Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Niki View Post
    Pa nije valjda Djokovic odigrao sve bitne meceve pod pritiskom RG za njega ima najveci znacaj, i on zna da Rafa ove godine do sada bez obzira na poboljsanu formu igra slabije, stime i njegove sanse su vece. To je pritisak da mora da pobedi. A pod pritiskom se najcesce desi ili/ili, to nije nikakva uvreda. A, to ili/ili se odnosi na Blizance kao znak i nije bilo apsolutna definicija Djokovica, vise kao saljiva opaska njegovog znaka, trebala sam staviti neki smalji da bi se dolovila moja namera. izvinjavam se ako se neko uvredio.
    Daleko bilo, nikakve uvrede nema
    Nezgrapna konstrukcija recenice dala mi je slagvort za ovu posalicu.
    Obojica su odigrali previse meceva da bi im ili, ili uticao na igru. Dva blizanca u dosadasnjim mecevima su apsolutno demantovali ili, ili teoriju. Nije bilo raspada, niti su sve `promasivali`.
    Inace da je po horoskopu bilo, ja bih odavno bio milioner
    sigpic

Comment

• Slazem se i ja, derbi dana je a i celog turnira. Kako gledati drugi mec posle meca Nadal-Djokovic, i vrlo izvesne igracke i mentalne tenzije. E sada mozda je i zbog Tsonge.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
        Izasao je rapsored, prvi igraju Djokovic i Nadal od 14h
        Odlicno, molio sam Boga da bude prvi mec.
        Nadam se da ce Novak "uci u pucanj" od cetrnaest sati i tako natempiran i sa momentumom dobiti Nadala.
        Za sve sam bio osim da Novak i Nadal igraju drugo SF... pa da se ostrice otupe.
        >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Noto se dobro sjetio da su sjutra i kvalifikacije, mozda TV kucama i vise odgovara da prvo igraju Djokovic i Nadal jer ne zanima mnogo ljudi mec izmedju Ferrera i Tsonge.
          Prosle godine su Novak i Roger igrali drugi iako su zavrsili u utorak, medjutim to je bio mec koji su svi cekali.
          Uslovi u 14h su drugaciji nego u 17h i Nadal tu ima vise sanse. Naravno da ce onda igrati u 14h.
          Ipak ima nesto i dobro u ovome. Mec ne moze biti prekinut, sto duze traje to je Novak u prednosti.
          sigpic

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
            Daleko bilo, nikakve uvrede nema
            Nezgrapna konstrukcija recenice dala mi je slagvort za ovu posalicu.
            Obojica su odigrali previse meceva da bi im ili, ili uticao na igru. Dva blizanca u dosadasnjim mecevima su apsolutno demantovali ili, ili teoriju. Nije bilo raspada, niti su sve `promasivali`.
            Inace da je po horoskopu bilo, ja bih odavno bio milioner
            Dobro i ja sam preterala sa ono da sve promasi, ali ne i da sve pogodi, to se zna desiti. Mozes pod to sve promasi, podrazumevati bitne poene, koje Djokovica znaju da izbace iz ritma. Ali dobro shvatili smo se.

Comment

Izasao je rapsored, prvi igraju Djokovic i Nadal od 14h
              Gdje si vidjela raspored?

Comment

• Licno mislim da je jednako obojici. Sto vise cekas, pritisak vise raste.
                Niti ce se za par sati bitnije promenti vremenski uslovi, da bi neko stekao uslovnu prednost zbog vlaznosti terena.
                To treba obaviti - sto pre, to bolje
                sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
                  Gdje si vidjela raspored?
                  Na tviteru i svi komentarisu da je to zato sto Conga igra drugo polufinale, zbog TV prava
                  http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                  with experience.

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                    Pa nije valjda Djokovic odigrao sve bitne meceve pod pritiskom RG za njega ima najveci znacaj, i on zna da Rafa ove godine do sada bez obzira na poboljsanu formu igra slabije, stime i njegove sanse su vece. To je pritisak da mora da pobedi. A pod pritiskom se najcesce desi ili/ili, to nije nikakva uvreda. A, to ili/ili se odnosi na Blizance kao znak i nije bilo apsolutna definicija Djokovica, vise kao saljiva opaska njegovog znaka, trebala sam staviti neki smalji da bi se dolovila moja namera. izvinjavam se ako se neko uvredio.
                    Tesko da se iko uvredio, samo je sve ovo izrzito skrenulo sa tenisa... Podloga, spoljna temepratura, ko je ustao na koju nogu, u koliko sati je prvi put otisao do toaleta, kako ce planetarne konstalacije da uticu na subjektivne mogucnosti...

3 stvari znace u mecu - taktika, igra (trenutna forma i teniske mogucnosti) i glava. Oba tima ljudi ce spremiti idealnu taktiku, znamo i koje su manje-vise. Glava ce biti na nivou kod obojice, to je za ocekivati - Novak je motivisan i naucio je kako da se nosi sa pritiskom, Rafa je motivisan i opet prebacuje pritisak na protivnika. Igra je ono sto varira i to ce, kao i u zadnjih par meceva (10 recimo), odneti prevagu. U 3 meca kad je Novak bio pod vecim pritiskom i emotivno nestabilan, Rafa je lagano dolazio do trijumfa, u suprotnom je Novak pobedjivao ali dosta teze. Te su se pobede zasnivale pre svega na igri. Sada se svi prethodni mecevi zanemaruju, ali neke stvari su jasne - Novak je izgledao bolje do sad.

Sto opet ne mora nista da znaci, uvek postoji moucnost da neko izadje na teren i losije odigra. Medjutim, mi to ne mozemo da znamo i jedino na cemu realno, i ovo je samo moje skromno misljenje, mozemo da nesto pretpostavimo je igra do sad. Nadal je igrao bolje juce, ali ubedljiva pobeda je zasluga Wawrinke - em se raspao, em je igrao ispod nekog ocekivanog nivoa, em je slabija verzija Zeke, tako da je generalno i bilo za ocekivati jedno rasrafljivanje. Novak je igrao odlicno, na izuzetnom nivou, ali je uzivao na terenu i nije se trudio da juri sve sto mu se davalo. To se da zakljuciti na osnovu burnih reakcija, misim da ih nije bilo vise od 3-4 tokom meca kad profula zicer bilo u igri ili na riternu, sto predstavlja 2% odigranih poena. 2%! Od ukupno 200 poena nervirao se za ta 3-4 sto ih nije bolje odigrao. To govori o samopouzdanju i velikoj rezervi. Mislim da je na osnovu toga nase misljenje da ce Novak pobediti, moje je svakako...

Bez podloge, temperature, horoskopskih znakova, carapa i gaca koje ce obuci, bioloskog rasporeda i slicnog...

Raspored je drugaciji od onog sto bi trebalo da bude (da se iz polovine koja je igrala u utorak igra prvi mec, a jucerasnji pobednici da igraju drugi) zbog Tsonge... Nema cika tu nikakvog uticaja, Francuzi zele da u pristojno vreme gledaju svog ljubimca i pruze mu svu podrsku. Izrazito su subjektivni, bili i ostali... Kao i svi romanski, pa i slovenski narodi...
                    Last edited by Vanja #66; 06-06-13, 12:22.

Comment

Na tviteru i svi komentarisu da je to zato sto Conga igra drugo polufinale, zbog TV prava
                      Znaci da nije izasao.

Vjerovano se svadjaju ko ce biti prvi. Kazu li cijih TV prava. Kome moze biti zanimljiviji mec Ferer-Conga nego Novak-Rafa?

Originally posted by Vanja #66 View Post
                      Novak je igrao odlicno, na izuzetnom nivou, ali je uzivao na terenu i nije se trudio da juri sve sto mu se davalo. To se da zakljuciti na osnovu burnih reakcija, misim da ih nije bilo vise od 3-4 tokom meca kad profula zicer bilo u igri ili na riternu, sto predstavlja 2% odigranih poena. 2%! Od ukupno 200 poena nervirao se za ta 3-4 sto ih nije bolje odigrao. To govori o samopouzdanju i velikoj rezervi. Mislim da je na osnovu toga nase misljenje da ce Novak pobediti, moje je svakako...
                      Novak je jucer bio nepristojno samouvjeren. Sjecam se pri rezulatu 2:2 u prvom setu da se on salio sa djecom koja skuljaju loptice. Komentator je rekao: "Nadajmo se da Has ovo nije vidio."
                      Last edited by NI; 06-06-13, 12:29.

Comment

• s jedne straje je dobro sto ce mec poceti u 14h(jer nece biti prekinut) lose je naravno to sto ce biti jako sunce.
                        Ali mozda je cak i to bolje nego da pocnu npr oko 17i30 i da se na kraju mec prekine zbog mraka

Comment

• Jos 24h i 25 minuta
                          Jedan sat za odbrojavanje bi dobrodosao
                          sigpic

Comment

• Kvalifikacije za SP krecu od 18h, medjutim uglavnom su to nebitni mecevi, prije 20h nema jakih utakmica. Djokovic i Nadal ako krenu u 17h tesko ce zavrsiti do 20h. Ovako su rijesili problem kvalifikacija, kakav god da bude mec izmedju Tsonge i Ferrera kad krene fudbal nece biti previse dvoumljenja.
                            sigpic

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
                              Tesko da se iko uvredio, samo je sve ovo izrzito skrenulo sa tenisa... Podloga, spoljna temepratura, ko je ustao na koju nogu, u koliko sati je prvi put otisao do toaleta, kako ce planetarne konstalacije da uticu na subjektivne mogucnosti...

3 stvari znace u mecu - taktika, igra (trenutna forma i teniske mogucnosti) i glava. Oba tima ljudi ce spremiti idealnu taktiku, znamo i koje su manje-vise. Glava ce biti na nivou kod obojice, to je za ocekivati - Novak je motivisan i naucio je kako da se nosi sa pritiskom, Rafa je motivisan i opet prebacuje pritisak na protivnika. Igra je ono sto varira i to ce, kao i u zadnjih par meceva (10 recimo), odneti prevagu. U 3 meca kad je Novak bio pod vecim pritiskom i emotivno nestabilan, Rafa je lagano dolazio do trijumfa, u suprotnom je Novak pobedjivao ali dosta teze. Te su se pobede zasnivale pre svega na igri. Sada se svi prethodni mecevi zanemaruju, ali neke stvari su jasne - Novak je izgledao bolje do sad.

Sto opet ne mora nista da znaci, uvek postoji moucnost da neko izadje na teren i losije odigra. Medjutim, mi to ne mozemo da znamo i jedino na cemu realno, i ovo je samo moje skromno misljenje, mozemo da nesto pretpostavimo je igra do sad. Nadal je igrao bolje juce, ali ubedljiva pobeda je zasluga Wawrinke - em se raspao, em je igrao ispod nekog ocekivanog nivoa, em je slabija verzija Zeke, tako da je generalno i bilo za ocekivati jedno rasrafljivanje. Novak je igrao odlicno, na izuzetnom nivou, ali je uzivao na terenu i nije se trudio da juri sve sto mu se davalo. To se da zakljuciti na osnovu burnih reakcija, misim da ih nije bilo vise od 3-4 tokom meca kad profula zicer bilo u igri ili na riternu, sto predstavlja 2% odigranih poena. 2%! Od ukupno 200 poena nervirao se za ta 3-4 sto ih nije bolje odigrao. To govori o samopouzdanju i velikoj rezervi. Mislim da je na osnovu toga nase misljenje da ce Novak pobediti, moje je svakako...

Bez podloge, temperature, horoskopskih znakova, carapa i gaca koje ce obuci, bioloskog rasporeda i slicnog...

Raspored je drugaciji od onog sto bi trebalo da bude (da se iz polovine koja je igrala u utorak igra prvi mec, a jucerasnji pobednici da igraju drugi) zbog Tsonge... Nema cika tu nikakvog uticaja, Francuzi zele da u pristojno vreme gledaju svog ljubimca i pruze mu svu podrsku. Izrazito su subjektivni, bili i ostali... Kao i svi romanski, pa i slovenski narodi...
                              Nemoj potcenjivati temperaturu, vodi se ozbiljna diskusija ovde na forumu, a ne samo ovde o visini Rafinih spinova na suhu i na vlaznu zemlju. . .a i vreme kade se bude igralo, pa vetar i Novakova averzija (kao Blizanac) prema vetru
                              Svakako trenutna forma i uspesno sprovodjenje taktike odlucice mec. Bice nervoze sa obe strane, od iskljucive vaznosti bice ko manje bude gresio, tu je Novak u vecoj prednosti na ovom turniru.
                              Ja kao navijac uvek dajem prednosti Nadalu, ali ne krijem da nisam apsolutni optimista Bice jako tesko protiv Djokovica, najteze, to zna Rafa, to zna Novak, to znate vi Novakovi navijaci, a znamo i mi Nadalovi, ali ne uvek priznajemo.
                              Ali sta ces prizeljkujem ovu 8-mu titulu, pa to ti je. Malo i lakomo, pa Novak nema ni jednu, a mi osmu.

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
                                Jos 24h i 25 minuta
                                Jedan sat za odbrojavanje bi dobrodosao
                                Eve ga:
                                http://www.timeanddate.com/countdown...ale+pre+finala

Comment

Working...
                                X