Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Dominator View Post
    Dugo se nisam oglasavao ovde jer sam bio razocaran odsustvom demokraticnosti na ovim stranicama iako sam pratio sta pisete. Ni sada to ne bi radio, ali me isprovocirala tema odnosa Rafe i Rogera. Posle vam opet necu smetati.
    Odnos 20-10 u Rafinu korist sve govori, a jos vise kad se vidi da su na podlogama van sljake izjednaceni 7-8. To znaci da su svugde egal, a na sljaci se ne mogu meriti. Zakljucak je jednostavan tko je generalno bolji.
    Zatim izanalizirajte 10-17 GS-ova. Pogledajte koliko ih je Roger osvojio do Rafinog prvog, odnosno do Rafine i Novakove ere. Fedex je upao u "rupu" posle Agasija i Samprasa, a pre Rafe i Novaka i naosvajao se GS-ova. U to vreme su mu najveci rivali bili nedorasli Hewitt i Roddick. Nije Fedex ni priblizno najveci u istoriji.
    I ja mislim,nije Gospodin mozda ni za top10...a gdje bi ti do sad druuuuuuuuuze ? (akcenat na ovo u )
    SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

• @Prle!

Pokusacu sto krace jer zurim, a da ne ostanem duzan za odgovor ;)

Federer je u to finale usao bez ikakvog plana, potpuno opcinjen protivnikom, silovao je preko svake mere i naravno potpuno se raspao jer je, izmedju ostalog, imao problem i u glavi. Znao je da sta god da uradi nece biti dovoljno dobro za Nadala i isao je linijom manjeg otpora, a to je samo prikladniji izraz sa skidanje gaca. Da je usao odvaznije i sa malo vise vere u sebe, da ne kazem samopostovanja, da li bi ishod bio drugaciji? Ne verujem, ali bi opsti utisak bio daleko bolji. Sto se tice problema sa ledjima, zaista ne znam koliko je to ozbiljno i da li je uticalo, ali cim izgubi to se pomene pa je pocelo pomalo da mi lici na Nadalovu pricu o kolenima.

E jbg sad, kad god ga je dobio Nadal je bio povredjen, meni to lici na trazenje opravdanja. Tako kako opisujes Davida isto moze da se kaze i za Rogera u Rimu, zaista ne vidim znacajnu razliku. Daleko je David od toga da ima igru za Nadala, kao sto je nema ni vecina tour-a. Roger je ako nista drugo raznovrsniji igrac, ali ni to mu ne pomaze. Delom je zbog match-upa, to se slazem, ali nije iskljucivo stvar u tome.

Napravio sam samo analogiju sa tvojom opaskom kako meni smeta kada neko skida gace pred Nadalom dok kad to ucini pred Novakom onda imam druge arsine, sto naravno nije tacno. Drugacije arsine zapravo imas ti, jer je za tebe skidanje gaca kada David odigra tri seta, a nije kada Roger uzme tri gema. Sad naravno ti to pravdas match-upom, nisam ni ocekivao drugacije, ali moze li on bas sve da objasni? Naravno da ne moze i nije sve do toga, a to sto na hardu( i to iskljucivo indoor turnirima koji nisu toliko relevantni,)ima nesto bolji skor, pa ima ga i David, imaju ga i ostali koje ti nazivas skidacima gaca. Dvostruki arsini opet. Na sljaci je Nadal toliko dominantan da sve moze liciti na skidanje gaca, a i ne mora, sve u zavisnosti ko kako posmatra stvari. Ali ako su Ferer, Almagro i slicni skidaci gaca, onda je i Roger. Prosto i jednostavno. Federer je jedan od najkompletnijih igraca i opet nema resenje, delom zbog jednorucnog bh-a slazem se, ali nije sve u tome. Ni on, kao ni vecina nema igru za Nadala na sljaci i to ume da frustrira, a nekad vodi u drugu krajnost kao sto su Rim ili Pariz 2008. Tu se jednostavno predao jos u svlacionici. Nije da ni drugi nisu pokusavali, videli smo ovog proleca promene u igri i kod Davida, ali ni to nije pomoglo.

Moze itekako, e sad sto tebe to pogadja to je nesto sasvim drugo. Ne mozemo druge optuzivati za bezmudost u mecevima protiv Nadala na sljaci a Rogera izostaviti.
      Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Hajd shvatite vec jednom da Roger nema 26-27 godina da prebacuje preko mreze do prekosutra ko sto ovi mogu.. On je stariji od Rafe i ne moze mu fizicki parirati..

Sto se tice nekog sabiranja, de da sabiramo, 80% rekorda u tenisu je postavio Federer, 80% prema 20% podjeljeno na sve ostale tenisere je uvijek vise... boze dragi sta se sve nece procitati ovdje, koliko omrazena figura je Federer
        sigpic
        "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
        AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by shpageti View Post
          I ja mislim,nije Gospodin mozda ni za top10...a gdje bi ti do sad druuuuuuuuuze ? (akcenat na ovo u )
          Dakle, momak, iako izgleda navijas za Gospodina, sam to ni izdaleka nisi. Ni u jednom trenutku nisam rekao da Fderer nije velicina, ali sam uveren da je Nadal vec pokazao da je bolji, a da ce Novak to u buducnosti takodjer uciniti. Takodjer mislim da broj opsvojenih turnira, pa bili oni GS-ovi, nije jedini kriterijum tko je najveci. Bitne su i druge okolnosti kao konkurencija o kojoj sam pricao. Vidi u kokvoj je eri Sampras osvojio svoje titule. Mislite o tome.

Comment

Vidi, majstore, ja mozda nisam poznavalac kao ti, ali umem da sabiram i nisam nekritican navijac nijednog igraca. Prosto volim tenis, igram ga i pratim vec duze vreme, a to je stvarno duze vreme jer mi je 45-a. Ne analiziram nikakve strucne stvari jer strucnjak nisam, samo razmisljam. A na to, priznaces valjda i ti, imam pravo
            Rafa je osvojio 7 GS na RG od svojih 11. AO je osvoji nakon usporavanje te podloge. Zamenjena je stara podloga Rebound Ace, sa Plexicushion koja je mnogo sporija. Wimbledon je znatno postao sporiji i odskok loptice je veci u odnosu na onu 2003. USO je usporen.

Sve je to islo na kontu Nadala. Odjednom je poceo bolje da igra na AO i USO. Mada njemu je Wimbledon uvek odgovarao. Sporija podloga, ne preterano, sa niskim odskokom. Svako ko prati Nadala zna da Nadal voli niske loptice i da mu nizak odskok odgovara njegovim udarcima. Istina, ne moze da eksploatise igru protivnika niti moze da je unistava sa jakim spinovima, ali mu itekako trava odgovara.

Nijednom se nisu sreli na brzom GS-u. Sreli su se na AO nakon usporavanja, na USO nikada nisu igrali. Suma sumarum, manjak meceva na brzim(ne suprer brzim) podlogama doveo je do toga da je ovolika razlika u H2H. A tu je i razlika u godinama. Fed je prosao odavno svoj prime i Nadal sada moze samo da poboljsa svoj skor.

Realno gledano, jedan los H2H ne moze da ponisti/umanji sve ono sto je Federer postigao u karijeri.

Comment

• Originally posted by maliajnstajn View Post
              Hajd shvatite vec jednom da Roger nema 26-27 godina da prebacuje preko mreze do prekosutra ko sto ovi mogu.. On je stariji od Rafe i ne moze mu fizicki parirati..

Sto se tice nekog sabiranja, de da sabiramo, 80% rekorda u tenisu je postavio Federer, 80% prema 20% podjeljeno na sve ostale tenisere je uvijek vise... boze dragi sta se sve nece procitati ovdje, koliko omrazena figura je Federer
              U pravu si za rekorde. U srpskom fudbalu ih sve drze Partizan i Tumbakovic kao trener. Npr. najvise datih golova u sezoni. Jebi ga, samo su malo kod postavljanja rekorda nedostajali Hajduk, Dinamo, Sarajevo, Zeljo... da ih Tumba napuni sa pet komada kao ove iz tramvaj lige.
              O omrazenosti ne vredi ni raspravljati, nije moj nivo.

Comment

Dakle, momak, iako izgleda navijas za Gospodina, sam to ni izdaleka nisi. Ni u jednom trenutku nisam rekao da Fderer nije velicina, ali sam uveren da je Nadal vec pokazao da je bolji, a da ce Novak to u buducnosti takodjer uciniti. Takodjer mislim da broj opsvojenih turnira, pa bili oni GS-ovi, nije jedini kriterijum tko je najveci. Bitne su i druge okolnosti kao konkurencija o kojoj sam pricao. Vidi u kokvoj je eri Sampras osvojio svoje titule. Mislite o tome.
                A druuuuuuuuuuuuzeeeee
                SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

U pravu si za rekorde. U srpskom fudbalu ih sve drze Partizan i Tumbakovic kao trener. Npr. najvise datih golova u sezoni. Jebi ga, samo su malo kod postavljanja rekorda nedostajali Hajduk, Dinamo, Sarajevo, Zeljo... da ih Tumba napuni sa pet komada kao ove iz tramvaj lige.
                  O omrazenosti ne vredi ni raspravljati, nije moj nivo.
                  Nisi valjda tenis uporedio sa balkanskim fudbalom??

O boze, de se ti kumaro drzi posmatranja tenisa u okolnim selima, nisi kompetentan za neku raspravu sa ovakvim argumentima
                  sigpic

Comment

• http://www.b92.net/sport/tenis/maste...&nav_id=716915

54 GS zaredom skida gace covek. Respect
                    It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Originally posted by Prototype View Post
                      Rafa je osvojio 7 GS na RG od svojih 11. AO je osvoji nakon usporavanje te podloge. Zamenjena je stara podloga Rebound Ace, sa Plexicushion koja je mnogo sporija. Wimbledon je znatno postao sporiji i odskok loptice je veci u odnosu na onu 2003. USO je usporen.

Sve je to islo na kontu Nadala. Odjednom je poceo bolje da igra na AO i USO. Mada njemu je Wimbledon uvek odgovarao. Sporija podloga, ne preterano, sa niskim odskokom. Svako ko prati Nadala zna da Nadal voli niske loptice i da mu nizak odskok odgovara njegovim udarcima. Istina, ne moze da eksploatise igru protivnika niti moze da je unistava sa jakim spinovima, ali mu itekako trava odgovara.

Nijednom se nisu sreli na brzom GS-u. Sreli su se na AO nakon usporavanja, na USO nikada nisu igrali. Suma sumarum, manjak meceva na brzim(ne suprer brzim) podlogama doveo je do toga da je ovolika razlika u H2H. A tu je i razlika u godinama. Fed je prosao odavno svoj prime i Nadal sada moze samo da poboljsa svoj skor.

Realno gledano, jedan los H2H ne moze da ponisti/umanji sve ono sto je Federer postigao u karijeri.
                      Naravno, zar mislis da bi itko normalan pokusao negirati Federerove uspehe i zasluge i, realno, sjajnu i veliku karijeru. Ali, ne moze najveci imati tako negativan skor sa isto tako velikim igracem iz svoje ere. Sve te price oko usporavanja su malo nategnute, ali ako to i uzmemo kao zdravo za gotovo, opet ispada da je Fed bolji samo na extra brzim, a na svim ostalim Rafa. I tko je sada kompletniji.
                      Sad mi tek ni Ivanisevic nije jasan. On kaze da Novak ima sanse samo po vlaznoj podlozi na RG jer ce onda loptice biti teze i nize odskakati, a ti tvrdis da Rafi vise odgovaraju nize loptice. Opet, ako su lopte vlazne i teze, onda su i sporije, a to bi opet trebalo odgovarati Rafi jer je Novak bolji na brzim podlogama. Nista mi ovaj Ivanisevic nije jasan.

Comment

• Originally posted by maliajnstajn View Post
                        Nisi valjda tenis uporedio sa balkanskim fudbalom??

O boze, de se ti kumaro drzi posmatranja tenisa u okolnim selima, nisi kompetentan za neku raspravu sa ovakvim argumentima
                        Nisam naravno, samo sam pokusao plasticno pokazati da svaki rekord ne znaci da si najbolji svih vremena, bitne su i okolnosti u kojima ga postavis.
                        I, molim te, u svakoj razmeni misljenja pristojnost je uslov svih uslova, bez obzira na sva razmimoilazenja.

Comment

• Strucnjak sto je uporedio fudbal s tenisom, sto igra tenis i svasta nesto... Ivanisevic misli da ce Novaku odgovarat nizi odskok Nadalovih loptica, ne Nadalu nizak odskok Novakovih loptica..

Spin Nadala odskace visoko, a kad taj spin skace nisko on nema ni upola igru kakvu ima kada mu loptice osakacu i po 2 m u vis...

Strucnjak...
                          sigpic

Comment

Naravno, zar mislis da bi itko normalan pokusao negirati Federerove uspehe i zasluge i, realno, sjajnu i veliku karijeru. Ali, ne moze najveci imati tako negativan skor sa isto tako velikim igracem iz svoje ere. Sve te price oko usporavanja su malo nategnute, ali ako to i uzmemo kao zdravo za gotovo, opet ispada da je Fed bolji samo na extra brzim, a na svim ostalim Rafa. I tko je sada kompletniji.
                            Sad mi tek ni Ivanisevic nije jasan. On kaze da Novak ima sanse samo po vlaznoj podlozi na RG jer ce onda loptice biti teze i nize odskakati, a ti tvrdis da Rafi vise odgovaraju nize loptice. Opet, ako su lopte vlazne i teze, onda su i sporije, a to bi opet trebalo odgovarati Rafi jer je Novak bolji na brzim podlogama. Nista mi ovaj Ivanisevic nije jasan.
                            Ti ocito se uopste ne razumes u podloge, tu temu zatvaramo

Sto se tice meca izmedju Rafe i Novaka na vlaznom terenu na sljaci, e pa to nek ti objasni neko drugi ja nemam zivaca. Ocito veoma slabo poznajes tenis, cim te takve stvari bune a pritom si 20 godina stariji od mene. Ne zameri, al star se konj ne uci. On obicno vec neke elementarne stvari zna.
                            Last edited by Prototype; 24-05-13, 20:39.

Comment

• Koja razina netolerantnosti tudjeg misljenja ovde postoji;) Tuzno. . .ovo je forum navijaca, a ne strucnjaka i ne moze se ocekivati od svakoga da sve zna. Nema potrebe od tolike zestine kvalifikacije nekoga, pa svako navija za nekoga i veruje u ono sto govori.

Comment

• 16 matches of men's bottom half (Federer's half) will be played on Sunday

Sto se tice ledja: My back doesn't bother me anymore, although the cold weather doesn't help. But I've practiced on a high level for 5 weeks now"

Comment

Working...
                                X