Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Finals - London 2015.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Novakova sezona je zavrsila posle USOa, posle toga sve ostalo je manje vise nebitno. To sto je osvojio rekordnih sest Mastersa u sezoni je samo zacementiralo njegovo mjesto u istoriji i ucinilo ovu sezonu najboljom ikad. Covjek je sinoc izgubio sesti mec u sezoni, samo mu je RG promakao od velikih turnira, evo vidjecemo sta ce biti sa Londonom ali cetiri puta osvajati turnir najboljih zaredom je isto nesto sto niko nikad nije uradio, a i tu je rekorder vec sa tri zajedno sa Lendlom i Nastaseom. Sezona iz snova i desavanja u Londonu ne mogu baciti sijenku na nju.

Moze da ne prodje grupu, ako prodje volio bih da vidim mec protiv Nadala definitivno u polufinalu.
    sigpic

Comment

• Ja vise ne pokusavam da prognoziram niti jedan mec Nadala. Kada mislim da ce biti problema (protiv Wawrinke), on dobija mec bez problema. Danas, mislim da ce biti tesan mec, ali da ima sansu za pobedu. Tako da verovatno gubi u dva seta.

Comment

• Originally posted by NI View Post
        Apsolutno. Prerano je za prognozu. Nova godina, nova nafaka.

Medjutim, koliko je jucer, cinilo se da nije prerano za prognozu i da ce sigurno sljedeca godina biti nastavak ove. Poraz je nas Novakove navijace vratio u realnost. To je pozitivna stvar. Narvno postoji i negativni aspekti. Em je prekinta serija, em Federer opet vodi u H2H, em to malo devaluira jednu od najboljih sezona u istoriji, em Federer, a i drugi, imaju dokaz da je Novak i te kako pobjediv.
        Ni, mozes li mi, ako nije problem, objasniti na koji nacin Federerova pobeda u rr fazi moze da devalvira jedu od najboljih sezona u istoriji tenisa? Godinu u kojoj je Novak ostvario tolike uspehe, najvaznije, osvojio 3 gs-a i rekordnih 6 mastersa. Kako sad jedan poraz, koji cak nije ni u finalu, vec u grupnoj fazi, moze imati toliki znacaj?
        Last edited by Nera; 18-11-15, 11:11.

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
          Novakova sezona je zavrsila posle USOa, posle toga sve ostalo je manje vise nebitno. To sto je osvojio rekordnih sest Mastersa u sezoni je samo zacementiralo njegovo mjesto u istoriji i ucinilo ovu sezonu najboljom ikad. Covjek je sinoc izgubio sesti mec u sezoni, samo mu je RG promakao od velikih turnira, evo vidjecemo sta ce biti sa Londonom ali cetiri puta osvajati turnir najboljih zaredom je isto nesto sto niko nikad nije uradio, a i tu je rekorder vec sa tri zajedno sa Lendlom i Nastaseom. Sezona iz snova i desavanja u Londonu ne mogu baciti sijenku na nju.

Moze da ne prodje grupu, ako prodje volio bih da vidim mec protiv Nadala definitivno u polufinalu.
          Kako menjas postove, bez trage za to?
          U principu je tako kao sto ti kazes. GS su najbitni, pa sve ostalo. Ali, lestvicu je podigao sam Novak, prvo igrom, a potom i izjavama svojim i svojim trenerom, da zeli da bude najbolji ikad. A, za to uvek su mu potrebne pobede protiv najvecih. Ja ne verujem da mu je svejedno sto je izgubio u dva seta od Federera, mislim da je to pokazao i nervozom na terenu i intervjuom posle, da je prakticno on svojom igrom dozvolio pobedu Federera.

Comment

• Originally posted by Nera View Post
            Ni, mozes li mi, ako nije problem, objasniti na koji nacin Federerova pobeda u rr fazi moze da devalvira jedu od najboljih sezona u istoriji tenisa? Godinu u kojoj je Novak ostvario tolike uspehe, najvaznije, osvojio 3 gs-a i rekordnih 6 mastersa. Kako sad jedan poraz, koji cak nije ni u finalu, vec u grupnoj fazi, moze imati toliki znacaj?
            Mogu.

Ja sma napravio statistike i tabele najboljih sezona u istoriji. Nisam objavio dok se sezona ne zavrsi. Da je dobio sve meceve, ova Novakova sezona bi se pjeske mogla smatrati 3. najboljom u open eri. Jasno, iako malo, boljom od Federerove 2006. Mogla je cak pretendovati i na mjesto 2. najbolje u istoriji. (naravno takve komparacije su uvijek malo subjektivne.)

Poslije ovog poraza vjerovatno ostaje 3. najbolja sezona u istoriji, ali se vise ne moze komparirati sa drugom. A bice onih koji ce dokazivati da su npr. Federerova 2006. ili Konorsova 1974. bolje i imace argumenata.

Dakle radi se o maloj devalvaciji.
            Last edited by NI; 18-11-15, 12:06.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
              Ma nece, Stanojlo vec razmislja o odmoru sa Donom
              Misliš na akciju sa Donom.
              Last edited by bojanaBG; 18-11-15, 12:06. Reason: i to zato sto sam fina, samo editujem...

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                Ja sam prvo zeleo mec Federer-Novak po grupama. Cekirano. Ostaje polufinale Federer-Nadal i finale Novak-Nadal. Videcemo.

Comment

• Originally posted by Zika
                  све у свему, турнир је добио на неизвесности, публика која у већини навија за федерера има да навали на карту више

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
                    Ja sam prvo zeleo mec Federer-Novak po grupama. Cekirano. Ostaje polufinale Federer-Nadal i finale Novak-Nadal. Videcemo.
                    I ja isto. Zapravo zelio sam i Nadala i Federera u grupi.

ALi zans kako se kaze: "Pazi sto zelis jer zelje mogu da ti se ostvare."

Comment

• Dobro, batalite te peskire i stolice, Rafa i Endi ce poceti za pola sata, moze malo i o tome. Ja ocekujem pobedu Endija, ali valjalo bi da Rafa uzme bar set.
                      OVAKO

Comment

• Po svemu vidjenom do sada, Marej bi trebalo da pobedi, ali je po meni ipak otvoren mec, jer ne treba nikad otpisati Marejevu sposobnost da se raspadne.
                        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                        with experience.

Comment

• Očekujem baš dobar meč i fino sam se zavalio ispred tv-a, ali nemam ideju ko će da pobedi. Blago navijam za Endija.
                          Federer, O'Sullivan, Schumacher, Armstrong!

Comment

• Bice zanimljivo ako dobije Endi i ako Nadal prodje kao drugi. Oce li onda Federer zestoko da taktizira i ide na drugo mjesto i izbjegavanje Nadala.
                            sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
                              Mogu.

Ja sma napravio statistike i tabele najboljih sezona u istoriji. Nisam objavio dok se sezona ne zavrsi. Da je dobio sve meceve, ova Novakova sezona bi se pjeske mogla smatrati 3. najboljom u open eri. Jasno, iako malo, boljom od Federerove 2006. Mogla je cak pretendovati i na mjesto 2. najbolje u istoriji. (naravno takve komparacije su uvijek malo subjektivne.)

Poslije ovog poraza vjerovatno ostaje 3. najbolja sezona u istoriji, ali se vise ne moze komparirati sa drugom. A bice onih koji ce dokazivati da su npr. Federerova 2006. ili Konorsova 1974. bolje i imace argumenata.

Dakle radi se o maloj devalvaciji.
                              Hvala na odgovoru iz moje prspektive poptpuno je nebitno da li ce u osvrtu na najbolju godinu ikada, pricati o Novakovoj kao drugoplasiranoj ili treceplasiranoj. Oni koji o tome budu pricali ce uvek favorizovati Federera, tako da tu statistika pada u vodu. Inace, ova rasprava me podseća na 2011. kada su, cini mi se na tennis.com pisali kako je Federer osvajanjem turnira posle US-a, uključujući i WTA uspeo da zaseni Novakova ostvarenja iz te godine, a to je onaj ludi niz pobeda, 3 gs-a, sta sve vec. To je, po meni, toliko smešno, koliko i pokušaj da se da znacaj sinocnoj Federerovoj pobedi. Ako je zaista toliko znacajna, ja mu zelim da igra jos 10 godina (a kako igra, to je vrlo moguce) i da svake godine osvaja sve turnire posle US-a, a nek Novaku ostavi gs-ove. Inace, kod navijaca, stvar je uvek krajnje subjektivna, sto je i normalno. U tom kontekstu, on je odigrao najbolju godinu u istoriji tenisa i meni, kao Novakovom navijacu, je bitno da on obara rekorde, osvaja gs-ove i masterse, sve otalo je zaista nevazno.
                              Inace, idemo Rafa
                              Last edited by Nera; 18-11-15, 14:25.

Comment

• A kad je Fed bezao od Nadala?
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

Comment

Working...
                                X