Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2014 (AO)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by shminka View Post
    Rafu je bas briga za to
    Pa koga briga za Nadala
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• U finalu ce Pit gledati kako se izjednacava sa njim i morati mu predati trofej

Comment

• Ništa od toga

Comment

• Da je bar set do sada osvojio, ja bih mu davao neke sanse ali nije zadovoljio neke minimalne standarde

Comment

• Originally posted by proudNolee View Post
            Jeste Nadal sve to, ali uz dužno poštovanje i njemu i njegovim fanovima ja sam ponosni fan Novaka Đokovića i mogu reći da mi je drago što Novak nije i neće biti kao Nadal!
            Originally posted by bojanaBG View Post
            Skroz te shvatam i podrzavam, ja bi samo ime zamenila i umesto Djokovic stavila Federer
            Apsolutmo se slazemo,samo onda treba prihvatiti takvu CENU, kada npr. trazimo razloge poraza.
            Sada stvarno moram da idem.
            Na Li je u maloj prednosti zbog izkustva ovakvih meceva ali ako je Ciba krene razbijati svojom snagom,pocepace je. Bice vise nego odlican mec,samo da Tigricu ne sjb. trema i da ipak udje emotivno u mec... to Ana zna kako je lose kad nisu emotivno u mecu.
            >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Jedan od poena koji me fascinirao

Comment

• Potez turnira.. nestvarno

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                  Po meni su Rogerove sanse bile oko 10% pred mec, a i tih 10% je proizvod žulja i eventualne kiše. Nakon prvog seta bi šanse u slucaju osvojenog seta za Rogera skocile na nekih 30tak % a u slucaju izgubljenog seta bi bile 0%. Rafa ne gubi meceve na GSu kad dobije prvi set, to je sasvim jasno.

Djaba sve taktike, kad na 5-4 30-30 promasis FH koji nije imao nikakvu svrhu. Nit je pokusao napasti, nit je htio drzati lopticu u igri. Poslije prvog seta vise nije ni bilo bitno kako ce igrati, jer je poraz bio neminovan.

Rogeru njegovo majstorstvo niko ne moze uzeti, kao sto ni njegovo mjesto po istom u mojoj glavi ne moze niko drugi popuniti. Nema sumnje da je najbolji u tome sto radi, ali se pojavio momak koji ima druge kvalitete i po svemu sudeci ce sa takvom igrom preuzeti titulu GOATa u narednim mjesecima.

Ja sa time necu imati problem

Stan u finalu sigurno ima vece sanse nego Roger danas. Servira fenomenalno, ne postoji niko ovih dana ko udara FH bolje i generalno ima bolju napadacku igru. Njegov problem je taj sto nikad nije uzeo set, sto ce prvi put igrati u finalu GSa...

Kljuc ce opet biti u prvom setu, koji vjerujem moze uzeti. Pisao sam analize za meceve u Šangaju i Londonu, pa ne bih da se ponavljam. Toliko je puta dosao do TBa i imao set lopte, da se slobodno moze reci da to nije slucajnost! Slican otpor ocekujem i u nedjelju.

Cak i nakon osvojenog seta Stan dolazi u nepoznato, jer nikada do sada nije imao set prednosti protiv Nadala...i ni sam ne zna sta bi ga cekalo poslije toga...

Uzdam se u Normana i njegovu sigurno odlicnu pripremu meca. Ne sumnjam da ce Stan dati sve od sebe i pokusati doci do titule...

Ako ne uspije, jednostavno se mora reci..."previse dobro!"
                  shminka,

veliki si znalac igre, vrlo objektivan ali cini mi se da malo bjezis od realnosti kad je Federer u pitanju.

1.
                  Federer je briljirao protiv Conge. Vec protiv ispodprosjecnoh Marija je pokazao slabosti. Protiv Nadala? Pa rastavljen je na sastavne djelove.

Sto plik, sto Federeova nova igra, prije meca sam mislio da Federer ima svih 30% sansi. A poslije samo 4 gema sam mislio da ima 2%.

Federer mora da napravi juris da bi uopste sanjao o pobjedi nad Nadalom. On ni slucajno nije mogao doci do inicijative u ta cetiri gema, a kamo li da jurisa

Novi Federov BH je funkcionisao bolje ali to daje marginalnu prednost, tim vise sto je centralnijim postavljanjem ostavio Nadalu laksi posao da gadja taj BH. Ali je daleko vecu prednost Nadalu daje njegov poboljsani servis. Federerovi brojevi na return su porazavajuci.

To je privid da je Federer bio ravnoprvan u 1. setu. Jeste rezultatski, ali igracki je kaskao. Zaostao bi potpuno da je Nadalu na pocetku funcionisao BH

2.
                  Brojevi:

Cijeli mec
                  Mec Nadal Federer
                  Poeni na prvom 73% 65%
                  Poeni na drugom 73% 50%
                  B/L 4/14 1/2
                  Omjer v/ne 1.12 0.68
                  Federer potuno nadigran.

1. set
                  set 1 Nadal Federer
                  Poeni na prvom 70% 63%
                  Poeni na drugom 75% 67%
                  B/L 0/3 0/0
                  Omjer v/ne 0.38 0.41
                  Privid ravnopravnosti jer je Nadal napravio neuobicajeno puno gresaka.

3.
                  Federer je dosta isao na mrezu i imao inicijalno uspjeha. Ali jedno se pokazalo:

Ubrzana podloga daleko vise koristi Nadalovim servisima nego Federovim volejima.
                  Last edited by NI; 24-01-14, 15:32.

Comment

• Ma sasvim je jasno da nije imao nikakvu sansu...nema tu price puno

Comment

• Originally posted by DinoFC View Post
                      U finalu ce Pit gledati kako se izjednacava sa njim i morati mu predati trofej
                      To ga je Novak zeznuo. Mora da se izvini Pitu.

Comment

• Mene to najviše boli, gdje baš ove godine da Sampras dodjeljuje pehar. Ne bi bilo veće sreće da baš Sampras dodijeli pehar Novaku ali šta da se radi, idemo dalje u nove pobjede
                        * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
                        * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
                        NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

Comment

• и тако Надал рутински одрадио Федерера... чини се да фед није имао шансе, рафа је контролисо меч од почетка до краја. што се финала тиче вавринка може максимално до сета...

Comment

• Kaldionice daju Vavrinki 16% a protiv Novak je imao 11%.

Tesko da Stan ima toliko sansi. U dosdasnjim mecevima sa Nadalom nikada nije uzeo set. Taktika kotrolisane agresivnosti koja je funkcionisala protiv Novaka, ne moze funkzionisati protiv Nadala. Nadala je teze isfrustrirati ali Nadal ima bolji FH od Novaka. Njemu mekane Stanove loptice nece pretstavljati problem.

Zato Vavrinka mora u totalni napad. I mora da pogadja vinere kao lud. Mozda ga bude islo jedan set. Mozda konacno uzme Nadalu set. Vise od toga bi bilo pravo cudo. Osim ako Norama opet ne smisli neku briljatnu taktiku!

Comment

• Kako se postavlja smaijlija: FACTS?

Comment

• Originally posted by proudNolee View Post
                                Jeste Nadal sve to, ali uz dužno poštovanje i njemu i njegovim fanovima ja sam ponosni fan Novaka Đokovića i mogu reći da mi je drago što Novak nije i neće biti kao Nadal!
                                Pa lepo si rekao nece nikada biti.NAdal za 3 klase iznad Novaka u svemu.God dana stariji,a uskoro troduplo vise slemova ce imati.Bas nekoga zabole ona stvar ko je kakav covek,a i realno ne mozes da tvrdis da je Novak bolji covek od Nadala jer mi to ne znamo.Ja samo znam da je ujka Toni genijalac koji se dugo nece pojaviti,a da ce Novak biti upamcen NAZALOST kao Makarena,hit za jedno leto.Sada slobodno pljujte i saljite lose reputacije.Novak ce kao i uvek da se povampiri u Pekingu i Dubaiju,ali zato na slemovima nece ni doci do Nadala,a i ako dodje opet ce biti skidanje gaca.Evo vec treca godina uzastopno u zenitu karijere sta on radi.Posle neko prica o osvajanju 10-12 slemova.Koliko to smesno zvuci da vi znate...

Comment

Working...