Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gran Premio bwin de España 2011

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by L. Lawliet View Post
    http://www.motorcyclenews.com/MCN/sp...ightlimitplan/

    Dani Pedrosa protiv uvodjenja pravila o tezini. Mada realno ako ga 125cc sto ne bi sve kategorije.

    Mislim covjek je laksi 20kg od Simoncelija i Rossia. 20 cijelih. To je ogromna razlika, nek mu smanje motor jos malo kao sto su do sad radili i taj motor em trosi manje goriva i gume, nego on ima letece prolaze kroz sve krivine, letece startove, pol pozicija za njega postaje nebitna na vecini staza.

    Kejsi je rekao ako elektronika procjeni da ces ostati bez goriva zbog jakog ritma koji drzis u trci ona pocinje da ti oduzima snagu u motoru da bi mogao da zavrsis trku. Pedrosa kao manji vozac nema tih problema. U formuli 1 cini mi se da ovo pravilo vec postoji da bolid i vozac ne smiju imati manje od neke tezine ili na bolid moras da dodas tu tezinu ako se ne varam.
    Pročitao sam tekst i komentare, hmm... i nema neke razlike kada se sve sabere, oduzme, pomnoži i podeli. Pedro još uvek nije uzeo titulu a i ima 2-3 pobede po sezoni, ne znam zašto se Rosi tek sada (ponovo) žali, Hejden i Kapirosi takođe. MGP nije isto što i F1 mada se Kermelo izgleda svojski trudi da postane novi Berni. Pošto drži Rosija kao malo vode na dlanu jer "show must go on" i aminuje sve njegove zahteve uopšte ne sumnjam da će i ovo proći.

    Pedrosa put the complaints down to the universal human mistake, thinking the grass is greener on the other side of the fence. If Simoncelli and Rossi thought that Pedrosa had an advantage, he said, "they should try being small."
    Last edited by YAMAHAY; 14-04-11, 14:45.

    Comment


    • I dont know but I've been told Pedro is short and Capirrosi old )) To sam juce procitao na Twiteru.
      Kad sve pomnozis i podjelis dobijes da laksi vozaci koji voze recimo Honde imaju prednost u startu i na izlasku iz krivine. Takodje pravilo od 21 litar steti visim vozacima.

      Recimo Simonceli mora vise da se trudi da cuva gume i gorivo od Pedrose i Stonera. U Jerezu si vidio da je morao da izbije naprijed napravi razliku jer laksi vozaci imaju prednost na kraju trke primjer Hiroshi koji je na kraju pravio najbrze krugove.

      Imas pravilo za gorivo koje je prilicno ogranicavajuce i nepovoljno za teske vozace dok manji nemaju problema s tim pravilom. S druge strane ti manji vozaci koriste prednosti i tezine i goriva i guma. Koliko je bitno gorivo govori podatak da ce od 2012 privatni timovi imati spremnike vece zapremine nego fabricki vozaci. Dakle ako vec izjednacavas shanse svima onda je pravilo o tezini sasvim validno i Rossi i Simonceli imaju potpuno pravo da traze. Start trke i brzi izlasci iz krivina u 800cc pobjedjuju trke nije fer da neko ima prednosta dok drugi moraju da kalkulisu.
      [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

      Comment


      • Ma mnoge stvari nisu fer u MGP, usput nisam prometio da se Ben Spiz bunio a on je jedan od viših i težih. Po toj logici onda bi trebalo da traže da svi budu iste visine pošto je logično da niži čovek ima prednost i kad je aerodinamika u pitanju. Ovde je najveći problem previše elektronike koja naravno neće biti ukinuta jer gde bi fabrike testirale i usavršavale proizvode za masovnu upotrebu. Što se tiče rezervoara to je ok, to je još jedna glupost koju bi trebalo izbaciti ali od toga koliko vidim nema ništa. Uglavnom suviše glupih pravila koja polako pretvaraju MGP u dosadnu i bljutavu F1.

        Technical Specifications for 2012 for the MotoGP class
        Capacity up to 1,000cc Number of maximum cylinders 4 Maximum bore ø 81 mm Minimum weight 150 kg (up to 800cc) and 153 kg (over 800cc) Maximum number of engines available for use by each rider 6 Fuel tank capacity 21 liters
        Exception for Claiming Rule Teams (CRT’s) approved by the Grand Prix Commission. The definition will be published by the end of May.
        Maximum number of engines available for use by each rider 12 Fuel tank capacity 24 liters

        Comment


        • Originally posted by YAMAHAY View Post
          . Ovde je najveći problem previše elektronike koja naravno neće biti ukinuta jer gde bi fabrike testirale i usavršavale proizvode za masovnu upotrebu. Što se tiče rezervoara to je ok, to je još jedna glupost koju bi trebalo izbaciti ali od toga koliko vidim nema ništa. Uglavnom suviše glupih pravila koja polako pretvaraju MGP u dosadnu i bljutavu F1.
          Pedrosina tezina ne bi dolazila do izrazaja da nema elektronike previse, al toliko su masine pune opreme da jedan kilogram naprijed ili nazad cini razliku. Tako da je sustina pogodjenja. Previse elektronike je pocelo ovaj sport da sputava prave borbe i prave vozace. Kad ti ne znash koliko ti je goriva ostalo, moras da pazis gume a zelis da vozis jako e to je pravo. Ovako sve kompijuter ti kaze.
          [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

          Comment


          • Ja ne znam za vas, ali meni ove nedelje kao godine. Ne mogu vise da docekam taj 1. Maj
            Jedini nacin da postanes mudriji je da nadmudris mudrijeg protivnika.

            Comment


            • Ne vidim da je to mnogo uticalo na sampionat, mislim na cinjenicu da je laksi 20kg.
              Rosi, koji je toliko visi od njega, je najbolji primer da visina i tezina, nisu odlucujuce.
              Pa nisu oni dzokeji.
              I sta Pedroza da radi? Nije on kriv sto nije visi.Meni se dopada cinjenica da postoji i jedan Hobit, medju vozacima.

              Comment


              • Strašno vrijeme sporo prolazi cccccc
                Valentino Rossi #46

                G.O.A.T

                Comment


                • http://www.twowheelsblog.com/post/62...l-estoril-test

                  Comment


                  • Ako tradicija sluzi Yamahu donijece motor koji je malo jaci.
                    [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

                    Comment


                    • Ne bih da kvarim postignuto jedinstvo misljenja da su lagani vozaci u velikoj prednosti, ali zanima me kako to da sampioni ovoga sporta nisu po pravilu najlaksi medju svojim kolegama? I moze li neko da se seti bar jednog razloga zbog cega upravo mala tezina vozaca istog dovodi u inferioran polozaj u odnosu na ostale? Cisto da razbijemo stereotipe!
                      http://www.youtube.com/watch?v=UYxxg...eature=related

                      Comment


                      • Ako niste primetili ima jedan link pri dnu teksta, veoma interesantan (http://ciaktube.com/video/W9GYH9MNRR...-Jorge-Lorenzo). Lorenco kao moto-mehaničar, naime dobio je zadatak da sastavi svoj skuter sa kojim se muva okolo.

                        Comment


                        • Rossiju je trenutno sigurno najmanje potrebno to kukanje za tezinu...ne lici mi to na njega i po meni treba da cuti i da se nada da ce ovi u Ducatiju upristojiti taj motor...

                          Comment


                          • Jel postoji neka staza koju MotoGp i F1 koriste zajedno? Bas me zanimo kolko je formula brza od motora
                            Jedini nacin da postanes mudriji je da nadmudris mudrijeg protivnika.

                            Comment


                            • Originally posted by Hurricane View Post
                              Jel postoji neka staza koju MotoGp i F1 koriste zajedno? Bas me zanimo kolko je formula brza od motora
                              Katalunja, Silverston i Valensija.

                              Comment


                              • E hvala druze
                                Jedini nacin da postanes mudriji je da nadmudris mudrijeg protivnika.

                                Comment

                                Working...
                                X