Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2016

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Svi mi stojimo na leđima divova. Ova Newtonova može se itekako primjenit za sve velike podvige u povijesti čovječanstva pa tako i sportske. Federer je ima rezultate Samprasove da goni, Nadal Federera, a Đoković njih obojicu. U književnosti (i svakoj umjetnosti) tradicija je tu da se osporava, mijenja, koristi, nadograđuje. Tako i u tenisu.
    Ono što je NI spominju o dizanju nivoa tenisa u Federerovom slučaju pa kasnije u Novakovom na tom je tragu. Prethodnici velikana (i sami velikani) dostignu određeni nivo koji se može nadići jedino njegovom nadgradnjom ili skretanjem priče u drugom smjeru.

Danas je Đoković najbolji jer je zadovoljio te uvjete i postao je jedan od divova igre. Hvalite ga do neba jer je to zaslužio.
    S druge strane, nadam se da će Federer ostati tu što dulje. Nema razloga slati ga u penziju zbog tog što je nekad bio najbolji a više to nije. Nek igra i dalje i čini sport većim. Jedino mi smeta što je takav umišljenko i ne priznaje Novakovu veličinu.

P.S. Uvik se nadam još jednom njegovom slemu. Može se reć da je to svojom predanošću zaslužio, makar mu ga zbog toga niko neće samo tako dat, ponajmanje Novak.

P.P.S. Moguće je da F previše, al baš previše razmišlja prije mečeva s Novakom. Birat vraćanje servisa, a ne sam servis!? Kakva je to taktika, majke ti? Igraš ono što najbolje znaš i kad si dobio priliku servirat prvi, iskoristi je. Dobar primjer cjepidlačenja u analitičkom pristupu.
    Last edited by Rudolf; 28-01-16, 13:49.

Comment

• To sam prokomentarisao vec, Novak mu je bas u glavi, ne mozes da biras da primas servis, to je van svake pameti.

Nema sta, razvio se fini kompleks na Slemovima i vaznim turnirima generalno.
      sigpic

Comment

• Bio je prenervozan, nije to bio klasican strah, ali bilo ga je u pojedinim momentima meca. Tacno nije znao sta da radi izgubljeno a pomalo i uplaseno je gledao i delovao..
        Pa jeste li videli kako se bodrio kada je uzeo prvi gem u mecu, pa nesto kasnije u drugom setu ista stvar. Pokusavao je sam sebe da pokrene, ali bio je Novak predobar. Medjutim cim je Novak popustio malo doslo je i njegovih 5 minuta. I na tome mu svaka cast. Svi ostali bi prsli i treci set 6-2 eventualno 6-3 ali ne i Rodzer.
        Last edited by Sandugp; 28-01-16, 13:52.
        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Marija81 View Post
          Mislim da je deo taktike bio da prima servis na početku.Računao je(a preračunao se) da će Novak na početku biti pod velikim pritiskom,da će nešto ispromašivati i da će na taj način doći do brejka,a onda sigurno uzeti svoj servis gem(previše je bio siguran u sebe i svoj servis).A sa takvim kapitalom meč je mogao da ode u potpuno drugom pravcu.
          Federerova jedina sansa je brzi nokdaun. Sam je rekao da svojim servisom pritiska Novaka. A koju je on poruku poslao? Novace, a bas danas je te ne bih od pocetka pritiskao. Ne vjerujem da je bio plan. Mislim da je to Federer u tunelu odlucio. Jednostavno je bio prenervozan. I ta nervoza s epokazala cim je poceo da servira.

Moze trener da te ubjeduje, mozes ti da se samozavaravas, ali srce ne mozes da prevaris. Pokazlo se da su porazi na GS-ovima ostavili jakog traga.

Comment

• Biranje primanja servisa je moralo biti odlučeno prije početka meča, pa nije malo dijete da se zbuni i umjesto servis kaže retern

Comment

• Infiltrirao se Ljubo u Federerove redove, kako se samo smjeskao posle drugog seta. Protiv srca se ne moze
              sigpic

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                Biranje primanja servisa je moralo biti odlučeno prije početka meča, pa nije malo dijete da se zbuni i umjesto servis kaže retern
                Nije Federer malo dijete ali je covjek sa 17 slemova. Dakle moze da djeluje samoinicijativno. Ako je dio plana, onda je jos gore. Znaci da ga je Ljubicic vidio super nervoznog.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                  Bio je prenervozan, nije to bio klasican strah, ali bilo ga je u pojedinim momentima meca. Tacno nije znao sta da radi izgubljeno a pomalo i uplaseno je gledao.
                  Pa jeste li videli kak ose bodrio kada je uzeo prvi gem u mecu, pa nesto kasnije u drugom setu ista stvar. Pokusavao je sam sebe da pokrene malo, ali bio je Novak predobar. Medjutim cim je Novak popustio malo doslo je i njegovih 5 minuta. I na tome mu svaka cast. Svi ostali bi prsli i treci set 6-2 eventualno 6-3 ali ne i Rodzer.
                  A šta je mogao kad su preko mreže instalirani topovi koji ispaljuju loptice nazad sa bilo kojeg dijela terena. On iz BH-a ne može, Wawrinka jedini može sa oba krila da divlja i ako se pogodi dan i da dobije meč, ostali se moraju uzdati u Novakov loš dan.

Comment

• Originally posted by notorious View Post
                    A šta je mogao kad su preko mreže instalirani topovi koji ispaljuju loptice nazad sa bilo kojeg dijela terena. On iz BH-a ne može, Wawrinka jedini može sa oba krila da divlja i ako se pogodi dan i da dobije meč, ostali se moraju uzdati u Novakov loš dan.
                    Moze Marej da igra kao Simon, ali on iz nekog razloga tako ne igra protiv Novaka odavno
                    sigpic

Comment

• Može i crkne nakon 2 seta.

Comment

• To da, ali vala ako on u najboljim danima ne moze rijesiti kondiciju onda ne znam. Do njega je definitivno. Lijen je ocigledno.
                        sigpic

Comment

• Valjda će Lošmi dobiti sutra, pa da se i finale odgleda

Comment

• I Marej i Milos imaju igru da zestoko namuce Novaka. Posebno ako Novak bude malo ispod danasnjeg nivoa. Raonic servisom moze mnogo i svakako ispaljuje projektile iz forhenda, e Endi ima sve, samo sto on odavno bas ne igra kako treba protiv Novaka. Ne koristi uopste taj sjajni bekhend i drugi servis mu je ocajan.
                            sigpic

Comment

• Originally posted by notorious View Post
                              Pa, realno nije ni mogao nista. Ali nije to problem. Problem je spoznaja da ne moze nista. On je mislio da Novak nije na tom nivou, nadao se mozda cak i bio uveren da moze da ga probije odlicnom ofanzivom, ali kada je shvatio sta se desava i da je preko mreze opasno naostreni Novak to je bilo pogubno. Ta sama spoznaja, taj sok mogu da budu jace oruzje od bilo kog bekenda ili forhenda. Dok ga je to proslo vec je bilo 0-2, tacnije mec je skoro pa izgubio.

A Endiju niko nije kriv kada vise voli da igra Tenis na Playstation-u nego na terenu.
                              sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                              Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                                To da, ali vala ako on u najboljim danima ne moze rijesiti kondiciju onda ne znam. Do njega je definitivno. Lijen je ocigledno.
                                Dok Novak jede salate i igra ravnopravan meč protiv zida u Monte Carlu, ovaj drži džojstik u ruci.

Comment

Working...
                                X