Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Mats smatra da vise zavisi od Novaka, ali to samo na pcoetku, kasnije ce biti tesko reci na ciju ce stranu mec otici. Nadal mu je rekao da zeli da izadje i igra agresivno, da je gotovo nemoguce zaustaviti Djokovica ako je u terenu i diktira. Kad ga je god dobio na RGu dobio ga je tako sto je igrao agresivno, diktirao FHom, bio u terenu.

Mats se nije usudio da prognozira, ja ocu, iako je sve prilicno jasno.

Nadal - Djokovic 98.5% - 1.5%
    sigpic

Comment

• Originally posted by earthSRB View Post
      Serena-Errani: aces 5-0, winners 40-2, unforced errors 12-3, total points 52-16
      Postoji li uopste adekvatna rijec kojom bi se mogla opisati ova bruka? 40-2 ???
      Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• A hoće li iko dati neku analizu za drugo polufinale, Ferrer-Tsonga?

Comment

• Samo je zakazala kad je meni bila kapiten na igrici -

Comment

• Originally posted by Ivan Piper View Post
            Postoji li uopste adekvatna rijec kojom bi se mogla opisati ova bruka? 40-2 ???
            Desi se da poneko zaluta tamo gde mu realno nije mesto

Comment

• Yup, Tommy Robredo.

Nema se sto reci o mecu Joa i Davida. Jo mora da udje u svoje konstantno ludilo koje ce trajati dobrih par sati, da cisti linije, da bije iz sve snage i da to ulazi, da servisom dolazi do lakih poena, igra kao protiv Rogera mu nece donijeti pobjedu. David je jedan od najboljih riterna na svijetu i naci ce rjsenje za servis Francuza, a kad dodje do razmjene ne sumnjam da ce imati prednost.
              sigpic

Comment

• shminka,

Ne slazem se jedino da se Rafa nece umarati vise od Novaka.

PS
                Greg Rusedski je najavio da ce skinuti dio sljake zbog Conge. To odgovara Novaku.

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                  Mats se nije usudio da prognozira, ja ocu, iako je sve prilicno jasno.

Nadal - Djokovic 98.5% - 1.5%
                  Шалиш се ?

Comment

• Nikola_bg u čudu
                    "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

Comment

• Djokovic's Backhand Vs. Nadal's Forehand

Take a closer look at the Roland Garros semi-final between Novak Djokovic and Rafael Nadal using IBM Statistics.

Djokovic Highlights:
                      • Serving very well - 70% 1st serves in, 75% won on 1st serves, 64% won on 2nd serves
                      • He's saved 17 of 23 break points against his serve (broken just 6 times - won 70 of 76 service games)
                      • His forehand is his big shot from the baseline - 69 forehand winners

Nadal Highlights:
                      • Serving very well - 77% 1st serves in, 72% won on 1st serves, 58% won on 2nd serves
                      • He's saved 22 of 31 break points against his serve (broken 9 times - won 71 of 80 service games
                      • His return game has been below his normal standard (only 47% won returning 2nd serves) - he did improve greatly against Wawrinka - 66% points won returning 2nd serves in that match.

Djokovic Nadal
                      21 Aces 18
                      4 Double Faults 7
                      70% 1st Serve % 77%
                      75% 1st Serve Points 72%
                      64% 2nd Serve Points 58%
                      6 Broken 9
                      23 Break Points Faced 31
                      76 Games Served 80
                      92% Service Games Held 89%
                      127 mph Fastest Serve 124 mph
                      35% 1st Return Points Won 43%
                      54% 2nd Return Points Won 47%
                      26 Breaks of Serve 27
                      63 Break Points 56
                      41% Pct. Converted 48%
                      77 Return Games Played 80
                      34% Return Games Won % 34%
                      69 Forehand Winners 78
                      77 Forehand Uncovered Errors 76
                      41 Backhand Winners 21
                      65 Backhand Unforced Errors 53
                      152 Winners 142
                      146 Unforced Errors 137
                      71 of 115 Net Points Won 67 of 89
                      62% Net Points Won % 75%
                      56% Baseline Points Won 54%
                      57 Games Lost 62
                      1 Sets Lost 2
                      10:18 Time On Court 12:21

Matchup: The numbers from these two over the tournament are pretty similar. Djokovic is showing a slight advantage from the baseline and Nadal is showing an advantage approaching net. Their serving and returning stats are very close as well. The good news for Djokovic is Nadal has not been returning serve as well as usual. The bad news is Nadal's quarter-final match was his best overall performance of the tournament and Rafa looks like he's found his winning form.

This is their 35th meeting with Nadal leading the series 19-15. Djokovic won their last match in straight sets on clay in Monte-Carlo a couple of months ago. Djokovic knows how to beat Nadal on clay, but it's never easy. The key for Djokovic is to attack Nadal's forehand. It's a dangerous play since that is Nadal's best stroke, but it is necessary to make Rafa cover the entire court and opens up his backhand side. To be able to do this effectively you must have a strong backhand and be able to handle Nadal's high kicking shots.

They met here last year in the final in testing conditions - windy and wet - and they needed an extra day to finish the match due to the weather. Friday's forecast is for sunny warm weather and light breezes which should make for a great match.

Са официјалног сајта Еј Ти Пи - ја. Обратите пажњу да болдован део статистике и посебно што ме изненадило проценат освојених поена на противников први сервис

Comment

• Fernando se malo pribrao:

Fernando says what are the keys to the match? Surely, not press conference behavior as Mr. Bodo would have you believe.

Strategically, for The Bull, there are 3 keys that Fernando can reveal:

First: Rafa's must use his BH as an offensive weapon and not just a placeholder for a forehand. This does not necessarily mean that Rafa must go down the line with it. Center of the court would be good and some slice. Rafa has a great slice BH and Djoker can be vulnerable to hitting a good slice into the net.

Second: Rafa must serve well and he will. Djoker gets great depth on his returns which sometimes has Rafa backing up to hit back. Rafa knows what to do on the serve to counter this and his execution, practiced in the Wawrinka match was perfect

Third: Super aggressive when Rafa gets a forehand ball. Djoker is the one opponent, who, if he is playing well, can actually turn defense into offense against Rafa. Rafa needs to take more chances against Djoker then against anyone else. go for it Rafa. Time and time again.

Finally, Fernando truly believes that Djoker does not have the 2011 fire in his belly. Perhaps, there are things going on in his life rightfully more important than tennis, but Rafa is hungrier. Much hungrier.

Rafa in 3.
                        Formula je precizna:
                        Slajz Bh razbijati Novakova ritam, napadati (i pogadjati) sve sto se moze napadati i odlicno servirati

Ako je Novak manje gladan nego 2011. to bi trebalo biti dosta. A ako nije?

Comment

• Originally posted by NI View Post
                          Fernando se malo pribrao:

Slajz Bh razbijati Novakova ritam, napadati (i pogadjati) sve sto se moze napadati i odlicno servirati

kolko sam ja razumeo fernando kaze da rafa mora BH da koristi kao ofanzivni udarac dok slajz to nije. Mislim da bilo da taj slajz ide u novakovu bekhend ili forhend stranu, mislim da ce to novak samo plasirati u nadalov bekhend i ponovo pocinjati da pritiska daj bekhend i onda paralela da otvori forhend i ako nadal vrati terati ga da udara Running BH.

Comment

• Đoković – Nadal

Dugo isčekivan meč. Finale pre finala, rekli bi mnogi. Međutim, dominira ono „pre“! Za promenu, pobednik meča nije šampion.

„Bukiji“ kažu Rafael 62%, teniska javnost je neodlučna, analitičari se bave statistikom i formom, a Vladan daje Novaku 1,5%.

Kralj šljake, najbolji ikada na prašini, protiv čoveka koji može da pomrsi račune najboljima u istoriji. Duel momaka koji su odigrali sva četiri finala GS-a jedan protiv drugog, zaredom.

Do sada su se sastali 15 puta na šljaci, 12:3 u korist Rafaela. Međutim, od 2011-te rezultat je 3:3. Novak je odneo pobede na svakom zemljanom mastersu po jednom, a najbitnija je ona poslednja, u Kneževini. Novak je pobedom u Monte Karlu i „izbegavanjem“ susreta u Rimu i Madridu zaljuljao tron Rafaelu. Kako će mu odgovoriti? Videćemo sutra!

Do IW-a 2011-te važilo je: Ako Rafael uzme prvi set, Novak nema šanse. Međutim, Novak je to demantovao, u IW-u i u Majamiju iste godine! Do Madrida 2011-te važilo je: Novak ne može protiv Rafaela na šljaci. Međutim, Novak je i to demantovao, opet dva puta! Do Vimbldona 2011-te važilo je: Novak ne može protiv Rafaela na GS. Međutim, Novak je to demantovao, sada tri puta! U Australiji 2012-te, razbijen je mit da je Rafael najspremniji igrač na turu. Novak ga je pobedio posle skoro šest sati tenisa. Do 2013-te, Rafael je bio vladar Monte Karla, međutim Novak ga je pobedio!

Rafael je nepremostiva prepreka za Novaka na Roland Garosu, četiri puta ga je pobedio. Samo u prošlogodišnjem finalu je Novak uzeo set. Da li je vreme da Novak i to demantuje? Ja mislim da jeste!

Ipak, blagu prednost dajem Rafaelu, zbog svega što je uradio na ovom turniru.

Stekao sam utisak da su nam tokom turnira pokazali samo delić onoga što stvarno mogu. Kao da su čuvali energiju, jedan za drugog. Očekujem fantastičan meč u četiri ili pet setova.

Conga - Ferer

David je odneo pobedu u jedinom njihovom meču na šljaci do sada. 2010-te u Rimu. Prilično ubedljivo. Posle toga, sastali su se godinu dana kasnije, na londonskoj travi, gde je Žo bio bolji. U poslednjem njihovom meču, u Parizu prošle godine, Žo je bio samo prepreka na putu do titule. David dobija 2:0.

Koliko pratim tenis, čini mi se da je David bolji igrač na zemlji. Mislim da mu je ovo poslednji voz za ulazak u finale Roland Garosa, teško da će mu se opet ukazati prilika da u polufinalu ne igra sa nekim iz „big 4“ (velika trojka plus Endi Marej). Trebalo bi da je i sam svestan toga i verujem da će maksimalno pristupiti meču.

Međutim, Žo ima dva jako bitna faktora iza sebe:
                            1) odigrao je fantastičan meč protiv Federera i prilično ga lako dobio, što mu mnogo znači za samopouzdanje i
                            2) publika je na njegovoj strani, a svi znamo kako je kada se „napali“.

Navijaću za Davida jer mislim da je zaslužio finale GS-a, ali očekujem pobedu Žoa, u četiri seta.
                            Last edited by Srb_091; 06-06-13, 20:40.
                            Н. Ђ.

Comment

• Originally posted by nikola_bg View Post
                              kolko sam ja razumeo fernando kaze da rafa mora BH da koristi kao ofanzivni udarac dok slajz to nije. Mislim da bilo da taj slajz ide u novakovu bekhend ili forhend stranu, mislim da ce to novak samo plasirati u nadalov bekhend i ponovo pocinjati da pritiska daj bekhend i onda paralela da otvori forhend i ako nadal vrati terati ga da udara Running BH.
                              Nikola,

Ja sam ga malo interpretirao. Svi mi znamo da Rafa mora biti super agresivan i servirati dobro i da treba nesto uraditi sa BH-dom a opet niko tacno ne zna sto.

Ofanzivno BH-om po sred terena? Sto to znaci? Udarati lopticu u penjanju BH-om, imati veliku dubinu? Ovo po sredini znaci ne dati Novaku ugao. Ako je BH dovoljno agresivan, ugao nece pomoci Novaku. Kasnice. Znaci nije posebno razradjena ideja. S druge strane pojedini igraci znaju da razbiju Novakov ritam BH-dom. To je vrsta agresivnosti.

Ja licno mislim da poboljsani BH moze Rafi u prvom redu koristiti da se centralnije pozicionira a samim tim smanji trcanje i umaranje. Treba tek da se vidi da li je taj BH dovoljno dobar za tako nesto. Za odterecivanje FH-da. Rafa je uvijek znao da udari spektakularni viner BH-dom, pogotovo pasing udarac i da koristi odlican slajz kao defanzino sredstvo, ali BH kojim ce pritiskati protivnika jos nije pokazao.
                              Last edited by NI; 06-06-13, 20:34.

Comment

• Ako novak osvoji prvi set smatram da nadal ne moze da se vrati i preokrene... Neko moje misljenje

Comment

Working...
                                X