Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

Pitanja nisu glupa..
    Dobrodoslica i od mene uzivaj na forumu .... (*#^R^
    Rossi je uvek konkurentan na bilo kojem motoru bilo Ducati bilo Honda ili Yamaha...
    Ako vec Doctor dolazi u Ducati valjda ce mu napraviti bolji motor od ove godine i pokusati da bude dosta konkurentan.... @(*6sd$%
    Svakako da zavisi i od vozaca i od motora,i mislim da ce Rossi kao sto sam rekao biti konkurentan u Ducatiju samo da se oporavi.. $#^%RT
    Pa Yamaha vec godinama ima najbolji motor u MOTO GP-u tako da ja mislim da je Yamaha bolja ali videcemo sta su smislili u Ducatiju sledece sezone... h5g6k8
    Ja sam se potrudio da odgovorim na pitanja nadam se da se jos neko slaze sa mnom ali mislim da ce ti to bolje objasniti LL od mene ako ja nisam u pravu ^a%v
    Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

Dobrodoslica i od mene m_vesna.
      Kako je napisao bice, nijedno pitanje nije glupo. Delimicno ti je i odgovorio, i to tacno, ja cu samo malo to prosiriti.Mnogo zavisi i od vozaca, naravno da ne sve, setimo se Suzukija, koji god vozac da sedne na njega, nece nista uraditi. Ali Yamaha, Dukati i Honda su nesto drugo. Nije Yamaha toliko neprikosnovena, koliko sada to izgleda. Ovde su pre svega u pitanju odlicni Rosi i Lorenco.To sto Dukati deluje losije od nje, samo je zbog izmena koje su izvrsene na njemu, a koje nisu odgovarale Stoneru.Kada su vratili neke stvari od prosle godine Stoner je ponovo poceo dobro da vozi. Naravno, imaju jos dosta da rade, ali se rezultati vec vide.
      Da li ce Rosi umeti da vozi Dukati--sasvim sigurno, iako je ovo specifican motor. Bice u prednosti nad Yamahom jer Dukati mnogo vise ulaze u tehnologiju, uvek su korak ispred, uvek nabavljaju sve sto vozac zatrazi, imaju odlicne strucnjake, pogotovu kada je elektronika u pitanju.Osim toga, oni ce razvijati i motor od 1000cc, za 2012g. dok ce Yamaha, najverovatnije ostati na 800cc i 2012g, bar su se tako izjasnili, a pravila im to omogucavaju. Medjutim ta Yamaha je vec dostigla svoj zenit sto se tice razvoja, nesto malo jos moze da se doradi, a Dukati ce tek postati prava zver od motora.
      O svemu ovome, kod nas na forumu, postoji pravi strucnjak za ta pitanja, L.Lawliet, pa ce ti on objasniti sve sto te bude interesovalo. ^a%v

Comment

Prvo i osnovno pitanja nisu glupa, to je cak i poznavaocima MotoGp-a pitanje. NA svu srecu evo imamo i vesnu i bice koju su sasvim dobro odgovorili na pitanje sve je ovo tacno. Dodacu jos samo par stvari koje ce se chesto pominjati u ovim nasim diskusijama.

Ducati je presao ove godine kao shto kaze vesna na drugu verziju motora sa screamer na big bang kao Yamaha. Prosle godine se vjerovalo da je to zbog Valentina jer planiraju da ga dovedu, moje misljenje je da to nema veze s tim, da je u pitanju bilo to shto
        niko sem Stoner ne moze da vozi screamer engine, a takodje sam misljenja da bi ga Valentino savladao lagano.
        Po Stoneru se odmah osjetilo da mu ne lezi taj motor i odmah je poceo da pada kao 2006 kad je vozio Big Bang motor za Hondu.
        Medjutim iznenadjujuce Stoner dosta brzo uci i vidite da je on stalno tu u vrhu bez obzira na padove, znaci momak je dobar vozac
        i da ima samo malo jaci mentalitet bio bi vjecita prijetnja u motogp konkurenciji. Kad je brz, brz je i dominira nema stajanja. Nego da ne duzim o tome ima prilike

Postavila si jos pitanje da li ce se Valentino snaci na Ducatiu? Vesna i bice su opet tacno odgovorili, Valentino ce da se snadje pa makar i "Tomos" doveli u MotoGp i ovo nije subjektivno misljenje ovo je realnost htio neko da je prihvati ili ne. Covjek je bog na chem god da sjedne. Mislim da ce imati problema prve nekolike trke dok ne nauci fina podesavanja na tome motoru ali Preciozi ce biti iza njega da mu pomogne maksimalno. Ducati pristupa trkanju kao niko drugi u MotoGp-u, njima je trkanje urezano kao i Valentinu u dnk. Imace sto posto problem sa karbonskom shasijom i dok se privikne na nju. Al sve su to sitna podesavanja koja cini razliku u trkanju.

E sad neshto jako zanimljivo za one koji ne znaju. Valentino prije svega pristupa motoru kao prijatelju i zivom bicu. On ga mazi, on prica sa njim i on NIKAD ne udara svoj motor kad izgubi. On kad krene da izlazi iz boksa (zadnje vrijeme to ne radi zbog noge)
        prvo se pokloni, dotakne cizme kaze neshto mislim da je to neko preveo "Go now you boots" na netu sam vidio, onda se savije uhvati nogostup i tu opet neshto kaze. Ne rijetko ga vidite da sjedi pored motora prije pocetka trke i da prica sa njim, a o ljubljenju i klanjanju da ne pricamo. Bas ovaj mentalitet je od njega nacinio sampiona, pristup svakoj trci.

I jedna zanimljiva cinjenica jedini put kad ovaj performans izlazenja iz graze nije izveo bilo je u Turskoj 2006 i od tada pa do 2008 kad je turska izbacena iz kalendara on nije uzeo titulu
        [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Primjecujem da se ovaj moj smajli L. Lawliet svidja narodu, drago mi je jer sam ga cijelu noc birao ^a%v

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg150816#msg150816 date=1280354291]
            Primjecujem da se ovaj moj smajli L. Lawliet svidja narodu, drago mi je jer sam ga cijelu noc birao ^a%v
            [/quote]
            Vredelo je provesti noc, stvarno je lud.
            *(z$8

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg150817#msg150817 date=1280354888]
              [quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg150816#msg150816 date=1280354291]
              [/quote]
              Vredelo je provesti noc, stvarno je lud.
              *(z$8
              [/quote]

Ah da, veliki sam ja radnik $a$7#

Comment

Hvala vam svima [0)-*

mislim da Rossi prvo mora da ozdravi potpuno i sve je moguce onda
                i ja sam negdje proc. da prica sa svojim motorom i vjeruje da to nije samo masina vec da ima i dusu
                valjda ce se bolje osjecati na narednim trkama h5g6k8

ovo mi se svidja "Valentino ce da se snadje pa makar i "Tomos" doveli u MotoGp" &*#GI(]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg150815#msg150815 date=1280353989]
                  Po Stoneru se odmah osjetilo da mu ne lezi taj motor i odmah je poceo da pada kao 2006 kad je vozio Big Bang motor za Hondu.
                  [/quote]

Problem je u stvari bio u prednjem ogibljenju. Kada se vratio na stare 2009 Ohlins viljuške (42mm) koje su 6 milimetara kraće od novih (48mm) nije više padao (http://www.motorcyclenews.com/MCN/sp...est-old-forks/)

Comment

[quote author=Lorenzo-fan link=topic=1368.msg150399#msg150399 date=1280222286]
                    Da li se iko seca kada je poslednji put neko u prvom delu sezone bio dominantan kao sto je sad Lorenzo ( jer je najbolji ) ?
                    [/quote]

Covece,nemoj da pricas na osnovu pretpostavki i navijacke sklonosti.Ocigledno da Moto GP pratis od ove sezone,inace ne bi tako pricao.Ja sam u tome malo mnogo mnogo duze,pa mogu da ti kazem da je jedan Freddy Spenser istovremeno sedao sa motora 250cc,na tadasnju masinu od 500cc i osvojio iste godine titulu u obe klase.Da li si cuo za Kevina Schwantza,Johna Kotchinskog,Lucu Cadaloru,Wayne-a Gardnera,Michaela Doohana,...Ali ajde da pustimo ljude sto su napisali istoriju,nego da se usredsredimo na one koji je pisu-THE DOCTOR!!JEL SI GLEDAO MOTO GP U VREME KAD JE VOZIO NASTRO AZZURO hONDU 500cc I UZEO TITULU 2001.i poceo da vlada.Znas li ti kakva je bruka za Repsol hondu kada ih je napustio i otisao u ubedljivo najgoru masinu,yamahu,koja je tad bila gora i od Kawasakija i osvojio titulu.A repsol je tada bila neprikosnovena.Uostalom mrzi me da pisem evo ti procitaj ovo pa mozda vidis stvari jasnije.I ako te interesuje da li je neko bio dominantan kao mali Spanac sada-DA bio je Stoner 2007.na Ducattiju kada ih je kidao sa po 15-ak sekundi razlike"opusteno"....

GP CAREER

1996: World Championship debut at the 125cc Malaysian GP riding an Aprilia in Scuderia AGV. Final Championship position: 9th with 111 points - 1 victory: Czech Republic.
                    1997: Second youngest ever 125cc Champion riding an Aprilia for the Nastro Azzurro Team. Final Championship position: 1st with 321 points - 11 wins: Malaysia, Spain, Italy, France, Netherlands, Imola, Germany, Brazil, Great Britain, Catalunya and Indonesia.
                    1998: Moves up to 250cc class riding an Aprilia for the Nastro Azzurro Team. Final Championship position: 2nd with 201 points - 5 wins: Netherlands, Imola, Catalunya, Australia and Argentina.
                    1999: Becomes the youngest ever 250 World Champion riding for the Aprilia Grand Prix Racing. Final Championship position: 1st with 309 points - 9 wins: Spain, Italy, Catalunya, Great Britain, Germany, Czech Republic, Australia, South Africa and Brazil.
                    2000: Moves up to the 500cc class riding a Honda for the Nastro Azzuro Team. Final Championship position: 2nd with 209 points - 2 wins: Great Britain and Brazil
                    2001: Takes the 500cc World Championship riding a Honda for the Nastro Azzuro Team. Final Championship position: 1st with 325 points. - 11 wins: Japan, South Africa, Spain, Catalunya, Great Britain, Czech Republic, Portugal, Pacific, Australia, Malaysia and Brazil.
                    2002: Wins revised format MotoGP World Championship riding all-new four stroke Honda RC211V for the Repsol Honda Team. Final Championship position: 1st with 355 points -11 wins: Japan, Spain, France, Catalunya, Italy, Netherlands, Great Britain, Germany, Portugal, Brazil and Australia.
                    2003: Wins his second MotoGP World Championship for the Repsol Honda Team. Final Championship position: 1st with 307 points after 14 of 16 rounds. 7 wins so far: Japan, Spain, Italy, Czech Republic, Portugal, Rio and Malaysia.

In 2001 Rossi became the youngest ever rider to win titles in three different classes. The only other two riders to win titles in three classes are Phil Read (125, 250, 500) and Mike Hailwood (250, 350, 500).
                    Rossi was the fourth youngest rider ever to win the 500cc title after Freddie Spencer, Mike Hailwood and John Surtees.
                    Rossi is the second rider ever to win the premier class title with a two-stroke and a four-stroke machine (2001 – Honda NSR500; 2002 – Honda RC211V). The first was Giacomo Agostini (1966 to 1972 – MV 500cc four-stroke; 1975 Yamaha 500cc two-stroke).
                    Rossi is the eighth rider to have won three or more successive premier-class titles. He joins an illustrious list which also includes Geoff Duke, John Surtees, Mike Hailwood, Giacomo Agostini, Kenny Roberts, Wayne Rainey and Mick Doohan.

Pozdrav

Comment

[quote author=MOTOM888 link=topic=1368.msg150846#msg150846 date=1280403732]
                      [/quote]

Problem je u stvari bio u prednjem ogibljenju. Kada se vratio na strare 2009 Ohlins viljuške (42mm) koje su 6 milimetara kraće od novih (48mm) nije više padao (http://www.motorcyclenews.com/MCN/sp...est-old-forks/)
                      [/quote]

Da znam za promjenu viljuske al ostaje poenta, brzo uci, vidi sto mu treba, trazi zahtjeva a Ducati reshava. Nije problem samo u prednjem ogibljenju ti vidis da on ne shiba Big Bang engine ni priblizno kao Screamer reci mi zasto mislis da ide u Hondu? Koji su razlozi?

Comment

Sandra ja sam pokusao da budem blag sa Djukom al ti kidas. Polako, ima vremena da se nauci. Svi mi ovjde ucimo sem moto88 on iz nekog razloga ima zelju da mi objasni sve sto ja ne znam o GP-u a bogme i svima nama ovjde, al drago mi je super da ima oprecnih misljenja jer kad se svi slazu mozak stagnira i ne razmislja. Budi njezna sa Djukom ^a%v

Comment

[quote author=Sandra#46 link=topic=1368.msg150847#msg150847 date=1280404582]
                          [quote author=Lorenzo-fan link=topic=1368.msg150399#msg150399 date=1280222286]
                          Da li se iko seca kada je poslednji put neko u prvom delu sezone bio dominantan kao sto je sad Lorenzo ( jer je najbolji ) ?
                          [/quote]

Michael Doohan 1997

500cc Repsol Honda NSR500
                          MAL-1
                          JPN-1
                          ESP-2
                          ITA-1
                          AUT-1
                          FRA-1
                          NED-1
                          IMO-1
                          GER-1
                          BRA-1
                          GBR-1
                          CZE-1
                          CAT-1
                          INA-2
                          AUS-DNF

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg150851#msg150851 date=1280405302]
                            [quote author=MOTOM888 link=topic=1368.msg150846#msg150846 date=1280403732]
                            [/quote]

Problem je u stvari bio u prednjem ogibljenju. Kada se vratio na strare 2009 Ohlins viljuške (42mm) koje su 6 milimetara kraće od novih (48mm) nije više padao (http://www.motorcyclenews.com/MCN/sp...est-old-forks/)
                            [/quote]

Da znam za promjenu viljuske al ostaje poenta, brzo uci, vidi sto mu treba, trazi zahtjeva a Ducati reshava. Nije problem samo u prednjem ogibljenju ti vidis da on ne shiba Big Bang engine ni priblizno kao Screamer reci mi zasto mislis da ide u Hondu? Koji su razlozi?
                            [/quote]

Ako si pažljivo pročitao tekst rekao je (Stoner denied that any of the issues were related to a new Big Bang engine that Ducati introduced for 2010 to help tame its factory contender on corner exit.)

Stoner added: “I don’t think it’s a problem of the engine.

Pa ima ih više.
                            - Verovatno nije mogao da pređe preko činjenice da su mu radili iza leđa prošle godine (dok je bio opravdano odsutan) kada je Dukati tajno pregovarao sa Lorencom.
                            - Dobio je sigurno mnogooo bolju finansisku ponudu.
                            - Već je 4 god. u Dukatiju, i sam dovoljan razlog da promeni sredinu.
                            - Honda je značajno podigla igru (Olivio Suppo kao predhodnica, RDP dobija redovno updates, Marko S. na works HRC-u itd...) jer im je dosta Yamaha dominacije.
                            - Džeri (po najnovijim informacijama) verovatno prelazi u HRC i biće mu crew chief.
                            - I na kraju HRC je HRC.

Comment

Ja se iskreno nadam da se ti shalis za neke odgovore . Al ajde da krenemo ispocetka.

Prvo nisam citao uopste pricu o viljuskama to sam chuo jos u francuskoj od italijana da ce testirati pa nisam otvarao link ali moze on da kaze kako nije engine ali to ne znaci da nije tako. Nekako nam istorija govori drugacije ali ajde moze sve biti.l
                              Stoner je i ranije probleme u novinama pripisivao jarkom suncu, vjetru s bocne strane, polovne gume i shto sve ne a ovamo radi drugo i resava probleme sa Ducatijem.

Ja ne znam jel se ti sjecas kako je sa screamerom Stoner iz krivine davao gas mnogo ranije nego svi ostali
                              danas toga nema ocemo i to da pripisemo viljusci? Ovaj big bang motor je mnogo njezniji i ne cima kao screamer al
                              ipak je 2007 godina sa screamerom godina kad nijednom nije napravio gresku, al pazi nijednom nije pao a ove cim je presao
                              poceli su padovi. Ok ajde da pripisemo to viljusci, rijesen je problem s viljuskom elektronika je dobra to vec svi znamo, karobnska
                              shasija je prilagodjena jos prosle godine onda zasto ne uzima pobjede, sto se desava? Napreduje da, ali pobjeda nidje?
                              Dok recimo Hayden koji je krasio zadnje pozicije doletio u prvih 5, otkud sad to? Znaci motor je dobar, napravljen je pomak.
                              I dalje nije problem Big Bang? Ok onda samo imamo razliku u misljenjima i ja postujem tvoje.

Drugo koji opravdani razlog? Netolerantnost na laktozu? Ne moze da prije kravicu 2.8%? Daj nemoj da pricas vozaci voze polomjeni a on ima mucnine i to je opravdan problem, ide na pecanje boli ga uvo za sponzore, nikog nije obavijestio da ide na odmor on jeste vozac ali je i duzan da objasni svoje poteze i zashto i kako. Dakle smijesno je reci "opravdani" razlog i da mu je Ducati okrenuo ledja kad ih covjek nije ispostovao.

Al evo preci ce na Hondu takodje na Big Bang a cemo vidjet ima teleskopske viljuske mozda mu one budu bolje lezale. I ja ocekujem da bude mnogo bolji.
                              Moje misljenje je da prelazi zbog Livija i da ce mu Livijo napraviti ono sto je napravio u Ducatiu. Ne znam koje su sanse da vidi ponovo screamer engine ali Livio mu defintivno moze prilagoditi Hondu za njegov stil voznje koji je dosta drugaciji od ostalih stilova.

A Jerry u Hondu? Ja ne znam jesi citao Jerryijevu izjavu imas je ovdje na forumu mislim da je vesna postovala, otvori i vidi sto on misli po tom pitanu. Ne vjeruj svemu shto novine navode, covjek daje jasne izjave da mu ne pada napamet nazad, al opeth mozda to samo Jerry prica, al koliko se ja sjecam nije u dobrim odnosima ostao sa Hondom poslije 2003 i mozda ga ovi zele nazad al on je davno rekao svoj stav i posa sa Valentinom. Mislis da bi udario shamar Valentinu? Nece s njim u Ducati ali ocu u Hondu i boli ga uvo? Moze i to da bude, svasta se desava.
                              ^a%v

Comment

LL brate moj mislim da se nije Sandra obracala meni... h5g6k8

Comment

Working...
                                X