Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2014 (AO)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by shminka View Post
    Nije mu uzeo set, ali je mogao/morao...jer je imao 4-0 prednost

Nema on kretanje i defanzivu da se nosi sa Rafom...mozda ce imati za 2-3 godine...sada nije ni blizu dovoljno dobar
    Za dve-tri god. je pitanje kakv ce Rafa da bude jer mu se kolena trose samo tako.

Comment

• Don vs Tio 1:0.

Novak je dobio korektan zreb, ni tezak ni lak, ima tu svega od potencijalnih mina do tradicionalno neugodnih protivnika, ali objektivno posmatrano nista spektakularno. Zreb idealan za postepeno podizanje nivoa igre i ulazak u pravi takmicarski ritam. Ako uporedimo ovaj i onaj sa USO-a(koji se doduse ocistio tokom turnira) razlika je lako uocljiva. S druge strane, u Nadalovoj polovini napokon ne obitavaju Spanci koji kao po naredbi polazu oruzje pred sunarodnikom olaksavajuci mu maksimalno put do zavrsnice bez prakticno ikakvog utroska energije, nema ni jednorucnih bekhendasa koji su igrom slucajnosti mahom upadali u njegovu polovinu, u prva dva/tri kola nema kvalifikanata i potpunih anonimusa kao sto je to bio obicaj do sada etc. Morace od prvog kola jako sto nije bas lako, ali bilo je krajnje vreme da i on dobije nesto ozbiljniji zreb. I uopste morace dosta znoja da prolije ne bi li stigao do zavrsnice pod uslovom da se ostvari sve ono sto je zrebom projektovano.

Dobar zreb je bitan faktor, ne odlucujuci, ali u situaciji kada se razlike izmedju dva igraca mere nijansama moze biti tas na vagi koji ce pretegnuti na ovo ili onu stranu.

BB to odlicno zna i nije stedeo energiju da objasni monogobrojnim predstavnicima sedme sile znacaj koji zreb ima
      Spoiler

Prva bitka dobijena, idemo dalje.
      Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Tignorova analiza

poprilicno se slazem, osim sa onim delom da ce Marej da dodje do SF, to mi izgleda bas neverovatno
        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
        with experience.

Comment

• Originally posted by NI View Post
          1.
          Ne zanemarujem. U protivnom bih dao Tomicu 7.5%. Igra se u Australiji, Tomic voli velike prilike. Moze izdrzati jos jedan mec imace puna dva dana odmora....
          A u cemu je razlika izmedju 7.5% i 10%? Po meni nema. On ne moze pobediti Nadala. Moze da dodje do tajbrejka eventualno do jednog seta ako ga publika ponese i to je sve. Ocekujem dug mec oko 4h i pobedu Nadala sa 3:1.

Originally posted by NI View Post
          2.
          5-6 meceva od po 3-4 sata nisu problem za Nadala. Iako ja mislim da ce on to brze da resava. Dozvoljavam da ste u pravu za Marija koji je nepoznata. Hoce li doseci formu u dvije nedjelje?
          Mislim da precenjujes Nadala. Kao prvo on je veteran stigle su ga godine, kao drugo tu su ta kolena koja se nemilice trose na betonu. Po meni taj domino efekat bice presudan u eventualnom finalu Novak-Nadal.

3.
          Delpo je ipak osjetno tezi protivnik od Vavrinke. Dobro, moguce da ja precjenjujem Federera ili ti potcjenjujes Vavrinkinu sposobnost da upropasti stvar.
          Na MS da, na GS tu su negde... Problem sa Delpom je njegova kondicija. Vavrinkin problem je glava. Delpo moze da pobedi Nadala samo in straight sets eventualno 4 ako je taj jedan izgubio glatko. U 5.seta nema sanse.

4.
          Pretpostavljam da si mislio na Gulbisov BH. Ti ga precjenjujes. U svojoj karijeri on je jednom dosao do QF na GS (RG 2008.) jednom do 4. kola (USO 2007.) jednom do 3. kola (Uimbldon 2013.) 10 puta je imao jednu pobjedu i ispao u drugom kolu. I cak 12 puta ispao u prvom kolu. Mnogo je za njega da dobije devet setova, od toga 3 protiv Novaka.
          Njegov BH je po meni neizgradjen i divalj. Servis i FH su mu konstantniji. Slazem sa da je nepredvidljiv igrac i da je njegov problem glava ali ostaje cinjenica da ako mu se sloze sve kocke moze biti izuzetno neugodan.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
            Tignorova analiza

poprilicno se slazem, osim sa onim delom da ce Marej da dodje do SF, to mi izgleda bas neverovatno
            A sto izgleda Bojana? On ima presmijesan zrijeb do 1/4 finala, ako dodje u 1/4 bez velikih problema do tada, moze da stekne dosta stvari koji mu mogu pomoci da prodje dalje

Comment

• Originally posted by DinoFC View Post
              A sto izgleda Bojana? On ima presmijesan zrijeb do 1/4 finala, ako dodje u 1/4 bez velikih problema do tada, moze da stekne dosta stvari koji mu mogu pomoci da prodje dalje
              Izgubio je od Majera, danas je izgubio od Hjuita, on kad je u losoj formi, njega tada dosta igraca moze da dobije, i dovoljno je da odigra par duzih meceva, onda se vec postavlja pitanje koliko ce imati snage za QF.

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Originally posted by Navras View Post
                Don vs Tio 1:0.

Novak je dobio korektan zreb, ni tezak ni lak, ima tu svega od potencijalnih mina do tradicionalno neugodnih protivnika, ali objektivno posmatrano nista spektakularno. Zreb idealan za postepeno podizanje nivoa igre i ulazak u pravi takmicarski ritam. Ako uporedimo ovaj i onaj sa USO-a(koji se doduse ocistio tokom turnira) razlika je lako uocljiva. S druge strane, u Nadalovoj polovini napokon ne obitavaju Spanci koji kao po naredbi polazu oruzje pred sunarodnikom olaksavajuci mu maksimalno put do zavrsnice bez prakticno ikakvog utroska energije, nema ni jednorucnih bekhendasa koji su igrom slucajnosti mahom upadali u njegovu polovinu, u prva dva/tri kola nema kvalifikanata i potpunih anonimusa kao sto je to bio obicaj do sada etc. Morace od prvog kola jako sto nije bas lako, ali bilo je krajnje vreme da i on dobije nesto ozbiljniji zreb. I uopste morace dosta znoja da prolije ne bi li stigao do zavrsnice pod uslovom da se ostvari sve ono sto je zrebom projektovano.

Dobar zreb je bitan faktor, ne odlucujuci, ali u situaciji kada se razlike izmedju dva igraca mere nijansama moze biti tas na vagi koji ce pretegnuti na ovo ili onu stranu.

BB to odlicno zna i nije stedeo energiju da objasni monogobrojnim predstavnicima sedme sile znacaj koji zreb ima
                Spoiler

Prva bitka dobijena, idemo dalje.
                Ma Beker je u elementu. Uziva da bude u centru paznje. S te strane, odlican potez Novaka.

Ako ovo nije lak zrijeb za Novaka, onda me zanima kako izgleda lak zrijeb.

Comment

• Skeptik,

1.
                  Bez uvrede, ali ja sam uvijek sprema da ti dam 7.5 dinara za 10 dinara.

2.
                  Moguce je da precjenjujem Nadala. Na dva zadnja turnira do kojih mu je bilo stalo, WTF i USO, je bio jako dobar. Dodise na WTF losiji. Polazim od pretpostavke da ce njegova forma biti slicna onoj na USO.

3.
                  Vidi, Vavrinka je igrac koji zna da bljesne. Dva puta prosle godine je bljesnuo i dozivio dva teska poraza od Novaka. On pamti to po liniji: "Sto trebem jos da napravim da ga pobijedim." Licno smatram da su sanse da ponovo bljesne male, a ako i bljesne bice ta ruzna sjecanja i ocekujem da pukne.

Delpo je sampion. Puno je za njega da dobije 3 seta protiv Rafe a pogotovo Novaka, ali on imavece sanse nego bilo ko drugi.

4.
                  Ja mislim da Gulbisu skripi FH a ne BH. Mozda se varam, ali cini mi se da je moje misljenje vecinsko.
                  Last edited by NI; 11-01-14, 09:54.

Comment

• Gulbis ima vrhunski BH i FH sa autopijace...gdje li je ono nabavio, da mi je znati

Comment

• Španac koji je i prvi nosilac na turniru će već u prvom kolu imati teškog protivnika. To je Bernard Tomić, domaći teniser i jedna od najvećih nada svjetskog tenisa. Tomić i Nadal su već igrali na AO-u, 2011. godine kada je Španac slavio u tri seta, ali je tada devetnaestogodišnji Tomić pružio izuzetan otpor. Ukoliko prvi reket svijeta prođe Tomića, a to svakako čitav teniski svijet očekuje u drugom kolu bi imao lakši posao, Igor Sijsling ili još jedan mladi Australijanac, još jedan od kojeg se očekuje da bude strogi vrh za nekoliko godina, Tanasi Kokinakis. Nadal je u finalu ATP turnira serije 250 u Dohi igrao protiv Gaela Monfilsa, savladao ga je tada poslije tri seta, a u Melburnu bi mogli da se sastanu već u trećem kolu. U četvrtom kolu bi protivnik mogao da mu bude Lejton Hjuit, nekada prvi teniser svijeta i dvostruki Gren Slem šampion. Hjuit je u Brizbejnu bio najbolji na početku 2014. godine, osvojio je prvu titulu još od 2010. godine, savladao Rodžera Federera u finalu i u izuzetnoj je formi, a po automatizmu sjajno igra na svojoj teritoriji. Tu je i Kei Nišikori, ali on nije neko ko bi mogao da napravi Nadalu ozbiljnije probleme. Nadal je dobio i najtežeg potencijalnog protivnika u četvrtfinalu, to je peti nosilac Huan Martin Del Potro. Del Potro je u ovom trenutku poslije upravo Nadala i Đokovića najbolji teniser na turu iako je zvanično peti reket svijeta. Del Potro ne bi trebao da ima problema do četvrtfinala, od nosilaca u žrijebu ima Benou Pera, Grigora Dimitrova i Miloša Raonića. Raonić je 11. nosilac, a u prvoj rundi će igrati protiv Španca Danijela Himeno Travera. Miloš će najveći test imati u trećem kolu ukoliko se sve bude odvijalo po planu, protiv Grigora Dimitrova, u četvrtom kolu bi mogao da igra protiv Del Potra. Ako Nadal opravda ulogu favorita i dođe do polufinala protivnik bi mogao da mu bude Endi Marej ili Rodžer Federer. Marej ima dobar žrijeb do četvrtfinala, u trećem kolu bi mogao da ima problema protiv 26. nosioca Felisijana Lopeza sa kojim je znao da se muči u prošlosti, ali pobjeda ne bi smjela da se dovede u pitanje. Protivnik u četvrtom kolu bi mu mogao biti Džon Izner, ili pak Filip Kolšrajber, svakako najveći test prije Federera ili Conge. Rodžer Federer je rekao da odavno nije bolje trenirao u međusezoni ali je turnir u Brizbejnu otkrio mnoge slabosti kod legendarnog Švajcarca. Ipak to je klasični pripremni turnir za Gren Slem, a ukoliko su on i Edberg sklopili kockice mogao bi u Melburnu do samog kraja. U drugoj rundi eventualni protivnik bi mu mogao biti Radek Stepanek, bio bi to duel veterana ali Federer svakako ne bi imao problema da prođe dalje. U trećem kolu ga čeka Fernando Verdasko, tu je još Sergij Stakhovski koji ga je izbacio u drugom kolu Vimbldona prošle godine. Ukoliko sve prođe po planu Federer će u četvrtom kolu igrati protiv Žoa Vilfrida Conge koji ga je prošle godine dobio na Rolan Garosu, a igrali su i u četvrtfinalu Australijan Opena, slavio je Federer poslije sjajne borbe u pet setova. Conga će da bi stigao do četvrtog kola morati da prođe Čilića ili Simona, ima i on mina u žrijebu. No već sada je jasno da je gornja polovina žrijeba mnogo jača od donje i da nas čekaju sjajni dueli svakoga dana. Eventualna četvrtfinala Nadal – Del Potro i Marej – Federer dovoljno govore.

Novak Đoković ima razloga da zadovoljno trlja ruke. Koliko je Nadal dobio težak žrijeb u najavi, toliko je on dobio lak. Četvorostruki šampion Melburna, drugi nosilac na turniru će u prvom kolu igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka. Protivnik u drugom kolu će mu biti Albert Montanjes ili Lonardo Majre, obojica su specijalisti za šljaku i daleko su od Novakovog nivoa. Imao je sreće i sa nosiocem u trećem kolu, tu mu je ispao Dmitri Tursunov. Ruski veteran je u odličnoj formi ali na tri dobijena seta da se nosi sa Đokovićem je čini se nemoguća misija. Pored Tursunova eventualni protivnik u trećoj rundi bi mu mogao biti Markos Bagdatis, možda i Denis Istomin. Sa Bagdatisom je igrao 2009. godine onaj odličan duel četvrte runde, Kipranin zna itekako da ga namuči, ali nikada nije uspio da ga savlada. Niko od njih nije na Đokovićevom nivou i ukoliko Novak bude igrao kao što je igrao na kraju prošle sezone jasno je da će bez izgubljenog seta stići do osmine finala. Jedini koji bi mogao da mu napravi probleme u osmini finala je Ernests Gulbis, Letonac ne respektuje nikoga i ima oružje da se nadigrava sa najboljim teniserima svijeta, ali gotovo po automatizmu gubi od najboljih. Tu su još Fabio Fonjini, Jarko Nieminen i Sem Kveri od zvučnijih protivnika, teško da ijedan od njih može da se nosi sa Đokovićem, kamoli da puca na pobjedu. Drugi reket svijeta bi pravi test mogao da ima u četvrtfinalu, ukoliko dotle dođe Stanislav Vavrinka i ukoliko bude na nivou na kojem je bio prošle godine. Sjećamo se svi kultnog meča četvrtog kola koji je trajao pet sati i koji je Đoković riješio u petom setu 12:10. Igrali su i na US Openu u pet setova ali taj duel nije bio ni blizu kvalitetan kao onaj prošle godine u Melburnu. Čini se da bi Vavrinka morao da dođe do osam najboljih pošto na papiru ima povoljan žrijeb, jedini igrač koji bi ga mogao zaustaviti je Rišar Gaske ali su Vavrinkini udarci mnogo razorniji i snažniji. David Ferer koji je postavljen za trećeg nosioca je u Đokovićevom dijelu žrijeba i mogao bi mu biti protivnik u polufinalu. To je idealan scenario za Đokovića i njegove navijače, svi su priželjkivali Španca. Ferer će prvi pravi test imati u trećem kolu protiv Dolgopolova ili Šardija. U četvrtoj rundi bi mogao da igra protiv Južnog ili Janovića, obojica su nezgodni za Španca, posebno Rus koji sa tim slajsevima i mijenjanjem ritma potpuno izluđuje Ferera. U njegovom dijelu žrijeba je i Tomaš Berdih. Berdih je čini se miran do četvrte runde iako bi u trećem kolu mogao da igra protiv Karlovića ili Dodiga. Ukoliko mu u četvrtom kolu protivnik bude Tomi Has onda bi itekako imao problema. U tom dijelu žrijeba je i Kevin Anderson koji često igra protiv Čeha, muči ga ali nikako ne uspijeva da ga savlada. Eventualna četvrtfinala donjeg dijela žrijeba su Berdih – Ferer i Vavrinka – Đoković.
                      sigpic

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                        Gulbis ima vrhunski BH i FH sa autopijace...gdje li je ono nabavio, da mi je znati
                        Drago mi je da se slazemo shminka, iako nas dovojica ne mozemo ciniti vecinu.

Originally posted by Vladan View Post
                        to je klasični pripremni turnir za Gren Slem, a ukoliko su on i Edberg sklopili kockice mogao bi u Melburnu do samog kraja.
                        Da se Bojana ne naljuti, hoces reci da moze do Nadala?
                        Last edited by NI; 10-01-14, 15:06.

Comment

1.
                          Bez uvrede, ali ja sam uvijek sprema da ti dam 7.5 dinara za 10 dinara.
                          To je ok ali kakve to veze ima se tenisom. Nadalu je totalno nebitno da li ce Tomic uzeti 2, 3 ili 4 gema ako on uzme 6.

2.
                          Moguce je da precjenjujem Nadala. Na dva zadnja turnira do kojih mu je bilo stalo, WTF i USO, je bio jako dobar. Dodise na WTF losiji. Polazim od pretpostavke da ce njegova forma biti slicna onoj na USO.
                          Nadal je po meni dostigao svoj drugi vrhunac prosle godine, prvi mu je bio 2010. Mislim da mu je forma u silaznoj putanji. I dalje dovoljno dobra za sve ostale sem za Djokovica. Ipak finale je finale, tu mnogo faktora odlucuje. U svakom slucaju ima tezi put od Novaka.

3.
                          Vidi, Vavrinka je igrac koji zna da bljesne. Dva puta prosle godine je bljesnuo i dozivio dva teska poraza od Novaka. On pamti to po liniji: "Sto trebem jos da napravim da ga pobijedim." Licno smatram da su sanse da ponovo bljesne male, a ako i bljesne bice ta ruzna sjecanja ce presuditi i ocekujem da pukne.
                          To je stvar percepcije. Da li je casa poluprazna ili polupuna. Ako on razmislja na nacin:"Dao sam sve od sebe i opet ne mogu da ga pobedim, on je nepobediv" onda si u pravu ali ako razmislja u stilu:"Bio sam tako blizu, ma mogu da ga pobedim sledeci put" onda moze da bljesne jos jednom ali iskreno cisto sumnjam. Mada ko zna, nas narod kaze treca sreca

4.
                          Ja mislim da Gulbisu skripi FH a ne BH. Mozda se varam, ali cini mi se da je moje misljenje vecinsko.
                          Ja nemam tu ambiciju da moje misljenje bude vecinsko mozda gresim ali po meni taj njegov FH je delotvoran i treba vise da se oslanja na njega.

Comment

• Originally posted by NI
                            Da se Bojana ne naljuti, hoces reci da moze do Nadala.
                            Mislim da bi svi Rogerovi navijaci bili prezadovoljni polufinalem, mozda pogresan izbor rijeci, rekao sam i prije da mislim da Roger nema nikakvu sansu vise na AOu i RGu. Za titulu naravno.
                            sigpic

Comment

Da se Bojana ne naljuti, hoces reci da moze do Nadala?
                              Vise puta sam naglasila da se nadam QF, a da bi SF bio neverovatan uspeh, tako da mi nije jasno zasto ja da se naljutim?

Sent from my HTC, posto mi se moze

sigpic

with experience.

Comment

• Skeptik,

1.
                                7.5% cnaci da ce Tomic pobijediti 3 od 40 meceva. 10% da ce pobijediti 4 od 40 meceva.

2.
                                Mozda si u pravu, ali dok Nadal ne pokaze pad, za mene traje njegov treci, prije nego drugi, vrhunac.

3.

Ti ocigledno vise vjerujes u Vavrinku nego ja. Pogotovo je bolan onaj poraz na USO, jer Novak nije igrao dobro.

------------------------------

Kladionice inace daju 50% sansi da nece biti finale Novak-Nadal.

51% sansi Novaka da osvoji turnir. 'Samo' 22% za Nadala. Dakle ocjenjuju da je zrijeb vrlo povoljan za Novaka.
                                Last edited by NI; 10-01-14, 15:24.

Comment

Working...
                                X