Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Novak treba Normana u svom timu ili Borga nekog hladnokrvnog koji ce mu kaze par caka psihickih pre svega Novak je takav potencijal da bi mogo da kopira igru bukvalno svakog igraca al sve neke slepce okuplja...Jbt sve mi je bilo jasno kad sam juce video Bekera kad se lomio mec sedi kao tuka svaka cast vajdi covek je na mestu

Comment

• Ne znam u cemu je fora sa Noletovim drugim udarcem, udarcem nakon reterna Wawrinke. Mnogo je pasivan na neke dosta skromne reterne Wawrinke, koji ovom sluze samo da ostane u poenu. To su uglavnom blokirani udarci, koji na ovoj podlozi ne trebaju predstavljati problem igracu Noletovog kalibra. Slicne udarce koristi i Rafa kada u toku poena salje slajs iz bekhenda i Nole se perfektno nosi s tim udarcima. Protiv Wawrinke ocigledno ima drugi pristup, sto je po meni potpuno pogresno. Citav turnir je forhend radio perfektno, ali danas ga nije bilo, a nije da nije bilo prilike da mnogo puta povuce obarac. Wawrinka je citav mec kontrolisao, ali momentum je na njegovu stranu presao nakon onog poena na 4-5 30-0 u drugom setu. I tu je Nole imao priliku da bez problema dobije poen, ali je opet forhend bio previse pasivan u sredinu terena, nakon toga je dosao na mrezu i Wawrinka je odigrao nevjerovatan pasing. Wawrinki sve pohvale za taj potez, ali do tog njegovog udarca nije trebalo doci. I to je ono sto Nole radi lose protiv njega, dok naprimjer to nikad ne cini protv Nadala. I nije to samo protiv Wawrinke, Nole to zna raditi i protiv igraca gdje u potpunosti dominira u h2h. Tako je komplikovao mec protiv Cilica ili Dimitrova na Wimbledonu, a onda protiv Federera u finalu forhend kao iz bajke. Ne radi se o nemogucnosti odigravanja tih udaraca, vec u ziheraskom pristupu i pripremi meca. Nesto slicno se desilo i s Marijem na ovom turniru, prvi dan uspavano, a u drugom je bio strasno naostren da stalno kontrolise poene svojim forhendom. Da se i ovaj mec odvijao u dva dana mozda bih vidjeli nesto slicno.

Wawrinki iskrene cestitke za pruzenu partiju.

Comment

• Beker je doneo Novaka mnogo toga, a najbitnije od svega-SERVIS. Danas ga nije islo, ali sve o svemu Novak servira mnooooogo bolje nego ranije. Plus, Beker je glavni krivac za proslogodisnju titulu na Wimbledona, uveo je taj sitni koracic pre udarce Novaka, bolji servis itd itd. Nije fer da se sad okrivuje Beker zbog jednog neuspeha, a pre toga sve funkcionise besprekorno. To je to, sport je takav, nekad pobedis nekad izgubis, steta po Novaka sto je bas danas izgubio. Kladim se da sve fanove Novaka bi menjale ovogodisnje Masters titule za RG titulu.
        OVAKO

Comment

• Danas je nekako izgubio ostrinu kod Fh,servisom je isao na ubacivanje,a ne na viner misleci da je tako sigurniji i jaci kad se razvije poen,ali koliko ga muci taj blok ritern,to je nestvarno kako ne moze da izvuce na snagu,dok na reternu cesto isto igra blokove ali za Stana je to penal

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
            Beker je doneo Novaka mnogo toga, a najbitnije od svega-SERVIS. Danas ga nije islo, ali sve o svemu Novak servira mnooooogo bolje nego ranije. Plus, Beker je glavni krivac za proslogodisnju titulu na Wimbledona, uveo je taj sitni koracic pre udarce Novaka, bolji servis itd itd. Nije fer da se sad okrivuje Beker zbog jednog neuspeha, a pre toga sve funkcionise besprekorno. To je to, sport je takav, nekad pobedis nekad izgubis, steta po Novaka sto je bas danas izgubio. Kladim se da sve fanove Novaka bi menjale ovogodisnje Masters titule za RG titulu.
            Tacno ne krivim Bekera krivim njega licno i ako je to bila Bekerova zamisao i zamisao njegovog tima da igra defanzivno kad je video da ga ovaj oducava od tenisa trebo je reci stani malo nemam snage umoran sam od meca sa murrayom ovo ne vodi nicemu da me covek ovoliko ponizava i trosi probacu na lukavstvo ubacivacu prvi servis i odma napadati pa kud puklo da puklo svakako gubim ako uspe faktor iznenadjena dobro doslo ako ne svakako je izgubljen mec.A svi znamo kako Djokovica slusaju duboke loptice na ovom turniru i agresivna igra.On je imo ogromnu blokadu nismo ni svesni...

Comment

• Kako ga je samo Stanoja uzo kao Federer 2011 vraco mu mrtve loptice da ne moze da ih napadne nije mogo da generise snagu iz njih i moro samo da ih vraca po sredini polja a ovaj jedva ceko da sipa vinere.Stara boljka nije naucio gradivo preko ferja...

Comment

• Napisacu malo vise o mecu kad proucim brojeve. Ali mogu reci sljedece:

1.
                Danas bi Vavrinku pobijedio samo Nadal iz najboljih dana. Nadalov FH top spin bi oduzeo Vavrinki mogucnost da lupa onoliko vinera. Ovogodisnji Nadal bi imao prilicne sanse da ga pobijedi, ali bi Vavrinka bio favorit. Najbolji moguci Novak, a on to danas nije mogao biti, ikao nije bio daleko od toga, bi imao sanse da drzi prikljucak, odvede mec u 5. set i mozda ukrade pobjedu. Svako drugi bi izgubio 3:0.

2.
                Mislio sam da ce uslovi odgovarati Novaku, a oni su odgovarali Vavrinki. Da je kojim slucajem igrao Nadal, odgovarali bi Nadalu.

3.
                Prije meca sam se pitao:

*Kako ce se Novak nositi sa Vavrinkinim servisom u odnosu na AO? Ocekivao sam bolje, bilo je bolje ali malo.
                *Kako ce Novakova defanziva da se nosi sa Vavrinkinim napadom. Mogu reci isto sto i za servis.

Racunao sam ako ne bude stvarnog poboljsanja u ova dva faktora da ce mec biti ravnopravan. A nije bio ravnopravan. Razlog?

*Vavrinkin return koji je u principu dobi mec
                *Varinkina defanziva koja je dala znacajan doprinos.

4.
                shminka je odlicno zapazio da se Norama i Vavrinka spremaju za RG. Sve price o padu forme su bile za zavaravanje protivnika. Ucesce na turniru u Zenevi je mene prevarilo. I to je bila dimna zavjesa. U Rimu su testirali stvar protiv Nadala a onda vjesto izbjegli Djokovica u finalu. Imali su i srece sa zrijebom. Bravo Norman.

5.
                Norman je napravio savrsenu taktiku koju je Vavrinka savrseno sproveo. Marion Bartoli je pricala da je Norama ohrabrivao Varvinku cijelo vrijeme da neustrasivo napada. Nisam ocekivao, mozda nisu ni oni da ce Vavrinka izdrzati tako tri seta.

6.
                Beker i Novak su mogli napraviti vise ali to su detalji. Srz problema je da Vavrinka ne lezi Novaku.

7.
                Poslije ovoga se Vavrinka mora shvatiti jednako ozbiljno kao Nadal, Mari, Federer i Nishikori. Problem je sto je tesko protiv njega istestirati novu taktiku jer on igra blizu ovoga dva puta godisnje.
                Last edited by NI; 08-06-15, 00:24.

Comment

• @NI grijesis da bi ovi uslovi odgovarali Nadalu samo 22 stepena je malo odgovaralo bi mu 25+ isto kao i Djokovicu jer bi Wawrinkine lopte vise odskakale Djokovic je u prvom setu slao strasno visoke forhende gotovo balone i prolazilo mu je ne znam zasto nije nastavio u nastavku tako.Al opet dolazim na jedno te isto zasto Novak u bitnim mecevima podbaci sa servisom i zasto kad je video da ne ide ovako zasto nije iso na sve ili nista da proba da stane na osnovnu pa makar moro i poluvoleje da igra zaebi odgovor ako kazes da to nije Djokoviceva konforna zona

Comment

• Ja sam rekao mislim i u live temu, da je on imao malo od predatorske osobine Nadala i Federera on bi sad imao dvocifren broj GS-ova.
                    OVAKO

Comment

• Kao prvo velike čestitke svim navijačima Stena Vavrinke.Šminka da častiš.
                      Novak nije imao snage-fizičke,i ja glavni problem vidim u tome.A to onda povlači sa sobom i sve ostalo.Kasni na udarce,greši,udara "mlako" a onda počinje da paniči i krati poene.Razbija reket-publika zviždi,tone psihički i td.Da ne analiziram detaljno,još juče posle meča sa Marejem se videlo da je "isceđen".
                      Ali,sve to ne umanjuje Vavrinkinu odličnu igru i za to .Iskreno ne pamtim da je neko protiv Novaka imao 60 vinera.
                      Bilo kako bilo izgleda da nije suđeno Novaku ove godine,sada samo treba da se okrene novim turnirima.
                      Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                      Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                      "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Atomski tenis Wawrinke, apsolutno zaslužena GS titula, Novak jednostavno nije imao šanse protiv ovakvog Wawrinke. Meč sa Marejom ga je iscrpeo mentalno i fizički. Naizgled ogromna šansa, nakon pobede nad Nadalom. Ipak težak meč iz polufinala, prolongiran u 2 dana je mnogo doprineo ovakvom ishodu. Ali protiv ovakvog izdanja Wawrinke ne verujem da bi se i top Novak izborio. Fantastičan uspeh Wawrinke 2 finala GS i suverene pobede u oba meča protiv dvojice teniskih bogova. Ogromne zasluge ima Magnus Norman, verovatno najbolji trener u profi tenisu, šta je napravio od Wawrinke. Setimo se onog prestrašenog, labilnog Wawrinke i ovoga sada. Dva sveta

Comment

• Ko bi rekao da ce Stan jednom drzati 2 GS u sezoni
                          Ali sasvim zasluzeno, sjajan je bio ceo turnir.

Steta za Novakovu propustenu priliku sada kada je izgledao superiorno.

Comment

• Originally posted by Marija81 View Post
                            Kao prvo velike čestitke svim navijačima Stena Vavrinke.Šminka da častiš.
                            Novak nije imao snage-fizičke,i ja glavni problem vidim u tome.A to onda povlači sa sobom i sve ostalo.Kasni na udarce,greši,udara "mlako" a onda počinje da paniči i krati poene.Razbija reket-publika zviždi,tone psihički i td.Da ne analiziram detaljno,još juče posle meča sa Marejem se videlo da je "isceđen".
                            Ali,sve to ne umanjuje Vavrinkinu odličnu igru i za to .Iskreno ne pamtim da je neko protiv Novaka imao 60 vinera.
                            Bilo kako bilo izgleda da nije suđeno Novaku ove godine,sada samo treba da se okrene novim turnirima.
                            Nadal 2013, 63 mislim ukupno.
                            OVAKO

Comment

• Možda Stefane,ne sećam se,ali zaboravljaš da je taj meč igran u 5 setova.
                              Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                              Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                              "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Originally posted by Marija81 View Post
                                Možda Stefane,ne sećam se,ali zaboravljaš da je taj meč igran u 5 setova.
                                63 u 7 meceva

Comment

Working...
                                X