Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2016

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ajde malo o finalu, jer svakako kako i da uzmes Djokovic je veliki favorit. . .ja bih zaista volela da Raonic dodje do finala. Jer za mene samo to je prava potvrda da svoj napredak efektuira. A, i malo drugacijeg finala da gledamo, mozda i uze neki set, nebitno, ne bih volela da jos jednom gledam Murraya kako tesno gubi u tri seta.

Comment

• Sta mislite da li je Andy sada na treningu ili u crkvi i moli Boga da danas ili najkasnije sutra krene porodjaj... ?
      >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Nemojte banovati Bojanu (verujem da svakako necete).
        Ona je dobra devojka, kojoj se desilo da je reagovala naglo, ali razumite je nije lako bilo gledati ono.
        Sada da li ce se izviniti ili ne, to je svakako bitno, i ja se nadam da hoce. A realno joj je veca kazna da bude ovde i cita pojedine postove, nego bilo sta drugo.

Ja bi najvise na primer sada voleo da procitam njenu analizu ovog meca. Sa posebnim osvrtom na prva dva seta. Tj misli li ona da je glavni uzrok tog rezultata Djokoviceva fenomenalna igra ili Federerova nervoza, ili nesto trece.
        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Navras 16790 View Post
          Kamera hvata Ljubinu facu posle jednog Novakovog maestralnog poena i na licu mu se vidi blagi osmeh Iako je Federerov trener sigurno oseca zadovoljstvo zato sto Djokovic radi Rogeru ono sto je ovaj njemu. Ljudina je Ljuba
          Misliš na ovaj?

Po meni je ovo poen meča,a ne ono Federerovo na mreži,ali stav ukusa ili navijačke perspektive

Originally posted by Bonomo View Post
          Samo Rodik s Novakom ima ok skor?
          Steta ali nema veze pamtice se cinjenica da je Novak u svojoj eri imao pozitivan skor sa svojim najvecim rivalima.
          I Safin ima 2:0.

Što se Bojane tiče,uopšte me nije,kao Novakovog navijača,dotakao njen komentar.Iz više razloga.Nije istina,a kao što sam joj odmah i odgovorila-ko gubi ima pravo da se ljuti.
          Razlog više da joj se ne zameri previše je to što je i sama uvidela grešku i htela da bude kažnjena.A i svima nama se nekada nešto "omakne" što je suprotno fer plej navijanju.Tako da idemo dalje.
          Moram ovde da postavim,odlična karikatura koja puno opisuje Ljubino prisustvo u Rodžerovom timu

F:"Ivane unajmio sam te da mi otkriješ Novakove slabosti."
          I:"Loše peva u kupatilu"
          F:"Ovaj meč će biti komlikovan kao i prethodni."
          Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
          Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
          "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• haha ljubičić trojanski konj.. još da nadal angažuje vemića i nek ide život

Comment

• Verovatno nikada necemo saznati ( a mene to najvise sada interesuje) da li je prva dva seta bila pripremljena taktika Rogera.
              Boga mi videla se briljantnost i u recimo toj opciji ako je to uopste i bio plan.
              >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Originally posted by AIRBORNE View Post
                Verovatno nikada necemo saznati ( a mene to najvise sada interesuje) da li je prva dva seta bila pripremljena taktika Rogera.
                Boga mi videla se briljantnost i u recimo toj opciji ako je to uopste i bio plan.
                Ukoliko su Federer i Ljubicic skloni suicidu, onda da, postojala je takva taktika.
                Najboljem i najspreminijem igracu na turu savrsene mentalne stabilnosti das dva seta fore pa to posle ganjas, ne ide to druze.
                sigpic

Comment

• Originally posted by Marija81 View Post
                  Misliš na ovaj?

Po meni je ovo poen meča,a ne ono Federerovo na mreži,ali stav ukusa ili navijačke perspektive
                  Dobar poen ali ni blizu onome kad je izvukao 2 FH-a i na kraju preuzei inicijativu i poentirao iz Bh-a. TakvI poeni ubijaju protivnika u pojam jer je sve napravio kako treba i opet je nadjačan. Naredna 3 poena u svom servis gemu je izgubio.

Comment

• 1.
                    Federer je danas dozivio tezak poraz i sam je kriv za to. Umjesto da uci od Simona, on je ucio od Nishikorija. Zna on u dubini duse da ne valja da slijedi Nishikorija, ali sampionska ambicija je jaca od njega.

Svi smo znali da Federer mora da igra agresivno i da mora da uzme dva prva seta da bi imao realne sanse na pobjedu. To se ponavljalo na ovom forumu, u privatnim porukama, ali i medju svim komentatorima i strucnjacima. To su morali znati i Rodzer i Ljubicic. I sto Federer radi? Bira da returnira. Nisam mogao vjerovati. Kralj napada, kralj servisa bira da returnira. Pa nije on Rafa Nadal. Neshvatljiva odluka. Da li je pomislio da ce time zbuniti Novaka? Da ce Novak pomisliti da se radi o nekom tajnom planu? U svakom slucaju, Novak je protumacio odluku na jedini moguci nacin - on se plasi.

2.
                    Prvi set je licio na prvi set na USO. Sa nekim bitnim razlikama. Prvo, Novak se nije okliznuo, povrijedio i ispustio prednost brejka. Drugo, od USO je digao nivo svoga tenisa. Trece, najvaznije, Federer je bio jos nervozniji nego na USO-u. Ne samo da je izabrao da returnira, nego kad je poceo da servira, promasivao je po vise od pola metra.

Novaku nije trebalo vece ohrabrenje. Ponovila se Doha. Em je bio koncetrisan i motivisan, em je odmah shvatio da Rodzer, u takvom stanju nema cime da ga ugrozi. Rodzer nije Rafa. Rafa nema cime da ugrozi Novaka na hardu. Ali Rodzer ima. Ima servis i napad. [b]Takticki Federer mora da igra super agresivno, a kako igrati super agresivno kad su nevozan? Vidjevsi ga nervoznog, Novak je ekspresno usao u 6 brzinu. Bilo je 6:1 poslije 22 minuta.

U drugom setu je Rodzer digao igru, i to bitno, ali Novak je bio razmahan, 6:2 u 32 minuta.

3.
                    Da Novak ima Rafin "killer instict", bilo bi 3:0 poslije manje od sat i po. Odmah bi napravio brejk u 3. i to je htjelo biti to. No, Novak se malo opustio i nivo mu je pao. Ne mnogo, ali nije vise bilo onog fokusa iz prva dva seta. A Federerov je otisao gore, igrao je odlicno u tom periodu. Zasto? Zato sto vise nije imao sto da izgubi a igrao je za ponos. Pokazao je koji je majstor. Novak nije mogao vise returnirati kako je htio. Servisi su pogadjali uglove.

Jos uvijek je mogao Novak dobiti set. Federer je jedan jedini put imao djus na Novakov servis. Gem je imao 16 poena. Federer je iskoristio tek cetvrtu brejk loptu. Prije toga je Novak imao 3 gem lopte. Bilo je u tom gemu svega. I jedna dupla i jedan SABR i jedan ili dva apsolutno fenomenalna poena Federera. Kad igra, a ne broji slemove, Federer je jos uvijek maestro.

4.
                    2:1 poslije 1 i 40 minuta je bilo vise nego povoljno za Novaka. Bila je samo mala sumnja da li ce da se pribere. Vjerovao sam da hoce, da je Beker odlicno odradio poaso. Poslumnjo sam samo jednom trenutku. U prvom gemu 4. seta, na Novakov servis, Federer je ima prasicu koja se ne vraca. Potom Novak masi laki FH, 0:30. U tom trenutku sam pomislo da mozemo da vidimo 5. set.

No, Novak se pribrao a Federer je malo pomogao. Cim je rezultat bio tijesan, nervoza se, u manjoj mjeri, vracala. Osim toga, evidentni su bili znaci umora. Do kraja seta je Novak igra vrlo, vrlo slidno ali ne i briljantno kao u prva dva seta. Federer je bio jako dobar, dok nije postalo gusto. Onda je pomogao Novaku da zavrsi posao.

5.
                    Da je Federer usao u mec sa ambicijom slicnom Simonovo i igrao 1. set kao 3, imali bi fantastiican mec. Ako bi se Federeru posrecilo da uzme prvi set, bio bi i vrlo izjednacen mec. Ne vjerujem da bi dobio. Novak je jednostavno bio previse dobar.

6.
                    Federer je bio vidno utucen na kraju meca. Mora ozbiljno da razamisli kako dalje. Ali ne smije da se samozavarava. Ako ne vjeruje u sebe, neka igra revijalno.

7.
                    Novak je briljirao u finalu prije finala. Ostaje mu da dobije semifinale poslije semifinala. Imace ozboljnog protivnika i mora da zadrzi fokus i doci do 11. GS-a. Nikad se ne zna kad jedan novi Vavrinka moze da se pojavi.
                    Last edited by NI; 28-01-16, 13:56.

Comment

• Moguće čak da je bio plan da se prvi baci niz vodu, ali dva nisu planirali sasvim sigurno...čudno je što je birao da prima servis...a i kretanje je bilo baš loše na početku

Kada upadneš u onakav intenzitet s početka meča, potrebno je pola sata barem da se digneš na protivnikov nivo...dugoročno gledano je onakav set pozitivniji od izgubljenog 7-6 u kojem se istroši
                      Last edited by shminka; 28-01-16, 13:31.

Comment

• Originally posted by AIRBORNE View Post
                        Verovatno nikada necemo saznati ( a mene to najvise sada interesuje) da li je prva dva seta bila pripremljena taktika Rogera.
                        Hahahahahhah. Koliko bi morao da bude očajan za tako nešto, nemoj ga vređati molim te. Ovo je najjači post koji sam do sada pročitao na forumu, ako nije šala, i ako sam dobro shvatio.
                        O čemu vi pričate? Vi ste sport igrali samo na tetrisu. Pa nije ovo dečija igra ljudii, smešno.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                          Moguće čak da je bio plan da se prvi baci niz vodu, ali dva nisu planirali sasvim sigurno...čudno je što je birao da prima servis...a i kretanje je bilo baš loše na početku

Kada upadneš u onakav intenzitet s početka meča, potrebno je pola sata barem da se digneš na protivnikov nivo...dugoročno gledano je onakav set pozitivniji od izgubljenog 7-6 u kojem se istroši
                          Znas kad je lose kretanje? [B]Kad se plasis, kad si nervozan. A kad te protivnik vid takvog, zana da te ima...

Set fore nije mogao biti plan, ali je definitno neporedivo bolje 0:1 poslije 22 minta nego poslije sat vremena.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                            1.
                            Federer je danas dozivio tezak poraz i sam je kriv za to. Umjesto da uci od Simona, on je ucio od Nishikorija. Zna on u dubini duse da ne valja da slijedi Nishikorija, ali sampionska ambicija je jaca od njega.
                            Svi smo znali da Federer mora da igra agresivno i da mora da uzme dva prva seta da bi imao realne sanse na pobjedu. To se ponavljalo na ovom forumu, u privatnim porukama, ali i medju svim komentatorima i strucnjacima. To su morali znati i Rodzer i Ljubicic. I sto Federer radi? Bira da returnira. Nisam mogao vjerovati. Kralj napada, kralj servisa bira da returnira. Pa nije on Rafa Nadal. Neshvatljiva odluka. Da li je pomislio da ce time zbuniti Novaka? Da ce Novak pomisliti da se radi o nekom tajnom planu? U svakom slucaju, Novak je protumacio odluku na jedini moguci nacin - on se plasi.
                            Mislim da je deo taktike bio da prima servis na početku.Računao je(a preračunao se) da će Novak na početku biti pod velikim pritiskom,da će nešto ispromašivati i da će na taj način doći do brejka,a onda sigurno uzeti svoj servis gem(previše je bio siguran u sebe i svoj servis).A sa takvim kapitalom meč je mogao da ode u potpuno drugom pravcu.
                            Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                            Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                            "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                              Moguće čak da je bio plan da se prvi baci niz vodu, ali dva nisu planirali sasvim sigurno...čudno je što je birao da prima servis...a i kretanje je bilo baš loše na početku

To je tacno i to je jedino sto me je "plasilo" posle prva dva.
                              Prebrzo su bila gotova. Nebitno je da li ih je uzeo lako ili tesko, bitno je da je potrosio premalo vremena na njih, tako da je Federer i dalje bio svez i imao kakve takve sanse-nade za povratak.
                              sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                              Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Al nema nikakve logike da bira da prima servis, da je u pitanju meč sa Rafom...ok, hoće da mu uđe u glavu i promijeni stvari od samog početka

Vrlo se dobro zna da Roger nikada nije dobio meč u kojem je zijanio prvi set, mimo Dubaija, a on daje Novaku da servira prvi i time sebi smanjuje značajno šanse za taj isti prvi set...dovoljno je samo pogledati prijašnje setove i vidjeti koliko ih je zijanio pri serviru na 4-5

Nelogičan potez skroz

Ako se uplašio prije nego je izašao na teren, neka ide u penziju...vrlo jednostavno
                                Last edited by shminka; 28-01-16, 13:43.

Comment

Working...
                                X