Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kule
    replied
    Ok, može li neko da mi objasni šta se dešava?
    Novak vodi 2:1 bez servisa, inače bi bilo 3:0 ovo je nestvarno, fizički deluje bolje. Alkaraz pogubljen kao da ne zna šta dalje, nema plan B.

Leave a comment:

• Kule
    replied
    Eto, ovo je meni najveća žal. On i ovako načet je preopasan za sve. Žal za time što je neozbiljan već godinu dana, sem na trenutke, jer je mogao da padne neki slem. Ovako u ovoj godini teško, jako teško.

Leave a comment:

• Ljubitelj tenisa
    replied
    U sporim uslovima Novak je imao male šanse. Sad ima sa povredom još manje.

Leave a comment:

• Nesic
    replied
    Sad baš nema ni igru

Leave a comment:

• Kule
    replied
    Znatno bolji servis i igra. 3:0 u drugom setu. Nadam se da može da ga osvoji.

Leave a comment:

• Nesic
    replied
    Mnogo teško da će se vratiti, nemoguća misija. Moraće mnogo dobro da se poklope kocke da osvoji još koji GS. Moraće forma da se pikira mesecima.

6:4 6:4 6:3

Leave a comment:

• Ljubitelj tenisa
    replied
    Prespori uslovi.

Leave a comment:

• Kule
    replied
    Nema energije za jak intenzitet, servis nedovoljan, a podloga na Rod Lejveru je osetno sporija nego prethodnih par godina.

Leave a comment:

• Nesic
    replied
    Ne sviđa mi se ovako sa Alkijem, nema se energije za trčanje. Uništiće ga kratkim loptama i balonima na osnovnu, naglim promenama ritma.

Nole gotovo skamenjen.

Čudno, delovao je jako gipko u prethodnim mečevima...
    Last edited by Nesic; 21-01-25, 11:10.

Leave a comment:

• Kule
    replied
    Evo i mene. Nisam stigao da odvojim vreme za tenis, tako da samsamo gledao yadnja dva Novakova mеča a nisam Karlosa uopšte gledao.

Vidi se na startu da je Novaku servis kritičan ako želi da pobedi. Takođe, primetio sam da je definitivno nešto sporiji i pogotovu kada se brani na bekend strani. Videćemo danas kako će biti, moj osećaj je da Karlos dobija, ali nikada se ne zna sa njima, obojica su nepredvidivi.

Leave a comment:

• Nesic
    replied
    Morao ovaj vetar, nema druga posla

Bilo bi dobro da servis bude vrhunski i što kraći poeni.
    Last edited by Nesic; 21-01-25, 10:34.

Leave a comment:

• Ljubitelj tenisa
    replied
    Uf brate, ima toliko toga da se napiše pred ovaj njihov okršaj. Karlos je imao stvarno prelagan posao. Duplo lakše nego Novak. Ne znam ni ja sve protivnike napamet. Nišioka. Drejper koji 3 kola igra 5 setova. Alkaraz je 2x dobijao meceve po 2 seta 6 1. Prelako stvarno.

Neke ulazne informacije govore da će pobediti Novak a kladionica da je Karlos težak favorit, kvota 1.45, a na Novaka 2.90. To je baš potcenjivački. Prvi put igraju na betonu na Slemu. Prvi put igraju u ovim uslovima na startu sezone. Novak je tu mnooogo iskusniji u dostizanju forme. To je pokazao i na ovom turniru. Ima dovoljno mečeva i to vrlo kvalitetnih. Izgradio je formu i spreman je za ovaj duel. To ne mogu da kazem za Karlosa. Uvek sam govorio da pravi veliku grešku što nema pripremni turnir na startu sezone. Nije ovo šljaka. Tamo on iz povrede dodje i uzme Garos. Španac nema kretanje za beton. On je Novaku uvek zadavao muke u sredini sezone a to su Jun Jul i Avgust. Garos, Wimbledon i Sinsinati. To je sredina sezone i tu on već ima trofeje i formu. Ovo nisu ti uslovi. Ovo su Novakovi uslovi.

Sa druge strane, Karlos je ipak mladji 16 godina i ne bi smeo ovo da izgubi. On igra takodje najbolje kad je najvažnije. Inače njegova forma je uzlazila putanjom tek posle Ozi Opena. Posle Buenos Ajersa i Ria, dodje spreman na spori hard u Indian Wells i osvoji, 2x tako. Kada bi pobedio sad Novaka, on bi sebi otvorio mnoga vrata sumnje koja mozda postoje sto se tice igre na brzom hardu. Mada nije uopste los igrac na toj podlozi ali ima boljih. Na šljaci i travi više nema boljih od njega.

Moja procena je ili Novak u 4 seta ili Karlos u 5.setova.

Edit:
    Novak je strateški jači u pripremi meča od Alkarazovog tima. Novak i Endi su taktički mnogo bolji od Alkarazovog tima i sad je Endijeva prilika da napravi razliku. Novak je mastermind strategije i taktike, kao i Endi. Huan Karlos Ferero tu nije ni blizu.

Zatim, Novak psihološki ima prednost. Pobedio je Alkaraza u poslednja 2 duela. I u jedina dva duela na betonu. Od ta 3 meča Karlos je 2x bio u piku forme. Finale Olimpijskih Igara i Sinsinati.
    Last edited by Ljubitelj tenisa; 19-01-25, 17:55.

Leave a comment:

• Nesic
    replied
    Htedoh da postavim ovo jutros, ali nešto forum vraćao sa unosom lozinke...

---
    Kao da gledam Berdiha
    Sledeći mečevi su bombe

---

Novak deluje OK. Fizički je bio sasvim OK, nije bilo padova, sem male dekoncentracije nakon osvojenog prvog gema drugog seta. Malo se opustio u trećem, verovatno pomislio da je momak gotov. Realno nije imao čime da bude ugrožen.
    Nisam gledao Alkaraza, ne znam ni sa kime je sve igrao ni kakav mu je stav na terenu. Pogledaću na YT. Nole nek odigra kako ume, servisi da posluže i mislim da će biti OK, spreman je.
    Bilo je interesantno videti Endija u nekim trenucima kako sve ovo preživljava Čini mi se da je skroz iskren.

I da... Govna su ovi AUS mediji.
    Last edited by Nesic; 19-01-25, 14:22.

Leave a comment:

• Ljubitelj tenisa
    replied
    I dođosmo do QF sa Alkarazom. Deluje kao da je Novak favorit i to prilično ali se ja ne bih baš naslonio na to.

Leave a comment:

• Ljubitelj tenisa
    replied
    Od starta turnira se od Novaka traži visok nivo. Prvi meč 23 asa. Drugi meč 13 aseva. Fizički je spreman ali mora da probije barijeru, da probiju pluća. Protiv Mahača će morati viši nivo igre. Trenutno se razigrava tehnički ali već u QF moraće dosta taktički da se igra. Jako je važno što je Endi tu. Da nema trenera u pravom smislu, bio bih siguran da ispada najkasnije u QF. Ovako, jedna promena u žrebu svašta može da donese.

Leave a comment:

Working...