Announcement
Collapse
No announcement yet.
Komentatori
Collapse
X
-
Re: KOMENTATORI
Igram tenis vec preko 20 godina i pratim ga redovno, pravo je uzivanje gledati toliko prenosa na Sportklubu. Ipak to uzivanje u poslednje vreme kvari komentator Ivan. Citam ovaj forum i prosto me cudi (a mozda i ne bi trebalo) sto ima toliko ljudi koji smatraju da je taj covek dobar u svom poslu. Nisam cepidlaka i prilicno sam tolerantan prema nasim komentatorima, ima tu boljih i losijih, ali nepismenijeg i manje kompetentnog nisam slusao dugo na Sportklubu, a ni sire (ukljucujuci i pripite metuzaleme iz stare RTS garde). Donekle mi je jasno da je auditorijum izgubio osecaj za to sta valja usled nedostatka kriterijuma po kojima se biraju komentatori kod nas, ali smatram da bi bar Sportklub, kao moderna televizija specijalizovana za sport morala da povede racuna o tome kako bira ljude. Nije problem naci nekoga ko poznaje srpski jezik i njime se bavi ko bi mogao da skrene paznju pri izboru komentatora da neko od kandidata ne barata dovoljno dobro jezikom da bi mogao to da radi. Covek koji redovno govori sledece stvari: "Kako mec odmice kraju..." (vise puta), "Davidenko je postao i bivao sve kraci u poenu"?!?!, "ekscelentan udarac", koji u svakoj drugoj recenici ponavlja jednu te istu (ne uvek prikladnu) konstrukciju "kako je/koliko je samo...", koji govori da je neko napravio "brejk", a da se igra "taj brek", koji u svakoj drugoj recenici pravi niz gramatickih gresaka uz izuzetno lose i siromasno izrazavanje, koji ne ume da razlikuje da li je neka lopta kraca ili dublja, da li je odigrana sa manje ili vise spina nego mu je svaka lopta "brza" i "agresivna", i koji ima izuzetno nepravilnu i iritantnu intonaciju (podize ton na kraju svake recenice kao da govori engleski, a ne srpski jezik) smatram da jednostavno ne sme da komentarise tenis na sportklubu, narocito imajuci u vidu da je taj sport jedan od najvaznijh segmenata te televizije.
Ovo je stav ne samo moj, nego i vecine ljudi sa kojima sam o ovome razgovarao, a koji prate i razumeju se u tenis, a uz to i imaju odredjeno obrazovanje, neki medju njima su lektori, novinari pa cak i komentatori. Razumem da je velika kolicina prenosa i veliki broj televizija koji je poceo da radi u poslednjih 15 godina uslovio pad standarda i manjak kvaliteta usled potrebe za brzim zaposljavanjem veikog broja ljudi, ali mislim da je taj period prosao i da postoji nacin da se zaposle ljudi koji mogu mnogo bolje da rade prenose i kakvih na Sportklubu svakako ima.
Bilo bi lepo kada bi postojala i neka e-mail adresa na koju bih mogao da posaljem ovaj tekst, a znam i jos ljudi koji bi slicne kritike i sugestije vrlo rado pisali samoj televiziji (nadam se da i ovo cita neko od zaposlenih).
Prihvatite ove dobronamerne kritike kao pokusaj gledalaca da zajedno sa vama poprave rad televizije koju volimo da gledamo. Pozdrav.
Comment
-
[/quote]
Svako ima pravo na svoje misljenje ali mi volimo Ivana sa svim njegovim vrlinama i manamaSometimes I will win,sometimes lose,but I can always go to sleep knowing I have done my best
If you feeling the sorrow you know that your heart isn't hollow.I'm ready to lead a new mission,are you ready to follow?
Comment
-
Nemam nista protiv da neko njega voli ili ne voli, ja sam rekao cinjenice i potkrepio ih primerima (ima ih koliko hoces), a to je da je Ivan los komentator. To ne sprecava nikoga da ga manje ili vise voli. Bilo bi dobro, medjutim, da ljudi razlikuju kvalitet od licnih simpatija za nekoga. Nadam se da ce i toga biti sve vise. A tu treba da budu upravo televizije te koje ce da podizu nivo kvaliteta, samim tim ce i gledaoci znati sta treba da se ceni.
Comment
-
Ljudi ovaj komentator sto prenosi Shanghai, Federer - Simon mislim da je Ilija Kova?i?, jeste, on jako dobro komentarise kosarku, meni je jedan od najboljih ali tenis uhhh, mnogo prerpicava sa losim komentarima igre. Pa me samo zanima dokle ce tako?
P.S. Moram da pohvalim da sa ovakvim stilom kometarisanja ne pravi puno gresaka i dosta je objektivan u poredjenju sa drugim kolegama.
Slazem se da je Ivan najbolji teniski komentator za sada, mada mi je u pocetku dosta smetao njegov izgovor.
Comment
-
To neledoc i Raggy!
Vjerojatno bih se mogao sloziti u nekim Vasim stavovima! Ali da u svom prvom postu obojica toliko napadate komentatore SPORT KLUB-a, e to mi nije jasno!!! Je li to bas bilo potrebno? ??? Inace dobro dosli na forum!
Srdacan pozdrav!
Comment
-
[quote author=neledoc link=topic=471.msg38807#msg38807 date=1226231745]
Nemam nista protiv da neko njega voli ili ne voli, ja sam rekao cinjenice i potkrepio ih primerima (ima ih koliko hoces), a to je da je Ivan los komentator. To ne sprecava nikoga da ga manje ili vise voli. Bilo bi dobro, medjutim, da ljudi razlikuju kvalitet od licnih simpatija za nekoga. Nadam se da ce i toga biti sve vise. A tu treba da budu upravo televizije te koje ce da podizu nivo kvaliteta, samim tim ce i gledaoci znati sta treba da se ceni.
[/quote]
Nemoj pogresno da me razumes..nisu to nikakve licne simpatije prema bilo kome..poznajem te ljude koliko i ti..a to je preko SK ;) Nego jednostavno smatram da svako od nas pravi greske i da kroz rad te greske ispravlja..Svi mi imamo i vrline i mane..zar neSometimes I will win,sometimes lose,but I can always go to sleep knowing I have done my best
If you feeling the sorrow you know that your heart isn't hollow.I'm ready to lead a new mission,are you ready to follow?
Comment
-
.ljudi ovo je Srbija, mislite li da bi neko dobro proshao da ne velicha "talente nashig velikih, nepobedivih, nebeskih sportista"
Cekaj malo.Nadji mi makar jednu naciju da ne velica svoje sportiste? Najnormalnija stvar.Francuzi mogu da velicaju Congu ili Simona ali mi ne smemo Djokovica ,Anu,Jelenu da nas ne bi neko optuzio da ih smatramo "nebeskim sportistima" itd? Da li Spanci smatraju da je Nadal "nebeski sportista" samo zato sto im je najveci ljubimac? Ne bih rekao a to isto vazi i za Srbe.Neka svako VOLI svoje(sta god smatrao svojim) i POSTUJE tudje.To je normalan stav svakog normalnog coveka.
Comment
-
[quote author=milanche link=topic=471.msg38880#msg38880 date=1226437182]
.ljudi ovo je Srbija, mislite li da bi neko dobro proshao da ne velicha "talente nashig velikih, nepobedivih, nebeskih sportista"
Cekaj malo.Nadji mi makar jednu naciju da ne velica svoje sportiste? Najnormalnija stvar.Francuzi mogu da velicaju Congu ili Simona ali mi ne smemo Djokovica ,Anu,Jelenu da nas ne bi neko optuzio da ih smatramo "nebeskim sportistima" itd? Da li Spanci smatraju da je Nadal "nebeski sportista" samo zato sto im je najveci ljubimac? Ne bih rekao a to isto vazi i za Srbe.Neka svako VOLI svoje(sta god smatrao svojim) i POSTUJE tudje.To je normalan stav svakog normalnog coveka.
[/quote]
da, u pravu si. dakle slazemo se da je nebojshina pristrasnost najnormalnija stvar ;)
Comment
-
[quote author=estya link=topic=471.msg38882#msg38882 date=1226440642]
[quote author=milanche link=topic=471.msg38880#msg38880 date=1226437182]
[/quote]
da, u pravu si. dakle slazemo se da je nebojshina pristrasnost najnormalnija stvar ;)
[/quote]
Eto.Inace sto se Ilije tice delim tvoje misljenje jer kada doticni prenosi tenis znam da cu ili ja zaspatii u toku meca ili on ,treceg nema
p.s WELCOME to SK forum! ;)
Comment
Comment