj susret Stoke će moći računati na sve igrače, dok će Reading biti oslabljen ne igranjem McCarthya i Robertsa. U međusobnim duelima ova 2 tima kojih je bilo 26 uspješniji je Reading sa 13 pobjeda. Stoke je ostvario 5 pobjeda, dok je neriješeno bilo 8 puta. Gol razlika također na strani najprijatnijeg iznenađenja u 2013. godini - 36-22.
                      sigpic
                      Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                      don't support us when we win."

                      Comment


                      • http://www.mondo.rs/s277686/Sport/Sp..._fer-plej.html

                        Ovaj je skrenuo malo

                        Comment


                        • Ne znam jel kacio neko:

                          Mancini:"Celzi i Mancester su strasni, ali Siti igra bolji fudbal!"



                          Slusam na sk-u i ne verujem sta prica covek.
                          Originally posted by Vladan
                          SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
                          :vinjaksmajli:

                          Comment


                          • Evo postavio sam ja par postova iznad celu njegovu izjavu sa konferencije.
                            sigpic

                            Comment


                            • Auu pa ovaj Mancini je bas prso
                              "Nikad ne odustaj od necega sto volis"
                              Legends never die. Mamba will be back!
                              sigpic
                              HOUSE ALL NIGHT LONG

                              Comment


                              • Originally posted by KingEric7 View Post
                                Evo postavio sam ja par postova iznad celu njegovu izjavu sa konferencije.
                                nek obrise neko onda da se ne ponavljamo.. istripovao sam se zesce.
                                Last edited by l1m4r; 09-02-13, 12:18.
                                Originally posted by Vladan
                                SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
                                :vinjaksmajli:

                                Comment

                                Working...
                                X