Announcement

Collapse
No announcement yet.

Opšta fudbalska diskusija

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by S-Nash View Post
    Mislio sam na tim sa kojim je Zidan napravio uspehe.
    Zidan je sa Francuskom osvojio sve, uz dve blamaže na SP 2002. u Japanu i Južnoj Koreji i EP 2004 u Portugalu.

Da li znaš na kog francuskog fudbalera je ETA dva puta pokušala da izvrši atentat?

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
      Izbaci li Bordo te godine Milan iz Kupa Uefa?
      Jeste pod trenerskim patornatom Muslina. Pružio je šansu za afirmaciju Zidanu, Dugariju, Žinoli...

Comment

• Originally posted by Ernesto View Post
        @ Vladan

Ma i meni ta zelja za utakmicama polako opada, ranije sam bio mnogo aktivniji, sad sve redje i redje idem. Odem ponekad na gostovanje na nagovor ortaka koji su i dalje tu, uz Zvezdu.
        Pokusao sam i sa ino gostovanjima al` kad sam video te profile ljudi, brzo shvatio da ne pripadam tu. Znas kako to ide, vecina njih naduvano k`o cepelin, pauza svakih pola sata, odradjivanje pumpi, kradja akumulatura, rezervnih guma, plisanih igracaka... Znaci nidje veze.

Da li treba da cititam velikog Ljubu Tadica: „Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje.
        E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine“

Nazalost fudbal je trenutno u takvom stanju,a nije ni on samo problem pa zato i interesovanje opada.Ali kad pogledam Tmaca ne mogu sebe sad da nazovem navijacem,on je pravi navijac,ja sam simpatizer

Originally posted by LBJmvpFORlife View Post
        O kojem Milanu pricas?
        O onom Kapelovom sa Maldinijem,Barezijem,Panucijem,Desaijom,Savicevice m, Bobanom,Donadonijem,Di Kanijom,Badjom,Veom uspio je neki tamo Bordo da ih izbaci te sezone

Originally posted by S-Nash View Post
        Pa kako bez kreatora koji je najbolji igrac da igraju? Imena su imali strasna ali ne i adekvatnu zamenu na toj poziciji i nije imao ko loptu da da. Bili su staticni. Meni je on broj 2 a Dijego ubedljivi broj 1.
        Desam,Djorkaef,Peti,Karembe,Pire,Vjeira se uvijek gledaju kao veliki igraci,igracine,zasto su uvijek zavisili od jednog igraca,da dodam jos i Tijerija onda.Jer nije slucajno da ne mogu akciju da svezu,da bas nista nisu mogli bez njega,meni je tu onda sve jasno.
        sigpic

Comment

• Hhehe dobri stari Žorž Vea. Jedini igrač koji je bio zvanično proglašen za najboljeg na planeti a da pri tome nikad nije igrao na Svetskom prvenstvu.

Comment

• Kakva steta sto nije imao reprezentaciju,ali je bio teska masina
            sigpic

Comment

Kakva steta sto nije imao reprezentaciju,ali je bio teska masina
              Da, Liberija je bila dosta slaba, tada je Nigerija raspolagla sa supermoćnim timom (Tijani Babangida, Taribo Vest, Nvanko Kanu, Viktor Ikpeba, Danijel Amokači, Emanuel Amunike, Finidi Džordž, Rašid Jekini, Selestin Babajaro, Oliseh, Okečuku, Okoča) Kamerun i Tunis tradicionalno jaki...Liberija pored njih nije imala nikakve šanse.

Kad već pomenuh Sindi Oliseha, on je uz Tarnata i R. Karlosa imao najjači šut tokom 90tih.

Bomba Oliseha za pobedu Nigerije nad Španijom. Strašno.

Comment

• Nigerija bila premocna,Amokaci mi je uvijek bio najdrazi,a kakve su masine tek bili na Valderami '98.
                Kad ga pomenuh moramo se sjetiti Asprilje,Valderame i Rinkona,Kolumbija
                sigpic

Comment

• Ja Zidana obozavam i jeste on bio veliki verovatno u top 5 ikada ali Maradona je ne najbolji nego ne treba da se racuna uopste, cak i taj Bordo vidis koja si sve imena nabrojao bila je to generacija predvodjena njime, Maradona nikada iza sebe nije imao ekipu ili cak generaciju, uvek je sam sve radio tu je njegova velicina. I naravno u tome sto jednostavno mu nije niko mogao nista.

Comment

• Ma ja razumijem da ga ljudi vole,samo za mene to nikad nece i ne moze biti sportista o tome se radi,ali vidim da ga vecina racuna kao najboljeg ikad.Vec rekoh Zidan u Bordou nije bio ni sijenka onoga sto ce postati i opet je pravio velike stvari.Zao mi je stvarno sto su povrede napravile Ronaldu,mislim da je mogao da puca i na titulu najboljeg ikad
                    sigpic

Comment

Nigerija bila premocna,Amokaci mi je uvijek bio najdrazi,a kakve su masine tek bili na Valderami '98.
                      Kad ga pomenuh moramo se sjetiti Asprilje,Valderame i Rinkona,Kolumbija
                      To je možda najharizmatičnija generacija u istoriji fudbala. Skup simpatičnih ludaka.

Autoritativni kapiten Karlos Valderama.

Ekscentični gloman Rene Igita. Igita se nakon završetka fudbalske karijere upustio u trgovinu drogom, neki bosovi su mu jedne večeri zasuli kuću granatama iz ručnog raketnog bacača, jedva je preživeo. Skrivao se par godina po provinciji Perua.

Škorpion odbrana iz 1994. na utakmici Kolumbija- Engleska

Zezanje na SP u Italiji 1990. na meču Kolumbija-Kamerun

Streljani Andreas Eskobar (13. mart 1967. - 2. jul 1994). "Prema svedočenju Eskobarove devojke, ubica je viknuo "gol!" za svaki od 12 metaka kojima je pogodio Eskobara."

Zbog ovog autogola je ubijen.

Zamenik kapitena Horhe Bermudez.

Eksplozivni, ćudljivi, hiroviti napadač Faustino Asprilja, igrao za Parmu i Njukasl. Trenutno bleji na ranču i bavi se uzgojem konja.

Mozak ekipe Ferdi Rinkon. Nekadašni igrač madridskog reala.

Rezervni golman Oskar Kordoba.

Last edited by Farfan; 02-10-11, 03:09.

Comment

• Ae, da napišem nešto i o životnim mukama člana čuvene francuske odbrambene četvorke: Tiram, Desai, Blan, Lizarazu.

Reč je, naravno, o Basku Visentu Lizarazuu.

Uglavnom se može reći da francuski Baskijci nisu toliko nacionalistički nastrojeni kao njihovi sunarodnici na teritoriji Španije. Ipak, Lizarazu je u mladosti bio ekstremista. Čim je došao do solidne kinte igrajući za Bordo, kao još nedovolno afirmisani igrač, redovno je finansirao Pokret za samostalnost Baskije. Odlučuje da posle odličnih igra ode u epicentar baskijskog nacionalizma u Bilbao, i zaigra za Atletik. Međutim, brzo se zasito zavereničkim načinom života i odlučuje da prihvati basnoslovnu ponudu minhenskog Bajerna. Svi u ETI su bili zgoženi i zgranuti - njihov ljubimac napušta sveti Atletik zbog nemačkog kluba. Pomagao ih je, ali odlazak iz Bilbaa je shvaćen kao velika izdaja koja se mora kazniti smrću!

Držali su ga pod velikim pritiskom i pretnjama ukoliko napusti Bilbao. Te godine im (ETA) je dunulo da zabrane Baskima odlazak iz kluba, kao što je nepisano pravilo da niko ko nije Bask ne može obući dres Ateltik Bilbaa.

Baskija ima 7 provincija, tri se nalaze u Francuskoj, čeitri u Španiji.

Na tribinama "San Mamesa" se uvek može videti transparent ove sadržine: "4+3=1 - BASKIJA!"

1997. je dva puta jedva izvukao živu glavu.
                        Last edited by Farfan; 02-10-11, 03:46.

Comment

• u cevrtak se na grbavici igra zeljeznicar vs hajduk od 18 sati. zeljo je gostovao na hajdukov 99. rođendan sad to hajduk vraca na zeljin 90. (trebalo se igrati u studenom kad je rođendan ali buduci je hajduku propalo gostovanje u bremenu za isti termin ide u sarajevo). nadam se da ce biti prijenos na maxtv-u.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hajd...3/Default.aspx

Comment

• da te odmah razocaram nece biti prenosa, isto je tako kad je Dinamo igra nije bilo prenosa. Meni nije jasno zašto naši klubovi kada proslavljaju neke julileje igraju sa timovima čiji će navijači doći i velika je mogućnost navijački nereda, a toga će biti i ovaj put. Protiv Dinama nije bilo jer jezgro BBB nije bilo na stadionu zbog bojkota. Sarajevu se za rođendan nudio Partizan koji nije tražio ni marku za dolazak, ali nije pristalo iz više razloga tako je isto i za Dinamo Zagreb. Ne mogu jos to biti prijateljske utakmice, to je tako.

Comment

Desam,Djorkaef,Peti,Karembe,Pire,Vjeira se uvijek gledaju kao veliki igraci,igracine,zasto su uvijek zavisili od jednog igraca,da dodam jos i Tijerija onda.Jer nije slucajno da ne mogu akciju da svezu,da bas nista nisu mogli bez njega,meni je tu onda sve jasno.
                              Sto se tice 2002. tu je Desamp otisao, Djorkaef je igrao reda radi i nije bio ni za sta, Viera je DMC, Karembea nije bilo, Peti za staro gvozdje. Los selektor nije podmladio reprezentaciju na vreme i posle SP i EP je vecina njih bila zasicena. Zidan je maestralan ali nije bolji igrac od Maradone, za mene je broj 2 on a 3 Ronaldo kom povrede ne umanjuju ucinak nimalo jer se posle istih vratio i posle poceo da se sprda. Najbolji spic ikad i covek koji je mogao sam da pobedi, isto kao i Zidan i El Pibe koji je neprevazidjen.
                              sigpic

Comment

• Pusti 2002. oni su svi bili tu '98. i 2000. pa su opet od njega zavisili o tome pricam.Pele nista?
                                Garinca,Meaca,Puskas,Di Stefano,Best,Carlton,Platini?
                                Volim ove diskusije inace,ali ce u ovim izborima uvijek imati prednost ljudi koji su igrali u modernom ili super-modernom dobu,a to bas i nije fer po meni jer nisam siguran da su imali bolji osjecaj od starih majstora,samo sto se drugi fudbal igrao sto jes' jes'
                                Za mene je ovo skill i dokaz o velicini igraca,zato sam volio Badja,zato volim Del Pijera,a ovo izumire polako

sigpic

Comment

Working...
                                X