Originally posted by Zika
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Australian open 2017
Collapse
X
-
Spin je Nadalova poslastica, pogotovo visoki spin koji je on sa šljake uveo i na preostale podloge. Protiv Federera ili "Baby Federera" taj spin na njihov jednoručni bekhend je smrtonosan. FED i DIM stoje na osnovnoj liniji i hvataju u penjanju svoj bekhend. Vavrinka je tu nešto raznovrsniji i kvalitetniji, on stoji malo dalje od osnovne linije, udje prema potrebi i za nijansu lakše izlazi na kraj sa Nadalovom forhend dijagonalom. Federer i Dimitrov ako bi konstantno igrali sa 2-3 m iza osnovne linije ne bi bili u svojoj komfort zoni, morali bi defanzivno više da igraju, a tu nisu ni približno opasni kao sa linije, sa agresivnim napadačkim udarcima u penjanju. Pogotovo Federer nikako ne može sprovesti takav plan igre iza linije, jer mu to ne leži nikako. Protiv Nadala je to nemoguća misija, osim na extremno brzom hardu poput Sinsinatija, Dubaija, ili Bazela...Pa je i tu jedva dobio tada slabijeg Nadala (poslednji njihov meč Bazel 2:1)Last edited by aristokrata; 26-01-17, 18:52.
Comment
-
Zdravo ljudi.
Ja sam iz Makedonije tako da oprostite na moj los srpsko-hrvatski . Ja sam veliki navijac Federera. Kad Federer nije u zdrebu navijam za Djokovica.
Inace za zal mislim da ovaj turnir osvaja Nadal, nema tu ko da mu se suprostavi. Tako da imam izmesane emocije za to sto je Federer u finalu. Ljepo je sto je tamo ali znam da ako je Nadal sa druge strane, da nece biti pomoci. Ali nada uvek posljedna umire
Comment
-
Rodzera se uvek treba bojati. Rafa koji treba prvo da prodje Dimitrova, ima u principu igru za Rodzera, ali nije to bas tako jednostavno kako izgleda. Finala AO 2009. i W 2008 su bila na noz, oba u 5 setova. Onda 2013. kad RF nije bio u nekoj formi a Rafa bio 1. na svetu dobio ga je 4-5 puta. Jos dodajte 13-2 za Nadala na sljaci i dobicete odgovor zasto je tako velika razlika. Ako neko bude hteo da kaze da ga je RF dobijao dok je bio na vrhuncu, a ovaj jos suvise mlad, da ga odmah demantujem. U prvih 7 meceva izmedju njih dvojice skor je 6-1 za Rafu. Plus RF je dobio zadnji duel, ali tad Nadal nije bio ni blizu danasnjeg Nadala. Uzmite i to da RF nema pobedu na GS protiv Nadala od 2007. i shvaticete koliko ce zeleti ovaj GS i biti motivisan. Ja ipak cvrsto verujem da Rafa moze da dobije, prvo Dimitrova pa onda i finale. Ali kao sto sam rekao npr. za Vavrinku da ce biti vrlo tesko, ali da mislim da ce RF ipak nekako da dobije, tako i sad mislim da moze da bude odlicno finale. Naravno ako RF pukne pod pritiskom moze i 3-0, ali ipak je on RF.
Vladane ipak je RF vec izgubio 2 seta, a tek treba da igra finale.Last edited by colchonero; 26-01-17, 19:34.
Comment
-
Ne vidim zašto je ovdje toliko ljudi sigurno u Nadalovu pobjedu. Da je finale, veći bi favorit bio Nadal, ovako po prikazanoj igri, šanse su možda 60-40 za Nadala.
Nije valjda Rafa preko noći opet postao onaj stari. Ja mu vidim dosta rupa u igri.
Međutim da je na pravom putu povratka na staro, pogotovo pred sezonu na zemljanoj podlozi, to jeste.
Comment
-
Originally posted by luka View PostNe vidim zašto je ovdje toliko ljudi sigurno u Nadalovu pobjedu. Da je finale, veći bi favorit bio Nadal, ovako po prikazanoj igri, šanse su možda 60-40 za Nadala.
Nije valjda Rafa preko noći opet postao onaj stari. Ja mu vidim dosta rupa u igri.
Međutim da je na pravom putu povratka na staro, pogotovo pred sezonu na zemljanoj podlozi, to jeste.Originally posted by CasiraghiAl bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre CanOriginally posted by CasiraghiOriginally posted by CasiraghiSrecan Mane svima koji slave.
Comment
-
Добро знам те Рафине спинове од раније, долазили су играчу јако високо и могли су да је дуарају у висини рамена и више, сада рафини спинови не шаљу лопте тако високо, могу да је хватају близу кука што одговара Федереру, мада је и Федерер доста то вежбао и сада се лакше носи са тим, чак и напада из тих позиција...било како било сигуран сам да ће Рафа форсирати да шаље сваку лопту у бекенд, до бесвести....sigpic
Comment
-
Originally posted by MareLFC View PostNiko nije siguran u pobedu,ali 3-0 protiv treceg na svetu daje razloga za optimizam.
Mislim da će sutrašnji meč pokazati otprilike šta da očekujemo u finalu, ako Rafa prodje.1. Andrey Rublev
2. Thanasi Kokkinakis
3. Alexander Zverev
4. Ernesto Escobedo
Renesansa tenisa u 2016 godini.
Comment
-
-
Originally posted by coyote View PostPo meni najbolje za tenis da uzme Nadal, jer bi se približio rekordu na minus 2.
pretpostavka:Nadal uzme AO,dolazi na RG pun samopouzdanja i osvoji, kakva bi ludnica bila na Wimbldonu...
A onda dođe pun samopouzdanja na RG i pukne od nekog novog Soderlinga
Lepo rekoh sinoć Vladanu da Vavrinka može da otkine bar set Federeru, a on uze dva...
I ko zna dokle bi se oni ganjali da on nije vukao onaj problem sa nogom još od prethodna dva meča.
Dimitrov je Rafi odlična priprema za finale.
Predikcija 3:1 za Rafu.
A onda je finale tek formalnostŠampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
Pa.. ni najveći optimisti, da ne kažem "romantičari" Fedal finale scenario nisu očekivali... al da sačekamo prvo i vidimo ovo tvoje predviđanje kako će proćisigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
Comment