Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg150650#msg150650 date=1280309160]
    U pitanju su dva rekorda koja Valentino ima da obori jedan je u broju ukupnih pobjeda u svim klasama zajedno i drugi je
    u broju titula u svim klasama.

Medjutim bitno je da napomenemo da je tada Giacomo vozio dvije klase odjednom ukoliko se dobro sjecam 50 i 350cc i tako je osovjio mnogo titula i pobjeda u svim klasama. To je kao da Valentino vozi sad 150cc ujedno sa motogpijem. Kad sve to saberete to je 15 titula u svim klasama i 223 pobjede. Ovaj sa pobjedama moze lagano za jos dvije godine da stigne. Ovaj sa titulama je mnogo zeznut mada mislim da je glupo opterecivati se njima on je vec dokazao da je bolji vozac on u ovom vremenu nego shto je Agostini bio tada
    [/quote]

Ago je vozio 350cc i 500cc. 15 titula ukupno (8 u 500cc) taj rekord Vale nema šanse da obori. Vale bi mogao da izjednači eventualno broj osvojenih titula u kraljevskoj klasi i možda u broju osvojenih pobeda 122 (Vale trenutno 104 pobede) mada teško.
    Inače Ago je vodio par godina veliku borbu sa čuvenim "Mike The Bike" - Mike Hailwood-om. Mike ga je tukao u 350cc a Ago mu se revanširao u 500cc. Evo nekih izjava kao i statistika.

- Mike and Ago often rode two different class of bikes the same day. Practice on two classes, qualify on two classes and race on two classes the same day, and win both. Often they didn't even have enough time between races to change into new leathers.
    Big thing with Ago is that he never crashed seriously.
    Ago raced against Hailwood 3 years.
    1965 (350cc & 500cc) - 1. Hailwood (MVA) 2. Ago (MVA)
    1966 & 1967
    350cc - 1. Hailwood (Honda) 2. Ago (MVA)
    500cc - 1. Ago (MVA) 2. Hailwood (Honda)

"Mike the Bike" - Mike Hailwood (9 world titles)
    - Hailwood's unbelievable achievement was 1978 at IOM. After an 11 year long absences from motorcycling 38-year-old Hailwood performed a legendary comeback at the Isle of Man TT and won on Ducati 900SS?!
    Just imagine for instance Mike Doohan came back next year and won an as wild card at Phillip Island.

- Of Mike's ability Murray Waker (motorsport commentator) said this: "His versatility and skill were awe-inspiring. I've seen him at the same meeting win races on a left foot gear change 125cc two stroke, a right foot change 250cc twin, a 350cc single cylinder four stroke and a four cylinder works MV. I've seen him start at the back of the grid with an injured leg and a pusher to get him going and still beat a field of top world class riders. His fluid style was unmistakeable and supreme, irrespective of whether it was wet or dry and he did it all with nonchalant charm and modesty."

Agostini: "Winning so many is difficult in any era. In my time it was more dangerous. Every Sunday you lost a friend and a rival."

O zaštitnoj opremi mislim da je smešno i govoriti a brzine su bile... evo recimo pogledajete npr. IOM (na pravcu 150 mph (240 km/h)

HAILWOOD vs. AGOSTINI IOM 1967 - One of the most famous motorcycle race in the history of Grand Prix!
    youtube.com/watch?v=LUqgsykSsuo
    youtube.com/watch?v=c0A6BucOdK4&feature=related
    youtube.com/watch?v=LUqgsykSsuo&feature=related

Svako vreme ima svoje heroje, sada je to Rosi a ko će biti sledeći videćemo.

Comment

[quote author=Sandra#46 link=topic=1368.msg150647#msg150647 date=1280303984]
      E do sada sam bila "pasivni" fan moto gp-a,medjutim od kako su poceli da me iritiraju komentatori koji prvo nemaju pojma o moto gp-u,zatim,kako javno i neosnovano velicaju Lorenza,resila sam da se malo ukljucim i ja u diskusiju,i onima koji ne znaju da objasnim neke stvari.Oni verovatno nisu ni culi za Fredija Spensera,tzv. "leteceg Amerikanca",koji je iste godine osvojio titulu u 250cc,i u 500cc,tada.,Zatim za Wayne-a Gardnera,Lucu Cadalloru,Eddija Lawsona...Giacoma Agostinija..i mnoge druge legende.E sad Vale je oborio mislim sve rekorde svih ovih vozaca,osim Agostinijevog jednog(mislim da je br pobeda u pitanju),a sta je Lorenzo postigao ljudi?Ne zanosite se.Sto nije uzeo Rossiju titulu prosle god?Nego sad ima 6 pobeda,zahvaljujuci tome sto je Rossi pao,sto Pedrosa ne istraje nikad do kraja,sto je casey poceo da vozi kao p...a

Pozdrav za tebe ,kralju @(*6sd$% (*#^R^ +*@WT*48*
      [/quote]

Dobro dosla Sandra u nase drustvo.
      Jedino se ne bih slozila sa tobom da kamentatori ne znaju nista i da samo velicaju Lorenca. Njih posao obavezuje da budu nepristrasni, a da je Lorenco neprikosnoven ove sezone, to je cinjenica.
      Inace i sam Rosi je otprilike to izjavio, imas deo njegovog intervjua ovde, ako te interesuje.

Comment

Pozdrav za sve nove clanove i dobrodosli.
        Lepo se zabavite i druzite ovde,dajte sugestije,predloge i kritike ali bez vredjanja i postujte tudje misljenje!!

Comment

Stoner je takodje izjavio da je Lorecnco ove sezone mnogo brz i ne gresi sto ga cini velikim konkurentom za titulu.

Comment

Dakle ja moram da pazim shto pisem prvo 223 nisam mislio nego 123 ali eto Moto me ispravio odmah da nije tako vec 122.
            I da nisam mislio 50 nego 500cc. Izvinjavam se zbog mojih gresaka ubuduce cu paziti kad kucam (necu al ajde tako se kaze) $#^%RT

Rekord od 15 titula tesko da ce obori sem ako ne bude vozio jos 6 godina i svih zaredom osvojio, a to je mnogo tesko.
            Treba naci motivaciju za toliko godina voznje. Ali boze moj to je Valentino on pronalazi motivaciju u svemu. Dugi niz godina je tako zato i jeste najbolji.

Sto se tice 122 pobjede i dalje ostaje moja konstatacija da ih moze preci tj nije nemoguce da ih uzme u naredne dvije godine. Uzmimo za paramter da je najvise u sezoni
            uzimao 11 pobjeda (2005) i 8 ili 9 ih je uzeo prosle cini mi se. Sto daje score od 19-20 pobjeda plus 104 ode Agostinijev rekord.

Hailwood odlican vozac i arch enemy kako je lijepo napisao Moto je takodje drzao par rekorda i cini mi se da ih Valentino sve presao.
            E sad necu da tupim zashto je Valentino bolji od svih ostalih vozaca kroz istoriju, jako tesko je uporedjivati vremena, brzine, zastitne opreme, nivo tehnologije i sl, Kad je Agostini vozio fino kaze moto to je 240km na pravcu, Dani Pedrosa je 349 nashibao u Mugello. To je 100km na sat vise, sad treba uporediti snagu i opremu. Oni postizu 240 na pravcu a sad po 200 ulaze ovi danasnji u neke krivine. Mnogo tesko u svakom slucaju. Ali mislim da je Valentino sa stilom, voznjom, linijama, brojem osvojenih titula, broju obilazenja u toku jedne sezone mnogo bolji od svih prethodnika.

Steve Harris (chica koji je ostavio zivot u MotoGp-u sada komentator) je jednom izjavio na MotoGP kanalu: Nisam komentarisao u Agostinijevom dobu, al gledao sam trke i reci cu da je Valentino najbolji svih vremena poslije svega sto je postigao.
            To je bilo negdje na kraju prosle sezone mislim da je bilo u San Marino. Toby Moody je odmah rekao: Sloziscu se sa tobom.

Suvisno je rec da su se odmah makli sa te teme jer uvijek ima ljudi koji ce da te kolju zbog takvih izjava.

E da se nadovezem na Ben-a. On je odlican vozac tu nema price, ali nije jos naucio kako se voze GP masine ali mnogo brze
            se prilagodio nego Edwards koji se godinama mucio da mjenja stil koji je naucio u Superbike a koji ne vazi ni priblizno
            za MotoGp.
            [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=Djuka99gp link=topic=1368.msg150683#msg150683 date=1280319375]
              Stoner je takodje izjavio da je Lorecnco ove sezone mnogo brz i ne gresi sto ga cini velikim konkurentom za titulu.
              [/quote]

Od Stonera stvarno ocekujem mnogo iduce godine u Hondi. Mislim da ce mu rad sa Liviom donijeti staru slavu i da ce ovu sezonu baciti u zaborav.

Takodje Stoner naglasava ocigledno ali dobro, upravu je. Svi vidimo da je Lorenzo mnogo brz i da to sto mu je dosao novi Shef mehanike ne utice nimalo na njegove performanse, brzo nalaze resenja, ako ne ide u petak subota ide super, neshto shto u Valentinovom shtabu sad vec mogu slobodno reci godinama ne ide.

Takodje je uradio sve sto je mogao da uradi da ne udje opterecen titulom u ovu sezonu al Julian Ryder reche: Ako mislis da je tesko uzeti titulu, probaj onda da je odbranis

Comment

Pozdrav Sandra, pozdrav Vesna %QWT&W
                Dobro nam dosle [0)-*

Comment

Gold, Vladan i Djuka to su pravi momci ^a%v

Comment

Laguna Seca Q & A - YAMAHA stars, deo atmosfere posle kvalifikacija

Valentino Rossi, Wayne Rainey, Kenny “King” Roberts, Ben Spies, Jorge Lorenzo, Colin Edwards

www.youtube.com/watch?v=7AFblH-PsmY

Inače potvrđeno je kao što se i predpostavljalo da je Ben imao problem sa vizirom (http://moto-racing.speedtv.com/artic...s-rossi-attack). Dok je pokušavao da ga fiksira promašio je tačku kočenja.

http://s935.photobucket.com/albums/a.../Ben%20-%20vp/

Comment

Herve Poncharal (Monster Tech 3 Yamaha team boss) Interview

http://motomatters.com/interview/201...cing_ben_.html

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=fVoVgpsGxN8 njegov english je Fantastican ^a%v

Comment

Na kraju ovog intervijua prica o Wayne R i motorima iz 1990 obavezno odslusati da cujete sto on misli
                          o herojima MotoGp konkurencije ^a%v

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg150676#msg150676 date=1280318140]
                            [quote author=Sandra#46 link=topic=1368.msg150647#msg150647 date=1280303984]
                            E do sada sam bila "pasivni" fan moto gp-a,medjutim od kako su poceli da me iritiraju komentatori koji prvo nemaju pojma o moto gp-u,zatim,kako javno i neosnovano velicaju Lorenza,resila sam da se malo ukljucim i ja u diskusiju,i onima koji ne znaju da objasnim neke stvari.Oni verovatno nisu ni culi za Fredija Spensera,tzv. "leteceg Amerikanca",koji je iste godine osvojio titulu u 250cc,i u 500cc,tada.,Zatim za Wayne-a Gardnera,Lucu Cadalloru,Eddija Lawsona...Giacoma Agostinija..i mnoge druge legende.E sad Vale je oborio mislim sve rekorde svih ovih vozaca,osim Agostinijevog jednog(mislim da je br pobeda u pitanju),a sta je Lorenzo postigao ljudi?Ne zanosite se.Sto nije uzeo Rossiju titulu prosle god?Nego sad ima 6 pobeda,zahvaljujuci tome sto je Rossi pao,sto Pedrosa ne istraje nikad do kraja,sto je casey poceo da vozi kao p...a

Pozdrav za tebe ,kralju @(*6sd$% (*#^R^ +*@WT*48*
                            [/quote]

Dobro dosla Sandra u nase drustvo.
                            Jedino se ne bih slozila sa tobom da kamentatori ne znaju nista i da samo velicaju Lorenca. Njih posao obavezuje da budu nepristrasni, a da je Lorenco neprikosnoven ove sezone, to je cinjenica.
                            Inace i sam Rosi je otprilike to izjavio, imas deo njegovog intervjua ovde, ako te interesuje.
                            [/quote]

Sandra hvala,ja sam zensko inace h5g6k8 ali nema veze,slazem se sa svim sto si rekla za rosija u odgovoru ranije,najbolji je ali ne slazem se sa ovim za komentatore...Mislim da su nam komentatori vrhunski,znaju bas dosta a i zezaju se i znaju da me nasmeju sto mi se najvise svidja ... jeste da hvale lorenca ali isto tako hvale i rosija...nisu subjektivni i znaju da pohvale svakog vozaca posle dobrih rezultata!
                            <3 <3 <3 *K*I*M*I* *R*A*I*K*K*O*N*E*N*!!!!!!!! <3 <3 <3
                            *93*26*46* <3 RAIKKONEN,MARQUEZ,VETTEL,PEDROSA,ROSSI!<3
                            *CHELSEA FOOTBALL CLUB! *
                            LUIZ! DROGBA! SZCZESNY! ROONEY! DE GEA! CECH! IVANOVIC! PIAZZON! TORRES! PARTIZAN,MANCHESTER UNITED!
                            Red-Bull,Evra,Tomizawa,Kubica,Schumacher,Lorenzo,Vesel y,Vidic,Van Der Sar,Real,West Ham,Cleo,Caroll,Stojkovic,Stanic,Teodosic,Keselj,S avanovic,Morgersten,Schrili,Djokovic,Tsonga<3
                            JOE COLE IS RETARDED LOSERPOOL FAN BUT I STILL LOVE HIM VERY MUCH <3

sigpic

Comment

pozz svima i thx

Procitala sam zadnjih 20-30 str. na ovoj temi i shvatila da ne znam nista...
                              nisam znala da je elektronika bas toliko prisutna u MotoGP-u (proc. sam sta je pisao L.Lawliet). O motorima ne znam nista i nedavno sam i pocela da pratim motogp (sta li sam prije radila xaxa (%fsd%&amp;j )

Po mom skromnom misljenju Lorenzo ce biti sampion ove godine... ali ce biti zanimljivo da vidimo sta ce ostali vozaci da urade. Svaka cast svima, ja navijam za Rossia i za Italijane generally &#039;65slif

Ali sta mislite da li ce Rossi uspjeti da pobijedi na Ducatiu sl.godine ako pogledamo da ce mu sve biti novo i jos ako Jeremy Burgess ne ide sa njim? Vidimo kakve probleme ima Casey Stoner sa motorom i sam je izjavio da je u Laguna Seci gubio prednji kraj... a sad, da li zavisi od vozaca ili od motora da li ce voznja ici dobro ili lose?
                              Da li Yamaha ima bolju masinu od Ducatia?

Mozda su pitanja glupa &amp;%@5w8&amp;* ali nisam neki znalac, samo bih htjela da cujem necije misljenje $#^%RT $#^%RT

Comment

Moram malo u off, ali potpis ti je fenomenalan @R&amp;}*

Comment

Working...
                                X