Originally posted by maliajnstajn
View Post
Sretan sam što Federer nije iz prajm perioda kad je odigrao 300 mečeva boljih nego u petak. Sretan sam zato što bi se Novak sigurno obrukao jer nema kvalitet Gonzaleza, Ferrera (provjereni travari), Kiefera, Roddicka i ostalih koji su mu dobacivali do seta ili TB-a i pored svemirskog kretanja i neviđenog FH-a (ovaj novi FH baš nikakav, ono je bio poen, ovo sad mlako, igrači sporiji i opet stižu, previše grešaka). To su bili mnogo kvalitetniji igrači pa su i bolje prolazili. Murray nije taj kalibar pa nije mogao doći ni do jednog TB-a.
Molio bih shminku, CW-a i Prleta da se izjasne i odgovore na pitanje da li je meč od petka 1 od 10 najboljih koje je odigrao Federer, naravno ako želite odgovoriti. Pitanje je postavljeno vama jer ste u stanju sagledati stvari onako kako vidite, a ne vodite se mitovima o svemirskom FH-u i ostalom. Možda je potrebna i analiza, nije problem, da se odraditi.
Nažalost, više se ne smije postaviti pitanje da li je Federer odigrao kao nekad, spadaš u trolove, pratiš tenis od 2011 i slično. Kako se uopšte usudimo rušiti mit o neponovljivom Federeru, ne smije ga ni on sam srušiti ovogodišnjim Wimbledonom, a ruši ga, tu nema sumnje.
@NI, dva najpoznatija komentatorska veterana Wimbledona s ovih prostora, Mićo Dušanović (pogledati video http://sport.hrt.hr/291723/okovic-na...obrane-naslova) i Momir Jelovac su oduševljeni viđenim od strane Federera, Višković i Pralica mu nisu dozvolili da dovrši misao. I oni troluju
Comment