Originally posted by Duka
View Post
Neki na ovom forumu nisu Srbi.
Neki ga cijene, simpatican im je (mada se ne klanjaju apsolutno svemu sto on uradi), misle da je ono sto radi za Srbiju odlicno, ali im jednostavno on nije omiljeni teniser. Ja, recimo, spadam u tu kategoriju i unaprijed se izvinjavam svim Novakovim navijacima sto ne navijam za Novaka, ako vam je tako lakse.

A to kakva je Novak osoba, tj. kakav je covjek, kakav je Federer, Nadal, bilo ko - covjek... To zna samo uzak krug ljudi iz njihove blizine. Ono sto mi znamo je samo ono sto vidimo, cujemo, procitamo, i to je uglavnom ono sto oni zele da mi vidimo, cujemo i procitamo... i ponesto sto ne uspiju sakriti od ociju javnosti... I mi na osnovu toga stvaramo sliku o njima. Takodje, stvaramo sliku na osnovu ponasanja na terenu. Neko voli kad igraci galame, urlaju, lome rekete, drugi vole mirnocu i hladnokrvnost... to je sve stvar ukusa. Evo, recimo, meni je uglavnom Novak simpaticniji od Federera, Nadal mi je negdje izmedju, mada ima situacija u kojima skidam kapu i Nadalu i Federeru, kao sto ima i stvari koje mi se ne svidjaju kod Djokovica.
Ali mi to ne daje za pravo da kazem da je Novak bolji covjek od Federera ili Nadala. I, da, slazem se, Novak mnogo radi za Srbiju i njen ugled u svijetu, kapa dole.
A taj "antinovakizam" ne zelim ni da komentarisem.

Comment