Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 250 - 2012. godina

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• e sad sam se nasmejao kad je Vladan napisao da Raonic ima jedan od najboljih forhenda na turu. Daj covece, nemoj pricati gluposti. Drugo je kvalitet udarca, a drugo je kad opalih forhend posle ubitacnog servisa,koji pada na sred baseline-a. I onu brejk loptu sto je spasao backhandom, doslo je posle Almagrovog loseg riterna na odlican kicn ja jednorucni BH , lopta je pala pre servis polja. Bolji je od Karlovica sa linije, ali je i znatno nizi ;)
    Ako cemo tako, nijedan igrac nije klasican server, svaki ZNA da odigrava sve udarce ako cemo realno, ali da je Raonic klasican primer servera, koji dobijaju svoje servis gemove izvanrednim servisom i dobro jos ponekim udarcem, i onda saceka losiji servis gem protivnika kad vec digne ruke i napravi neke greske, uz to i doda neki dobar udarac i to je to, jeste. Naravno da zna "jos nesto" osim servisa, ali to je jedan veoma los nivo, sto ga opet uz vrhunski kvalitet servisa dovodi do odlicnih rezultata.
    Govoriti o njemu kao nekom izuzetnom talentu, GS potencijalu, pa cak i top 10 igracu je skroz bezveze. I skroz je subjektivno da li volite Isnera, Raonica ili Doktora, sustinske razlike izmedju njih trojice i nema ;)

Comment

• Originally posted by delgado View Post
      Gledao sam deo drugog seta, da se ne lazemo Jo je posle prve cetvorke najbolji teniser na svetu, i od Monfisa je bolji taman za ovoliko i to je to. Bravo za Jo-a.
      Janko i Paes usli u finale, 10-7 u super TB-u, vratili se nakon 0-5, koliko se samo Janko radovao, ima veliku glad za pobedama, taj Killer Instict.
      Rekao bih da je to ipak Del Potro, samo ga je povreda omela da nastavi u ritmu iz 2009. Nadam se da ce ove godine opet biti onaj stari. Mada ne sporim, posle njega je Tsonga verovatno najbolji, po meni njih dvojica igraju najlepsi tenis uz Noleta, mada i Janko u poslednje vreme pokazuje sav svoj talenat. Svakako bih voleo da vidim tsongu i del potra u top 5 umesto mareja i ferera, jer uz svo postovanje talentovaniji su igraci a i lepsi za gledanje.

Comment

• Od Mareja talentovaniji?Ajde da stanemo ovde
        sigpic
        http://www.youtube.com/watch?v=Ziqdpca6bBw

Comment

• Pa jeste realno, lik je klasican baseline pusher, trci dosta i to je to, udarci su mu dobri ali nista specijalno, a u glavi je kurton. Del Potrov forhend je mozda najbolji na turu, servis ubitacan, slicno se moze reci i za Tsongu, da je malo stabilniji bio bi sigurno u samom vrhu, a sto se delpa tice videces ima da rastura samo da ga zdravlje posluzi. Ja sam negde napisao svoju prognozu da ce on biti broj dva iza Noleta na kraju godine, mislim da ce njih dvojica odigrati dva finala GS-a, ako ih zreb ne spoji.

Comment

• Marej je lik sa jednom od najboljih defanziva na turu,sa fascinantim kretanjem,odlicnim forhendom i jednim od 2 najbolja bekhenda.Prvi servis izuzetan takodje,drugi je problem.Tsonga nije talentovaniji od Endija,po meni nije ni Delpo i ne sporim ja njihov kvalitet,da je Delpo bio zdrav mozda bi vec sustigao i prestigao Mareja,ali Tsonga nikako
            sigpic

Comment

• Del Potro svakako jeste talentovaniji i bolji od Mareja, ali su ga povrede isekle. Covek je osvojio Grand Slam u svoj prvom finalu, dok Marej u 3 nema ni set. Bitna razlika izmedju njih dvojice.

Comment

• Pa dobro misljenja se razlikuju. Po meni Tsonga igra daleko lepsi tenis od Muraya, ali nema kontinuitet. Ne sporim kvalitete Mareja, ali ne slazem se da je all around igrac. Servis mu nikako nije izuzetan, a ni forhend. Pravi dosta gresaka, udarci su mu nedovoljno duboki, a slazem se za bekhend i kretanje, tu je medju najboljima. Ali kao sto rekoh, svi udarci su mu dobri ali nijedan izuzetan, osim mozda bekhenda, a na mrezi se ne snalazi nikako. Uz to, njegov stil igre je previse defanzivan, i cini se da nema sposobnost da zavrsi poen u dva, tri udarca, cak ni kad pogodi dobar servis. Bolji je od Tsonge u defanzivi, ali u ofanzivi nikako, covek kad ga ide servis jednostavno moze svakog da dobije. Pa na onakav nacin preokrenuti protiv federera na wimbldonu o cemu pricamo. Navedi mi jednog tenisera koji bi to uspeo, osim Noleta, pogotovo sto federer uopste nije igrao lose ni posle prva dva seta. Po meni muray nikad nece osvojiti grend slem jer jednostavno nema ni kvalitet ni glavu za to. Kad kazem kvalitet mislim u smusli kontinuiteta, on nema sanse da odigra 3 seta na najvisem nivou za razliku od ostalih top igraca, i to je to.
                Last edited by Profesor Z; 07-01-12, 23:37.

Comment

• Originally posted by Captain Jack Sparrow View Post
                  Pa dobro misljenja se razlikuju. Po meni Tsonga igra daleko lepsi tenis od Muraya, ali nema kontinuitet. Ne sporim kvalitete Mareja, ali ne slazem se da je all around igrac. Servis mu nikako nije izuzetan, a ni forhend. Pravi dosta gresaka, udarci su mu nedovoljno duboki, a slazem se za bekhend i kretanje, tu je medju najboljima. Ali kao sto rekoh, svi udarci su mu dobri ali nijedan izuzetan, osim mozda bekhenda, a na mrezi se ne snalazi nikako. Uz to, njegov stil igre je previse defanzivan, i cini se da nema sposobnost da zavrsi poen u dva, tri udarca, cak ni kad pogodi dobar servis. Bolji je od Tsonge u defanzivi, ali u ofanzivi nikako, covek kad ga ide servis jednostavno moze svakog da dobije. Pa na onakav nacin preokrenuti protiv federera na wimbldonu o cemu pricamo. Navedi mi jednog tenisera koji bi to uspeo, osim Noleta, pogotovo sto federer uopste nije igrao lose ni posle prva dva seta.

Return, kao jedan od najvažnijih udaraca u tenisu.

Comment

• Originally posted by notorious View Post
                    Return, kao jedan od najvažnijih udaraca u tenisu.
                    Return ne spada u klasican udarac. To je vise osecaj, tacnije anticipacija protivnikovog servisa i sposobnost reagovanja u momentu. Umnogome zavisi od hitrine, okretnosti, tako da igrac sa ovim predispozicijama i solidnim udarcima moze imati dobar ritern. Dakle ja sam pricao vise o klasicnim udarcima, forhend, beckhend, servis, volej, dok return, kao i kretanje spadaju medju atribute koji su dosta vezani za fizicke predispozicije.

Comment

• Evo ga zrijeb za Sidney
                      http://www.atpworldtour.com/posting/2012/338/mds.pdf
                      Mogao bi Delpo ovdje do titule
                      Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Vidjecemo u kakvoj je Delpo formi, nismo ga gledali ove godine, na slikama sa priprema mu malo-malo vidim trake ispod koljena...

A s obzirom na to da odavno nije bilo analiza meceva i da nekima nedostaju, evo da napisem nesto za ova dva finalna meca koja slijede.

Marej – Dolgopolov
                        Igrali su 2 puta, oba puta je Marej dobio mec. Dolgopolov je na putu do finala pobijedio Falju, Andreeva, Stepaneka i Simona i nakon Francuza mu nece mu biti tesko da se navikne na Marejevu igru. Ukrajinac ima jedinstven stil i igra veoma neobicno, lijepo ga je gledati, ali ne vjerujem da ce ugroziti Endija.
                        Marej nakon nesto nesigurnijeg starta na turniru bio odlican protiv Bagdatisa i Tomica. Sezona mu je za sad dobro pocela, sve je na svom mjestu, odlican servis, crta bekhendom... Ima i novog trenera kom vjerovatno hoce da se dokaze, od kad ga Lendl gleda, ovaj briljira.
                        Ne ocekujem dug i neizvijestan mec, Marej je veliki favorit, meni su obojica draga, da je neki veci turnir u pitanju, navijala bih za Endija, ovako bi mi bilo draze da Ukrajinac dodje do titule, ali tesko da ce se to desiti.

Tipsarevic - Raonic
                        Miloseva glavna prednost je, naravno, servis, Janko ce morati traziti sansu u Milosevom drugom servisu i nadati se da ce sto manje ubacivati prvi. Na drugi ce imati neke sanse, dobar mu je ritern. Jeste da niko ne voli da igra protiv velikih servera, ali mislim da je Janku draze to nego igrati protiv smaraca tipa Simona. Milosa nisam gledala ove godine, ali po komentarima vidim da je odlican i da Janko uopste nece imati lak posao. Jankova glavna prednost je bekhend koji je sve bolji i konstantniji i smijem reci da mu je bekhend dosta bolji nego Milosev. Usudila bih se reci da je i Jankovo kretanje dosta bolje nego Milosevo, ali ogradicu se od toga jer Milosa nisam gledala ove godine, a cujem da ga je popravio, a Jankovo se krece odlicno.
                        Janko je imao smijesan zrijeb, odnosno smijesan za ovog novog Janka, da je imao ovakav zrijeb proteklih godina, izgubio bi od nekog od ovih autsajdera u prvim kolima. Ovaj novi Janko je to skoro rutinski odradio, zna vec i pobjedjivati u finalima, tako da ne bi trebalo da ima problema s glavom. Milos je imao nesto tezi zrijeb, ali ni on ne bi smio da se zali. I njemu je prosla sezona, ako izuzmemo povrjedu, bila odlicna, pogotovo prvi dio. Dosao je do 25. mjesta na ATP listi, osvojio titulu u prvom finalu, drugo izgubio od Rodika.
                        Njih dvojica do sada nisu igrala jedan protiv drugog i trebace im nesto vremena se snadju. Ocekujem dobar mec, tri seta i navijacu, zna se, za Janka, ali im dajem podjednake sanse.

Comment

• Osjecaj protiv osjecaja,lucidnost protiv lucidnosti,improvizacija protiv improvizacije,strpljenje protiv brzopletosti,talenat protiv talenta,inteligencija protiv umjetnosti.Toliko slicni,a toliko razliciti.Sto se mene tice pobjednik je poznat,za 3 sata bi to morao da bude Andy Murray ali Dolgo moze mnogo toga da kaze i napise na terenu nocas.Ima oruzje,ima udarce.Samo da ne zuri,a zurice.Znamo kakav je.No,upravo zbog toga ga i volimo,moze sve,sa lakocom igra,donio je nesto novo tenisu.Andy zna kako ce,kako se dobijaju ovakvi mecevi,sad ga Ukrajinac ne moze iznenaditi kao na AOu.A tada je podsjeticu Andy rekao da nikad nije igrao protiv takvog protivnika,da nikad nije vidio tako cudne udarce.Cudni udarci ce i nocas biti tu,ali je Andy Murray spreman za njih.Spreman za prvi trofej u sezoni!
                          sigpic

Comment

• Dobro jutro ;)
                            Evo ih napokon na terenu.Nadajmo se dobrom tenisu
                            sigpic

Comment

• I u ova 2 gema se vidi nesto sto neki ne vide.Da Endi ima strasan servis i forhend.Prvi servis izgleda zastrasujuce,ali drugi je zabrinjavajuc.Ako mu procenat bude preko 60% nece se Dolgo nagledati brejk sansi.Nadam se samo da nema problema sa povredom
                              Ne bas zavidan kvalitet tenisa,obojica su napravili par gresaka,posebno Dolgopolov,Endi je imao 2 neiskoristene brejk lopte koje je trebao realno da iskoristi ali posle forhenda protivnika koji je bio dosta nizak nije uspeo da izvuce loptu.Ipak,nije mu se obilo o glavu i vodi 3-1,jednostavno je klasa
                              Last edited by Dacha; 08-01-12, 05:30.
                              sigpic

Comment

• Prvi set je rijesen.Dolgo naravno zuri,prvi ne ulazi kako treba i tako se ne moze protiv Andya.On ne bi ispadao iz TOP 10 da moze prvi da ubaca nekih 70%,jer mu je odlican,drugi vec nista posebno.
                                Andy strahovito servira,u terenu je,pokazuje svu snagu FHa.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X