Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wimbledon 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by miloolja View Post
    Ovo je dobra fotka,ali bash,za razliku od one Radwanske juche
    SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

• Originally posted by Navras View Post
      Mogli su Endiju i sada da uruce pehar jer je nakon danasnjih meceva jasno da cudo treba da se desi pa da ne osvoji. Postedeli bi nas jos jednog vasarskog performansa na tribinama u izvedbi najodvratnije teniske publike na kugli zemaljskoj. Jos samo fali da izvade kraljicu iz zamrzivaca i dovuku je na CC

Od Novaka u nedelju ne ocekujem apsolutno nista, on je svoje danas odradio i kad malo bolje razmislim, s obzirom na igru koju prikazuje, finale je neverovatan uspeh tako da mozemo biti prezadovoljni rezultatom koji je napravio. Od pocetka turnira muci se sa realizacijom brejk sansi, danas smo prisustvovali kulminaciji, a igra u prelomnim momentima pokazuje da samopouzdanje nije na najvisem nivou i da je mentalna ostrica pomalo otupljena. Mecevi protiv Berdiha i Del Potra pokazali su i brojne igracke slabosti, najpre na fh-u koji je problematican jos od starta turnira, dok bh dtl danas nije postojao. Uz to treba dodati i da je taktika u oba meca bila pogresna, protiv Tomasa je u drugom setu izvrsio odredjene korekcije dok danas nije menjao apsolutno nista iako je zbog odabrane taktike bio potpuno inferioran u razmenama. Da li ne moze da menja igru ili je jednostavno tvrdoglav, moguce da ima i jednog i drugog. Ne ume da zavrsi i prelomi iako dolazi do prilika, to je veliki problem, a Skot mnogo sansi davati nece i ako ih ne bude koristio nema se cemu nadati. Jos kad se publika na tribinama uspali i upadne u trans jasno je kakav ga pakao ceka, neophodno je biti mnogo jak u glavi da bi se sve izdrzalo, a cini mi se da se Novak ne nosi najbolje sa pritiskom u poslednje vreme. Ne znam kako stoji sa fizickom spremom, ali polufinalni maraton sigurno ce ostaviti odredjene posledice i to je jos jedan hendikep svakako. Servis je do sada, uz ritern, bio jedino oruzje na koje je mogao da se osloni i on ga je danas spasao poraza, medjutim, protiv Skota bice pod najvecim pritiskom i iskusenjem. Nece biti toliko lakih poena kao u prethodnim mecevima sto je jos jedna otezavajuca okolnost jer se u razmenama do sada pokazao veoma lose. Vec neko vreme imam utisak da se previse oslanja na servis na ustrb igre u polju koja zbog toga trpi i da bi mogao to malo bolje da izbalansira.On riternom otvara dosta poena, ali danas se pokazalo da ako ne zabije winner ili bar dovede sebe u situaciju da nakon 2-3 udarca zavrsi upada u veliki problem, odnosno ponistava efekat riterna upravo zbog pomenute inferiornosti u razmenama jer cim se igra razvije dolazi u podredjen polozaj.

Kad se sve ovako stavi na papir i proanalizira postaje jasno da su njegove sanse izuzetno male, manje nego sto se na prvi pogled cini. U procentima to nije vise od 10%, tako da cu ja biti zadovoljan ako dodje do seta. Andy ako ovo ispusti slobodno moze da okaci rekete o klin jer od pocetka turnira sve ide na njegov mlin i zaista ce ispasti nevidjeni slepac ukoliko ne iskoristi ovakvu sansu.

.....a onda je Endi poceo da se vata za ledja...

Comment

Servis je do sada, uz ritern, bio jedino oruzje na koje je mogao da se osloni i on ga je danas spasao poraza, medjutim, protiv Skota bice pod najvecim pritiskom i iskusenjem. Nece biti toliko lakih poena kao u prethodnim mecevima sto je jos jedna otezavajuca okolnost jer se u razmenama do sada pokazao veoma lose. Vec neko vreme imam utisak da se previse oslanja na servis na ustrb igre u polju koja zbog toga trpi i da bi mogao to malo bolje da izbalansira.On riternom otvara dosta poena, ali danas se pokazalo da ako ne zabije winner ili bar dovede sebe u situaciju da nakon 2-3 udarca zavrsi upada u veliki problem, odnosno ponistava efekat riterna upravo zbog pomenute inferiornosti u razmenama jer cim se igra razvije dolazi u podredjen polozaj.
        Oslanajnje na servis i return uz strasnu defanzivu je dio plana, dio strategije, koja je, na moju radost, prosla i ovaj danasnji test i pored jako loseg BH DTL i pored odlicno DP-a.

Dobio je Delpa na sposbnost da cuva servis. I sto je vaznije, sto je bio u tezoj poziciji to je bolje igrao BL protiv sebe.
        Last edited by NI; 06-07-13, 00:12.

Comment

• Originally posted by NI View Post
          Oslanajnje na servis i return uz strasnu defanzivu je dio plana, dio strategije, koja je, na moju radost, prosla i ovaj danasnji test i pored jako loseg BH DTL i pored odlicno DP-a.

Dobio je DP na sposbnost da cuva servis. I sto je vaznije, sto je bio u tezoj poziciji to je bolje igrao BL protiv sebe.
          Sta mislis kakav bi pristup, odnosno taktika bila pozeljna protiv Skota? Ja najvecu sansu vidim u prilicno agresivnom pristupu. Maksimalno rizicno na riternu pa cak i po cenu nesto veceg broja gresaka, preuzimati inicijativu kad god je moguce uz povremene i pravovremene izlaske na mrezu. Izbegavati duge razmene sto je vise moguce, a s vremena na vreme dozvoljavati Skotu da napada, odnosno navlaciti ga da bude agresivan i da diktira. Dakle jedan dobar miks, ali sa akcentom na ofanzivniji pristup. Samo sto mislim da od toga nema nista.
          Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• A ovo?

Comment

• Je l ima gde da se pogleda Wimbledon studio?

Comment

Sta mislis kakav bi pristup, odnosno taktika bila pozeljna protiv Skota? Ja najvecu sansu vidim u prilicno agresivnom pristupu. Maksimalno rizicno na riternu pa cak i po cenu nesto veceg broja gresaka, preuzimati inicijativu kad god je moguce uz povremene i pravovremene izlaske na mrezu. Izbegavati duge razmene sto je vise moguce, a s vremena na vreme dozvoljavati Skotu da napada, odnosno navlaciti ga da bude agresivan i da diktira. Dakle jedan dobar miks, ali sa akcentom na ofanzivniji pristup. Samo sto mislim da od toga nema nista.
                Cao ljudi ja sam novi Ovako kao sto si ti napisao je najrealnije jer protiv Maria ako bude igrao dosta iza osnovne bice u problemu Ali, problem je sto protiv Skota nece moci da uzima jeftine poene na servu kao protiv Berde i DP. Mnogo ce biti manje asova a i mnogo vise problema, jer skripe mu paralele sa BH, a sa FH da ne pricam, kad razvuce protivnika ne moze agresivnijom FH paralelo da zavrsi poen nego ostaje u njemu i salje stalno npo dijagonali.. Pitanje za NI, ja sam skoro gledao neke meceve Djokovica iz 2007 i on je tad lepo zavrsavao FH paralelom poene, a sad kao da je nema i stalno nekako ide blize sredini nego li linijama. Tad je i igrao agresivnije, a sad je previse pasivan i laka meta jacim igracima! sta ti mislis o tome?

Comment

• Originally posted by NI View Post
                  1.
                  Proslogodisnja Olimpijada je pokazala da Novak na travi ima malu, ili uopste nema, prednost nad DP-om u BH na BH razmjenama. To je bilo iznenadjenje. Isto je bilo i sa FH-Fh razmjenama. To pak, nije bilo iznenadjenje. Mec na USO je pokaza da na hardu ne vazi istu. Novak je superioran, rekao bih na obije strane.

Danas se potvrdilo ono sto smo znali poslije Olimpijade. Novak je dobio samo 39% na svoj 2 servis a DP 55%. Do polufinala je Novakov postotak bio vise od 10% bolji. Dijelom je razlog DP izuzetno agresvno i uspjesno napadanje 2. Novakovog servisa ali glavni razlog je problem koji Novak ima u razmjenama.

2.
                  Delpo je dodao jos jednu novinu. On jeparalelom vrlo uspjesno mijenjao smjer iz BH-BH dijagonalnih razmjena. Uparavo Novakovim zastni znakom koji je danas skripao. Delpove BH paralele nisu bile na nivou Novakovih iz najboljih njegovih partija, ali su obavljale posao. Poslije DP-ove BH paralele, Novaku je samo ostajao FH dijagonala izlazuci se time Delpovom razarujucem FH iz trka. Samo nevjerovatna Novakova defanziva ga je spasila da jos losije prodje u razmjenama.

3.
                  Inicijalni Novakov plan mi se jako svidjao. Oslanjao se na servis, koristio dosta BH slajz, veoma uspjesno, i konacno, kad bi odaljio DP od osnovne linije, cesto igrao dosta plitke i meke lopte sa jakim top spinom. Delpo bi morao trcati naprijed i uglavnom ne bi uspijevao da generira poznatu snagu. U trecem setu je Novak uglavnom napustio tu taktiku. Je li bio razlog to sto je DP digao nivo ili sto je Novak ,suocen sa cinjenicom da je u mecu koji je lako dobijao odjednom sve poslo naopako, zaboravio na plan?

4.
                  Do DP brejka u drugom setu, Novak je imao mec pod kontrolom. Delpo nije bio ni blizu da ugrozi Novakov servis. Novaku je samo nedostajao jos jedan brejk. Imao je sanse, koje je DP uglavnom spasavao, nije ih on gubio. To ga je frustriralo sto je opet vodilo manjku srpljena, najgoroj stvari u igri na travi. Poslije brejak se pojavio i pad samouvjerenja.

Samo brejk je u prvom redu plod Delpove briljanten, sampionske igre. Tri sjajna poena sa njegove strane, pogotvo prvi koji dobija najboljom FH paralelom koju je odigrao citav mec. Bila je i jedan Novakova glupost. Nedovoljno dobar drop udraca. A opet, DP ga je iznenadjujuce dobro stigao.
                  Uskoro je i DP imao set. Ne mogu reci da ga je ukrao ali bi po igri bilo prirodnije da je pripao Novaku.

5.
                  Pocetkom treceg setaje bilo jasno da Delpo vjeruje u pobjedu i Novak je definitivno poceo da gubi sampouzdanje. DP je bitno lakse drzao servis od njega. Imao je tri brejk lopte a nije iskoristio ni jednu. Mislio sam da ce pobijediti, tim vise sto je Novak sve vise isao na snagu. Propustene brejk lopte su malo isfrusrirale DP-a i u svom zadnjem servis gemu Novaku je lako dosao do 3 vezane brejk lopte. Naravno u tom trenutku sam promijenio misljenje i ocekivao Novakovu pobjedu. Ali Novak je olako ispusti te brejk lopte. Toga puta nije bila u pitanju toliko dobra DP-ova igra.

Ocekivati je bilo da ce Novak izgubiti TB, ali on se pokazo kao veliki sampion. Pokazlo se isto tako da DP igra mnogo bolje kad gubi.

Ne mogu reci da je Novak ukrao treci set ali igracki je on bio losiji igrac.

6.
                  Pocetkom cetvrtok sve se vratilo na plan. Novak je bio u kontroli. DP nije mogao da ga ugrozi na servis, brejk je dosao relativno rano... A onda je Novak odigrao jako los servis gem i vratio DP u mec. Ako mu kod prvog Delpovog brejka ne mogu puno zamjeriti kod ovoga i te kako mogu. Opustio se i zato je igrao sat vremena igre duze a nas navijace kostao puno zivaca.

U TB se Novaku moze samo zamjeriti onaj celindz. Bila je to prilika da dodje do dva mini brejka. Mec lopte je DP igrao odlicno.

Novak je morao dobiti set.

7.
                  U petom setu je Novak bio veliki favori zbog (ocekivanog) DP umora. Ipak sam se uplasio kad je Delpo dosao do brejk lopte. Da je tada brejknu, vjerovatno bi dobio mec. Andrenalin bi savladao umor. Ali kao i u trecem setu Novak je bio koncetrisan i odlucan kad je bio najugrozeniji. Sampionski!

Samo Novakov ocajan izbor udaraca u dva poena je spasio Delpa u brejak u 4. gemu. Sto je Novak propustio u 4. gemu ucinio je u 6. gemu. Od tog trenutka Novakova pobjeda je bila manje vise sigurna. Delpo je bio previse umoran za puni preokret. Naravno zadnji gem nije prosao bez uzbudjenja. Novakov BH paralela je ponovo skripla. Delpo je dosao do brejk lopte i imao izuzetnu srecu pogodivsi mrezicu. Novak je dobio poen nevjerovatnim refleksnim drop voljeom. Za mene je to bio udarac meca.

8.
                  Novakova BH paralela je skripala i to zestoko. Da je ona funkcionisala, Novak bi lako pobijedio mec. Medjutim, udarac cesto skripi zbog pritiska protivnika. Strah od Delpovog FH iz trka je danas i te kako igrao ulogu na Novakove BH paralele .

Da ironija bude veca, Novak je dobio mec izvanrednom BH paralelom. Pogodio je kako se samo pozeljeti moze. Mozda je Delpov umor imao uticaj da Novak tako dobro pogodi. Manje se bojao FH is trka.
                  Divan post, u svemu se slazem sa tobom Samo tako nastavi.

Comment

• Ono sto me najvise frustrira u Novakovoj igri je prevelika razlika u igri pri zapocinjanju poena (verovatno najbolji servis na W u Novakovoj karijeri do sad i vise nego solidan ritern,koji mu je omogucio ulazak u finale bez ikakve sumnje) i gem plana kako dobiti poen protiv protivnika(opet se mnogo prilagodjavao Delpovoj igri i cak se moze reci bio opterecen njegovim razarajucim ranning forhendom i sa takvim maijndsetom nije mogao pogoditi njegov najjaci udarac koji ga ja vinuo u elitu)Statistika ne govori uvek pouzdano o igri ali u Novakovom slucaju je egzaktan podatak,vrlo lako s moze procitati vrline i mane u igri ko na dlanu.Ne racunajuci prva tri kola ,prakticno od Haasa sam uvideo da nema igru za travu na sampionskom nivou kakvu se ocekuje od redovnog ucesnika GS polu i finala ali je prolazio na suvi kvalitet pocetnih udaraca (servis i ritern)deluje kao da nije uspeo povezati kompletnu igru kao student koju se uzda na minuli rad i procitane 2-3 knjige a ispit ima bar 5-6 knjiga.Ono sto mene zabrinjava u Novakovoj igri sa kojom nikako ne mogu da se pomirim jer ga kao navijac pratim maltene od samih pocetaka,pa mozda i trazim dlaku u jajetu sto se tice igre i taktickih resenja u poenu. On vise nije igrac koji se probija ka vrhu ,on je No 1.treba graditi svoju prepoznatljivu igru na svim podlogama a ne za svaki novi W sklapati novog frankestajna.Danas je Novak prosao dalje zahvaljujuci servisu i fizickom padu Delpa u 5.setu mada je to verovatno negde imao u podsvesti da ce mec ici u tom smeru i vesto iskoristio tu prednost, a morao je to zavrsiti u 4.setu sa prednoscu brejka ili u tajbreku na 2 MP.U tim trenucima glava je zakazala ,bez jasnog plana ,cini se da previse razmislja i protivnikovim udarcima.Od Hasa isli su sve zahtevniji protivnici preko Berdiha i Delpa koji su imali svoje razloge poraza a znamo koji su to bili, ali se igra nije podizala u skladu sa tezinom protivnika kao da je siguran da je superiorniji u svakom smislu i da ce samo servis i ritern zavrsavati posao .

Comment

• komentari na britanskim sajtovima/forumima favorizuju novaka, isti slucaj i ovde. favorizuju mareja

Comment

• Originally posted by nikola_bg View Post
                        komentari na britanskim sajtovima/forumima favorizuju novaka, isti slucaj i ovde. favorizuju mareja
                        To je takticko prebacivanje pritiska na drugu stranu

Comment

• Novak je covek koji ima potrebu da se svima dopadne. Meni je to simpaticno jer je to najbolji dokaz da lik nije psihopata. Zato se plasim kako ce reagovati na verne* Endijeve navijace. Velika je to sreca kada baba ima sansu da dozivi nesto sto je samo njena baba dozivela... Postajes deo mita, tvoj zivot dobija na tezini i tako to.

Comment

• Originally posted by Big Nole View Post
                            Novak je covek koji ima potrebu da se svima dopadne. Meni je to simpaticno jer je to najbolji dokaz da lik nije psihopata.
                            Матори, то дефинише психопату..хахаха

Нема он потребу да се свима допадне, харизматичан, васпитан, паметан, добар човек.

Comment

• Novak je dobar covek ali slepac.
                              Cuj prvi maj

Comment

• Originally posted by asprilja View Post
                                Novak je dobar covek ali slepac.

Comment

Working...
                                X