Announcement

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2013 - Live thread

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Da li ste vi normalni? Da li vi gledate kosarku uopste? Da li je moguce da toliko nemate osecaja za igru? Da je prisao jos korak, a ne jos 3 metra, lagan faul bi napravili Litvanci i imali bi Bosanci ne vise od 8 posto sanse da dobiju utakmicu. Verovatno bi usledio i faul da je bukvalno sekundu jos sacekao da se namesti na sut. Ovako je uzeo sut, covek kome nije problem da pogodi odande, imao je 25-30 posto sanse da ga ubaci, nije ga ubacio i jbg. Aca Petrovic dzukela je izgubio utakmicu, imao je 16 razlike i grogiranog rivala. Znaci vodio je 7 na 4 minuta do kraja utakmice, cim je Litvanija dala kos, morao je to da sece tajm autom, medjutim to je jedna volina koja citav zivot nista ne zna i da mu Drazen nije brat, radio bi kao vodoinstalater za 50 kuna dnevno, smece jedno.
    Cuj prvi maj

Comment

• Originally posted by shminka View Post
      Nasa prica, po koji put vec

Dodjes do potoka i ne napijes se vode
      Kako se mi odnosimo prema košarci tako nam se i vraća, klupska košarka na izdisaju a jedno 99% ljudi zaboli neka stvar za njenim trenutnim stanjem.

Dovoljno je pogledati okruženje za kojim u ovom trenutku kasnimo svjetlosnu godinu a da ne pričam za dalje, kakvi mi i košarka ........nekad da ali u ovm trenutku bolje nismo ni zaslužili.

Nije sve u repki treba se malo pozabaviti klubovima, proizvodnjom igrača te mnogim drugim stvarima. Jebem ti život kad ne možeš sastaviti 10 igrača da valja, spalo slovo na 4-5 imena pa šta se uradi ma ne može to tako...

Comment

• Stoji to sve, ali ne mozes reci da nisu zasluzili...mozda nismo mi, ali momci koji su odigrali 3 fantasticne tekme svakako jesu

Comment

• Mene nerviraju likovi koji košarku prate samo kad igra repka i to isključivo euro i ovako neke atrakivne mečeve u kvalifikacijama. I oni sad nešto sjebani nakon ovog poraza.....

Klupska košarka je ključ uspjeha e kad to shvatimo onda možemo pričati o prolasku u drugi krug i nekim većim dometima.
          Last edited by edohz; 09-09-13, 19:01.

Comment

• Tuga , ali eto i nije lose , jer da je Mirza ono pogodio nisam siguran da bi Edin prezivio ..
            https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

Comment

• Klupa nam je pretanka za nesto vise na zalost,Bavcic,Sinanovic,Masic,Perisic,Pasalic to su sve nizerazredni igraci i nisu imali nikakav doprinos.Takodjer mislim da nam treba bolji amerikanac ubuduce svaka cast Wrightu na odbrani ali kad vec uzimamo stranca treba nam nesto puno bolje.Da mi imamo Preldzica i Begica druga bi se pjesma pjevala ali sta je tu je.
              Ovo je Arsenal, a ne ono što je danas bilo na Emiratesu.

Comment

• Ok, nerviraju te...ali ne trebaju Teletovic i kompanija placati tu cijenu...

Comment

• Zna li se koga ce Duda odmarati veceras?
                  sloboda ili ništa

Comment

• Ma oni su trenutno sjebani sutra kad ustanu kao da se ništa nije ni desilo i tako do narednog eura(ako se već uspijemo plasirati).

Normalno da mi je žao momaka ali šta da se radi, jbg tu smo gdje smo.

Comment

• Originally posted by chofy88 View Post
                      Zna li se koga ce Duda odmarati veceras?
                      Kapiram da ce Krle biti prvi na toj listi, bice prilike za Krstica mladjeg i Stimca da se malo razlete po terenu...
                      sigpic

“We have to change, from doubters, to believers, now.”
                      -Jürgen Klopp

Comment

• Originally posted by edohz View Post
                        Kako se mi odnosimo prema košarci tako nam se i vraća, klupska košarka na izdisaju a jedno 99% ljudi zaboli neka stvar za njenim trenutnim stanjem.

Dovoljno je pogledati okruženje za kojim u ovom trenutku kasnimo svjetlosnu godinu a da ne pričam za dalje, kakvi mi i košarka ........nekad da ali u ovm trenutku bolje nismo ni zaslužili.

Nije sve u repki treba se malo pozabaviti klubovima, proizvodnjom igrača te mnogim drugim stvarima. Jebem ti život kad ne možeš sastaviti 10 igrača da valja, spalo slovo na 4-5 imena pa šta se uradi ma ne može to tako...
                        Nema to veze sa odnosom prema košarci. Nema para ni u fudbalu u Bosni, a gdje da ih bude u košarci (neprofitabilnom sportu van NBA) u siromašnoj zemlji. Zahvaljujući političaru, i ove godine entuzijazmu građana u Hercegovini, postojaće 2 solidna kluba+Sparsi koji rade sa mladima. Jedini propust je odlazak igrača iz zemlje. Begić bi ovoj reprezentaciji legao kao budali šamar. U moje vrijeme, dok sam još pratio košarku Litvance nisi smio ostaviti same na šutu, ili je odmah možeš evidentirati u statistiku kao pogođenu. Od Kurtinaitisa, Homichusa, Strombergasa, Macijauskasa, Siskauskasa, oni su spali na Seibutisa i Pociusa, ljudi razbijaju table, najgori spoljni u njihovoj istoriji. Kad tako gledaš nisu ni oni zaslužili Teletović je krv ispišao danas, nikad za njega ne bih rekao da može biti toliko koristan u oba pravca.

Comment

• Originally posted by notorious View Post
                          Nema to veze sa odnosom prema košarci. Nema para ni u fudbalu u Bosni, a gdje da ih bude u košarci (neprofitabilnom sportu van NBA) u siromašnoj zemlji. Zahvaljujući političaru, i ove godine entuzijazmu građana u Hercegovini, postojaće 2 solidna kluba+Sparsi koji rade sa mladima. Jedini propust je odlazak igrača iz zemlje.
                          Kod nas je košarka spala na takve grane da je to za sjest i plakati. Svakim danom ugasi se po jedan klub ej jedna Sloboda koja je bila perjanica u razvoju talentiranih igrača u BIH a i šire više ne postoji. Bivši europski prvak na izdisaju eto još malo se drži na infuzijama a i to je kratkog maha.

Niko se ne bavi ovim problemom ali bukvalno niko, pa nikad manje djece nije treniralo ovaj sport što je zaista tužno. Tako da mi nikako ne možeš reći kako neko sa ovakvim odnosom prema sportu može očekivati neke rezultate.

Comment

• Za nas bi najbolje bilo da se Bosna na Zvezdinom principu fuzionise sa Sparsima i da imamo jedan super klub koji pruza sansu mladima a i imao bi podrsku.
                            Ovo je Arsenal, a ne ono što je danas bilo na Emiratesu.

Comment

• To jeste tuzno sto se sve manje klinaca bavi kosarkom, i generalno sportom. Duda je pre par godina rekao odlicnu stvar da je kosarka uvek bila sport akademaca, to samo odrazava stanje u drustvu, ali to je neka potpuno druga prica.
                              sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Originally posted by edohz View Post
                                Kod nas je košarka spala na takve grane da je to za sjest i plakati. Svakim danom ugasi se po jedan klub ej jedna Sloboda koja je bila perjanica u razvoju talentiranih igrača u BIH a i šire više ne postoji. Bivši europski prvak na izdisaju eto još malo se drži na infuzijama a i to je kratkog maha.

Niko se ne bavi ovim problemom ali bukvalno niko, pa nikad manje djece nije treniralo ovaj sport što je zaista tužno. Tako da mi nikako ne možeš reći kako neko sa ovakvim odnosom prema sportu može očekivati neke rezultate.
                                Već sam ti rekao da rješenja nema. Jedna Zvezda je zamrznuta, šta onda očekivati od Slobode? Ima BiH velikih talenata, rekao bih da tek dolaze, ali je pitanje koji će od njih završiti u reprezentaciji, a koji dezertirati. Bježe ljudi odavde, daju se bolji uslovi, danas je sve u novcu, a toga ovde nema osim kod kriminalaca (političara ). Problem je i što je država 3 naroda, i sve što valja odlazi u Srbiju i Hrvatsku, a ostaje otpad u vidu Gordića, Šutala, Stipanovića, Peršića, Mašića, koji su u najbolju ruku solidni ABA igrači. Široki praktično razvija igrače za Hrvatsku, dosta je tu problema, i pitanje ima li rješenja. Činjenica je da je propuštena velika prilika da se ode u 1/4, ko zna kad će se opet ukazati, šteta...

Comment

Working...
                                X