Dobro, Bulls-i su tek od 90-tih postali velika fransiza, ali zato od tada, pa do danasnjeg dana opravdavaju te dve reci na najbolji moguci nacin. Prepuna hala na svakom mecu, grad je bukvalno zaludjen Bulls-ima i nesto ne verujem da ce se to promeniti u narednih xy godina, posebno sto je sad i Derrick tu.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
NBA Offseason 2011 (opste diskusije, vesti, tracevi, draft i jos mnogo toga...)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
sigpic
"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant
-
Originally posted by T-Mac View PostDobro, Bulls-i su tek od 90-tih postali velika fransiza, ali zato od tada, pa do danasnjeg dana opravdavaju te dve reci na najbolji moguci nacin. Prepuna hala na svakom mecu, grad je bukvalno zaludjen Bulls-ima i nesto ne verujem da ce se to promeniti u narednih xy godina, posebno sto je sad i Derrick tu.
Comment
-
Naravno, jednostavno neko ranije krene da gradi svoju slavni istoriju a neko kasnije. U svakom slucaju, bolje ikad nego nikad..."Moja generacija je zivela na ulici. Mi smo imali tu srecu da smo imali pripadnost kraju,
odnosno cosku. Tu smo se obrazovali, tu smo postali ljudi, tu smo postali lopovi,
fudbaleri... A ulica je kao sto znate jedan veliki univerzitet."
Comment
-
Originally posted by miki1 View Postbas zbog toga sam ih tu uvrstio,stvarno uz nekada detroit uvek su imali iskupnjenu halu,nazalost danas pistonski losi sto se tice posetilaca,dok bullsi i kada igraju lose i sada kada su sasvim ok ekipa hala je uveku puna
Comment
-
-
Izgleda da se dovoljno odmaralo i da je vreme za pregovore i posao:
http://espn.go.com/nba/story/_/id/68...y-sources-said
LEBRON "KING" JAMES - GLOBALNI FENOMEN. G.O.A.T.!
sigpic
RUSSELL-WILT-JABBAR-JORDAN-LEBRON
- 4xMVP -
Comment
-
Originally posted by ЕлБиЏеј View PostJa ti garantujem da ce ovako biti dok se fransiza ne ugasi ( sto se nece desiti u skorije vreme, nadam se ) . Jos sada kada imamo buduceg superstara i vrsimo rekonstrukciju, tada je podrska grada najvaznija .
mislis na irvinga superstara?
polako tek treba on da se dokaze dug je put do superstara i odenu su govorili kao jednom od najboljih centara danasnjice pa gde je on sada tako da nemoj nikada u buducnost gledati...
Comment
-
Originally posted by miki1 View Postbas zbog toga sam ih tu uvrstio,stvarno uz nekada detroit uvek su imali iskupnjenu halu,nazalost danas pistonski losi sto se tice posetilaca,dok bullsii kada igraju lose i sada kada su sasvim ok ekipa hala je uveku puna
Comment
-
evo jednog zanimljivog clanka
Sedam NBA igrača koji bi mogli da budu plaćeni više nego zaslužujuNBA "pijaca" je trebalo da startuje 1. jula, a je zbog lok-auta "zatvorena" i dalje. Dogovor dve "zaraćene" strane nije postignut ni po jednom krucijalnom pitanju tako da je za sada jasno da NBA liga neće startovati na vreme, a "slobodni agenti" ne moraju da brinu jer, naravno, imaju slobodne ruke u izboru sredine u kojoj će moći da ostvaruju pravo na zaradu. Uostalom, zarada je i jedan od najvećih "kamena spoticanja"... Ipak, i u uslovima obustave rada znaju se neke stvari. Igrači pod ugovorima uz određene uslove mogu da igraju za druge klubove, a NBA vlasnici će i u lok-autu pokušati da obezbede igrače za timove bez obzira na to da li će lige biti ili ne.
Imena slobodnih agenata nisu atraktivna kao prošlog leta, a evo sedmorice koji intrigiraju mnoge i koji bi mogli da "obiju" kasu, dobijajući velike ugovore. Međutim, da li su oni zaista toliko vredni? Recimo, Rašar Luis bi od Vašingtona trebalo da dobije 22.152.000 miliona dolara! Drugi je najplaćeniji igrač NBA, dok bi Dankan, u poslednjoj sezoni, od San Antonija dobio 21.300.000! Arenas vredi preko 19 miliona, Stodemajer 18, Elton Brend 17... E, sada, slobodni agenti su, iz redova šampiona, Barea, Čendler, Stojaković, Dešon Stivenson, iz, recimo, Denvera, Nene i Kenjon Martin, iz Baksa Majkl Red, iz Siksersa Tadeus Jang, Kapono i Biti i da ne nabrajamo dalje. Možemo samo da dodamo da su slobodni i Samjuel Dalambert, Greg Oden, Tio Retlif, Šejn Batije i Mark Gasol. Dakle, evo liste sa imenima igrača koji bi (ne)zasluženo mogli da budu preplaćeni.
7. Tajson Čendler (Dalas - centar)
Činjenica da je sa Mevsima osvojio NBA titulu Tajson Čendler, vredan i važan član tima, može da računa na "skok tržišne vrednosti". Istina, dosta je i napredovao. Mnogi analitičari i poznavaoci prilika u NBA njega poštuju, ali se slažu da bi bila ogromna greška nuditi mu "jak i bogat" ugovor. Ovo će sigurno uraditi neki tim! Čendler nije konstantan, a da jeste ne bi sigurno promenio tri ekipe za tri godine. Zdravlje je bitan faktor, a on je za centra sa "7 i više stopa" visine i te kako važan. Tu je Tajson odličan. Deluje da je zdraviji što je stariji, ali to ne bi trebalo da bude nešto što bi njemu donelo koji milion više.
Usput, slobodan je i Brajan Skalabrini, a povodom lok-auta je rekao da ga "borba milionera i milijardera za još koji milion više ne interesuje jer on želi da radi, da igra košarku".
6. Nene (Denver - centar)
Kada je zdrav, Nene je prava "zver". Nene tada "teroriše" rekete. Međutim, ukoliko bi bili sigurni da može da odigra celu sezonu u istom ili sličnom ritmo to bi moglo da opravda veliki novac koji sada traži. Nene je u NBA već devet sezona, a dve je propustio zbog povreda. Sada pak mnogi smatraju da postoji velika šansa da ga platite da nosi "odelo" i sedi sa strane. Kao i Čendler, njegov plus, je fakt da je centar u ligi kojoj centri i te kako ne dostaju! Možda ga sledeći poslodavac zato i preplati.
5. J. J. Barea (Dalas - plej)
"Tajming" ovog omalenog Portorikanca je sjajan s obzirom na to da je slobodan agent. Imao je odlično odrađen plej-of, a sezonu je završio sa NBA prstenom. Da li je dovoljno dobar za veliki ugovor? Mlad jeste, ima prostora za napretkom, ali jedan podatak ne ide u njegovu korist. Kada je na parketu Dirk Novicki, Barea šutira 44 odsto, a kada Nemca nema - samo 24! Dobar košarkaš ne sme ovoliko da zavisi od saigrača!
4. Džejson Ričardson (Orlando - bek)
Seća li se iko Dena Mejerlea (jedan od najboljih belih trojkaša)??? Čini se da obojica imaju dosta toga zajedničkog... Džejson je ušao u 30 leto. Kada je Majerle bio njegovih godina bio je i te kako vredan i potreban rezervni igrač. To bi mogao da bude i Džejson sada... Ipak, on bi, svakako, više želeo da bude plaćen kao starter. Koliko reskira?
3. Nik Jang (Vašington (R) - bek)
Čini se da će se za usluge ovog momka "zaleteti" neko. Nik je davao 17,4 poena po utakmici. Ovo "otvara" novčanike. Ipak, problem je što je to sve što Jang može! Nema skok. On je bek koji je totalno nesposoban da asistira, a odbrana mu je ponekad očajna. Adut mu je "17,4" i stvarno bi mogao da bude preplaćen. Ako menadžeri izdejstvuju takav ugovor, ovaj može da ih slavi.
2. Aleksis Ađinka (Toronto - centar)
Već smo rekli - NBA ekipe žude za centrima... Ađinka je privukao "neku" pažnju na sebe igrajući u Torontu, ali kao Evropljanin, Francuz, jedino može tu i da igra. Usput, i on je promenio tri tima za tri sezone. Opet, i to pažnje što je "navukao" nije uradio zbog femomenalnih igara već zbog "sastava ekipe za koju igra". Aleksis je centar, a poznato je da njima treba više da razviju, međutim nije baš toliko mlad i neiskusan, a to, pak, znači da će da ostane samo talenat.
1. Greg Oden (Portland - centar)
Mnogi žele Odena. Ali da ga plate da bi igrao basket! Šala u SAD ide ovako: "Ukoliko Odena platite više od propisanog minmuma već ste ga mnogo preplatili!"
On je i dalje u "raljama" raznih povreda. Jednostavno ne može da ostane zdrav. Možda bi mogao malo da oslabi kako bi popravio šanse da ostane zdrav u bližoj budućnosti. E, a to je upravo ono što centar ne sme da radi - da bude lakši! Usled povreda koje mu ne daju da pokaže šta zna i zašto je 2007. godine bio prvi pik Drafta, neke glasine kažu da je Oden sada i u "stres problemu" tj. teško podnosi činjenično stanje. Usput, sa "pritiskom" se "ne slaže dobro" ni na parketu! Dakle, da li je šala i dalje validna?
Comment
-
Originally posted by miki1 View Postnavijac si cavsa?
mislis na irvinga superstara?
polako tek treba on da se dokaze dug je put do superstara i odenu su govorili kao jednom od najboljih centara danasnjice pa gde je on sada tako da nemoj nikada u buducnost gledati...
Ma govorio sam otprilike hipoteticki, covek ima talenat i sve predispozicije potrebne za buduceg superstara .
Takodje, 98% ljudi koji su zainteresovani za NBA "gledaju u buducnost i predvidjaju je"( da se tako izrazim), sto nije nista lose . Stalno se govori o buducim Hall of Famer-ima, buducim sampionima, buducim pikovima itd.
Comment
-
Kako da Oden ne bude u stresu kad ne moze da igra od povreda, a ocigledno je da mu se igra, evo i ovi iz Portlanda rekli da je Odenova zelja da se vrati na parket velika i da je pokazao veliki napredak u oporavljanju, takodje su rekli da su velike sanse da ga zadrze i to ce uraditi valjda jer su kraci na tu poziciju a i vlasnik im nije neki tamo "supak" nego je jedan od onih koji placaju taj luxury tax i realno je ocekivat da mu plata bude veca.
I ne znam odakle ovome sto je napisao taj clanak da Oden nikad vise nece bit zdrav, neka procisti mozak malo.
Jos sam htio da kazem za ovo kod stresa, ja sam sportista pa cu reci koliko je tesko da se nosis sa povredama.
Bio sam povrijedjen 1 mjesec i jedva sam cekao da se vratim na treninge, sto sam htio da recem je da bi prije udarao glavom o zid cijeli dan nego imat povredu mjesec dana, pa vidi koliko je tesko Odenu sad.Last edited by Reise; 29-07-11, 09:43.sigpic
Comment
-
Originally posted by ЕлБиЏеј View PostNaravno .
Ma govorio sam otprilike hipoteticki, covek ima talenat i sve predispozicije potrebne za buduceg superstara .
Takodje, 98% ljudi koji su zainteresovani za NBA "gledaju u buducnost i predvidjaju je"( da se tako izrazim), sto nije nista lose . Stalno se govori o buducim Hall of Famer-ima, buducim sampionima, buducim pikovima itd.
Comment
-
Originally posted by ЕлБиЏеј View PostO tome ti pricam . Ako ga ne zadese povrede i ako mu karijera bude "smooth sailing", ne gine mu epitet superstara .
Comment
Comment