Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2014 (AO)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Wawrinka je sa ispod 40% prvog izdominirao prvi set. I da je nastavljeno u tom ritmu to bi bila jedna od najzasluzenijih titula svih vremena. Poraziti na onaj nacin Nadala je fenomenalno. Ali se posle svasta izdesavalo, a on pokazao da je i dalje sprdnja kad pokazuje na glavu. Nadala bi Cipolla rutinski zavrsio u drugom, trecem i cetvrtom setu, a ovaj je toliko zakomplikovao, da se uslo u peti ko zna sto bi bilo.
    sigpic

Comment

• Pogresno tumacis, izvucen je zakljucak da je Wawrnika neka mentalna gromada sto je spasio taj gem a to nema nikakvog smisla, to sam htio reci

Comment

• Wawrinka je dobio ovaj meč i svoj prvi GS sve ostalo nije važno
        * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
        * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
        NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

Comment

• Originally posted by proudNolee View Post
          Wawrinka je dobio ovaj meč i svoj prvi GS sve ostalo nije važno
          Ja dobijem ospice od svakog tvog posta koliko je iritantan

Comment

• Originally posted by Dusan View Post
            Ma kako nije choknuo, cist choke, sta je choke ako nije posledica mentalne slabosti. Novak je imao momentum u 5. setu, dobio cetvrti, srusio ga kako valja, jos Wawa sa glavom nije ok, verovatno razmislja "dobio me je i prosle godine isto, dobio me i na USO-u, evo i sad ce", onda usledi brejk na startu 5. seta i kad se cini da je sve gotovo Novak ga sam vrati u mec, iako je posle imao jos par brejk lopti nije uspeo da ga srusi ponovo i ispustio momentum.
            Dusane,

Dao sam definiciju chokinga. Ali ne vredi. Svaki choking je mentalna slabost. Nije svaka mentalna slabost choking

Comment

• Originally posted by DinoFC View Post
              Ja dobijem ospice od svakog tvog posta koliko je iritantan
              Vjeruj mi emocije su obostrane
              * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
              * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
              NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

Comment

• Na neki nacin razumem Stana sto se tice onog postupka kod MTO-a, ali ne opravdavam. Imao je momentum, dobru igru, jos ipak, to je Nadal (cudnu istoriju po pitanju toga ima (no offense)), iako potenciraju oni da su dobri drugari svasta je tu bilo k'o sto se zna. Po pravilima stvarno ne moze on da trazi da mu se kaze zasto je Rafa trazio MTO. Ali normalna reakcija, prirodna meni se cini. Svaka cast Ramosu poneo se lepo u tom momentu, a i za muda da na 3 BP udeli time violation Rafi.

Comment

• Originally posted by Dusan View Post
                  Na neki nacin razumem Stana sto se tice onog postupka kod MTO-a, ali ne opravdavam. Imao je momentum, dobru igru, jos ipak, to je Nadal (cudnu istoriju po pitanju toga ima (no offense)), iako potenciraju oni da su dobri drugari svasta je tu bilo k'o sto se zna. Po pravilima stvarno ne moze on da trazi da mu se kaze zasto je Rafa trazio MTO. Ali normalna reakcija, prirodna meni se cini. Svaka cast Ramosu poneo se lepo u tom momentu, a i za muda da na 3 BP udeli time violation Rafi.
                  Mora da mu kaze..

Ne moze se izlaziti s terena onako..
                  sigpic
                  "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                  AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by maliajnstajn View Post
                    Mora da mu kaze..

Ne moze se izlaziti s terena onako..
                    Sto ne bi mogao? Ako je zatrazio MTO i sudija se slozio sa tim, pa valjda je glavno da fizio zna u cemu je problem a da ne Wawrnika bude obavjesten o povredi ko da cemu on pomagati u oporavku

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                      E pa sad Nadal pored toga sto nije moga servirati, nije mogao ni trcati, a skoro ni hodati. Ja sam vec rekla da svako ko osvoji titulu je zasluzena jer nije njegova krivica sto je Novak doziveo mentalnu blokadu, a Rafa povredu. Ali dodavati nesto njemu sto je splet okolnosti, pa ne znam. Niko mu nece uzeti titulu, a jos manje secati se svega ovoga, sem navijaca, ali izgubiti set sam od sebe ide u prilog tome kakva je njegova mentalna snaga. A, rekla sam da necu vise o tom trecem setu. . . Sezona ce pokazati cija je percepcija tacnija o sposobnostima Wawrinke.
                      Niki,

Ja ne kazem da je Novak bio jedanko hedikepiran tda kao Nadal danas. Ali priznaces nije ni Nadal Vavrinka. Ocekivao bih vise od njega nego od Vavrinke. Isto tako, to je bilo uvjerljivih 6:1. Navodim to kao ilustraciju da predocim problem koje igrac ima sa povrijedjenim protivnikom a ne kao apsolutno izjednacavanje.

Originally posted by DinoFC View Post
                      NI, jel mozda znas kako je Wawa spasio taj gem kada je imao 0:40, tako sto je Nadal izbacio 3 druga servis u aut a isto tako onaj brejk koji je pretrpio u 1.setu je napravio DF, los drop shot i bezveze gresku , i Wawa je bio strasan u gemovima na svoj servis i stvorio se privid da je Wawa odigrao najbolji set ikad a ne kazem da nije bio dobar i cvrst, to stoji
                      Dino,

Apsolutno tacno. A da li se pitas zasto je Nadal 3. puta pogrijesio. Zasto je servirao duplu gresku? Zato sto ga je Vavrinka doveo da se ne pita, pa je Nadal morao da rizikuje.

Znas poslije Novakovog poraza je bilo pitanje zasto je forsirao return. Zato sto prosjecan Novakov return nije Davao pristojnu sansu da osvoji poen.

Iako to nije bilo porazavajuci 0% osvojenih na Varinkin prvi servis u prvom setu. Nadal je bio igracki nemocan jer nije mogao da terorise Vavrinku svojim FH-endima. Bila mu je jedina sansa da forsira i da ceka da Stanov nivo padne.
                      Last edited by NI; 26-01-14, 14:06.

Comment

• Originally posted by DinoFC View Post
                        Sto ne bi mogao? Ako je zatrazio MTO i sudija se slozio sa tim, pa valjda je glavno da fizijo zna u cemu je problem a da ne Wawrnika bude obavjesten o povredi ko da cemu on pomagati u oporavku
                        Wawrinka se pomalo bavi i fizioterapijom i sigurno je mogao da ga izmasira barem ako nista drugo. Zato je zelio da zna, da pripomogne.
                        sigpic

Comment

• Nisam ja izmislio pravila.

Ako se trazi MTO, protivnik mora da bude informisan zbog cega je uzet MTO i sta ce da se radi.
                          sigpic
                          "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                          AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                            Wawrinka se pomalo bavi i fizioterapijom i sigurno je mogao da ga izmasira barem ako nista drugo.
                            To stoji ako je to mogao, onda se trebao prvo obratiti Wawi Bio je izneviran sto je Rafa trazio MTO i mislio da folira kao cijeli stadion i vecina ljudi na forumu, to je bar jasno

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                              Wawrinka se pomalo bavi i fizioterapijom i sigurno je mogao da ga izmasira barem ako nista drugo. Zato je zelio da zna, da pripomogne.
                              Koliko ti mrzis Vavrinku kad si na Nadalovoj strani
                              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                              with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                                Koliko ti mrzis Vavrinku kad si na Nadalovoj strani
                                Sta je to prirodno stanje stvari u ovom svemiru da budes protiv Nadala, ako nisi onda nisi dobar sa mozgom

Comment

Working...
                                X