Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

Svaka cast Sportklubu na jos jednom ne prenosenju trke U CG, i to sto moramo da slusamo idiotskog Hrvatskog komentatora.

Lorenzo nemam rijeci ide ko lud i ne zanima ga ko je ispred njega.
    Tehnicari Yamahe treba ozb da se zapitaju zasluzuju li mjesto u tom timu jer evo vec 4 godine
    ne mogu da nadju normalan setup za tu Yamahu nego od staze do staze strepe oce li uslovi ici u njihovu korist ili nece *%@(D!RY- *%@(D!RY- *%@(D!RY- *%@(D!RY-
    Sve u svemu katastrofalan vikend za Valentina perfektan za Lorenca.
    [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Spaniard Jorge Lorenzo snatched a dramatic last-lap win at the Spanish MotoGP at Jerez to move top of the world championship standings.

Pole sitter Dani Pedrosa led the race until the final lap, when compatriot and bitter rival Lorenzo piled on the pressure and eventually got past him.

A good start for Valentino Rossi moved him up from fourth to second but he was passed by Lorenzo with six laps to go.

Ducati's Nicky Hayden came fourth, with team-mate Casey Stoner in fifth place.

Lornezo, who turns 23 later this week, celebrated his dramatic win by jumping into a trackside pond, and afterwards said he was thrilled with his victory. 606: DEBATE
      Well done Dani for getting in a Yamaha sandwich
      mm15

"I am so tired, I gave it 100%," he said.

"I struggled a lot but I had fun on the bike. I rode to the limit and this gave me the present that is winning at Jerez, which was one of my dreams."

Lorenzo said he was amazed to have stayed out in the lead for so long and despite missing out on victory, he was happy with his day's work.

"I was surprised to be up there but in the last 10 laps I saw Jorge was coming five-tenths of a second quicker than me, and I thought 'this will be tight'.

"I tried to hold him back but it wasn't possible - second place by half a lap is not the best, but compared to Qatar (where he came seventh) it's good."

Rossi, who won the season opening race in Qatar, had come into the weekend with a shoulder injury, and said he was satisfied with his day's work under the circumstances.

"I had an injury, and in practice we struggled a lot, so this point is good - I did the best I could.

"I had a great start and tried to stay with Dani but didn't have enough.

"I always pushed but I was not at 100% today - and I don't want to create a problem with the Spanish party," he joked.

The Moto2 race had to be restarted after a mass crash on lap two, caused by oil on the track.

When the race proper began, Spain's Toni Elias was first home, ahead of Japan's Shoya Tomizawa and Thomas Luthi of Switzerland.

And to complete a Spanish hat-trick of success, Pol Espargaro won the 125cc race, ahead of compatriots Nico Terol and Esteve Rabat.

Great Britain's Bradley Smith came fourth.

Spanish MotoGP race result:

1 J Lorenzo (Sp) Fiat Yamaha 45mins 17.538secs
      2 D Pedrosa (Sp) Repsol Honda 45:18.081
      3 V Rossi (It) Fiat Yamaha 45:18.428
      4 N Hayden (US) Ducati 45:26.553
      5 C Stoner (Aus) Ducati 45:27.572
      6 A Dovizioso (It) Repsol Honda 45:40.682
      7 M Kallio (Fin) Pramac Racing 45:52.027
      8 M Melandri (It) San Carlo Gresini Honda 45:52.225
      9 R de Puniet (Fr) Honda 45:53.698
      10 A Bautista (Sp) Suzuki 45:54.329
      11 M Simoncelli (It) San Carlo Honda Gresini 45:54.693
      12 C Edwards (US) Tech 3 Yamaha 45:55.798
      13 H Barbera (Sp) Aspa Ducati 45:55.909
      14 H Aoyama (Jpn) Honda 46:19.590
      15 A Espargaro (Sp) Pramac Racing @ 3 laps

Comment

Jbg,uradio je sta je mogao +-*^%*.Sreca pa se Hayden nije ukljucio u celu pricu.Lorenzo- &8@^J.Svaka cast,zasluzio je!

Comment

jos sam u soku od onog zadnjeg kruga.misleo sam da ce pedrsa pobeci dovoljno,ali hmmm....samo sto nisam crko u onom zadjnem krugu. &^@4( &^@4( &^@4(
          FORZA DANI PEDROSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sigpicFORZA BAYERN MUNCHEN

Comment

Ja sam iznerviran, jako loše izdanje Valentina celog vikenda &*(@W6 &*(@W6 &*(@W6 - što se tiče trke ''limitiranje štete'' , ali opet neke stvari se moraju pomenuti, dok me drži frustracija. Prvo, hoću da čestitam Lorencu, dečko je pokazao da je šampionski kalibar i to ne samo u ovoj trci nego i u Kataru. Sasvim zasluženo je na čelu šampionata i njegovi rivali moraju biti zabrinuti zbog forme koju pokazuje. Iskreno, danas me je podsetio na Rosija iz perioda hiljadarki - loš start, pad pozadi, a onda ''charge through the field'' čekanje poslednjih par krugova i BAM egzekucija i pobeda - a posle toga emotivna proslava; sve je uradio po propisu, kapa dole &+I}\ . Onaj skok u jezero mi je malo preteran, doživeo sam ga kao iznenadni, neinteligentni i preforsiran potez, ali još uvek je mlad, mudrost dolazi s godinama. Drugo, Pedrosa fenomenalan, sa onako nestabilnom Hondom diktirao je savršen tempo tokom cele trke, to niko nije očekivao. Na kraju se opet pokazalo da mu fali fajt u sebi, kad je 1na1 uvek podlegne pritisku. Treće, Niki Hejden ima moje duboko poštovanje za sve ono što je uradio sa Dukatijem. Jako mi je drago bog njega, jer je ogroman radnik i nikad ne odustaje i definitivno je zaslužio ove rezultate i veoma je blizu podijum a možda i prva pobeda (vodeći Dukati posle 2 trke - to niko nije očekivao pre sezone).

E sad dragi moji da pređem na Doktora i njegovu ordinaciju - očekivao sam mnogo više od njih u prve 2 trke, razočarali su me, ne u smislu rezultata (poena), nego dosadašnjim ispoljenim radom *%@(D!RY- Da obrazložim: osnovni, prvi, najbitniji cilj koji su postavili pred koncept M1 2010 (long life motor su svi morali da uvedu, pa to isključujem) je bio povećati grip na zadnjem točku bez žrtvovanja ubrzanja i povećanje potrošnje pneumatika. I šta smo imali za posledicu? Trka u Kataru, pre koje su imali gomilu i gomilu vremena za testiranje, je završena sa nerešenim problemom - ni posle toliko sati na stazi nisu mogli da reše veoma bitan problem - celog vikenda ''overspining'' i ''slajdovanje'' na sve strane. (sreća pa je Stoner izleteo a Lorenco bio povređen). Prošla je trka, rekoh sebi ok noćna trka, pustinja, pesak, vetar, hladnije temperature koje se jako brzo menjaju - ovu trku ne treba uzimati kao reper za sezonu jer su sve ostale trke drugačije (krajnja brzina je bila i rezultat malo slabijeg motora ali i tako podešenog menjača kod Valentina - namerno su tako podesili ''gear ratio'' da dobiju na ubrzanju u prvoj polovini staze). nisam se zabrinjavao toliko jer sam čekao prvu pravu trku na vrelom asfaltu pa da vidimo kako stoje stvari.

I došao je Herez, uz mnogo peripetija. I šta smo videli? Da je PROBLEM JOŠ UVEK OSTAO NEOTKLONJEN &*(@W6 Od prvog kruga koji je napravio Valentino odmah im je bilo jasno da ništa nisu rešili - ponovo taj jebeni spining i slajdovanje, slajdovanje, slajdovanje... Na ovu činjenicu želim da obratite pažnju: (u obe trke) na početku sa punim rezervoarom i svežim gumama Rosijev tempo je odličan, fenomenalan i može da isprati svakoga - ali kako se trka bliži kraju, gorivo i gume počinju da se troše i onda počinje da se javlja jebeno slajdovanje (gume i gorivo se još više troše a vremena se pogoršavaju rapidno). A pogledajte Lorenca - TOTALNO SUPROTNO &%@5w8&* na početku trke je nesiguran, sa težim motorom i svežim gumama ne može da isprati tempo; ali kako se trka odvija njegovo pouzdanje i osećaj raste i na samom kraju kad je gorivo na rezervi i gume potrošene on prosto zablista i demolira sve redom svojim ultra brzim vremenima (to je i generalno Lorencov izražen kvalitet kroz kvalifikacije - uvek je prokleto brz sa lakim motorom i gumom koja traje krug, dva; ali ovde želim da naglasim kako se isti motor sa istim gumama totalno drugačije ponaša kod dva vozača). A upravo ovo je to što me razočarava i zabrinjava u isto vreme...

Ova slika me podseća na početak 2008 godine. Setite se, prva godina na Bridžstonima, i Rosi je došao do prve pobede tek na 4.trci u Kini (ako se ne varam). A u prethodne 3 ista priča kao sada: Rosi odličan start, do polovine trke bez problema vodi na čelu kolone, a od polovine trke sledi veliki gubitak gripa i pozicije se gube - isti scenario. Raduje me samo što su taj problem te godine rešili fenomenalno, jer su osvojili titulu na kraju.

Pre nego što krenete da me napadate, moram da kažem i da je obzirom na okolnosti, Rosi odvozio ove 2 trke onoliko koliko je mogao u tom trenutku i ovoliko poena u ovim okolnostima je PRAVO BLAGO. U Herezu da je rame bilo 100%, Lorenco sigurno ne bi obišao tako lako na kočenju, a i Vale bi imao još koju desetinku više na ona 3 jaka kočenja - mada šbb-kbb.

Ali kritikujem ih zato jer ni posle 2 cela trkačka vikenda problem nisu otklonili, nego se on čak i pojačao, sve skuplje košta. Kritikujem ih jer mi je neverovatno da ljudi sa toliko iskustva u trkanju i podešavanju motora, posle ovako dugog vremena ne mogu da reše problem. Šta, čekaćemo svaku trku da vidimo da li ćemo imati sreću da nam uslovi odgovaraju, a ako ne onda daj šta daš - kolko poena uzmemo dobro je? Ma ja to ne prihvatam, to nije pristup dostojan šampiona, nego trebaju svi debelo da mućnu tikvama i dobro izanaliziraju situaciju.

A kao šlag na tortu, dozvolili su da od staze koja je važila za Španski Muđelo, na kojoj je Rosi imao toliko navijača, podrške, uspeha, pobeda, nezaboravnih momenata Lorenco napravi svoj sopstveni šou i tako ih matira prvoklasno i zalepi im šamarčinu koja će da boli pune 3 nedelje (20 dana ima da se vrti po novinama i internetu širom sveta Horheov fantastičan uspeh i tako samopouzdanje nabije do grla) - tek za to ih ekstra kritikujem. Da je bilo koja druga staza bila u pitanju ne bi bilo bitno (Asen, Barsa, Le Man, Nemačka...) - jednostavno Herez je MORAO, MORAO da ostane hram Valentina Rosija u Španiji i neosvojiva tvrđava za domaće vozače - ovako ćorak $JS}|

Za Le Man očekujem samo i isključivo pobedu i 25 poena - sve ostalo smatraću za neuspeh (&$E# (&$E# (&$E#
            The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
            As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
            From that stage there is no progress.

Comment

MotoGP Jerez test
              Monday, May 3, 2010 13:59

Valentino Rossi fell beginning of his 13th lap at turn two of the Jerez circuit, a slow right turn.
              The crash reported a hematoma in his left arm that required the application of a bag of ice. It is not yet known the cause of the accident, although at that moment Pesaro, who entered the track very late compared to his colleagues, was pulling, so that his fastest lap at the moment is the 12th.
              The positions of the head of the group are unchanged. The weather is good the temperature is up from this morning. Hayden continues to go strong and climbed Ben Spies.
              Capirossi, however, is the bottom of the group is trying a new chassis and swingarm. Next Thursday will be at Silverstone with his team-mate Alvaro Bautista to present to the press the British GP. They will do some laps with both motorcycles.
              The unofficial time at 14.00:
              1. Pedrosa (Honda) 1.39.425 (5 of 36)
              2. Lorenzo (Yamaha) 1.39.506 (19 of 34)
              3. Stoner (Ducati) 1.39.786 (4 of 32)
              4. Rossi (Yamaha) 1.39.842 (12 of 12)
              5. Hayden (Ducati) 1.39.906 (10 of 32)
              6. Spies (Yamaha) 1.39.958 (26 of 32)
              7. Edwards (Yamaha) 1.40.042 (24 of 28)
              8. Dovizioso (Honda) 1.40.264 (25 of 32)
              9. Melandri (Honda) 1.40.364 (39 of 39)
              10. Kallio (Ducati) 1.40.446 (32 of 53)
              11. Bautista (Suzuki) 1.40.463 (14 of 40)
              12. De Puniet (Honda) 1.40.578 (24 of 29)
              13. Espargaro (Ducati) 1.40.686 (12 of 44)
              14. Aoyama (Honda) 1.40.774 (45 of 45)
              15. Simoncelli (Honda) 1.40.777 (11 of 39)
              16. Capirossi (Suzuki) 1.40.853 (30 of 41)
              17. Barbera (Ducati) 1.41.608 (40 of 40)

Sale, , nema kritikovanja!!!!!
              Nadam se da ce Lorenzov "samar" da ih boli sledece 3 nedelje jer ovo ne sme da se ponovi u Francuskoj!!!

Comment

http://www.autosport.com/news/report.php/id/83306

Upravo ono o cemu si pisao Sale ! Lorenco je u centru paznje, i vrlo brzo uci kako se treba odnositi prema medijima, da bi zadobio njihovu naklonost!
                Hoce li ostati u yamahi, iako to vec sada javno izjavljuje da mu je zelja?

Comment

dani prvi tooooo!!! +*@WT*48*
                  FORZA DANI PEDROSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sigpicFORZA BAYERN MUNCHEN

Comment

Pad nije bio potreban, nikako (&$E# evo kako Lorenco lepo testira sa punim rezervoarom i novim gumama kako bi poboljšao podešavanja za početak trke i tako bio još kompetentniji; Dukatiji takođe isti scenario kao u trci i pokušavaju da utvrde gde je problem i kako da ga reše - ono što je bitno povreda nije ozbiljna, samo ogrebotine, ali to će još više napumpati Lorenca

...Fourth quickest was Valentino Rossi, and the World Champion had a fall at 1.30pm local time as he lost the front end of his factory M1 machine going into Turn 2. A visit to the Clinica Mobile concluded with the diagnosis of a few scratches, as yesterday’s podium finisher escaped serious injury...

http://www.motogp.com/en/news/2010/m...motogp+pedrosa

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg128329#msg128329 date=1272896136]
                    http://www.autosport.com/news/report.php/id/83306

Upravo ono o cemu si pisao Sale ! Lorenco je u centru paznje, i vrlo brzo uci kako se treba odnositi prema medijima, da bi zadobio njihovu naklonost!
                    Hoce li ostati u yamahi, iako to vec sada javno izjavljuje da mu je zelja?
                    [/quote]

Naravno, ovo je odličan potez koji uvek dolazi posle perfektnog vikenda, da nije uspeo da pobedi ove izjave ne bi bilo. Ovako se lopta prebacuje u Yamahino dvorište i tako poveća pritisak na njihov menadžment, i na Rosija naravno. Evo sad i ovaj glupi pad, bezazlena greška koja će samo da doda ulje na užarenu vatru unutar Yamahe.

Moje mišljenje je da Lorenco želi da osvoji titulu baš u timu pored Valentina Rosija, i tako ode u istoriju kao prvi timski kolega koji ga je pobedio u šampionatu. Rosi i Stoner su prvu titulu uzeli već u drugoj sezoni u najjačoj klasi, Lorencu to nije uspelo, i mislim da se na sve načine bori da ostane pored Rosija ne bi li ga pobedio na istoj mašini sa istim gumama - a baš takav pristup se meni izrazito sviđa jer će to povećati Rosijevu motivaciju i tako ga zadrži u motogp - i sve dok Lorenco bude u Yamahi biće i Valentino, verujem. Da li Lorenco može da uzme titulu Rosiju? Ne verujem, Valentino je dosta pametniji u tim igricama, ono što me povremeno isfrustrira jesu ovakvi promašeni vikendi gde Lorenco izleti u prvi plan - i zbog njegovog karaktera i tipa ličnosti, samo mi staje sve više na žulj &*(@W6
                    The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.

Comment

"I think we can still be together," Lorenzo told the BBC. "Why not? For sure I have a lot of things to learn from Valentino, and if you are in the same team, it's better for you.[b] On one side it might be worse because there is one rider who is faster on the same bike."

Mislim da je Lorenzo rano poceo da pecka.Ovo jeste uopsteno ali znamo na sta se konkretno odnosi!

Comment

Sale, sjajna analiza... a i ostvarilo se ono što sam i očekivao, naime u zadnje vreme kada god Rosi ima probleme sa setupom (naročito zadnjeg kraja i slajdovanja) od samog početka vikenda (FP1) - taj problem uspeju samo delimično da reše. Ili ne uspeju da ga reše uopšte !!! &*(@W6 &*(@W6 &*(@W6 S' druge strane, Lorenzo podivlja od zadnje trećine trke i redom izj....e sve koji mu se nađu na putu. Vozi li on isti motor ? Da, i sam je rekao. Ko je davao inpute za razvoj ove M1 Yamahe ? Rosi. Šta ovo znači ? Znači - sranje kroz gusto granje, jer ispade da na motoru koji je razvijao čovek koji je usput i 9-ostruki svetski šampion, njegov timski kolega pravi (za sada) mnogo bolje rezultate. Ali pazite kada Rosi nije imao nikakve šanse u duelu, a Pedrosa je morao da se oprosti od pobede, jer je ovaj naišao kao furija i obrisao ih sve !!! Odjednom, skoro nestvarno za 800-ice je "poblesavio" i nanizao ostale vozače kao da je došao iz druge dimenzije. Toliko sam ljut i nešto ogorčen da ne mogu ni da pišem o ovome, jednostavno mi se jede govedina kada saberem i oduzmem sve činjenice i realne fakte.
                        Što se tiče Hejdena - svaka čast i dokaz da novi DUkati može da se vozi, tj. sada može da ga vozi svako. Jer ste primetili Kalia ? Čovek startovao poslednji, a dovukao se do sedmog mesta. Za Stonera neću da komentarišem ništa, jer je ovo staza koja mu definitivno nikad nije ležala, pa tako i sada. Od Honde očekujte mnogo u toku sezone,a tek u narednoj da i ne pričamo...pogledajte koliki potencijal ima ta mašina, samo je treba još fino izbrusiti i biće opaka zver.
                        Vratimo se na Dukati - i činjenicu koju moram naglasiti. Naime, svi mi ovde pričamo o hiljadarkama, ali zaboravljamo da se 800-ice voze i sledeće godine. A ovaj koncept Dukatija je na samom početku razvoja (bar delimično), dok je npr. Yamaha dostigla svoj zenit, a Honda ima još nešto prostora za napredak. Sledeće sezone (a možda još na pola ove) - Dukati će biti nezaustavljiv !!! I moći će da ga vozi ko god poželi, jer je friendly user mašina.
                        Samo još da se vratim na Moto 2 kategoriju. Odavno mi se nije desilo da više, tj. nestrpljivije čekam da gledam narednu trku kategorije van najjače klase (hm, možda od Valensije prošle godine, ali i tada samo zato što se u 250-icama tada odlučivao prvak, dok je u najjačoj klasi sve već bilo rešeno).
                        Prosto sam "zgranut" koliko je ova klasa interesantna, a toliko mnogo isplativa i relativno "jeftina". +*@WT*48*

Comment

@ N_Trooper

Brate, i mene to najviše frustrira, i tokom prošle sezone i sada samo ''struggling'', mučenje i nikako da dođu do boljeg podešavanja i zauvek otklone problem, čak im se desi da pokvare i to što imaju - to nikako ne mogu da svarim &*(@W6
                          Previše mučenja za početak sezone, problem se mora što pre rešiti.

Evo konačnih rezultata sa današnjeg testa - izgleda da su našli nešto. Pedrosa prvi 1.39.4, Rosi odmah iza sa 0.05s kašnjenja, treći Lorenco takođe za dlaku. Nije baš jasno, jer su testirali nove prednje gume pa ne znamo da li je vreme postavljeno sa njima ili sa onima za trku. Dobro je da je uzvratio posle pada i završio ispred Lorenca, barem da mu malo odgovori.

http://www.motogp.com/en/news/2010/f...+jerez+pedrosa

Comment

Polako ljudi,tek je pocela sezona @(*6sd$%

Comment

N Trooper i Sale su skoro sve rekli, i potpuno se slazem jedino shto mogu da kazem je da za ovo krivim mehanicare. Ako motor slideuje vi ne dajete vozacu ono shto trazi, problem je tehnicke prirode nije do vozaca. NA tom motoru ima toliko elektronike da kad se slide pojavi znaci neshto je lose u podesavanjima na njemu i vozac nema veze s tim. Ne branim Valentina al pogledajte warm up, uradili su sasvim drugca podesavanja i to nije licilo na nista na kraju su se vratili na stara podesavanja sa manjim modifikacijama i dobili smo uzasnu trku.

Sad jedna realnost cisto da ljudi ne zaborave. Postoje 3 stvari koje je Valentino uradio 2008 koje je on licno zahtjevao da bi njegov motor bio pobjednicki i Jerry mu je to dao. Sve ove pobjede do sada su iskljucivo Valentinova zasluga jer od 2007 do danas ako je problem nastao zbog setupa tehnicari ga nisu rijesili ili su ga djelimicno rijesili ja znam da je Jerry najbolji u svome poslu al morali bi dobro da treniraju i gledaju a ne dobro nam ide zadovoljni smo na testiranjima pa sledeca trka katastrofa.
                              [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg128377#msg128377 date=1272911900]
                                N Trooper i Sale su skoro sve rekli, i potpuno se slazem jedino shto mogu da kazem je da za ovo krivim mehanicare. Ako motor slideuje vi ne dajete vozacu ono shto trazi, problem je tehnicke prirode nije do vozaca. NA tom motoru ima toliko elektronike da kad se slide pojavi znaci neshto je lose u podesavanjima na njemu i vozac nema veze s tim. Ne branim Valentina al pogledajte warm up, uradili su sasvim drugca podesavanja i to nije licilo na nista na kraju su se vratili na stara podesavanja sa manjim modifikacijama i dobili smo uzasnu trku.

Sad jedna realnost cisto da ljudi ne zaborave. Postoje 3 stvari koje je Valentino uradio 2008 koje je on licno zahtjevao da bi njegov motor bio pobjednicki i Jerry mu je to dao. Sve ove pobjede do sada su iskljucivo Valentinova zasluga jer od 2007 do danas ako je problem nastao zbog setupa tehnicari ga nisu rijesili ili su ga djelimicno rijesili ja znam da je Jerry najbolji u svome poslu al morali bi dobro da treniraju i gledaju a ne dobro nam ide zadovoljni smo na testiranjima pa sledeca trka katastrofa.
                                [/quote]

Bravo, slažem se apsolutno. Kod slajdovanja je čist tehnički problem jer se javlja kad vozač otvori gas a stoji u mestu umesto da ubrzava - vozač uradi sve što je potrebno, odvrne gas na vreme ali motor ne ide. Problem nije u brzini kroz krivine, stabilnosti na kočenju, linija na stazi ili drugih vozačkih tehnika - stvar je u ogibljenju pozadi na zadnjem točku. A kako je Valentino vozio očigledno je bilo da je bio na limitu 100% - hiljadu puta su mu obe noge silazile sa motora (uvek mi je srce zaigralo), da je samo malo više pogurao poljubio bi asfalt sigurno. Međutim, pročitao sam da je imao i problem prilikom ulaska u krivinu - moguće da je zbog slajdovanja kompjuter očitavao nerealne podatke pa je uticao na ostale sisteme i promenio njihov rad (najviše mi pada na pamet ''engine braking'' - moguće da ja malo pobrljavio i čudno se ponašao) - ovo je čisto lupanje.

Zaključak je da tehničari u garaži, ceo tim, nisu odradili ono što se od njih očekuje, nego je Valentino na mišiće izvukao svaki poenčić od ovih 41. Da budemo jasni, ja samo očekujem od njih da obezbede motor podešen na način koji će omogućiti da ritam Rosija bude isti kao Lorencov - ne želim da mu daju zver i da ga uništi npr. 0.5s po krugu, to nije trkanje. Znači da njih dvojica imaju identičan ritam, tek tad možemo videti trkanje na delu - tad dolazi do izražaja vozač. Tako je bilo u Barseloni, Sahsenringu, Indijanapolisu, Brnu prošle godine; a ne sviđa mi se da jedan uđe u svoj ritam a drugi kasni po 0.3s po krugu i onda ništa od borbe.

Comment

Working...
                                X