Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
    Nadal 2013, 63 mislim ukupno.
    u pet setova

Comment

• 61 Ali i tada je bio 07.06.
      Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
      Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
      "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Tacno, ali stil igre Nadala i Vavrinkin stil se razlikuju. Rafa je tada bio bolesno agresivan, pogodjivao svasta. E upm idite bre, sad sam pustio highlightse tog meca, divim se kao manijak neki.
        OVAKO

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
          Tacno, ali stil igre Nadala i Vavrinkin stil se razlikuju. Rafa je tada bio bolesno agresivan, pogodjivao svasta. E upm idite bre, sad sam pustio highlightse tog meca, divim se kao manijak neki.
          ako vec you tubaš bolje ti je da nadjes Andresa "nacho mana" Carasca,ne znam da li znas ko je taj covjek

Comment

• Originally posted by Damir View Post
            ako vec you tubaš bolje ti je da nadjes Andresa "nacho mana" Carasca,ne znam da li znas ko je taj covjek
            Ne znam, koji je taj covjek?
            OVAKO

Comment

• Najjaci imitator ikad.Ima 4/5 videa na YT,pogledao sam ih 10 puta i svaki put umrem od smijeha.Najbolje je odradio Gugu,Moyu i Coriu

Comment

• Novak Vavrinka

1.
                Vavrinka je pravio Novaku dvostruki problem u razmjenam. Jedan je snaga. Svi znamo da moze da pogodi viner iz svake pozicije. Jucer je to radio briljantno - 60 vinera i 45 neiznudjenih. Plus, Novak tesko podnosi razmjene kad su udarci tako jaki.

Drugi problem je sto moze da da duboku a mekanu lopticu. Tako da Novak mora da generira svu snagu. Ipak, na hardu, Novak cesto moze da probije Vavrinku poslije takve loptice. Jucer, na sljaci, nije islo. Moguce da je umor dijelom doprinio tome.

Tako se Novak nasao izmedju cekica i nakovnja. Ako udje u neutralnu razmjenu rizikuje viner, ako pokusa da napada cesto nazad dodje nova mekana i duboka loptica.

Da stvari budu gore, Vavrinka je cesto poslije prvog servisa upravo slao mekani a duboki slajz nazad. Ti Vavrinkini returni su presudili.

Norman je u tom pogledu postavio savrsenu taktiku.

2.
                Problem je da Novak nema pravo rjesenje za tu taktiku. Moze samo da oteza njeno izvodjenje. Kad je Vavrinka raspolozen kao jucer, onda je to izuzetno tesko. To znaci da Novak ne moze da bude u kontroli sto ga uzasno frustrira. Na hardu u Australiji Novak je mogao pojacanim intezitetom da preuzme kontrolu u dijelu meca ali jucer to nije bila opcija. Na sljaci, bez mogucnosti da se Vavrinka probije, Novak je morao da se muci za svaki poen. Novak je imao samo 30 vinera a Vavrinka 60. Priblizno isti broj gresaka.

Tome valja dodati da je Stan imao 67% prvog unutra. To je 10% vise od njegovog prosjeka.

3.
                Novak je poceo defanzivno. Mislio sam da je to pogresna taktika. Medjutim, kako je mec odmicao, sve sam se vise uvjeravao da je to ispravna taktika. I prvi set je prosao OK. Obojica su igrala dobro i Novak je, na izgled rutinski, uzeo set.

Sto se promijenilo u drugom setu? Moje je misljenje je da je Vavrinka digao nivo. Vidio je da ce da izgubiti ako nesto ne promijeni.

To je unervozilo Novaka. Balans koji je u prvom setu bio malo u njegovu korist se promijenio. Da nije bilo umora i emotivne ispraznjenosti poslije meceva sa Marijem i Nadalom i da nije bilo velikog bremena koje nosi na ledjima, moguce je da bi Novak pruzio veci otpor i uspio da zadrzi kakvu takvu ravnotezu. Medjutim ne moze se govoriti o Novakovom kolapsu, cak ni znatnom padu u nivou igre. Jednostavno nije mogao da isprati Vavrinku.

Pokusao je ofanzivnijom igrom ali to je jos losije islo.

U drugom setu se Vavrinkin postotak prvog popeo na 70%. Nevjerovatno!

4.
                Na kraju 2. seta je Novak napravio jedinu gresku koju mu stavrno zamjeram. Slomio je reket. Drugo je kad slomis reket zbog poena, a drugo izmedju setova. To je bio jasan znak da je frustriran.

Naravno, Norman i Stan su racunali na Novakovo opterecenje i eventualnu frustraciju. Lomljenje reketa je bila potvrda koja je okurazila Stana i dala mu novi polet.

U narednom setu je Stan bio jos bolji. I Novak je digao igru ali je jaz ostao isti.

5.
                Sredinom 3. seta sam bio siguran da Novak gubi. Mec me u tom trenutku strasno podsjecao na AO 2014. Tom prilikom je Novak odigrao fantastican 4. set. Jedan od 2-3 najbolja seta u toku cirtave godine. To ga je tada dovelo u dobijenu poziciju koju ce ispustiti u 5. setu. Ali to je bilo na hardu sa mnogo manje ispraznjenim Novakom. Jucer to nije bilo moguce.

Jucer je jedini spas bio Vavrinkin pad.

6.
                Svejedno, ono sto je Novak ucinio u 4. setu je za je hvale vrijedno. Nije se predao kao prosle godine. Pokusao je da izvuce maksimum iz situacije, potpuno svjestan da moze samo ukrasti mec Vavrinki. Poceo je da improvizuje. Puno izlazaka na mrezu. Neki rezonski, neki ne. Ali se nije predavao. Stan je malo pao, sto je prirodno i Novak je poveo.

Poslije jedne BL koju je Novak spasio na fantasticnim volejom provrla je energija iz njega. Ponadao sam se da ima sanse. Nesto kasnije na 4:3 ce da ima 40:0 na Stanov servis. Medjutim Stan je igrao sampionski. Sto nije bilo toliko tesko jer je citavo vrijeme bio svjestan da stalno ugrozava Novaka na servisu.

Novak se borio do samog kraja. Umalo da brejkne kad je Stan servirao za mec. Za to. . Ali u konacnici sve je zavislo od Stana. Razornim BH paralelama, svojim najacim oruzjem tokom cijelog meca, je osigurao pobjedu.

7.
                Nije tacno da je sve bilo isto kao prosle godine. Novak se hrabro borio do kraja, ali jaz u prikazanoj igri je bio preveliki. Mozda bi odmorniji Novak uspio da dovoljno smanji taj jaz i iscupa set. Danas je zapravo bilo cudo sto je rezultat bio tako izjednacen.

8.
                Novak i tim moraju dobro razmisliti sto im je raditi protiv Stana. Nasli su resenje za Rafu i Marija. U manjoj mjeri i Federera. Na putu su da ga nadju i za Nishikorija. Ali ovakvom Stanu na sljaci mogu samo da se nadaju da ce ukrasti pobjedu. Srecom, ovakav mec Stan igra jednom u karijeri. Mozda malo pretjerujem.
                Last edited by NI; 08-06-15, 08:37.

Comment

• @NI u potpunosti se slazem sa tobom sve sam to vec rekao definitivno vineri nisu bili problem za Stana sa kratkim lopticama koje je dobijao zahvaljujuci zivrsnom riterni i urtvljavanju igre sa mlakim dubokim lopticama gde Novak mora generise snagu.za to treba da si savrseno fizicki spreman da imas strasno dobar rad nogu sitne korake plus spin.Na tome treba da radi to Fed i Rafa najbolje igraju.Zamerim mu sto nije pokuso na prvi servis da ide na mrezu kad mu vraca tako mlake loptice on je pokuso pred kraj meca na 2 servis gde mu je Wawa potego pasing vrlo jak dakle skonto ga da ide napred i zakuco mu pod noge.Moro je da ide na bolji postotak 1 unutra i da igra slajs na stanov forhend trazeci uglove da ga siri i izlazi na mrezu i zavrsava samim tim krese krila protivniku i manje se umara na svoje servise.On prvo u tako bitnim mecevima treba da nauci da cuva svoj servis da se ne muci na njega pa onda sve ostalo tu mu najvise zamerim tu umor ne utice samo psiha nema nikakvu povredu da mozemo reci bole ga ledja ovo ono......Sto kaze Ozmo bio je stegnut a kad si stegnut servis ne ide...samo patnja agonija...zato me iznenadilo kako se uopste ovako dobro nosio i zavrsio mec poprilicno solidno skidam mu kapu na tome...

PS: Ti NI gledas samo statistiku i na osnovu same donosis zakljucke pusti to druze postavi se u polozaj da si gledo sve njegove meceve postavi se u ulogu trenera sta bi mu reko sta da menja sta ne valja ja tako gledam na stvari ja statistiku ne gledam nikad samo ono sto vidim na terenu i na osnovu toga donosim zakljucke ako neko perfektno servira cele godine skoro u svim mecevima i probija jednog mareja koji je najbolji destruktor igre na sporoj sljaci a protiv jednog Wawrinke deluje tako nemocno i tako padne sa servisom nema tu sta da se zakljucuje pomocu statistike to je prica za malu decu....Covek je podlego pritisku po ko zna koji put i to postaje decija bolest za njega koju jos nije prebrodio lepo je neko napiso veceras kad god je igro za neki rekord da obori debelo je coukno debelo znaci skino je gace jos u svlacionici onaj prvi set za mene nije ga Nole dobio sjajnom igrom nego Wawrinka neverovatnim greskama i to mu je trebalo dati krila medjutim on se jos vise stego i coukno
                  Last edited by Bokimajsta; 08-06-15, 01:33.

Comment

• [QUOTE=NI;1388029]1.
                    7.
                    Nije tacno da je sve bilo isto kao prosle godine. Novak se hrabro borio do kraja, ali jaz u prikazanoj igri je bio preveliki. Mozda bi odmorniji Novak uspio da dovoljno smanji taj jaz i iscupa set. Danas je zapravo bilo cudo sto je rezultat bio tako izjednacen.

Dakle moze se zakljuciti da su organizatori imali dosta uticaja na ishod meca,Prvo onakav zreb, pa onda raspored odigravanja meceva I polufinale u dva dana.Da li je to bila samo losa sreca ili jos ponesto...

Comment

• Gledaj crveno.

Originally posted by Bokimajsta View Post
                      za to treba da si savrseno fizicki spreman da imas strasno dobar rad nogu sitne korake plus spin. znaci fizicki i mnogo vise mentalni umor su imali uticaja. Sa onakvim Stanom to nije nimalo lako.

Zamerim mu sto nije pokuso na prvi servis da ide na mrezu kad mu vraca tako mlake loptice on je pokuso pred kraj meca na 2 servis gde mu je Wawa potego pasing vrlo jak dakle skonto ga da ide napred i zakuco mu pod noge. Pokusaoavao je. Mogao je vise i bolje i tu su takticki MALO podbacili.

Moro je da ide na bolji postotak 1 unutra i da igra slajs na stanov forhend trazeci uglove da ga siri i izlazi na mrezu i zavrsava samim tim krese krila protivniku i manje se umara na svoje servise.On prvo u tako bitnim mecevima treba da nauci da cuva svoj servis da se ne muci na njega pa onda sve ostalo tu mu najvise zamerim tu umor ne utice samo psiha nema nikakvu povredu da mozemo reci bole ga ledja ovo ono......Sto kaze Ozmo bio je stegnut a kad si stegnut servis ne ide...samo patnja agonija...zato me iznenadilo kako se uopste ovako dobro nosio i zavrsio mec poprilicno solidno skidam mu kapu na tome...Novak je postao stegnut kad je vido kako dobro Stan igra. Nije bio stegnut u prvom setu. Inace, nekoliko kljucnih poena u 4. setu je Stan dobio sjanim pasingom poslije odlicnog prilaznog udarca.

PS: Ti NI gledas samo statistiku i na osnovu same donosis zakljucke pusti to druze postavi se u polozaj da si gledo sve njegove meceve postavi se u ulogu trenera sta bi mu reko sta da menja sta ne valja ja tako gledam na stvari ja statistiku ne gledam nikad samo ono sto vidim na terenu i na osnovu toga donosim zakljucke ako neko perfektno servira cele godine skoro u svim mecevima i probija jednog mareja koji je najbolji destruktor igre na sporoj sljaci a protiv jednog Wawrinke deluje tako nemocno i tako padne sa servisom nema tu sta da se zakljucuje pomocu statistike to je prica za malu decu....Covek je podlego pritisku po ko zna koji put i to postaje decija bolest za njega koju jos nije prebrodio lepo je neko napiso veceras kad god je igro za neki rekord da obori debelo je coukno debelo znaci skino je gace jos u svlacionici onaj prvi set za mene nije ga Nole dobio sjajnom igrom nego Wawrinka neverovatnim greskama i to mu je trebalo dati krila medjutim on se jos vise stego i coukno U ovome sto si napisao imas jednu STRASNU gresku. Nije se radilo o jednom Vavrinki nego o fantasticnom Vavrinki. Ako to shvatis, stvari ce ti izgledati drukcije.
                      -------------------------------

Originally posted by djkov View Post
                      Dakle moze se zakljuciti da su organizatori imali dosta uticaja na ishod meca,Prvo onakav zreb, pa onda raspored odigravanja meceva I polufinale u dva dana.Da li je to bila samo losa sreca ili jos ponesto...
                      Uvijek na teniskom turniru postoji faktor srece. Novak ovoga puta nije imao srece. No ne mislim da su oraganizatori nesto posebno krivi. Novak je imao kriminalan zrijeb. Ja na primjer mislim da bi Novak osvoji jucer finale da je Vavrinka imao Novakove protivnike do finala a Novak Vavrinkine.

Inace, kad neko Vavrinkih kvaliteta na sljaci odigra mec zivota, kada odiga 3 strasna seta, kada lupi 60 vinera i napravi samo 45 gresaka, kada ima postaotak prvog unutra 67% umjesto standardnih 57% onda ga je jako tesko pobijediti.

U Rimu je Vavrinka pobijedio Rafu. Rafa je igrao racunajuci da ce Vavrinka napraviti dovoljno gresaka. Vavrinka nije napravio dovoljno gresaka i Rafa je izgubio. Sljedeci dan protiv Federera je vavrinka napravio brdo gresaka i izgledao je smijesan. Na forumu su se culi komentari: "Od koga je Rafa izgubio."

Na RG-u je Vavrinka pobijedio Federera i Djokovica. Ali ne onaj Vavrinka iz polufinla Rima nego onaj iz cetvrtfinala (protiv Rafe). Inace Rafa je u svom mecu sa Vavrinkom bio daleko pasivniji nego Novak jucer.
                      Last edited by NI; 08-06-15, 07:59.

Comment

• Svega tu ima i sto je morao u subotu da igra i sto je imao tezak zreb, znalo se pre pocetka da u koliko Nadal pobedi u 1/4 da ce i osvojiti turnir, a ako Djokovic dobije da i dalje ima sanse da ga ne uzme. I tako je i bilo. Pojavi se Stanislas koga zreb pogleda (nemoj samo da mi pocnete pricu o tome kako je dobio Feda - Fed je ovde gubio i od Gulbisa i od Conge). Opet da je bio odmoriniji verovatno bi dobio Novak, ali sve je to "da je" i "sta bi bilo kad bi bilo", nije i to je ono sto je jedino bitno.
                        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• A zanimljivo mi je sto vidim da je Stanislas dobio tonu novih navijaca, od kojih niti jednog pravog, vec sve likovi koji se vise raduju Djokovicevom porazu nego Vavrinkinoj pobedi. Jedini pravi je shminker, ostalo se ponasa zaista licemerno. Ne prema Djokovicu jer se od starta zna da oni svakako ne zele da Novak ovo osvoji, vec prema Stanislasu, jer ce prvom sledecom prilikom kada im to bude odgovaralo da se okrenu protiv njega.
                          Mora da se napomene da je takvih bilo mnogo i 2014 posle finala AO, samo sto su tada dolazili uglavnom iz tabora Novakovih navijaca.
                          Smesno ....
                          sigpic

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.

Comment

• A sta je tebi cudno sto su navijaci Federera, a sigurno i navijaci Nadala (ne racunam Stefana, on je igrao kladionicu ), navijali za Stana?
                            Po meni je to sasvim normalno, navijas za ono sto vise odgovara tvom igracu
                            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                            with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                              A sta je tebi cudno sto su navijaci Federera, a sigurno i navijaci Nadala (ne racunam Stefana, on je igrao kladionicu ), navijali za Stana?
                              Po meni je to sasvim normalno, navijas za ono sto vise odgovara tvom igracu
                              Sta to vise odgovara Federeru? Jel on mozda moze da se ukljuci u trku za N1 pa mu znaci tih 800 bodova manje koje ce Novak osvojiti??' Hoce li on mozda Novakovim osvajanjem RG izgubiti nesto od svojih trofeja? To nema nikakve veze sa tim sta odgovara Federeru ili ne, vec odgovara pojedincima (u ovom slucaju tebi) da se Novak po svojim uspesima ne priblizi slucajno Rodzeru. Smesno ....
                              sigpic

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                                Sta to vise odgovara Federeru? Jel on mozda moze da se ukljuci u trku za N1 pa mu znaci tih 800 bodova manje koje ce Novak osvojiti??' Hoce li on mozda Novakovim osvajanjem RG izgubiti nesto od svojih trofeja? To nema nikakve veze sa tim sta odgovara Federeru ili ne, vec odgovara pojedincima (u ovom slucaju tebi) da se Novak po svojim uspesima ne priblizi slucajno Rodzeru. Smesno ....
                                Kao prvo, nikad ne znas sta moze da se desi u nastavku sezone posle ovakvog Djokovicevog poraza i kakve ce posledice da ostavi, mozda Role i moze da se ukljuci u borbu za no.1.
                                A druga stvar, koju ti i ostali Djokovicevi navijaci ne vidite kao sto nisam ni ja kad je Fed dominirao, ali ova Vavrinkina pobeda mnogo znaci za tenis, pokazao je stalim igracima je moguce igrati protiv Djokovica i samim tim ce biti zanimljivije u nastavku.
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

Comment

Working...
                                X