Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Da je dobio Rodzera ne bi vam bilo zanimljivo u nastavku zbog ostalih igraca.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
      Kao prvo, nikad ne znas sta moze da se desi u nastavku sezone posle ovakvog Djokovicevog poraza i kakve ce posledice da ostavi, mozda Role i moze da se ukljuci u borbu za no.1.
      A druga stvar, koju ti i ostali Djokovicevi navijaci ne vidite kao sto nisam ni ja kad je Fed dominirao, ali ova Vavrinkina pobeda mnogo znaci za tenis, pokazao je stalim igracima je moguce igrati protiv Djokovica i samim tim ce biti zanimljivije u nastavku.
      Lcemerno sa tvoje strane je sto navijas za Vavrinku a ne za Djokovica a jos je Djokovic tvoj zemljak a Vavrinka nije igrac ciji si ti obozavatelj. Ajde kada igra sa Federerom, mogu da te razumem navijas za Rodzera i to je to, ali kada igra sa Stanom ti opet navijas protiv Novaka. Mozda ce da uvedu neko pravilo da ako Novak osvoji RG da se oduzme onaj jedan od Rodzera sto je osvojio 2009, pa da onda skontam to tvoje navijanje protiv Djokovica. Znaci nije to navijanje za Vavrinku, to sam se malopre lose izrazio, to je navijanje protiv Djokovica. I ako svi mi ti, ja i svi ostali ovde znamo da to nista nece niti doneti niti oduzeti Rodzeru.
      sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

Kao prvo, nikad ne znas sta moze da se desi u nastavku sezone posle ovakvog Djokovicevog poraza i kakve ce posledice da ostavi, mozda Role i moze da se ukljuci u borbu za no.1.
        1.
        Moze snijeg u junu i padao je jedne godine. Cini mi se da je bila 1816.

2.
        Zna se sto ce biti sa Novakom. On ce da se raspadne. I to ce biti sansa, ali za Marija.

Spoiler

Da li ti stvarno ne znas sto ce da se desi sa Novakom?
        Last edited by NI; 08-06-15, 10:11.

Comment

• A ovo sto je Vavrinka pokazao ostalima kako treba i moze protiv novaka, to stoji, samo ima jedan "mali" problem u vezi toga. Samo Vavrinka tu strategiju moze da sprovede u delo i niko vise. Tako da moze i meni Dzordan da pokaze kako treba da se igra basket, ali dzaba. Rodzer na primer nema dovoljno razoran bh za ovakvu strategiju, Marej ne moze tako u kontinuitetu da napada a da se ne raspadne, u stvari Marej ne moze da napada uopste , Nisikori ima suvise slab servis i ne stoji toliko daleko iza osnovne u razmenama kao Sten pa nije u mogucnosti da tako neutralise Novakove napade, Nadal je suvise pasivan za takvu strategiju, ovi ostali verovatno nisu vredni pomena, ako zelis mogu i njihove mane da navedem. Pa cak ni sam Vavrinka tesko da ce ponoviti do kraja sezone ovakvu partiju.
          sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Odlicna analiza:

http://www.tennis.com/pro-game/2015/...jokovic/55199/

Doduse malo potcjenjuje znacaj Vavrinkinog blok returna i snage.

@Sandu

A i Vavrinka moze samo ako odigra mec zivota.

Comment

• Originally posted by NI View Post
              1.
              Moze snijeg u junu i paado je jedne godine. Cini mi se da je bila 1816.

2.
              Zna se sto ce biti sa Novakom. On ce da se raspadne. I to ce biti sansa, ali za Marija.

Spoiler

Da li ti ne znas sto ce stvarno da se desi sa Novakom?
              1.al' je pao

2. a kako ti mozes da znas sta ce biti? isto kao sto si znao da osvaja RG

@Sandu
              Licemerno bi bilo da sam navijala za Djokovica ili da se ovde foliram da mi je zao sto je izgubio. Ja uvek navijam protiv njega, osim kad igra protiv Nadala i jedino kad sam iskreno navijala za njega je DC.
              A ne zelim ponovo da otvaram raspravu oko toga za koga mora neko ko je iz Srbije da navija...
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• Ja ne vidim problem u Bojanino navijanje, bar je iskrena. Bolje to nego da navija za Djokovica samo da zamaze oci ostale forumase.
                I ja sam navijao za Djokovica ne samo zbog kladionice, jos kad je izbacio Nadala rekao sam da zelim da osvoji ovo.
                OVAKO

Comment

2. a kako ti mozes da znas sta ce biti? isto kao sto si znao da osvaja RG
                  Ti si elektrotehnicar, ucila si vjerovartnost i Gausovu krivu. Sto ce biti ne mozemo tacno znati, ali spektar mogucih opcija i vjerovatnost za svaku se moze naslutiti.

Naravno postoji opcija da se Novak raspadne. Ali je mala. Daleko manja od opcije da Vavrinka dobije mec jucer. Opet, daleko veca od toga da snijeg padne u junu tj. da se Federer vrati na prvo mjesto.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                    Ti si elektrotehnicar, ucila si vjerovartnost i Gausovu krivu. Sto ce biti ne mozemo tacno znati, ali spektar mogucih opcija i vjerovatnost za svaku se moze naslutiti.

Naravno postoji opcija da se Novak raspadne. Ali je mala. Daleko manja od opcije da Vavrinka dobije mec jucer. Opet, daleko veca od toga da snijeg padne u junu tj. da se Federer vrati na prvo mjesto.
                    Ali postoji, a to je najbitnije
                    Ovo je sport, nije matematika, tako da su se i veca cuda dogadjala
                    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                    with experience.

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
                      Ja ne vidim problem u Bojanino navijanje, bar je iskrena. Bolje to nego da navija za Djokovica samo da zamaze oci ostale forumase.
                      I ja sam navijao za Djokovica ne samo zbog kladionice, jos kad je izbacio Nadala rekao sam da zelim da osvoji ovo.
                      Ti da cutis. Juce ti lepo kazem nema leba od Novaka, trci u kladionicu i stvljaj pare na Vavrinku. Slusaj starije sledeci put.

Comment

• Stan ne odgovara Novaku. Šljaka je Stanova najbolja, a Novakova najlošija podloga i šanse za Stanovu pobjedu na šljaci su veće nego šanse za pobjedu na tvrdoj podlozi. Na travi ne bi imao šanse.

Kažete da bi Federer dobio ovakvog Novaka u finalu...Čime?

Stan je na šljaci daleko najnezgodniji protivnik po Novaka u ovakvim uslovima. Loptice su ove godine teže, što su svi istakli. Pomoglo je Novaku protiv Rafe, ali je pomoglo i Stanu protiv Federera i Novaka. Tsonga se donekle uspio nositi svojim `teškim` forhendom, ali je i on izgledao kao malo dijete u pojedinim trenucima. Suština je da se top spinom dosta teže nego inače za šljaku može šetati protivnik, što Novaku oduzima forhend kao veliko oružje.

Stan ima mogućnost da sa bilo kog dijela terena sa oba krila pogadja i paralele i dijagonale, podjednako dobro, jako. Takve udarce je jako teško pročitati, gotovo nemoguće stići uz kretanje na osnovnoj liniji. Dodajmo tome i činjenicu da je Novakovo kretanje na šljaci slabije od kretanja na tvrdoj podlozi. Stan bekendom može simulirati i Rafinu top spin dijagonalu, pa je Novak dosta bekenda udarao u visini sa koje udara i protiv Rafe. Kao rezultat snage, spina, visokog intenziteta, hvatanja na krivoj nozi imamo neuobičajenu Novakovu poziciju na terenu. Postotak odigranih udaraca 2 metra iza osnovne linije za Novaka jučer je bio 42%, a u toku turnira je bio na 26%. Sa te pozicije terena je samo Rafa u stanju diktirati poene!

Pokušao je Novak skratiti poene kada je vidio da u razmjenama nema nikakve šanse. Na Novakove DSove je Stan bio spreman. Par maestralnih voleja ga je održalo u životu, ali je Stan i na to odgovorio izvrsno u nastavku 4. seta. Na sve je imao odgovor.

Comment

• Dobio bi ga jedino kad bi se nalozio na njegov RG 2011. nivo. Ali se to ne bi desilo, u Rimu smo videli kako bi trebalo da izgleda ishod njihovog meca na sljaci ovih dana, mozda ne tako ubedljivo, ali to je to otprilike.

Originally posted by Stefan-kobe View Post
                          A jbg, to ti je bilo totalno nerezonski, znas da se nikad ne igra protiv igraca koji je u stanju da bilo koga dobije kad mu je dan, pogotovo ne na tako malo kvotu
                          Last edited by ; 08-06-15, 11:09.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                            Stan ne odgovara Novaku. Šljaka je Stanova najbolja, a Novakova najlošija podloga i šanse za Stanovu pobjedu na šljaci su veće nego šanse za pobjedu na tvrdoj podlozi. Na travi ne bi imao šanse.

Kažete da bi Federer dobio ovakvog Novaka u finalu...Čime?

Stan je na šljaci daleko najnezgodniji protivnik po Novaka u ovakvim uslovima. Loptice su ove godine teže, što su svi istakli. Pomoglo je Novaku protiv Rafe, ali je pomoglo i Stanu protiv Federera i Novaka. Tsonga se donekle uspio nositi svojim `teškim` forhendom, ali je i on izgledao kao malo dijete u pojedinim trenucima. Suština je da se top spinom dosta teže nego inače za šljaku može šetati protivnik, što Novaku oduzima forhend kao veliko oružje.

Stan ima mogućnost da sa bilo kog dijela terena sa oba krila pogadja i paralele i dijagonale, podjednako dobro, jako. Takve udarce je jako teško pročitati, gotovo nemoguće stići uz kretanje na osnovnoj liniji. Dodajmo tome i činjenicu da je Novakovo kretanje na šljaci slabije od kretanja na tvrdoj podlozi. Stan bekendom može simulirati i Rafinu top spin dijagonalu, pa je Novak dosta bekenda udarao u visini sa koje udara i protiv Rafe. Kao rezultat snage, spina, visokog intenziteta, hvatanja na krivoj nozi imamo neuobičajenu Novakovu poziciju na terenu. Postotak odigranih udaraca 2 metra iza osnovne linije za Novaka jučer je bio 42%, a u toku turnira je bio na 26%. Sa te pozicije terena je samo Rafa u stanju diktirati poene!

Pokušao je Novak skratiti poene kada je vidio da u razmjenama nema nikakve šanse. Na Novakove DSove je Stan bio spreman. Par maestralnih voleja ga je održalo u životu, ali je Stan i na to odgovorio izvrsno u nastavku 4. seta. Na sve je imao odgovor.
                            Potpisujem, a boldovano je najvaznije i tacka.

Comment

• Dobio bi ga odmorni Federer juce jos ubedljivije, 3:0. Em bolje igra blok reterne, em bolje servira od Stana. Ma pobedio bi ga i Nisikori, cak i Ferer, o cemu pricamo. Covek je i sam posle meca priznao da nije osecao "eksplozivnost" u nogama i da nije fer prema Stanu da se sada zali na umor iako se izmedju redova to jasno vidi.

Comment

• Roger bi zijanio 3-0

Comment

Working...
                                X