Sinoc sam gledao Chelsea pa nisam stigao odgovoriti Brajkuli na onaj kilometarski post, ali nakon novih sokantnih izjava s njegove strane (bez imalo stida), ne planiram mu ni odgovoriti na sve sto sam mislio jer sada su mi neke stvari kristalno jasne. Samaras samog sebe svojim postovima i pokazujes koliko ustvari nema nikakve koristi od toga sto pratis fudbal kada ti apsolutno nista ne vidis ili ne zelis vidjeti. Mnogo kikseva si imao (imamo ih svi, normalno) ali kada bih ih sve nabrajao, vjerovatno bih srusio forum s obzirom na to koliki bi taj post bio. Ono sto mi je izmamilo nekontrolisan smijeh na jutro je to da je Sturridge igrac koji se oslanja samo na snagu. Ovo i ne bi bilo toliko urnebesno da ti njega nisi gledao. Ali gledao si ga i to je ona tuzna strana price. Daniel Sturridge svojom konstitucijom je u stanju izgurati jedino stopera koji je po gradji identican Ramiresu, a takvih stopera nema. Hiljadu puta je dosad u karijeri pokazao da posjeduje tehniku i upravo se na to oslanja. Nije Ronaldinho naravno, mada bi u tvom slucaju bio blizu toga da igra u Italiji i nosi dres... recimo jedne Pescare. Sjecam se jos meca protiv Arsenala dok je igrao za Bolton... Posrpdao se sa njihovom odbranom i pored postignutog gola, konstantno stvarao sanse saigracima, kombinovao, driblao - igrao se. Pokazao sav raskos jednog perspektivnog spica. Tvoj veliki problem je sto nista ne vidis, u fudbalskom smislu naravno. Narocito kada su u pitanju igraci iz italijanske lige. Da li te tuce nostalgija ili nesto drugo, ne interesuje me ali definitivno je nesto golemo u pitanju. Diamanti je licno Messi u Bologni na poziciji lazne 9-ke. Daniel Sturridge vs. Diamanti - Sturridge 3x okretniji i brzi, a definitivno bolji realizator i definitivno bolji dribler. Diamanti bolji suter i izvodjac prekida. A da je Danny neko ko ne zna biti atraktivan, onda ne bi mogao onako smekerski zabitigol petom protiv Sunderlanda sa stoperom na ledjima, pa nedavno asistencija za Suareza ali bez dodira lopte, a citavu odbranu sjebo... Sturridge do svoje 23. godine vec ima nastupe za jedan Chelsea (bio jedan od dva najbolja igraca na polusezoni i to na neprirodnoj poziciji) i vec je u Liverpoolu. Diamanti caruje u Bologni i uskoro puni 30 ljeta. Problem je sto je za tebe jedan solidni igrac poput njega mag ove igre. Neshvativi genije od strane cijele italijanske javnosti, a i sire. Da skratim, Sturridge je trenutno propisan igrac koji moze napraviti veliku karijeru (vec sada veca od ove koju ima Dijamant) i po igrackim sposobnostima, svakako igrac koji zna uspjesno kotrljati loptu. Diamanti ga moze oduciti od fudbala ali na PES-u. Diamanti solidan igrac koji na vrhuncu karijere nije napravio apsolutno nista i igra gdje igra a Danny je neko ko obecava a iza sebe vec sada ima nastupe za klubove s kojima se moze hvaliti, a pred njim su tek najbolje godine.
Pa jbt na sta bi licila tema PL kada bismo mi pisali dulume tekstova o svakom prosjecnom igracu koji ponekad zablista ili uradi nesto kvalitetno. Pa Lambert i Long bi u toj prici bili Yorke i Cole licno. Ponekad pomislim da namjerno trolujes kao recimo s ovim Belfodil vs. Lukaku (
) ali sto je najgore, ne trolujes vec si ozbiljan i to je ono sto brine.
Eto, ovo ti je moj posljednji odgovor na bilo koju diskusiju o fudbalu s tobom. Daleko od toga da sam ja ekspert ali nisam brate ni toliko bestidan kao ti. Ne mogu tek tako napisati bilo sta. Mozemo pricati o muzici, hrani, horoskopu... Uzivaj u svom nekom svijetu svojih vrijednosti. ;)
Pa jbt na sta bi licila tema PL kada bismo mi pisali dulume tekstova o svakom prosjecnom igracu koji ponekad zablista ili uradi nesto kvalitetno. Pa Lambert i Long bi u toj prici bili Yorke i Cole licno. Ponekad pomislim da namjerno trolujes kao recimo s ovim Belfodil vs. Lukaku (

Eto, ovo ti je moj posljednji odgovor na bilo koju diskusiju o fudbalu s tobom. Daleko od toga da sam ja ekspert ali nisam brate ni toliko bestidan kao ti. Ne mogu tek tako napisati bilo sta. Mozemo pricati o muzici, hrani, horoskopu... Uzivaj u svom nekom svijetu svojih vrijednosti. ;)
Comment