Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• On živi za mečeve protiv Simona. A ubeđen sam da bi svaki izgubio.
    Evo izgubi od čoveka koji više ne računa na donje ekstremitete. otud onoliko neočekivanih brzih poena. Možda je nekom iz tima palo na pamet da ga razmene od 30+ udaraca koštaju karijere.

Comment

• Ranije mu je lijeva ruka zaklanjala vid, tacnije nije mogao da vidi loptu, pa je doslo do korekcije, tj. promjene pokreta lijeve ruke. Zato sada mase kao da pliva.
      Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Ma tehnika nije problem ako je djelotvorna i u mnogim situacijama zaista jeste, ali je u ogromnom problemu kad nije namjesten na taj FH.
        sigpic

Comment

• Problem je sto mu taj pokret rukom donosi vise stete nego koristi. Tajming najvise pati, bas cesto kasni na udarac.
          Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Ali je kontrola bolja i to je cinjenica, konstantniji mu je FH. Previse je on sirov, previse je tu snage bilo, ma i dalje je ali ga bolje kontrolise, ne bi promijenio tehniku tek tako.
            sigpic

Comment

• Al barem ga udari...ovo u Rimu s Federerom je presmijesno...ne stigne udariti lopticu kako treba uopste

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                Ali je kontrola bolja i to je cinjenica, konstantniji mu je FH. Previse je on sirov, previse je tu snage bilo, ma i dalje je ali ga bolje kontrolise, ne bi promijenio tehniku tek tako.
                Ovde pričamo o Gulbisu.
                Ne bi me iznenadilo da je sam dosao na ideju.
                Ne deluje ovo prirodno i to nije zamah koji samo deluje kao dug, vec je stvarno dug.
                Zamahivao je i Soderling, ali mu je zamah kretao iz prave tacke.

Comment

• Ma najgora stvar je sto on od onog zamaha nema nikakve koristi...on je dug vremenski...ali ne i putem koji reket predje...tako da u biti nista ne dobija, sem da se na vrijeme namjesti na one udarce koje treba zakucati...a takvih ce imati samo protiv slabijih protivnika

Sta ce za pasing, za kratku i nisku lopticu koju treba dici iznad mreze

Comment

• Mislim da je razlog tome to što se previše fokusira na pokret ruke prilikom udarca, izgleda mi kao da mu je najvažnija tehnička izvedba udarca, a time gubi na brzini i refleksu onda kada protivnik malo 'istupi iz šablona'.

FH mu je donio jednu sasvim novu dimenziju, mnogo lakše dolazi do vinera i kada ulazi neobranjiv je, međutim, isto tako iziskuje i puno grešaka, tako da koliko god mu dobrog donese, toliko ga i poništi svojim 'error modom'. Čini mi se da mu taj neprirodni hvat gripa utiče i na 'inteligence combo', pa ima veoma lošu selekciju udaraca i bira pogrešne udarce u pogrešnim trenucima. Najmanje 7 mečeva ove godine koje je izgubio zato što je birao loša rješenja u pojedinim trenucima meča.
                    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Drugim recima, precesto ne zna koji udarac je najpotrebniji u datom trenutku.

Comment

• ima previse vremena za razmisljanje...jer se razapne da ga zvizne i prije nego protivnik odigra svoj udarac

Comment

• @ Bocko

Upravo tako. Ako posmatramo njegov forhend, najviše je izgubio na paraleli, jer lakat i zglob, koliko god bili elastični, ne mogu nadomjestiti snagu koju generišu i balansiraju ramena i torzo. @Šminka je to spomenuo, ne ulazi tijelom dovoljno u udarac, a razlog tome su slabiji footwork i tajming. Sve to je nastalo kao plod neprirodne tehnike udarca.

Naravno, ne treba ići u krajnost i reči da mu novi FH nije dosta dobrog donio. Jeste, tu nema dvojbe. Mnogo bolje mijenja direkciju i protivnicima je jako teško čitati udarac. Konstantnost i snagu je več Vladan primijetio. Međutim, neke stvari mora popraviti da bi to bilo to. Sigurno je da on to može.
                          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Ko je po vama favorit Monfils ili Robredo?
                            sloboda ili ništa

Comment

• Robredo.
                              Pitanje je vremena je kad ce Monfa da počne da ćopa. A kako Robredo nije Simon...

Comment

• Sen Kasijen - gubitnički kamp

Marinko i dalje peca.
                                Usahlih obraza, neobrijan, zakrvavljenih očiju gleda samo u jednu tačku - plovak.
                                Lokalni ronioci juče mu za udicu zakačili par novih italijanskih cipela sa sve kutijom.
                                Rutinski ih izvuče na obalu i prezrivo odbaci.
                                I dalje čeka onu parnu levu.

Montanjes odmah po dolasku zadužio četkicu za zube i poslat na čišćenje poljskog klozeta sa Bolelijem u društvu.
                                Neće meni svaka šuša da obara prognozu na ligi SK.

Ernest???
                                Nije lako zvati se Ernest i pecanjem se baviti.
                                Samo je jedan veliki Ernest pecaroš.
                                Hemingvej
                                Ernestu tatinom priličilo bi više prezime Pogulbis.
                                Zavrljačio štap, umalo ubi čoveka u čamcu na 200 metara daljine.
                                Dobio je drugu mašinicu sa 50 metara najlona, pa nek džida kolko oće.
                                Tata mu poslao kamp prikolicu sa punom opremom, da se ne pati dete.
                                Prikolica rekvirirana u korist vođe kampa tj. mene.
                                Last edited by pecaros; 30-05-13, 08:38.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X