Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

Pozdrav svima!

Kao što sam i obećao upućujem izvinjenje moderatorima a boga mi i administratoru, a izjavu sam virtuelno već pojeo. Da ne objašnjavam o čemu se radi. ‚‚ Ko razume shvatiće!" &@/+W

Comment

[quote author=TSS link=topic=1368.msg138041#msg138041 date=1275897189]
      Pozdrav svima!

Kao što sam i obećao upućujem izvinjenje moderatorima a boga mi i administratoru, a izjavu sam virtuelno već pojeo. Da ne objašnjavam o čemu se radi. ‚‚ Ko razume shvatiće!" &@/+W
      [/quote]

A jer si posolio prvo ? @(*6sd$% h5g6k8
      Uživaj care !!!

Comment

Ferrari ready to help Rossi with recovery
        By Jonathan Noble Monday, June 7th 2010, 08:49 GMT

Valentino Rossi has been told by Ferrari that he can test one of its cars any time he likes during his recovery period if he wants help getting back up to speed.

The Italian is expected to be out of action for several weeks after breaking a leg during a fall in practice for last weekend's MotoGP race at Mugello.

Speaking in the wake of the crash, Ferrari president Luca di Montezemolo said that his Italian team will be more than happy to do what it can to help Rossi - with the MotoGP champion having tested several times for the Maranello outfit before.

"Everyone at Ferrari is with you at this difficult time," Montezemolo told the official Ferrari website. "We are sure that you will be back on track soon, even stronger than before.

"If during your convalescence you feel you would like to do some training on four wheels, then remember that the door to Maranello is always open to you."

Comment

Time could be right for Rossi's F1 switch
          Such is the sport's rumour mill that Valentino Rossi badly breaking his leg has reignited speculation he might switch to Formula One sooner rather than later.

24 hours before he fell during MotoGP practice at Mugello last Saturday, the 31-year-old Italian admitted he would "like to explore the possibility" of racing a third Ferrari in F1.

With huge two-wheeled success behind Rossi, the New York Times' F1 correspondent Brad Spurgeon admits the news of the Mugello injury gave him pause for thought.

"My first thought was 'Could this finally be the end of his amazing run of dominating the sport?'

And "Whatever his physical state, will he have the motivation (to come back)? Maybe now is the time to see Rossi go out a few more times testing a Ferrari F1 car, as he has done as recently as a few months ago.

"Personally, I'd love to see someone come along and try again to do what only John Surtees has done: be a world champion in both motorcycle racing and Formula One," added Spurgeon.

Also in the wake of Rossi's crash, Ferrari president Luca di Montezemolo said the Maranello marque fully supports the Italian's return to full fitness.

"Everyone at Ferrari is with you at this difficult time," he said in a statement posted on the team's official website.

"We are sure that you will be back on track soon, even stronger than before.

"If during your convalescence you feel you would like to do some training on four wheels, then remember that the door to Maranello is always open to you," added Montezemolo.

Comment

Ova povreda, sa druge strane, baca samo malo drugačije svetlo na iste te činjenice, naime sada se opcije da Doktor pređe u Dukati povećavaju za neki procenat preko. I dalje su te prognoze male, ali ipak su tu... šta ako Rosi bude nezadovoljan 1000%-tnim suportom koji će dobiti Lorenzo, dok on bude bio u drugom planu kada se vrati na stazu. Yamaha je u gov...ma, jer oni nemaju izbora. Naravno da će forsirati Lorenza, jer on je jedini koji im može doneti titulu. I kao što smo rekli, još ako Honda pokaže konkurentnost, pa se Dani na neki način uključi u borbu za naslov, onda o ovoj vrsti potpore samo Lorenzu i ne treba pričati kao teško ostvarivoj opciji. Da, već sada Honda pokazuje znake velikog napretka u odnosu na recimo prvu trku u Kataru (mada je i tamo Dovi pokazao da je i te kako konkurentna, samo dosta nestabilna). Svi znamo da fabrički timovi konstantno rade na razvoju, unapređenju, i skoro za svaku trku se pojavljuju informacije o novim delovima, unapređenjima, karakteristikama. Doktor sada ne može da pristupi daljem razvoju Yamahe, a Lorenzo je i sam kazao da je neiskusan i da taj posao ostavlja "nekom drugom". Znači, Yamaha će u nastavku sezone stagnirati ili nedovoljno dobro/brzo ići napred, dok će Honda da poboljšava svoje karakteristike iz trke u trku. E, tu Dani može da ima svoju šansu, a onda će Yamaha morati da uloži maximalni napor u podršci Lorenzu, ne obazirući se mnogo na Rossijeve zahteve, konkurentnost, mogućnosti... To može dovesti do Doktorovog nezadovoljstva i naravno pristupa pregovorima sa Dukatijem (koji će 99% izgubiti Stonera za sledeću sezonu). A ovi momci neće štedeti resurse da ga privuku.

Comment

Mene strasno zanima jedna stvar. Ako Stoner predje u Hondu, Rosi ipak ostane u Yamahi zajedno sa Lorencom, ko ce biti prvi vozac Dukatija. Ima li neko nekakvu zamisao za ovakav scenario?

Comment

The day Valentino Rossi ran out of luck

After 230 races and 12,000 racing miles, Valentino Rossi will be forced to miss a MotoGP for the first time following his leg-breaking crash at Mugello. Toby Moody analyses how the Italian's unprecedented absence affects the paddock

http://www.autosport.com/features/article.php/id/2858

Ovo je nastavak, ovog zanimljivog clanka--prilicno je dugacak, pa ga stoga nisam prenela u celini.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg138496#msg138496 date=1276086137]
                  Mene strasno zanima jedna stvar. Ako Stoner predje u Hondu, Rosi ipak ostane u Yamahi zajedno sa Lorencom, ko ce biti prvi vozac Dukatija. Ima li neko nekakvu zamisao za ovakav scenario?
                  [/quote]

Ako Lorenzo ostane u Yamahi zajedno sa Rosijem, a Stoner pređe u Hondu, onda neko iz Honde mora da ode, zar ne ? Eto zamene u Dukatiju (po ovom scenariju).

Comment

Ma nisam mislila da ne postoji niko, nego ko je taj, sto bi donosio pobede? Ipak taj motor, bar se do sada tako pokazalo, ne moze odmah svako dobro da vozi.

Po najnovijim vestima, zamena za Rosija je Toseland.

http://www.racers-republic.com/motog...alentino-rossi

Comment

Ja i dalje mislim da je Hayden na putu da preuzme ulogu vozaca number 1 u Ducatiju... Stoner jeste brzi ali nije u formi... Sa druge strane nije ni Pedrosa prezadovoljan u Hondi... mozda su se stvari malo promenile poslednjih nedelja ali Dani nije dobio onu masinu kojoj se nadao...

Comment

[quote author=vezara link=topic=1368.msg138678#msg138678 date=1276164483]
                        Ja i dalje mislim da je Hayden na putu da preuzme ulogu vozaca number 1 u Ducatiju... Stoner jeste brzi ali nije u formi... Sa druge strane nije ni Pedrosa prezadovoljan u Hondi... mozda su se stvari malo promenile poslednjih nedelja ali Dani nije dobio onu masinu kojoj se nadao...
                        [/quote]

Pročitao sam negde da je u Mugellu vozio sa prošlogodišnjim viljuškama... zna neko nešto više o ovome ?

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg138496#msg138496 date=1276086137]
                          [/quote]

--------------------------------------------
                          Pedrosa h5g6k8
                          Nego, ko će da vadi Suzuki iz blata?

Comment

Lorenzo aims to raise game in Britain
                            By Pablo Elizalde Monday, June 14th 2010, 11:24 GMT

Jorge Lorenzo says he is aiming to raise his game in this weekend's British Grand Prix following his performance in Italy.

The championship leader, winner of two out of four races so far this year, finished a distant second behind Honda rival Dani Pedrosa at Mugello.

Despite the result helping hmi extend his lead in the standings, Lorenzo admits he is aiming for a stronger performance at Silverstone.

"My aim is once again to get on the podium, but I was disappointed after Mugello and I want to do a better race in England," said Lorenzo in a team preview.

"I am happy with my lead in the standings but I want to keep improving and this weekend we will try to find some more traction for my M1.

"Finally I want to send again my best wishes to Valentino, I am glad he is recovering well and we will miss him in these busy weeks."

Lorenzo will be the sole works Yamaha rider this weekend following Valentino Rossi's injury.

"The British fans adopted Rossi as one of their own when he lived in London for several years and will be devastated that the Italian will not be racing this weekend," said the team in its preview.

Comment

Sjajna trka,Lorenzo druga dimenzija,ali je zato borba za drugo i trece mjesto bila fantasticna.Dovi zasluzeno drugi,zao mi Randy-ja,pri samom kraju je popustio,Spies fenomenalan,prvi podijum,iskoristio gresku Hayden-a u zadnjem krugu,Hayden također odlican,zao mi ga,jer je bio tako blizu svog prvog podijuma,ali ako nastavi da ovako vozi,doci ce i taj podijum.Pedrosa i Stoner prava razocarenja,ocigledno je da su oni padovi Pedrose,donjeli dosta negativnog,Stoner katastrofalno startovao,odvano nisam vidjeo ovakav los starta nekog voaca,ali se je ipak na kraju domogao solidne pozicije,sampionat je definitvno odlucen sto se tice prvog mjesta.

Comment

Auuuuuuuuuu,kakva trka u 125cc,ne moze se opisati rijecima.Pobjeda Markeza u Muđelu je dosta toga promjenila,nema vise pritiska,a kao nagrada za to uslijedlia je i druga pobjeda.Pretjerao je malo Espargaro i naravno kao posljedica toga slijedilo je izlijetanje sa staze,imao je dosta srece,mogao je lagano ostati bez 20 poena.Sjajna borba je bila i za trecu poziciju,na kraju je Smith uspio da se odupre od Terola,steta sto Vaskez izleti pred sami kraj.

Comment

Working...
                                X