Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

Prvo da poželim dobrodošlicu novim članovima foruma... pošto vidim da ima navijača raznih vozača - nadam se kvalitetnoj i dobroj raspravi, naravno u granicama koje ograničava ovaj forum i uljudnost samih članova h5g6k8
    Trka:
    Rosi - znači, posle dužeg vremena, pobedio je na prvoj trci u šampionatu, ali nisam zadovoljan onim što sam video (Sale, slažeš se ? @(*6sd$% %QWT&W ) . Ok, slajding pozadi, manja brzina na pravcu, nestabilnost - ali, to nije izgovor. Ne nakon skorašnjeg dvodnevnog testa na istoj stazi, 2 treninga, kvalifikacija i warm up-a . Vidi se da su pokušavali da nađu taj setup koji bi bio najbolji, ali opet nisu bili na nivou. Stoner nađe setup za 7,24 minuta, a Yamaha - večito kuburi ... Svejedno, velika psihološka prednost, iako sam siguran da Vale zna da ovo nije ono što je očekivao. Pa svi smo čekali borbu sa Stonerom na stazi, ova pobeda je čist poklon i ništa više...
    Stoner - podlegao pristisku. Duboko u svom biću zna da Rosija nikada ne treba otpisati... zna da ovaj možda ima keca u rukavu i nije iguran. Zato je i forsirao, da bi odmakao i odvezao siguricu, bio je na limitu i ... to je to. Ipak, ovo je tek početak sezone, Stoner će kako se vidi, biti i te kako konkurentan.
    Hayden - Svaka čast momčino !!! Čekali smo dugo da vidimo Haydena koji će uspeti da savlada neku mašinu iz 800 CC. Nije mu išlo do sada, ali...extra, žao mi je što nije uzeo podijum. Međutim, ono što smo Sale i ja "drvili" na ovom forumu se pokazalo kao istina...ovaj Dukati je čudo i zapravo je fantastična mašina... Kada Hayden, koji ruku na srce, nije sjajan na bilo kojoj mašini iz ere 800 cc ovako može da tera ovu zver, onda zamislite šta mogu vozači tipa Stoner, Lorenzo, Spies ili Doktor h5g6k8 +*@WT*48* .
    Capirex - Čestitke za 300. Fantastično, priznaćete, voleli ga ili ne... ali ovaj GSV-R siguran sam da može bolje... makar u prvom delu sezone, kasnije Suzuku u globalu uvek padne sa performansama (odnosno stagnira u odnosu na druge). Bautista nastavlja tamo gde je stao u 250 cc - padovima. pak, dečko ima potencijal, to se vidi ...
    Pedrobot/Dovi - Šta je sa Pedrosom ? Dovi ga šije i u svim testovima, kvalifikacijama a i u trci. Strah od povrede, prezasićenost, "zamor materijala". Dovi je mnogo bolje podneo novu elektroniku i Showa/Ohlins promenu suspenzora. A i ove godine izgleda spremniji nego ikada, pre svega mi se čini da želi da pobedi klupskog, zbog nejednakog tretmana u timu. Urlao sam kada sam video kako RC212V proleće na pravcu pored M1 koju vozi Rosi. U svakom slučaju, Honda ima prostor za napredak i to veliki. Strahovito ubrzanje na ovoj stazi pokazuje da treba fino podesiti TC, suspenziju, relaciju Bridgeston/prenosni mehanizam da bi Honda bila dobra i u krivinama, što nije ogroman posao. Mogu oni to jako brzo, a glavu dajem da će Repsol pokušati da "kupi" Lorenza za sledeću sezonu.
    Lorenzo - fantastično. Uprkos svim kritikama, ostaje činjenica da je JL dobar vozač. Jeste sklon pritisku, jeste da zna da napravi glupost, ali stoji da ima m...a i da je spreman da rizikuje. Kakve je krugove pravio pred kraj trke i kakva obilaženja Haydena i Dovija - mali je opasno naoštren. Slažem se sa Vezarom, ovo je za njega kao pobeda. Svaka čast.
    Rukiji: Za Spiza - nemam komentar, nisam siguran čak da on i Kolin imaju identičnu mašinu. Tek će nas iznenađivati ovaj čovek. Sviđa mi se, ima stav, poseban neki personaliti. Odličan posao.
    Aoyama - dokle će ovaj čovek da me iznenađuje u pozitivnom smislu. Prva trka, prva sezona, prvi put njegov tim u ovom takmičenju. Bravo Hiroši, legenda si bio i još si...
    Simončeli - Ni tamo ni ovamo, nemam mišljenje, neka prođu još trka dve dok vidimo gde smo sa njim. Isto važi i za Barberu.

Ok, što se tiče Pramac Dukatija - razočaravajuće. Očekivao sam više i od jednog i drugog, naročito od Mike... videćemo kako im leže ostale staze.
    Melandri - katastrofa. I on je sam, kaže iznenađen ? Bruka čika Marko, ajde, možeš ti to mnoooogooooooo bolje.

Moto 2 - WOWWWWWWWWWWWWWWWWW !!! Ovo će biti haos od takmičenja... Pa kada sam video start trke i gomilu motora u prvoj krivini - strava. Ove mašine će daleko dogurati, predviđam neizvestan šampionat. Žao mi je Eliasa, ali mi je drago što je Tomizava pobedio. DeAngelis - nastavlja po starom, međutim, evidentno je da je strašno konkurentan lik. Krivo mi zbog Yukija, možda je on mogao da napravi nešto više (podijum ? ).

125 cc- klasika trka... Derbiji jaki kao zemlja, ali ipak Aspar pokazuje zašto hara godinama u ovoj kategoriji. Smith - enigma. Ove sezone će izgleda Terol da mu nabije komplekse.

Toliko za sada od mene... #$&+|r (*#^R^

Comment

Valja biti realan,Stoner je za klasu bio ispred svih na ovoj stazi,jer sam gledao i max brzine,Stoner je i pri max brzini od 317.7Km/h postavljaoko ko od sale krugove oko 1.55.5,dok je Doktor pri max brzini od 316.7Km/h pravio krugove oko 1.56,jednostavno nije se nasao adekvatan setup,dok sa suprotne strane Stoner nađe pravi setup ko od sale,Yamaha i Rossi se dosta muce,potrose i FP1,FP2 i WUP i opet nisu ni blizu Stonera,moraju dosta poraditi na tom segmentu.A sto se tice i snage motora,moram reci da zaostaju i po tom segmentu,Dukati i Honda imaju motore koji mogu izvuci i do 10Km/h vecu brzinu nego sto to moze Yamaha,a Dukati je dosta njezniji i sa potrosnjom pneumatika.

Comment

Toliko sam ljut na Stonera, da ne mogu da se slozim da bi on svakako pobedio i odrao konkurenciju... Ne mogu da se slozim sa tom konstatacijom jer je preterao... verujem da je i Rossi mogao da odvoza 1:55.3 sa rizikom da padne...
        Dzaba sto nadje pravi setup u prvom free practice-u kada upropasti sve u trci...
        Ma boli me uvo, neka vozi kako hoce i nek on brine o svojih 25 poena zaostaka... Ja sam gledao fantasticnu trku, moji favoriti su osvojili prvih 6 mesta i ja sam vise nego zadovoljan...
        Ponavljam, ne verujem da Yamaha nema snage, vec se svesno odrekla top speed-a u korist grip-a... Dokaz za to su prva dva mesta...

Comment

[quote author=vezara link=topic=1368.msg122534#msg122534 date=1271070172]
          Toliko sam ljut na Stonera, da ne mogu da se slozim da bi on svakako pobedio i odrao konkurenciju... Ne mogu da se slozim sa tom konstatacijom jer je preterao... verujem da je i Rossi mogao da odvoza 1:55.3 sa rizikom da padne...
          Dzaba sto nadje pravi setup u prvom free practice-u kada upropasti sve u trci...
          Ma boli me uvo, neka vozi kako hoce i nek on brine o svojih 25 poena zaostaka... Ja sam gledao fantasticnu trku, moji favoriti su osvojili prvih 6 mesta i ja sam vise nego zadovoljan...
          Ponavljam, ne verujem da Yamaha nema snage, vec se svesno odrekla top speed-a u korist grip-a... Dokaz za to su prva dva mesta...
          [/quote]Ne bih se slozio.

Comment

K'o što rekoh ima ovde dosta stvari za analiziranje. Prvo, slažem se sa N_Trooperom da je ovo daleko od idealne trke za Valentina, ali tvrdim i da je sa paketom koji je imao izvukao 110% iz te M1. Prvo, imao je odličan start, jedan od najboljih u poslednjih par trka, izbio na prvo mesto, a Stoner pao na 4. i tad sam pomislio da ćemo imati Lagunu - da će Stoner polako vraćati pozicije i da će njih dvojica odvojiti od ostalih. Međutim, desilo se suprotno, i kad je Rosi počeo da gubi pozicije i pao na 3. znalo se da tu nešto ne štima (podsetilo me na 2008 i prvu trku na Bridžstonu, kad je prvu trećinu trke lagano vodio a posle naglo gubio pozicije). Ovo je fenomenalan poklon od Kejsija i dobro je što je maksimalno iskorišćen, jer je Stoner ušao u ritam 1.55.5 i niko živ na stazi nije mogao da odgovori, najbliži su bili na 0.5s iza - to je demoliranje.

Ali kad sam posle video da Rosi ne može da otrese ni Dovija i Hejdena, videvši onu ludu Hondu na pravcu - to me je odmah podsetilo na 2007 - ovako loša M1 na pravcu mi se ne sviđa uopšte i zabrinjava me (%fsd%&j (%fsd%&j (%fsd%&j

Zato je i onaj moj ludi post posle trke - kad sam video kako se trka razvija i kako Dovi leti na pravcu - Valentinova pobeda deluje stvarno za poštovanje. &8@^J Ali razlika je što sad ne smeju ni trenutak da sednu i slave, nego moraju još žešće, ozbiljnije da prione na rad i analiziraju podatke - ako M1 bude ovako inferiorna na pravcu i dalje, to će biti ogroman problem jer imamo gomilu trka sa dugačkim pravcima - šta će biti kad dođemo u Muđelo, Barselonu, Indijanapolis...

Složio bih se sa Vezarom što se tiče krajnje brzine. Činjenica je da su tokom celog vikenda Yamahe bile najsporije na pravcu - i to je posledica glupog pravila (k'o što su rekli morali su malo da oduzmu snagu na višim rpm a da dodaju na srednjim rpm kako bi postigli izdržljivost motora). Međutim, činjenica je i da je od sve 4 M1, Rosijeva bila najsporija na pravcu. Edwards je bio najbrži i to ne malo, takođe i Lorenco. Ja verujem da su u Rosijevom timu ipak malo zavrnuli snagu i prištedeli motor za sledeću trku (zato i konstantan gubitak vremena u III i IV sektoru) - zašto? Zato kad su došli u petak i izašli i videli da Stoner demolira sve okolo i da nemaju nikakvu šansu da mu priđu, da su rešili da odigraju na sigurno, da idu na drugo mesto i sakupljaju poene, a da na Motegiju odgovore i uzvrate punom snagom.

Ja molim Boga da je to u pitanju a da nije ono što me plaši - da je ta M1 ponovo dobila dečje bolesti i da je ovo njena stvarna snaga.
            The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
            As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
            From that stage there is no progress.

Comment

"These 25 points are like gold for our championship, especially at this track(Ova staza jednostavno ne lezi Yamahi)," said Rossi. "It's a great, great start, because I haven't won here since 2006. I think I deserve this victory. I worked very well with the team and we improved the bike step by step."(Ne bih se slozio)

Despite Stoner's accident, Rossi did not have an easy race, with Honda's Andrea Dovizioso pushing him hard for victory. He had earlier been concerned that he had not been able to fend off Dani Pedrosa and Stoner for long enough having got into the lead on lap one.
              "I knew the start was very important and I made a fantastic start, but I was not faster by enough to stay in front, and I was worried about our speed, because our bike is not fast enough," said Rossi. "I expect to be closer to Ducati and Honda. But we were ready for the battle.(Zabrinjavajuce)

"I lost time with Dani unfortunately. I was not very far behind, but it was going to be difficult to chase Casey. Fortunately he made a mistake.(Ovim govori da je prva pozicija bila moguca,samo ukoliko Stoner napravi gresku)

"From that moment I expected an easier race, but I started to slide too much and I was not able to take enough advantage over Andrea and Nicky [Hayden].(I toliko o gripu,apsolutno se nije smanjila max brzina zbog gripa,vec jednostavno nije motor bio dobro podesen).

"I tried not to make any mistakes, and when I battled with Andrea I thought I had to ride two or three laps at 110 per cent (I opet nije isao ispod 1.56)without any mistakes, and I was able to take enough advantage to finish at the front."
              Rossi's Yamaha stopped on the slowing down lap after he had taken the chequered flag, but he believed that was a fuel issue rather than a late failure.
              "I think I spun the wheels too much during the race so I used more fuel, and I think I finished my fuel on the end lap," he explained. "But it's like Mr Ferrari said, the perfect racecar is the car that breaks right after the line..."
              [img width=1 height=8]http://cdn.images.autosport.com/space.gif[/img]

Comment

Ma ljudi, neko mi neko kaze da li je u zivotu ili u prethodnih 10 godina video trku, sem Mizana posle Indianapolisa, gde Rossi pobegne konkurenciji i vozi svoju trku...
                Doktor ima toliko samopouzdanja u svoje sposobnosti da ce uvek stedeti svoj motor i gume do pred poslednjih nekoliko krugova... Nije bilo razloga da forsira od kada je Stoner pao...
                Rossi nije ocekivao pobedu ovde, vec je gledao na ovu trku kao jedno od onih gde treba da sakupi sto vise bodova... Jako retko kada Rossi forsira u prva tri kruga dok ne zagreje gume. To nije radio ni juce. Videli smo u subotu da moze da postigne vremena ispod 1:56 na tvrdim gumama. Krenuo je u poteru za Stonerom u onom krugu pre pada, kada je Casey preterao, tada je i Rossi opustio zglob na desnoj ruci... Slazem se ja da je Stoner imao i bolji setup i bolja vremena na ovoj stazi ali je Rossi imao situaciju pod kontrolom... 20 poena je uvek bilo u opticaju!

Comment

Kao sto rekoh,da Stejsi nije pao,ne bismo imali ovakvu trku jer verujem da bi pobedio.Rossi ne bi mogao nista da uradi.Imao je srece sa Stejsijem a sa Dovijem se sam izborio.
                  Mislim da veoma dobro zna kakva je ovo pobeda bila i da mora da promeni neke stvari.

Comment

Ono sto izuzetno nervira jeste da su imali dva dana kao sto je rekao Trooper i plus treninge, bili su sigurni u svoj setup, znaci sto se dogodilo sa tim? Gdje je nestala ta snaga. On je u kvalifikacijama imao vremena ispod 1.56 a u trci je radio 1.56.0 i to kad je dovi malo pritisnuo inace je radio u jednom trenutku 1.56.4 vrijeme koje mislim da ni u prvom treningu nije uradio sem ona prva dva kruga kad se zagrijavaju. Sto posto sam siguran da je staza, noc, vlaznost i sve drugo uradilo svoje da ta njihova podesavanja i sve sto su uradili Valentino i Stoner malo propalo u trci.
                    [quote author=ferrari1 link=topic=1368.msg122538#msg122538 date=1271070963]
                    [quote author=vezara link=topic=1368.msg122534#msg122534 date=1271070172]
                    [/quote]Ne bih se slozio.
                    [/quote]
                    Apsolutno bih se ovog puta vezara slozio s tobom iako se obicno ne slazem .

Stoner: The bike closed up at the front a few times but I had managed to control it, so I tried to make the turns more open. However, in the sixth lap, when I lost the front there was absolutely nothing I could do to control it.

Odavde jedino mogu da zakljucim da neshto nije stimalo na stazi, i da je prosto morao da ubaci neki drugi pristup al je pao.
                    Valentino nije imao od tog trenutka nikakvu potrebu da rizikuje, da lomi neka specijalna vremena, uzmite u obzir da ga je titula kostala nekih sitnih 5 poena 2006 i da Lorenzo prosle godine nije popustao pod pritiskom bogme bi bilo gusto u Valensiju, znaci Valentino je odvozao koliko je morao i s vremenima koja su vladala na tu stazu. Pokazalo se da 1.55.5 nije dobitno vrijeme i da tako nisi smio forsirati masinu u nedelju. Jel Stoner lomio 2008 po sekundu brza vremena pa kad dodje trka on padne Laguna Seca, Brno onda je poceo da vozi vremena kao svi ostali.

Misljenja sam da su Ducati i Honda napravili zvijeri od motora i da imaju shto da pokazu, al uzmite u obzir kad je 2008 bilo sve savrseno za Valentina da ga je Dovi na privatnoj hondi bas na ovu stazu obisao. Dakle ova staza nije Yamahina staza a ipak su napravili 1-2 podijum i to dosta govori o tome koliko su i oni spremni. Jeste da nije bila pobjeda kakvu smo svi ocekivali ali to je trkanje, najbolje je sacekati jos dvije trke da vidimo gdje ko stoji mislim da je suvise rano govoriti ciji je motor bolji.

I da ciljni pravac ne znaci nista, Valentino nije izgubio tituli 2007 zbog ciljnog pravca, izgubio je titulu jer su Michellinke odradile jako los posao cijele sezone, pa onda motor ni za krivine, ni za pravac. Da je to bar osrednje funkcionisalo mislim da bi drugce bilo. Lorenzo je namjestio svoju yamahu da ide 320 shto je 5 manje od Dovijeve top brzine znaci moze i Valentino, snaga u Motor sigurno nije problem problem je staza.
                    [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Odlično +*@WT*48*, naročito zadnji pasus @(*6sd$% .
                      Ko zna šta je u pitanju, uglavnom ta M1 mašina mi nije ni malo izgledala kao ona mašina koja je uništila konkurenciju u Maleziji (na testu) , pa i sasvim konkurentna Kejsiju u Kataru na testu... Nešto ne štima, ali ne znam šta... nadam se da će da se "opasulje" malo i da se vidi dokle se došlo u odnosu na konkurenciju.
                      Vezara druže, ajde realno sada: Kejsi krug pre pada 1:55:500 (otprilike, da ne tražim sada) ... Obrati pažnju kako je Rosijev M1 skakutao zadnjim krajem kada mu ga je dao do limita, u momentu kada mu je Dovi disao za vratom... totalna nestabilnost, a vreme po krugu oko 1:56 ... i Srđan i Aca su primetili (opaska da M1 izgleda totalno nestabilno, dok je Honda kao prilepljena za stazu)... Stoner je pao, jer mu je u glavi Laguna ... inače, nije uopšte morao da forsira onoliko... kada je izbio na prvo mesto, mogao je lagano da vozi nešto ispod 1:56 i da završi posao sa nekoliko sekundi prednosti, ali on se plašio nove Rosijeve čarolije i otuda to forsiranje...
                      Lawliet - Bravo Care...to je poenta moje priče... nešto je pošlo naopako što se tiče setupa i to je to... s' druge strane Kejsi fantastično vrši podešavanja Dukatija za veoma kratak vremenski period... na FP1 posle 15-ak minuta on već ima spreman motor za trku, i samo do kraja može da poboljša performanse...

Comment

[quote author=ferrari1 link=topic=1368.msg122548#msg122548 date=1271072559]
                        "These 25 points are like gold for our championship, especially at this track(Ova staza jednostavno ne lezi Yamahi)," said Rossi. "It's a great, great start, because I haven't won here since 2006. I think I deserve this victory. I worked very well with the team and we improved the bike step by step."(Ne bih se slozio)

Despite Stoner's accident, Rossi did not have an easy race, with Honda's Andrea Dovizioso pushing him hard for victory. He had earlier been concerned that he had not been able to fend off Dani Pedrosa and Stoner for long enough having got into the lead on lap one.
                        "I knew the start was very important and I made a fantastic start, but I was not faster by enough to stay in front, and I was worried about our speed, because our bike is not fast enough," said Rossi. "I expect to be closer to Ducati and Honda. But we were ready for the battle.(Zabrinjavajuce)

"I lost time with Dani unfortunately. I was not very far behind, but it was going to be difficult to chase Casey. Fortunately he made a mistake.(Ovim govori da je prva pozicija bila moguca,samo ukoliko Soner napravi gresku)

"From that moment I expected an easier race, but I started to slide too much and I was not able to take enough advantage over Andrea and Nicky [Hayden].(I toliko o gripu,apsolutno se nije smanjila max brzina zbog gripa,vec jednostavno nije motor bio dobro podesen).

"I tried not to make any mistakes, and when I battled with Andrea I thought I had to ride two or three laps at 110 per cent (I opet nije isao ispod 1.56)without any mistakes, and I was able to take enough advantage to finish at the front."
                        Rossi's Yamaha stopped on the slowing down lap after he had taken the chequered flag, but he believed that was a fuel issue rather than a late failure.
                        "I think I spun the wheels too much during the race so I used more fuel, and I think I finished my fuel on the end lap," he explained. "But it's like Mr Ferrari said, the perfect racecar is the car that breaks right after the line..."
                        [img width=1 height=8]http://cdn.images.autosport.com/space.gif[/img]
                        [/quote]

Nesto sto sam godinama ucio kod Valentina jeste da pratim ono o cemu on ne prica i ono o cemu prica. To bi znacilo ovo on prica kako Yamaha nije za ovu stazu i to je istina, ipak ga je Dovi obilazio na privatnoj Hondi al ne prica u istom trenutku o tome kako jeste za druge staze.
                        Kad kaze da je zabrinut obicno znaci da cJerry nece spavat do iduce trke i da ce naci resenje.
                        Rekao je da je poceo da juri Casey-a i da je na njegovu srecu pao, ali nije rekao dal bi mogao da ga stigne. Casey se jeste bio malo udaljio al su uslovi na stazi bili takvi da ne smije da forsira ta vremena (da ne sirim opeth o tome) dakle Casey je radio vremena koja nisu bila za tu noc.
                        E sad onaj bitan detalj za mene mozda ne za nekog drugog jeste kad kaze da je slideovao i da nije mogao pobjeci Haydenu i Doviju. Jel neko od vas iskreno bio nesiguran u toku trke u to dal ce Valentino Dovia i Haydena moci da drzi na sigurnoj distanci? Ja u nijednom trenutku nisam posumnjao u to da ce on na kraju da pobjedi, vidjelo se kad ga je Dovi obilazio da ima sve pod kontrolom i odmah je vracao poziciju. Znaci jeste slideovao i jeste bilo tesko ali je takodje bio siguran na stazi. Lorenzo npr nije do par krugova prije kraja, i onda je poceo malo da rizikuje i njemu se isplatilo za razliku od Stonera.
                        I opeth Lorenzo je obisao tog istog Haydena i Dovia znaci te Yamahe se bile konkurentne na stazu na kojoj obicno nisu. Ben je bio 6ti Colin 8i malo iza Pedrose. Znaci da Yamahe imaju snage, samo ne na ovoj stazi i to je Valentino zaboravio da kaze a to je meni jasno ko dan jos od Sepanga.

Comment

Ne mogu da govorim o karakteristikama motora, posto se u to ne razumem. Ali ono sto znam je, da Je Stoner zeleo da pokaze--Rossiju, naravno----da ne samo sto ce dobiti trku, vec i da ce razlika izmedju njega i drugoplasiranog, biti velika u sekundama. Zato je i preforsirao. A to opet govori najvise o njemu samom.Znaci, konstatacija, da je Rossi dobio "poklon" od Stonera, uopste NE stoji.Jedan vozac, koji za sebe misli da je vrhunski, ne sme se ponasati kao malo dete. Mislim da ce Stoner, na narednim trkama imati vise rezerve prema mogucnostima svog motora.
                          Sa druge strane, Rossi je isuvise inteligentan, a i JB, da misle kako ce Stoner i dalje padati. Zato sam sigurna da ce itekako prionuti na posao, i da cemo vec u Japanu videti bilju yamahu. Pogotovu sto su videli na delu i hondu.
                          Uposte nisam zabrinuta za Rossija, kao sto nisam bila ni kada je ova trka bila u pitanju.Talenat vozaca, ali i inteligencija, i cvrsto stajanje na "zemlji", garantuju pobedu.

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg122552#msg122552 date=1271073575]

[/quote]
                            +*@WT*48* +*@WT*48* +*@WT*48* h5g6k8
                            Odlicna analiza Lawliet... Slazem se sa svim sto si rekao, kao i obicno sem kada kinjis malog Horhea, tada moram da ga branim... h5g6k8 @(*6sd$%

@Trooperu slazem se ja da je Stoner bio pola sekunde brzi ali s obzirom da je pao, ne mozemo znati da li je to "ludacko-daj gas po svaku cenu, pa makar i pao voznja" ili je to bila brzina sa kojom je mogao da odveze do kraja... U stvari znamo... preterao je. Sta bi bilo kada bi bilo... Ne znam! Ali ja ne verujem Rossiju bas sve sto kaze, mislim da je mogao da spusti vremena i ispod 1:56 da je bas trebalo... Na njegovu srecu a na nasu zalost nije ni morao da pokusava jer je Casey odradio svoje. A niko od ostalih vozaca nije imao brzinu vecu od 1:56.3
                            @ferrari, mislio sam da ces zavrsiti argument sa "ne bih se slozio" h5g6k8 h5g6k8
                            @ Sale i Trooper, znam ja da vi zastupate strog stav nema zezanja dok se ne obavi posao i nema popustanja do samog kraja, ali ja ipak mislim da ce Yamaha oduvati konkurenciju ove sezone. Naravno Rossi ce se igrati tako da izgleda kao da je svaka trka na krv i noz. Ne kazem da Casey i Lorenzo nece dobiti gomilu trka, ali tamo i gde je Rossi ubedljivo jaci, nece to pokazati tako sto ce ih ostaviti 15 sekundi... h5g6k8

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg122556#msg122556 date=1271075188]
                              Ne mogu da govorim o karakteristikama motora, posto se u to ne razumem. Ali ono sto znam je, da Je Stoner zeleo da pokaze--Rossiju, naravno----da ne samo sto ce dobiti trku, vec i da ce razlika izmedju njega i drugoplasiranog, biti velika u sekundama. Zato je i preforsirao. A to opet govori najvise o njemu samom.Znaci, konstatacija, da je Rossi dobio "poklon" od Stonera, uopste NE stoji.Jedan vozac, koji za sebe misli da je vrhunski, ne sme se ponasati kao malo dete. Mislim da ce Stoner, na narednim trkama imati vise rezerve prema mogucnostima svog motora.
                              Sa druge strane, Rossi je isuvise inteligentan, a i JB, da misle kako ce Stoner i dalje padati. Zato sam sigurna da ce itekako prionuti na posao, i da cemo vec u Japanu videti bilju yamahu. Pogotovu sto su videli na delu i hondu.
                              Uposte nisam zabrinuta za Rossija, kao sto nisam bila ni kada je ova trka bila u pitanju.Talenat vozaca, ali i inteligencija, i cvrsto stajanje na "zemlji", garantuju pobedu.
                              [/quote]

U tome ima dosta poente, morao je Stoner da shvati kako uslovi na stazu nisu idealni i da ici ispod 1.56.8 je suludo sto ga je i kostalo trke. Imao je on dobra vremena sve to stoji ali ih je imao i u Lagunu i u Brno pa je poljubio asfalt.
                              Valentino je govorio da u odredjenim satima kad je trka uslovi na stazi postaju malo tezi za voznju zato je trazio 3 sata ranije.
                              Mozda ima i toga.

Jos bih istakao da sam odusevljen Ducatijevim pristupom trkanju. Covjece ti ljudi ne spavaju nego prave masinu cak se i honda probudila, znaci Yamaha manje spavanja.

Comment

Pazi, nijednog momenta nisam sumnjao da će Vale pobediti Dovija i Haydena, ali za Stonera ? Ne bih rekao, iskreno ... pa uslovi za vožnju su bili isti za sve, i ako je Hayden vozio približno vremenski kao Rosi, a evidentno je da Stoner mnogo bolje jaše taj Dukati od Nikija - onda je zaključak jasan. Svejedno, nadam se da će poboljšati brzinu podešavanja za trke, i naravno već od Japana biti mnogo bolje nego što je sada slučaj @(*6sd$% %QWT&W (mislim na Yamahe u globalu) ...

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg122556#msg122556 date=1271075188]
                                -da ne samo sto ce dobiti trku, vec i da ce razlika izmedju njega i drugoplasiranog, biti velika u sekundama. Zato je i preforsirao. A to opet govori najvise o njemu samom.Znaci, konstatacija, da je Rossi dobio "poklon" od Stonera, uopste NE stoji.Jedan vozac, koji za sebe misli da je vrhunski, ne sme se ponasati kao malo dete. Mislim da ce Stoner, na narednim trkama imati vise rezerve prema mogucnostima svog motora.

[/quote]

Kao što sam rekao, Stoner još uvek ima u glavi LS i par trka preko toga... zna da Rosi skriva adute i da zna da na samoj trci bude mnogo brži nego što to pokazuju rezultati na treninzima i kvalifikacijama...zna da ima Džeremija čarobnjaka... zna da ga uvek može čekati negde novi Corkskrew ... i zato je isforsirao više nego što je realno trebao da bi dobio ovu trku.

[quote author=vezara link=topic=1368.msg122558#msg122558 date=1271075472]
                                [quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg122552#msg122552 date=1271073575]

[/quote]
                                +*@WT*48* +*@WT*48* +*@WT*48* h5g6k8
                                Odlicna analiza Lawliet... Slazem se sa svim sto si rekao, kao i obicno sem kada kinjis malog Horhea, tada moram da ga branim... h5g6k8 @(*6sd$%

@Trooperu slazem se ja da je Stoner bio pola sekunde brzi ali s obzirom da je pao, ne mozemo znati da li je to "ludacko-daj gas po svaku cenu, pa makar i pao voznja" ili je to bila brzina sa kojom je mogao da odveze do kraja... U stvari znamo... preterao je. Sta bi bilo kada bi bilo... Ne znam! Ali ja ne verujem Rossiju bas sve sto kaze, mislim da je mogao da spusti vremena i ispod 1:56 da je bas trebalo... Na njegovu srecu a na nasu zalost nije ni morao da pokusava jer je Casey odradio svoje. A niko od ostalih vozaca nije imao brzinu vecu od 1:56.3
                                @ferrari, mislio sam da ces zavrsiti argument sa "ne bih se slozio" h5g6k8 h5g6k8
                                @ Sale i Trooper, znam ja da vi zastupate strog stav nema zezanja dok se ne obavi posao i nema popustanja do samog kraja, ali ja ipak mislim da ce Yamaha oduvati konkurenciju ove sezone. Naravno Rossi ce se igrati tako da izgleda kao da je svaka trka na krv i noz. Ne kazem da Casey i Lorenzo nece dobiti gomilu trka, ali tamo i gde je Rossi ubedljivo jaci, nece to pokazati tako sto ce ih ostaviti 15 sekundi... h5g6k8
                                [/quote]

Da, ali da je Stoner ostao još samo 2-3 kruga na stazi, da li bi Vale i pokušavao da ga stigne ? Dali bi onda on išao preko nerealne granice... U svakom slučaju, to nećemo saznati....
                                Inače, slažem se da je ovo Rosijeva sezona, ili bi bar trebala biti ... ostaje nepoznanica izdržljivosti agregata, to ćemo tek videti u drugom delu sezone...

Comment

Working...
                                X