Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2016

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Bimbo View Post
    NI, kako si i sam rekao, recept za Marejevu pobedu je jednostavan.
    Mora SAMO da uzme prva dva seta u iscrpljujucoj borbi. On Novaka i ne moze oduciti od tenisa u prva dva seta, kao Novak Rodzera npr.
    Dakle, prva dva u iscrpljujucoj, a onda opet SAMO jedan u agresivnoj igri.
    Kad pogledas, stvarno jednostavno. Ima samo dva SAMO. Za njega ne bi valjlo kad bi tih SAMO bilo npr pet.
    E sad, moje pitanje tebi je, moze li on dosegnuti tih mizernih dva SAMO.
    Dva SAMO. To je puno. Ali oba "SAMO" je Mari ostvario u prijasnjim mecevima.

U cetiri njihova zadnja meca na GS-ovima na hardu bili je:

Code:
    Turnir		Pobjed.	1. set	2.set	3. set	4. set	5. set
    AO 2015	F	Novak	7-6(5)	6-7(4)	6-3	6-0				
    US 2014	QF	Novak	7-6(1)	6-7(1)	6-2	6-4				
    AO 2013	F	Novak	6-7(2)	7-6(3)	6-3	6-2				
    US 2012	F	Mari	6-7(10)	5-7	6-2	6-3	2-6
    Sva cetiri puta imamo dva prva izjednacena seta. I sva cetiri puta Novak uzima dosta lako 3. i 4. set. Na USO 2012, Mari je uzeo 5. set super agresivnom igrom.

I 5. set na AO 2012. je Mari igrao super agresivno i imao dosta uspjeha. Na kraju je Novak pobijedio.

Novak ne moze imati 90% sanse da pobijedi. Sjetite se RG-a. Ko je mogao povjerovati da ce poslije 2:0 za Novaka mec otici u 5. set?

Comment

• Originally posted by NI View Post
      Jovane,

Ne budi arogantan.
      Znam da si potpuno objektivan-i ja se trudim da to budem, bar priblizno.
      Ti govoris cinjenicama, a ja se vise rukovodim osecajem/stoga je tvoja procena apsolutno merodavnija/ i ja tako vidim sustinu sutrasnjeg meca.
      Za Mareja izuzetno postovanje, a potpuno poverenje i najpozitivnija podrska za naseg Nola/neka bolji pobedi/
      * Telo je slabo, ali je duh krepak, zato ga treba svakodnevno održavati. *

Comment

• Ako bude kratko, biće Nolebitačno

Ako li bude dugačko, biće Smarejno

Nema Nole više inspiraciju kad igra sproću Smareja, baš, baš nema...

tako da može da bidne al ne mora da znači

aj diskutujte dok ovaj udrogirani ne počne da fula

Comment

• Originally posted by NI View Post
          Dva SAMO. To je puno. Ali oba "SAMO" je Mari ostvario u prijasnjim mecevima.

U cetiri njihova zadnja meca na GS-ovima na hardu bili je:

Code:
          Turnir		Pobjed.	1. set	2.set	3. set	4. set	5. set
          AO 2015	F	Novak	7-6(5)	6-7(4)	6-3	6-0				
          US 2014	QF	Novak	7-6(1)	6-7(1)	6-2	6-4				
          AO 2013	F	Novak	6-7(2)	7-6(3)	6-3	6-2				
          US 2012	F	Mari	6-7(10)	5-7	6-2	6-3	2-6
          Sva cetiri puta imamo dva prva izjednacena seta. I sva cetiri puta Novak uzima dosta lako 3. i 4. set. Na USO 2012, Mari je uzeo 5. set super agresivnom igrom.

I 5. set na AO 2012. je Mari igrao super agresivno i imao dosta uspjeha. Na kraju je Novak pobijedio.

Novak ne moze imati 90% sanse da pobijedi. Sjetite se RG-a. Ko je mogao povjerovati da ce poslije 2:0 za Novaka mec otici u 5. set?
          Izvini, ali prva dva iscrpljujuća seta je uzeo samo na USO 2012. i samo taj meč je i pobedio. Kad god je Novak uzeo makar i jedan od ta dva, dobio je Novak.
          Dakle, desilo se jednom od četri, 25%.
          OK, može opet i zato se slažem sa tobom da su mu i sutra šanse 25%.
          Ali, moraš priznati da Novak iz USO 2012. i ovaj danas Novak nisu isti igrači, a nije ni Marej. Te 2012. je bio bolji i imao je Lendla u boxu.

Comment

• прогнозе су сувешне: Мареј је одавно новакова стална муштерија... шта ми овде има да дижемо тензију, нисмо задужени за пропаганду, да подижемо гледанос, да буде већа зарада и остле ствари... Новак сутра излази на терен да по ко зна који пут понизи шкота и подигне пехар у вис, узме кеш и оде на следећи турнир по исто.... и тако све и наредних година, док нам не досади....
            Last edited by Žika; 30-01-16, 17:59.
            sigpic

Comment

• Originally posted by Bimbo View Post
              Izvini, ali prva dva iscrpljujuća seta je uzeo samo na USO 2012. i samo taj meč je i pobedio. Kad god je Novak uzeo makar i jedan od ta dva, dobio je Novak.
              Dakle, desilo se jednom od četri, 25%.
              OK, može opet i zato se slažem sa tobom da su mu i sutra šanse 25%.
              Ali, moraš priznati da Novak iz USO 2012. i ovaj danas Novak nisu isti igrači, a nije ni Marej. Te 2012. je bio bolji i imao je Lendla u boxu.
              25% je jedan indikator. To nije mjera.

I Mari i Novak su razliciti igraci u odnosu na 2012. Obojica su agresivniji, pogotovo Novak. Medjutim, Novakov napad se nije proslavio protiv jednog drugog smora na ovom AO. Simona! Ja ne znam kakvu ce taktiku da postavi Maresmo. No, suprotno onome sto mnogi misle, Mari ne bi smio odmah poceti da napada. Bez obzira na iskustvo Montreala. Njemu je daleko bolja sansa da inicijalno kao Simon, naravno uz vise izlazaka na mrezu, bolje serviranje itd. Ako to da rezultate, onda moze misliti sto dalje.

Comment

• Generalno govoreći o najbitnijim oružjima Mareja pred meč morao bih da izdvojim kretanje. Koje je dosta bolje nego prošle godine. Što se tiče shotmakinga ne znam da li može biti zadovoljan jer dosta toga tu ne štima pogotovo u ofanzivi ili u trenucima kada bi trebao krenuti u ofanzivu. Od njega očekujem da bude defanzivno orijentisan sa povremenim napadima. Ravnopravnost u ovom meču će svakako tražiti u dubini udarca i tu može da bude egal sa Novakom.

Ne verujem da će krenuti baš sa istovetnom taktikom ala Simon ali imaće neki sličan modifikovani plan koji može da upali ako bude servirao iznad 70% sve ispod toga ga čini veoma ranjivim. Evidentno je da servira dosta slabije nego u nekim prethodnim godinama.
                Zna da se ne sme nadjačavati sa Novakom na FH strani jer će Novak konstantno menjati ritam i pravac poena i tu nema šta da traži.
                Šansa svakako postoji na Bh strani koja kod Novaka zna često da popusti ako protivnik mixa i šalje duboke, spore loptice.

Sumnjam da ćemo gledati agresivnog Mareja mada bih ja voleo jer ni približno nije dobar ofanzivno koliko je čvrst u defanzivi.
                There's something wrong with me chemically
                Something wrong with me inherently
                The wrong mix in the wrong genes
                I reached the wrong ends by the wrong means
                It was the wrong plan
                In the wrong hands
                With the wrong theory for the wrong man
                The wrong lies, on the wrong vibes
                The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Andyjevo kretanje nikad gore, drugi servis po T liniji je novost, izvukao je par bitnih poena tim servisom protiv Lošmija...u nekim trenucima je igrao forhend oštrije po paraleli u ovogodišnjim mečevima...ostalo isto kao i uvijek...šanse za pobjedu između 2,5 i 5%

Comment

• Dosta bolje se on kreće sada nego što je to radio cele prošle sezone. Pogotovo u defanzivi.
                    Problem je shotmaking jer ja stvarno ne znam šta pokušava ponekad odigrati, trudi se da bude što jednostavnije a Sousa ga je razvlačio po terenu kako je hteo. Prepusti inicijativu i u momentima kada je odlučan da napadne. Da li je to nedostatak fokusa ili nešto drugo sigurno će biti veliki hendikep protiv Novaka koji će kazniti neodlučnost.
                    Servis je katastrofalan, ne mogu uzeti Raonića kao neki reper za ritern i reakciju nakon serve. Svaki drugi servis je penal. I da, nikakvih varijacija tu nema. Jednolično otpuno.
                    It was the wrong plan
                    In the wrong hands

Comment

• Brat stenje prije svakog sprinta, to je doveo na najviši nivo ikad

ne može da lupa prvi servis kao nekada, očigledno više nikada neće ni moći

Comment

• Uvek je stenjao, kao da će celu sadržinu stomaka izbaciti napolje
                        Možda i više diskutuje sam sa sobom nego li pre
                        It was the wrong plan
                        In the wrong hands

Comment

• Luđi je Andy nego ikad, fkt, šou za gledati

Comment

• http://www.live-tennis.com/category/...-201403260011/
                            Last edited by Bulevarac; 30-01-16, 19:00.

Comment

• Да мареј игра на неком нивоу вредном помена, па и да причамо о његовој победи, међутим лик је играо бољи тенис 2012е и 2013е него сад, тако да мислим да можемо само да дискутујемо о томе да ли енди може да узме макар сет.

Ђовак ако буде на нивоу приближном као са Феђом биће три нула, евентуално три један.

Comment

• Ja vam rekoh a vi kako vam volja.Marej sutra izlazi sa Simonovom taktikom,i čeka priliku za kontru.
                                Biće teško fizički,ali ipak Novak u pet setova
                                Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                                Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                                "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

Working...
                                X