Announcement

Collapse
No announcement yet.

Komentatori

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dragoon,
    bez ljutne ali si mi nesto "mutan".
    Mnogo poznajes materiju, pa mi deluje da si iz nekog novinarskog "klana".
    Pozz

Comment

• (ostaću sebi dosledan!)

Jagodice, odgovoriću odmah, pokušaću kratko:

Lični animozitet nikako ne postoji, jer niti imam nešto lično, niti mi je on posebno bitan, u životu, niti ga poznajem... Postujem samo na osnovu onoga što on "pokaže", i to se isključivo odnosi na njegov način rada, a nije mi u tom pogledu nikakva konkurencija. Više me je sramota što od novinarstva pravi estradu... (Potpuno druga tema)... Zašto i on ne uzme Vujakliju, ili časove kod lingvističara, pa da nas 'poštedi' - nebuloza... Tu bih, umesto komentara, radije 'uputio' zainteresovane da pročitaju što pažljivije tvoje navode u drugom delu posta (dva navoda), skoro da je dovoljno...! Hvala ti što si ih izdvojila, opet, si mi pomogla...

Neprijatno mi je što na ovakav način postujem s damom, ali to prevazilazim tako što zažmurim i pokušavam da zamišljam "drvenog advokata", onda nekao sve postane približnije virtualnom. Inače, u svakodnevici, to nikada ne bih sebi dozvolio... Znači, 'preporuči' mu (njemu) da potraži pomoć lingvističara ili bar jezičkih redaktora, videćeš kako će reagovati... kao oparen! Ne kažem da bi njemu trebalo mnogo časova, jer kardinalne stvari se - lakše i brže nauče!!! I pored svega on ima svoju impozantnu publiku i obožavaoce, jednog dana neko će i na tome - doktorirati! Dobra tema za razne disertacije!

Opet, valjda nije problem u Dragooonu, već, jednostavno: Zašto dotični ne čitaju Vujakliju, i ne uzimaju časove lingvističara..., ili nisu profesionalci!

STOP! Pozdrav!

"Svaka stvar na svome mestu." Aristotel

Comment

• Originally posted by Panchev9 View Post
        Dragoon,
        bez ljutne ali si mi nesto "mutan".
        Mnogo poznajes materiju, pa mi deluje da si iz nekog novinarskog "klana".
        Pozz
        Pančev9,
        pozdrav... Nikakav klan (zgražavam se na postojanje bilo kakvih - klanova), nimalo se ne ljutim, ništa lično, čini ti se da "mnogo poznajem materiju", bavim se i novinarstvom, ali to mi samo daje mogućnost da se lakše, slobodnije i 'organizovanije' izražavam...
        Zamisli kakve bismo imali KOMENTATORE, kada bi i oni imali Školu novinarstva: TO JE POENTA...! Ako misliš, da nešto "MUTIM", uveravam te da sam beskrajno - DOBRONAMERAN, ali ljudi su čudo: sujeta, nadobudnost, nepristupačnost, neučljivi, puni sebe..., a moraš da ih slušaš, ili 'mutiraš ton'... Znam i sam da ovo postaje besmisleno, ali bar sam - pokušao!

Ako treba, a vidim da treba, 'zaklinjem' se u moja TRI "O", u imenu Dragooon, čini mi se da je to u ovom trenutku najprikladnija virtuelna zakletva, jer ne bih obrukao svoje ime ni za 100 Vi.....ća...

Još nešto, pred imenom 'Darko Pančev 9'... sportski naklon...!

Comment

• E, ovde je bas zanimljivo! Ajde i ja da se ubacim!!!
          Dakle...
          Da ne jurim i citiram, evo nekoliko gramatickih pravila i objasnjenja (po Ivanu Klajnu, a ko nece, ne mora da mu veruje);)
          Pravilno je i svakodnevica i svakodnevnica.
          Desetak, tridesetak...- ne postoji! Koliko je to? Moze biti samo (na primer) deset (necega) ili vise od deset ili manje, ali desetak nikako!
          Jako dobro - nema veze sa gramatikom susednih zemalja! Kao sto ne postoji slabo dobro, tako ne moze da postoji ni jako dobro! Jednostavno, zar ne?
          Toliko od mene na brzu brzinicu ()!
          Ako se setim jos necega, dodacu!
          Pozdrav!

Comment

• Nego,hteo bih nesto da pitam,jel ovo tema komentatori ili gramatika srpskog jezika?????
            sigpic
            http://www.youtube.com/watch?v=Ziqdpca6bBw

Comment

• Originally posted by Dacha View Post
              Nego,hteo bih nesto da pitam,jel ovo tema komentatori ili gramatika srpskog jezika?????
              Evo ne znam Boga mi....

Comment

Nego,hteo bih nesto da pitam,jel ovo tema komentatori ili gramatika srpskog jezika?????

Nego, hteo bih samo da objasnim, ovde je reč o KOMENTATORIMA koji ne znaju dovoljno GRAMATIKU SRPSKOG JEZIKA, a bave se tako lepim i odgovornim poslom, pa iritiraju, umesto da nam pričine - zadovoljstvo!
                Zato, ovu diskusiju mogu da razumeju samo oni koji ne čitaju površno, a čitaju s razumevanjem... Ostale potpuno razumem... Pozdrav!

Comment

Tema su komentatori i njihova (ne)pismenost
                  sigpic

Comment

• Originally posted by Dragooon View Post
                    Pančev9,
                    pozdrav... Nikakav klan (zgražavam se na postojanje bilo kakvih - klanova), nimalo se ne ljutim, ništa lično, čini ti se da "mnogo poznajem materiju", bavim se i novinarstvom, ali to mi samo daje mogućnost da se lakše, slobodnije i 'organizovanije' izražavam...
                    Zamisli kakve bismo imali KOMENTATORE, kada bi i oni imali Školu novinarstva: TO JE POENTA...! Ako misliš, da nešto "MUTIM", uveravam te da sam beskrajno - DOBRONAMERAN, ali ljudi su čudo: sujeta, nadobudnost, nepristupačnost, neučljivi, puni sebe..., a moraš da ih slušaš, ili 'mutiraš ton'... Znam i sam da ovo postaje besmisleno, ali bar sam - pokušao!

Ako treba, a vidim da treba, 'zaklinjem' se u moja TRI "O", u imenu Dragooon, čini mi se da je to u ovom trenutku najprikladnija virtuelna zakletva, jer ne bih obrukao svoje ime ni za 100 Vi.....ća...

Još nešto, pred imenom 'Darko Pančev 9'... sportski naklon...!

Bilo je pod navodima(klan).
                    "Mutan"u smislu da si (in)direktno u tim vodama, sto se moze zakljuciti po znanju materije.
                    Bolje je da nemamo sportske komentatore, nego da ih slusamo ovakve. Mute je zakon. Nadam se da ce "tehnolozi" da izmisle novu mute funkciju( cuje se atmosfera na stadionu, ali ne slusas komentatora). Imaju vremena, posto su ovi daleko od penzije.
                    Nisam video jedno O. Sorry.
                    Iskren naklon za "borbu sa vetrovima".
                    Uzdravlje

Comment

• Originally posted by Panchev9 View Post
                      Bilo je pod navodima(klan).
                      "Mutan"u smislu da si (in)direktno u tim vodama, sto se moze zakljuciti po znanju materije.
                      Bolje je da nemamo sportske komentatore, nego da ih slusamo ovakve. Mute je zakon. Nadam se da ce "tehnolozi" da izmisle novu mute funkciju( cuje se atmosfera na stadionu, ali ne slusas komentatora). Imaju vremena, posto su ovi daleko od penzije.
                      Nisam video jedno O. Sorry.
                      Iskren naklon za "borbu sa vetrovima".
                      Uzdravlje

Panchev9,
                      sad sam još pažljivije pročitao tvoj post. OK. Potpuno jasno. Pa, kad su pronašli "stelt" (nevidljivu) tehnologiju, valjda će i 'nevidljive' komentatore. Nažalost...!
                      Hvala na razumevanju i podršci, mada, najradije bih da ovakvih "vetrova i vetrenjača" nije ni bilo, da ih nema, ali... Njihova sramota... Veliki sportski pozdrav, bilo mi je zadovoljstvo!

Comment

• Originally posted by Dragooon View Post

Panchev9,
                        sad sam još pažljivije pročitao tvoj post. OK. Potpuno jasno. Pa, kad su pronašli "stelt" (nevidljivu) tehnologiju, valjda će i 'nevidljive' komentatore. Nažalost...!
                        Hvala na razumevanju i podršci, mada, najradije bih da ovakvih "vetrova i vetrenjača" nije ni bilo, da ih nema, ali... Njihova sramota... Veliki sportski pozdrav, bilo mi je zadovoljstvo!

Nada poslednja...
                        Pozz i svako dobro

Comment

• Kako se zove ova devojka sto prenosi na RTS-u, jooooj pa ona veze nema
                          There's something wrong with me chemically
                          Something wrong with me inherently
                          The wrong mix in the wrong genes
                          I reached the wrong ends by the wrong means
                          It was the wrong plan
                          In the wrong hands
                          With the wrong theory for the wrong man
                          The wrong lies, on the wrong vibes
                          The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Supruga Predraga Danilovica, zaboravio sam ime.
                            "But Pascal what are you saying?"

Comment

• Originally posted by Indigo View Post
                              Kako se zove ova devojka sto prenosi na RTS-u, jooooj pa ona veze nema
                              Ovo je forum SK-a, a ne RTS-a ;)

Comment

• Pa kakve to veze ima?Ovdje se prica o svim komentatorima,ne samo o onima koji rade na SK!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X