Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prelazni Rok 2018/19 - KK Crvena Zvezda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by kankkunen View Post
    Videh samo par klipova, mrzelo me da istražujem u detalje
    Meni se Anderson dopada. Na UMass-u je uglavnom igrao trojku, a nekada cak i cetvorku, cesto je u akcijama bio ukljucen kao skriner i igrao od lopte, al' definitivno ima plejmejkerske kvalitete, dobar je sa loptom, inteligentan, solidna vizija... Mislim da bi bez vecih problema napravio tranziciju u full time pleja, posebno jer ima visok IQ i izrazito je nesebican. Kao skorer jeste malo limitiran, rekao bih da mu je cak ovaj izrazito ruzan sut (izbacuje loptu sa leve strane lica, jos nizak izbacaj, nesto poput Lonza Bola ) bolja strana, posto je realizacija na obrucu prilicno tanka, a nema ni floutere u repertoaru. Takodje, ono sto sam gledao, UMass je cesto igrao zonu, a i on se vise rvao sa unutrasnjim igracima (i to sasvim solidno), nego sto je jurio spoljne, tako da bi moralo sa njim da se radi na odbrani, dosta koristi ruke, losa tehnika prilikom branjenja closeout-a, al' ima dobre fizikalije, instinkte i odlican je u skoku. Uz malo strpljenja i kvalitetan rad, mogao bi da bude veoma interesantno dugorocno resenje. A pritom skroz ispod radara, samim tim bi ga mogli dovesti za neku sicu.

Comment

• Originally posted by Vatrogasac View Post
      Plej brate.Na 4 mi je ovo zapravo super.Faje plus idealna prilika da se napujda Simanić
      Pa ako ne uspe dodaje se jedna četvorka na zimu.Doselekcija kao i uvek
      Potpis + malo detaljnije - plej da igra odbranu i ima barem 192,3,4cm. Ako zna da zavrti pik, iiijaaaooo

Comment

• Originally posted by Johnny Rotten View Post
        Evo Tegi javlja da Jankela prelazi bez obestecenja.
        Pazi sve je moguce. Eto i vi ste registrovali igrace i pored BAT-a Vujosevica(nit ste ga isplatili niti dogovorili sa njim reprogram)
        Ali ozbiljni ljudi pricaju da je promenio osnov za raskid. Sada kaze da je trpeo mobing i zbog toga hoce da ide bez obestecenja. Izvod ipak pokazuje da mu je novac uplacen na vreme.
        Ipak bi ja sacekao da Covic dodje sa odmora pre bilo kakvih prelazaka bez obestecenja.
        A sa druge strane njemu je nisko obestecenje(120k) tako da ce to Jevrosimovic sa zadovoljstvom platiti. Ipak taj novac ide u njegovu Zvezdu.

Comment

• Originally posted by Nas View Post
          Meni se Anderson dopada. Na UMass-u je uglavnom igrao trojku, a nekada cak i cetvorku, cesto je u akcijama bio ukljucen kao skriner i igrao od lopte, al' definitivno ima plejmejkerske kvalitete, dobar je sa loptom, inteligentan, solidna vizija... Mislim da bi bez vecih problema napravio tranziciju u full time pleja, posebno jer ima visok IQ i izrazito je nesebican. Kao skorer jeste malo limitiran, rekao bih da mu je cak ovaj izrazito ruzan sut (izbacuje loptu sa leve strane lica, jos nizak izbacaj, nesto poput Lonza Bola ) bolja strana, posto je realizacija na obrucu prilicno tanka, a nema ni floutere u repertoaru. Takodje, ono sto sam gledao, UMass je cesto igrao zonu, a i on se vise rvao sa unutrasnjim igracima (i to sasvim solidno), nego sto je jurio spoljne, tako da bi moralo sa njim da se radi na odbrani, dosta koristi ruke, losa tehnika prilikom branjenja closeout-a, al' ima dobre fizikalije, instinkte i odlican je u skoku. Uz malo strpljenja i kvalitetan rad, mogao bi da bude veoma interesantno dugorocno resenje. A pritom skroz ispod radara, samim tim bi ga mogli dovesti za neku sicu.
          Verujem da je ova tvoja analiza tačna. Ali da te pitam, ako je tačna, šta će nama takav igrač za bekap pleja? Nije plej i igrao je krilo, nema šut, loš je na obruču, nema flouter, mora s njim dosta da se radi na odbrani, itd... Džabe, brate, ako je jeftin, ako on sve ovo nema što si napisao. Pa takvo krpljenje bi mogli bez problema da radimo i sa ovim što već imamo u timu, a ne da dugoročno potpisuješ nekog ko sve ovo nema...
          Last edited by blek hils; 15-08-18, 10:10.

Comment

• Originally posted by blek hils View Post
            Verujem da je ova tvoja analiza tačna. Ali da te pitam, ako je tačna, šta će nama takav igrač za bekap pleja? Nije plej i igrao je krilo, nema šut, loš je na obruču, nema flouter, mora s njim dosta da se radi na odbrani, itd... Džabe, brate, ako je jeftin, ako on sve ovo nema što si napisao. Pa takvo krpljenje bi mogli bez problema da radimo i sa ovim što već imamo u timu, a ne da dugoročno potpisuješ nekog ko sve ovo nema...
            On je na UMass-u igrao krilo posto su u ekipi imali bekove nize od njega - Pipkinsa (180 cm), Pjera (193 cm), Milera (185 cm), Meklina (188 cm). Posto on ima 198 cm, 94 kg i solidan atleticizam, morao je da igra trojku, a nekada i cetvorku, ali to ne znaci da su to njegove prirodne pozicije. Po onome sto sam ja video, on apsolutno ima glavu pleja - uvek gleda prvo da razigra saigrace, donosi dobre odluke sa loptom, ima solidnu viziju. Pored svih tih bekova, od kojih su neki i cesce imali loptu u rukama od njega, on je bio prvi asistent ekipe (5.2 asistencije po mecu), a pritom je gubio malo lopti (2.4). Imao je utakmice i sa po 12 asistencija, a da pritom nije uzimao puno suteva iz igre. Zato sam i napisao da mislim da bi bez vecih problema napravio tranziciju u full time pleja.

Takodje, sut mu jeste prilicno ruzan, ali nije da ga nema - u poslednjoj sezoni je sutirao 40% za tri poena i pogadjao 1.0 trojku po mecu. Zbog specificne mehanike i niskog izbacaja procenti mu padaju kada je defanzivac blizu, ali kada ostane sam u catch and shoot situacijama ima cak 1.625 poena po posedu, 54.2% realizacije i po tome je bolji od 94% igraca u NCAA. Uz to, ima i 0.946 poena po posedu i 42.9% realizacije prilikom suteva iz driblinga, a po onome sto sam video, to su mahom situacije kada ga potcene i odu ispod bloka. Dakle, nije vrhunski suter i sut mu estetski ne izgleda lepo, ali ima dobru selekciju i nikako se ne sme ostaviti sam, jer to pogadja u odlicnim procentima.

U odbrani bi moralo da se radi sa njim, jer je igrao u sistemu sa dosta zonske odbrane i jer je cesto cuvao igrace vise od sebe, al' nije on minus defanzivac ni sada - dobre fizikalije, solidne lateralne kretnje, uvek prisutan na defanzivnom skoku, sposoban da preuzme visoke igrace u piku... Po mom misljenju, ima potencijal da bude dosta dobar defanzivac u Evropi, ako se adekvatno obuci.

Zasto bi ga doveli? Zato sto ima fizikalije koje nam trenutno fale u spoljnoj liniji - visinu, snagu, atleticizam. Zato sto je dobar sa loptom u rukama, pametan, nesebican, voli i ume da doda. Zato sto je odlican u skoku i ima defanzivni potencijal. Zato sto ce da pogodi kada ostane sam. Zato sto ima pozicionu raznovrsnost, pa se moze kombinovati u razlicitim petorkama. On jeste pomalo sirov u odredjenim segmentima i fali mu iskustva, ali uz kvalitetan rad se dosta toga moze popraviti, a s obzirom da bi bio bas jeftin, mislim da bi predstavljao interesantno dugorocno resenje. Posebno jer smo ovog leta doveli mahom kratkorocna resenja, valja razmisljati i o tome sta ce nam ostati sledeceg leta.

Comment

• Amen Nas.

Ima CJ Anderson mnogo vise vrlina nego mana, i uvek je plus igrac na terenu. Problem defanzivni je pre svega u shemi, jer college ekipe kao sto je UMass vole da forsiraju 2-3 i 3-2 zone kao sheme koje se lako uce i prenose na teren i tu igraci mnogo pate. Njegove fizikalije i skillset bi dosli defanzivno mnogo vise do izrazaja u odbranama koje mnogo vise pritiskaju loptu i koriste telo i atleticizam da disruptuju protok lopte. Olimpijakos je tu imao uvek dobar sistem, i ako Tomic nesto od toga prenese, onda bi CJ Anderson bio plus defanzivac na EK nivou lagano.

Sto se tice mehanike suta i izbacaja, on cak i nije toliko ruzan koliko je pre svega spor. On ce imati problema ako ne ispravi mehaniku da dobije kvalitetne off-the-dribble suteve i to stoji. Catch'n'shoot zato je jako dobar i moze da bude assett kad se sutira spolja. On u paru sa Baronom, ili cak i Raglandom u isto vreme na terenu moze da bude jako pozitivno napadacki, jer bi mogao da se krece bez lopte i da trazi loptu na otvoren sut. Pogotovu sto i Baron i Ragland mogu da odigraju sa loptom u rukama.

Takodje treba navesti da je dobar i disciplinovan u tranziciji. Odlicno dodaje i razigrava, a to nam je takodje mnogo falilo prosle godine. Mislim da je za backupa i vise nego dobar kao dugorocni projekat da postane starter. Naravno pitanje je koliko je Covic spreman da mladom pleju iz USA da visegodisnji ugovor.

Comment

• Originally posted by MannyCalavera View Post
                Amen Nas.

Ima CJ Anderson mnogo vise vrlina nego mana, i uvek je plus igrac na terenu. Problem defanzivni je pre svega u shemi, jer college ekipe kao sto je UMass vole da forsiraju 2-3 i 3-2 zone kao sheme koje se lako uce i prenose na teren i tu igraci mnogo pate. Njegove fizikalije i skillset bi dosli defanzivno mnogo vise do izrazaja u odbranama koje mnogo vise pritiskaju loptu i koriste telo i atleticizam da disruptuju protok lopte. Olimpijakos je tu imao uvek dobar sistem, i ako Tomic nesto od toga prenese, onda bi CJ Anderson bio plus defanzivac na EK nivou lagano.

Sto se tice mehanike suta i izbacaja, on cak i nije toliko ruzan koliko je pre svega spor. On ce imati problema ako ne ispravi mehaniku da dobije kvalitetne off-the-dribble suteve i to stoji. Catch'n'shoot zato je jako dobar i moze da bude assett kad se sutira spolja. On u paru sa Baronom, ili cak i Raglandom u isto vreme na terenu moze da bude jako pozitivno napadacki, jer bi mogao da se krece bez lopte i da trazi loptu na otvoren sut. Pogotovu sto i Baron i Ragland mogu da odigraju sa loptom u rukama.

Takodje treba navesti da je dobar i disciplinovan u tranziciji. Odlicno dodaje i razigrava, a to nam je takodje mnogo falilo prosle godine. Mislim da je za backupa i vise nego dobar kao dugorocni projekat da postane starter. Naravno pitanje je koliko je Covic spreman da mladom pleju iz USA da visegodisnji ugovor.
                Ево већ другу сезону доводе у ФМП колеџ играче на вишегодишње уговоре (и то трогодишње). Мислим да би могли исто тако са неким на позицији плеја пошто је та позиција критична што се тиче домаћих играча у перспективи.

Comment

• Originally posted by Borca View Post
                  Ево већ другу сезону доводе у ФМП колеџ играче на вишегодишње уговоре (и то трогодишње). Мислим да би могли исто тако са неким на позицији плеја пошто је та позиција критична што се тиче домаћих играча у перспективи.
                  To je kao da smo ga mi potpisali ...ako valja nas je svakako sledece godine ...a ovde ima strucnjaka koji govore kako je Fmp za nas los ..

Comment

• Originally posted by darko pancev View Post
                    To je kao da smo ga mi potpisali ...ako valja nas je svakako sledece godine ...a ovde ima strucnjaka koji govore kako je Fmp za nas los ..
                    FMP kurcu ne vredi.. Ne da ne vredi nego sluzi za ispumpavanje love iz kluba. Dobar je samo za Covica. Sta mi placamo 400k godisnje?
                    Znam, sad ces da mi navedes primer Gudurica, ali bolje nemoj zato sto bi Gudura bio to sto jeste i bez Fampa, kao i mnogi drugi igraci koji su napravili karijere, a gle cuda nisu igrali u FMpu..
                    Gudura se afirmisao i sazrio u Zvezdi a ne u FMpu.. Tako da ako treba nekome da se pripisu zasluge za transfer od 1m one idu Radonji
                    Last edited by Antona; 16-08-18, 12:39.

Comment

• A sta na papiru placamo 400k godisnje?

Comment

• Originally posted by mmajstor View Post
                        A sta na papiru placamo 400k godisnje?
                        Kompletan budzet kluba, plate igraca, zaposlenih i sve ostale troskove.. Posebno placamo iznajmljivanje hala u Zelezniku

Comment

• Imali smo prvenstvo kod Lazica, Dobrica, Davidovca, Radanova i Odza cije usluge koristimo... i onaj sto je otisao u Izrael pa u Nba. Mozda sam nekog propustio, a da li to ulaganje vredi 400k godisnje to ne znam.

Comment

• Originally posted by Antona View Post
                            Kompletan budzet kluba, plate igraca, zaposlenih i sve ostale troskove.. Posebno placamo iznajmljivanje hala u Zelezniku
                            Placamo iznajmljivanje hale nasem predsedniku N.C?

Comment

• Originally posted by Pejko View Post
                              Placamo iznajmljivanje hale nasem predsedniku N.C?
                              Ne placa se njemu.

Comment

• Koliko ja razumem, zeleznik je drzavni klub kao i svaki drugi drzavni klub u zemlji , zvezda partizan borac itd., ali je fmp generalno sponzor pa je pod kontrolom NC. Ukoliko zeleznik nije vlasnik hale onda je normalno da se plati zakup kao sto se placa i zakup pionira. Moje misljenje je da svakako ima koristi od fmp zbog razigravanja domacih igraca i isprobavanja anonimnih stranaca sa koledza recimo , najveci problem fmp zadnje 2 sezone je prisustvo Filipa Covica koje guse ostale talente iako on nije los plejmeker ali ocigledno limitiran fizicki za najkvalitetniji nivo kosarke

Comment

Working...
                                X