Originally posted by notorious
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
US Open 2015.
Collapse
X
-
A ništa sad nitko ne pobjeđuje Marina Čilića 14 puta zaredom,što je previše previše je šalu na stranu al stvarno mi je više dosta Noleta jbt u zadnje 2 godine samo ga on izbacuje s grand slamova(jedino ga je još Ferrer izbacio u Rg) mogao je imati još kojeg GS(kobi to rekao prije 2 godine) sam da mu netko izbaci Noleta prije,al jbg
Napisao sam prije Wimbledonskog meča da Marin nema nikakve šanse i tako je i bilo,ovaj put mu dajem malo više šansi,očito da je potpuno drugi igrač na US openu( i to ne samo od prošle godine,nego zadnjih 6,7 godina),iako je vodio 2-1 u Wimbledonu,nekako imam dojam da je najbliže bio pobjedi protiv Noleta baš na US-u kad je bio vrlo blizu da povede 2-0,a i odigrao je 4 vrlo izjednačena seta,koja su mogla otići na obe strane...
Netko će se sjetiti da sam pričao i prošle godine istu stvar,samo što je protivnik u polufinalu bio Federer( isto nije imao pobjedu protiv njega) kad su se neki i podsmjehivali,al nekako imam osječaj ak ga ne dobije u petak,da ni neče nikad,i dajem mu vrlo optimističkih 27,5 % () u meču,nadam se da me može iznenaditi još jednom u životu,al vidit ćemo,važno da sam prvi put u sezoni zadovoljan s njegovom igrom ,sve više je bonus
Comment
-
Originally posted by NI View PostU jednom dijelu se necemo sloziti, ali da probam sa onim dijelom za koji mislim da bi ipak mogli.
1.
Kako god Nadal bio dobar 2008. i 2010. (imao je losu konkurenciju) on je bio 2011. apsolviran. Mora je da mijenja igru i dobili smo Nadala iz 2013, koji je bolji od svih prethodnih Nadala. Nadalov igracki pik je 2013. I toga Nadala je iza USO 2013. Novak sa lakocom dobijao na svemu osim sljaci, na kojoj su bili otprilike ravnopravan.
2.
Vavrinka iz 2011. i 2015. su nebo i zemlja. Ovaj Vavrinka, kad ima dan naravno, je daleko boji od najboljeg Rodika, jasno bolji od Nalbandiana i Davidenka i vjerovatno bolji od DP-a. Medjutim to je manje bitno, bitna je promjena u Vavrinkinoj igri koju svi slijede.
Vise strpljivosti, bolja defanziva i sto je najvaznije raznovrsniji napad - mreza kombinovana sa aregsivnom igrom sa osnovne.
Isti promjenu imamo kod Andersona. Da je Kevin igrao samo sa osnovne, glatko bi izgubio od Marija. Da je isao stalno na mrezu, i tada bi glatko izgubio. Kombinujuci to dvoje, Kevin je u trendu. To radi i Rodzer, otud ovaj uspon u formi u zadnje dvije godine. To radi i Lopez, zato ima bolju sezonu nego ikada. To radi, u manjoj mjeri i Novak, zato ima rezultate koje ima. Ne zbog losije konkurencije.
Sveg toga nije bilo 2011.
A tek se necemo sloziti sa poredjenjem Vavrinke a narocito Andersona sa Davidenkom, Rodikom, Nalbandianom... Najbolji Nalbandian se mogao nositi i sa najboljim Nadalom i Federerom a kamoli sa jednim Vavrinkom. Sem na sljaci Vavrinka bi bio inferioran u takvom mecu. O Andersonu tek da ne pricam. I ne znam odakle on u celoj ovoj prici. TOP 20 igrac i to u ovakvoj slaboj konkurenciji i nista vise. Ne znam zasto od njega pravis neku velicinu. Pa on bi glatko izgubio recimo i od Ferera da je ovaj u formi od 2011.
I da rezimiram, nije Vavrinka 2011 i 2015 nebo i zemlja kako kazes nego je konkurencija danas slabija pa ti se samo cini. Jednog dana kada se povuku Novak i Federer pa Dimitrov, Nisikori ili Raonic naglo eksplodiraju i pocnu da osvajaju titule to nece biti zbog toga sto su oni podigli nivo svoje igre nego zato je konkurencija postala slabija. Prosta stvar.
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostNisu oni podigli svoj nivo nego je konkurencija bila jaca, tu ne mislim samo na combo Novak + Nadal, tako da su gubili meceve vec u ranoj fazi turnira. Tu i tamo naprave neko iznenadjenje i to je to. Nivo tenisa 2011 je bio znatno veci nego 2015.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
-
Vavrinka 2011. i sadasnji Vavrinka su nebo i zemlja, ne znam ko moze suprotno da tvrdi
Sada ne samo da ima bolje udarce i nije samo fizicki spremniji, nego je mentalno neuporedivo jaci, inace ne bi nikad osvojio 2 slema i to preko Djokovica, Nadala i Feda.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostNecemo se sloziti oko vise stvari izgleda ali nema veze. Kao prvo igracki peak Nadala je bio US Open 2010, a ne US Open 2013. Kao drugo, Nadal je bio u prajmu u kontinuitetu od 2010 do prve polovine 2012. Osvojio je RG 2010, WB 2010, US Open 2010. Sledi AUS Open 2011 gde se povredio u QF i izgubio od Ferera. Zanimljivo da se i na AUS 2010 povredio i predao mec Mareju takodje u QF, a secamo se 2014 i finala sa Vavrinkom gde se takodje povredio. Mnogo mu baksuzan taj AUS Open izgleda. Zatim, osvaja RG 2011, finale WB 2011, finale US Opena 2011, finale AUS Opena 2012, osvaja RG 2012. Znaci ako izuzmemo AUS Open gde je izgubio dva puta 2010 i 2011 zbog povrede on je u tom periodu stizao svaki put najmanje do finala GS i to u konkurenciji Novaka i Federera. Ako to nije vrhunac karijere ja ne znam sta je. E takvom Nadalu je Novak izasao na crtu i izdominirao 2011. Zato je Novakova 2011 po meni bolja i od Federerove 2006 i 2007 jer je imao najboljeg Nadala na ledjima na svim podlogama a ne samo na sljaci + Federer koji je bio van prajma ali ga je kostao RG.
A tek se necemo sloziti sa poredjenjem Vavrinke a narocito Andersona sa Davidenkom, Rodikom, Nalbandianom... Najbolji Nalbandian se mogao nositi i sa najboljim Nadalom i Federerom a kamoli sa jednim Vavrinkom. Sem na sljaci Vavrinka bi bio inferioran u takvom mecu. O Andersonu tek da ne pricam. I ne znam odakle on u celoj ovoj prici. TOP 20 igrac i to u ovakvoj slaboj konkurenciji i nista vise. Ne znam zasto od njega pravis neku velicinu. Pa on bi glatko izgubio recimo i od Ferera da je ovaj u formi od 2011.
I da rezimiram, nije Vavrinka 2011 i 2015 nebo i zemlja kako kazes nego je konkurencija danas slabija pa ti se samo cini. Jednog dana kada se povuku Novak i Federer pa Dimitrov, Nisikori ili Raonic naglo eksplodiraju i pocnu da osvajaju titule to nece biti zbog toga sto su oni podigli nivo svoje igre nego zato je konkurencija postala slabija. Prosta stvar.
Igracki pik Nadala je od proljeca 2012. do Australije 2014. Iza ima previse povreda.
Comment
-
Originally posted by Mario Ancic View PostA ništa sad nitko ne pobjeđuje Marina Čilića 14 puta zaredom,što je previše previše je šalu na stranu al stvarno mi je više dosta Noleta jbt u zadnje 2 godine samo ga on izbacuje s grand slamova(jedino ga je još Ferrer izbacio u Rg) mogao je imati još kojeg GS(kobi to rekao prije 2 godine) sam da mu netko izbaci Noleta prije,al jbg
Napisao sam prije Wimbledonskog meča da Marin nema nikakve šanse i tako je i bilo,ovaj put mu dajem malo više šansi,očito da je potpuno drugi igrač na US openu( i to ne samo od prošle godine,nego zadnjih 6,7 godina),iako je vodio 2-1 u Wimbledonu,nekako imam dojam da je najbliže bio pobjedi protiv Noleta baš na US-u kad je bio vrlo blizu da povede 2-0,a i odigrao je 4 vrlo izjednačena seta,koja su mogla otići na obe strane...
Netko će se sjetiti da sam pričao i prošle godine istu stvar,samo što je protivnik u polufinalu bio Federer( isto nije imao pobjedu protiv njega) kad su se neki i podsmjehivali,al nekako imam osječaj ak ga ne dobije u petak,da ni neče nikad,i dajem mu vrlo optimističkih 27,5 % () u meču,nadam se da me može iznenaditi još jednom u životu,al vidit ćemo,važno da sam prvi put u sezoni zadovoljan s njegovom igrom ,sve više je bonus
"Niko ne moze da pobedi Marina 14 puta za redom!!!"
A ovo sto se tice Vavrinke skeptik kaze da je u to vreme bio Nalbandijan koji je mogao da se nosi i sa Fedom i sa Nadalom, pa bio je ali nesto pre 2011 a 2011 je vec bio trubadur i on (po neki dobar turnir i to je to). A tako isto Vavrinka sada moze da se nosi i sa Federerom i sa Nadalom i sa Djokovicem (svu trojicu je pobedjivao ove godine). A imamo i Mareja koji je ove godine u daleko boljoj formi nego sto je bio 2011 (mada je i tada bio odlican)....
Mislim to je sve prica koja se vrti u krug i moze se razglabati na tu temu do beskonacnosti.
Ali jedna stvar je sigurna: Vavrinka 2015 je tri puta bolji igrac od Vavrinke iz 2011.Last edited by Sandugp; 09-09-15, 14:04.sigpic
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Comment
-
Originally posted by Sandugp View PostTaj sam post ja spremio u slucaju da Marin dobije Novaka :
"Niko ne moze da pobedi Marina 14 puta za redom!!!"
Comment
-
Kako turnir odmice Novak sve losije i losije igra, ovo sto smo gledali sinoc (jutros) bila je najslabija partija od pocetka. Umesto da dize igru iz meca u mec kod Novaka to ide u obrnutom smeru. Bez riterna, servis klimav a najgore od svega sto bazicni udarci prakticno ne postoje. Srecom, niko od dosadasnjih protivnika nije imao dovoljno kvaliteta da takvo stanje u potpunosti iskoristi. Marin je prakticno prvi ozbiljan test i ako gledamo cisto po trenutnim igrama i formi Novaku se ne pise dobro. Cilic je juce razbucao Congu ali se uprkos tome igralo pet setova. Psihicka nestabilnost, koja bi protiv Novaka trebala biti jos izrazenija, upravo je slamka za koju mozemo da se uhvatimo i na njoj baziramo nadanja pred taj mec. Tanko jeste ali igre koje Novak prikazuje tanje su i od toga.Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.
Comment
-
Originally posted by Navras View PostKako turnir odmice Novak sve losije i losije igra, ovo sto smo gledali sinoc (jutros) bila je najslabija partija od pocetka. Umesto da dize igru iz meca u mec kod Novaka to ide u obrnutom smeru. Bez riterna, servis klimav a najgore od svega sto bazicni udarci prakticno ne postoje. Srecom, niko od dosadasnjih protivnika nije imao dovoljno kvaliteta da takvo stanje u potpunosti iskoristi. Marin je prakticno prvi ozbiljan test i ako gledamo cisto po trenutnim igrama i formi Novaku se ne pise dobro. Cilic je juce razbucao Congu ali se uprkos tome igralo pet setova. Psihicka nestabilnost, koja bi protiv Novaka trebala biti jos izrazenija, upravo je slamka za koju mozemo da se uhvatimo i na njoj baziramo nadanja pred taj mec. Tanko jeste ali igre koje Novak prikazuje tanje su i od toga.sigpic
Comment
-
Originally posted by Sandugp View PostAli najjace je sto sam Novak tvrdi da mu je jedino ritern bio na nivou. Tipa nije zadovoljan pruzenom partijom, ali je ritern bio odlican...
Nije to ni lose ali efekti su nam poznati jos od W 2013. kada je pricao kako igra najbolji tenis ikada a onda u finalu nije znao kud udara.
Hocu da kazem da je bolje da proanalizira sa svojim stabom u cemu je problem i pokusa da ispravi sta se moze, nego da se zavarava.Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View PostSada ne samo da ima bolje udarce i nije samo fizicki spremniji, nego je mentalno neuporedivo jaci, inace ne bi nikad osvojio 2 slema i to preko Djokovica, Nadala i Feda.
Originally posted by NI View PostKao sto rece, necemo se sloziti.
Igracki pik Nadala je od proljeca 2012. do Australije 2014. Iza ima previse povreda.
Originally posted by Sandugp View PostAli jedna stvar je sigurna: Vavrinka 2015 je tri puta bolji igrac od Vavrinke iz 2011.Last edited by skeptik; 09-09-15, 14:45.
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostKako je osvojio ta dva GS. Preko povredjenog Nadala i Novaka koji dva dana igra polufinalni mec sa Marejem.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
Comment