Odg: MOTO GP
Announcement
Collapse
No announcement yet.
MOTO GP
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ono što me najviše plaši je to da u poslednje vreme kada Vale ima problem sa podešavanjem od prvog treninga - obično ga samo delimično reši do početka trke... nadam se da će Džeri&Co. uspeti da urade nešto...
Ma moram da pomenem još jednom - Dukatiji - fascinantno !!!
Comment
-
[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg127274#msg127274 date=1272635366]
Kako Lorencova yamaha ide bolje od Rossijeve?
[/quote]
Tako što ima drugačije podešen setup, shodno njegovim fizičkim atributima i stilu vožnje koji mu "leži"... mnogo toga se krene sa slučajnosti, pa se fino podešava i šteluje kada se vidi gde škripi....
A to je ono što me fascinira sa ovim Dukatijem - iz prvog izlaska - najbolje vreme do kraja...znači, ne verujem u ono što sam video !!!
Comment
-
[quote author=N_Trooper link=topic=1368.msg127273#msg127273 date=1272634730]
Ono što me najviše plaši je to da u poslednje vreme kada Vale ima problem sa podešavanjem od prvog treninga - obično ga samo delimično reši do početka trke... nadam se da će Džeri&Co. uspeti da urade nešto...
Ma moram da pomenem još jednom - Dukatiji - fascinantno !!!
[/quote]
Ne vidim problem realno, zasto bi mu bjezala Yamaha? Staza nije klizava, gume su svima dobre, Lorenco vozi istu tu Yamahu i za sad ne vidim da ima problema konstantan je. Edwards dosta dobro ide. Ne kapiram uopste o cemu se radi. Zanima me Valentinova izjava da vidimo u cemu je problem. Upravu si u zadnje vriejeme ekipa uopste ne resava probleme na vrijeme do trke. Pocne u prvi trening problem i taj problem ostaje. Jerez je Yamahina staza ako ih ovdje Ducati nadigra bojim se da ce ova sezona biti teska za Valentina.[pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]
Comment
-
[quote author=N_Trooper link=topic=1368.msg127275#msg127275 date=1272635538]
[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg127274#msg127274 date=1272635366]
Kako Lorencova yamaha ide bolje od Rossijeve?
[/quote]
Tako što ima drugačije podešen setup, shodno njegovim fizičkim atributima i stilu vožnje koji mu "leži"... mnogo toga se krene sa slučajnosti, pa se fino podešava i šteluje kada se vidi gde škripi....
A to je ono što me fascinira sa ovim Dukatijem - iz prvog izlaska - najbolje vreme do kraja...znači, ne verujem u ono što sam video !!!
[/quote]
Mnogo su dobri ove godine, napravili su stvarno masinu za respect. A Yamaha standardno. Imamo mi vozace ne treba nama masina.[pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]
Comment
-
[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg127277#msg127277 date=1272635696]
Pa i nemoj da verujes----veruj mojim zeljama. ROSSI pobedjuje !!! #$&+|r @R&}*
[/quote]
Ajde, neka bude tako !!!
[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg127278#msg127278 date=1272635754]
Ne vidim problem realno, zasto bi mu bjezala Yamaha? Staza nije klizava, gume su svima dobre, Lorenco vozi istu tu Yamahu i za sad ne vidim da ima problema konstantan je. Edwards dosta dobro ide. Ne kapiram uopste o cemu se radi. Zanima me Valentinova izjava da vidimo u cemu je problem. Upravu si u zadnje vriejeme ekipa uopste ne resava probleme na vrijeme do trke. Pocne u prvi trening problem i taj problem ostaje. Jerez je Yamahina staza ako ih ovdje Ducati nadigra bojim se da ce ova sezona biti teska za Valentina.
[/quote]
I ja nešto nisam živ dok ne da izjavu, da vidimo šta je u pitanju... Verovatno opet setup, zaista je evidentno da je njegova mašina bila teško ukrotiva, dok je Lorenzova išla sasvim Ok ... ajde da sačekamo, pa da vidimo šta ima da kaže na sve ovo....
[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg127280#msg127280 date=1272635821]
Mnogo su dobri ove godine, napravili su stvarno masinu za respect. A Yamaha standardno. Imamo mi vozace ne treba nama masina.
[/quote]
&*#GI(] &*#GI(] &*#GI(] Baš tako, standardno za Yamahu.... uvek ista priča !!!
Comment
-
Comment
-
-
Hm, ne sviđa mi se uopšte situacija... &*(@W6 Nisam gledao trening, koliko sam ukapirao povreda nema veze sa ovim vremenom, rame je OK za trku. Problem je podešavanje - i opet jebeni ZADNJI GRIP &*(@W6 &*(@W6 &*(@W6 Već me frustrira to opasno, Lorenco već od prvog treninga kaže ima savršenu mašinu ispod sebe, a Valentino ponovo juri prokleti zadnji grip. Pa zar jedan og GLAVNIH CILJEVA za M1 2010 nije upravo bio dobiti povećan grip na zadnjem točku? Zar Burdžis i ostali nisu to jurili na svim testovima do sada? I koji je rezultat? Jebeno slajdovanje, slajdovanje i samo slajdovanje u Kataru, a sada Herez (totalno drugačija staza, po sunčanom vremenu, sa suprotnim trkačkim karakteristikama) opet mučenje i ''struggling'' na sve strane? Definitivno ta Yamaha ima ogroman prostor u sebi, Lorenco je velikih 0.5s ispred, znači izgovora za promašaj nema. Verujem da će sutra biti već bolje, moraju se spustiti na najviše 0.15-0.2s od Lorenca, ni hiljaditinku više!
A šta da kažem za Dukati, osim &8@^J &8@^J &8@^J Pisali smo ovde na tone postova, i treba da pišemo još toliko, i opet nije dovoljno da se oda poštovanje Crvenoj furiji - mene fasciniraju sve više i više. GP10 postaje vrhunska trkačka mašina, a tek je na početku razvoja. Za mene je ovo IMPRESIVNO &+I}\The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
From that stage there is no progress.
Comment
-
Mogu ti reci Sale, onoliko koliko se ja razumem u te masine, Rosi je jedva savladavao svoju yamahu. Toliko je bila nestabilna. A Lorenco kao da je vozio sasvim drugi motor--prosto je bio zalepljen za stazu. O dukatiju, necu nista reci--vec je sve receno, cak je i Hejden sa lakocom vozio.
Comment
-
[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg127345#msg127345 date=1272652868]
Mogu ti reci Sale, onoliko koliko se ja razumem u te masine, Rosi je jedva savladavao svoju yamahu. Toliko je bila nestabilna. A Lorenco kao da je vozio sasvim drugi motor--prosto je bio zalepljen za stazu. O dukatiju, necu nista reci--vec je sve receno, cak je i Hejden sa lakocom vozio.
[/quote]
To je tačno. Činjenica je da su njihova osnovna (bazična) podešavanja za svaku trku veoma različita a to je posledica njihovih različitih stilova vožnje. Viđali smo to prošle godine, nije ništa novo, ali me zabrinjava jer je velika razlika između njih. Kao da idu u suprotnim smerovima: Lorenco ka savršenstvu a Rosi unazad. Ne znam, videćemo sutra, biće zanimljiv i FP2 i kvalifikacije, sutra će slika biti jasnijaThe most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
Comment
-
Rossi said his damaged right shoulder was not his only issue as he also struggled with rear grip on his factory Yamaha YZR-M1 machine.
He said: “My problem also comes from the setting of the bike. I don’t have enough rear grip and I’m losing too much time in acceleration.
"This is the main issue to fix and we have some ideas. We need to modify the rear shock to create some better rear grip.”The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
Comment
-
“Today we used two different settings and now we will decide which direction to go in for the rest of the weekend. We need to find a bit more rear grip in order to be more competitive, because at this moment this is slowing us down more than the shoulder,” he concluded.
Ajde da vidimo sta ce biti sutra ujutru.
Comment
Comment