Announcement

Collapse
No announcement yet.

Serie A 2012/2013 - (diskutovanje i komentarisanje utakmica uzivo)

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Freshman91 View Post
    Kada bi sve bilo realno u svetu fudbala, bilo bi idealno, ali nije. Mada Joveta vredi svaku paru, samo sto kuburi sa tim povredama, da je zdrav k'o dren, svako bi dao 30m za njega...
    Ја мислим да то није реална цена, мсм 30м, Кавани ми је ту негде 30 до 35м, Јоветић је испод, то када би гледали реално, али тржиште тренутно диригује своје тржишне цене које су скроз другачије, па тако свако ко има на располагању 100м за трансфере може без проблема за једног играча као што је Јоветић да да 30, а реално одличан је играч, плус млад...само те повреде јбг, али капирам да ће и то превазићи.

    Comment


    • Све су ово моја браћа http://www.sportal.rs/news.php?news=88811

      Comment


      • Highlights Round 16






        Гол кола:

        Last edited by Brajkula; 14-12-12, 22:58.

        Comment




        • Цена Лига Шампиона!

          16. коло овогодишње Серије А доноси нам још један дерби у Риму, наиме опет тргнути Интер гостује на Олимпику константно солидно добром Лацију. Можда је још сувише радно причати о томе, јер нисмо још стигли ни до половине шампионата, али цена овог меча је огромна. Наиме, Лацио већ годинама покушава да се домогне тог места које води у најелитиније фудбалско такмичење али је увек за корак каснио за ривалима, претходних година је тај ривал био најчешће у облику Удинезеа који након распродаје ударних снага сваке сезоне константно испада у квалификацијама. Интер као Интер, након очајне сезоне знамо сви да је Страмаћони колико толико довео ову екипу у ред. Али ипак Интер нема континуитет ове сезоне, што ја лично оправдавам дужином њихове купе. Наиме, Интер има тачно 11 подобних играча, способних да се носе са било којом екипом у овој лиги, и чим један од њих зафали већ се прави проблем. Тако, смо виђали да је Страма приморан да враћа свог врло важног везног играча, Камбијаса у последњу линији у случају да неко од стандардних штопера изостаје, јер нема поверења у избор са клупе што се тог места тиче. Ипак, свима је јасно да овај тим највише зависи од Фантантонија! Његовим изостанком због суспензије у пар претходних мечева Интер је подсетио на онај интер из прошле сезоне, Интер који игра доста безидејно, Интер који је готово па безопасан. У таквим условима је нпр. успела да их победи и једна Парма.
          Што се Лација тиче за овај меч ја бих се усудио чак да кажем да су они благи фаворити. Наиме, Лацио је типилна домаћинска екипа која на свом Олимпику игра за нијансу бољи фудбал него што то ради на гостујућим теренима, па тако Лацио има скор на свом терену од 6-1-1 и дели друго место у том сегменту са шампионом Италије (прво место са скором 6-2-0 деле Наполи и Фиорентина). Такође, општепознато је да Лацио има екупу способну да се носи са било којом екипом у Европи, а камоли на чизми. Тако су у Лиги Европе у два наврата остали непоражени у дуелима са Тотенхемом нпр., а нису ни изгубили од Јувентуса у Торину, Јувентуса који у наредној фази Лиге Шампиона представља највећу претњу за главне фаворите за пехар. Ипак, у овај меч улазе драстично ослабљени. Мала клиника је отворена у Руму, па ће тако ван строја у овом мечу због повреда бити Зарате, Едерсон, Диас, Конко, Броки, Флокари и Томазо Роки, док ће због картона ван строја бити ове сезоне перфектни Кандрева и играч који је на прошлом мечу мењао машину за голове у лику Клосеа, Либор Козак. Па, тако вечерас ћемо бити у прилици да на десном беку видимо искуснок Скалонија, док ће позицију Кандреве највероватније одрађивати Лулић, човек у кога тренер Лација, Петковић, има највише поверења.


          За разлику од прошлог меча када је Лацио ремизирао у Болоњи без голова, у овај меч, као што рекосмо, се враћа Клосе, а Петковића највише треба да радује што је његов ударни део екипе, трио у везном реду Ледесма, Хернанес, Гонзалез остао нетакнут, с тим што је могуће да ће агресивни и хитроноги Гонзалез на бок, тј. на позицију коју обично и успешно покрива Кандрева ове сезоне, јер је то већ радио у ситуацијама када је Маури одсуствовао. А своје место у постави вечерас тражи и Лорик Цана који би у случају да се Гонзалез пресели на бок заузео његово место у везном реду.
          Интер, у овјам меч улази након велике победе у дербију над Наполијем. Не може се рећи да је Интер у том мечу био бољи, али играчи Интера су до перфекције одрадили тактичке замисли свог стратега како је он сам рекао на конференцији за штампу, а то циљ истих је пре свега био смањити у што већем броју нападачке покушаје Наполија. Успели су у том свакако, чим је резултат на крају био у њихову корист. Што се форме тиче, већ је о томе било речи. Интер се мучио без Касана, његовим повратком ствари су се вратиле на своје место. Али кад помињемо Касана било би неправедно поменути ове сезоне по многима играла који је највише пружио у дресу Интера своме клуби, Фреди Гуарина.


          Наиме, још једна сјајна његова партија у мечу са Наполије у којем је он проглашен и играчем утакмице. Гуарин је стрелац и асистент у том мечу, а и играч који је од свих осталих играча Интера оставио највећи део себе на терену. Агресивност и борбеност овог момка никога не могу да оставе равнодушним, а поред свега треба напоменути да поседује изразито разоран ударац.
          Што се изостанака тиче Интер нема неких великих потешкоћа, с обзиром да се ради о групи играча који изпостају од почетка сезоне. Наиме, ту је мистериозни Снајдер (свима вам је позната његова прича око потписивања новог уговора са Интером на основу кога би он примао дупло мање новца него по постојећем, што је он одбио, па је због тога наводно "на леду), а њега седе давно повређени Станковић који се полако опоравља од повреде и очекује се на терену након Нове Године, па Киву, Ови и Мундингај. Што се самог начина игре, верује се да Страма неће одустати од формације за коју говори да је помоћу ње напокон нашао баланс у екипи, па би тако играчи Нероазура требали да истрче на терен у својој 3-4-3 формацији, наспрам стандардних 4-3-2-1 коју форсира Петковић на супротној страни.

          Могуће поставе:


          Последњих 5 мечева:


          Судије:


          Закључак:

          Искрено верујем да ће нам дерби у коме је један од актера Лацио донети опет доста голова. Наиме, ова екипа је једино затајила што се голова тиче (мислим ан обе стране) у мечу са Јувентусом, док је сваки остали деби био препун истих - Наполи 0:3, Милан 3:2, Фиорентина 0:2, Рома 3:2, Удинезе 3:0, и једино Јувентус 0:0. Ни Интер није баш имун на голове ове сезоне, а трио у нападу сигурно да је гаранција истих, па пре свега очекујем једну ефикасну утакмицу, осим уколико се стратези не определе за неко тактичко превелико затварање. Дакле, субота 20:45ч, Олимпико Рим, уживајмо....

          Comment


          • Иличић играчиште, спрда се са фудбалом, доста добрих дриблинга вечерас за првих пола сата игре и гол! Палермо води на Фриулију, Иличић, али гол иде на душу и Бркићу, не толико спретна интервенција. Иначе, до ове интервенције Бркић сасвим добар, укротио је неколико удараца гостију.

            Дибала-Иличић-Миколи, сјајан трио у нападу, доста квалитета ту има!
            Иначе, текма одлична, шансе на обе стране, али ето Палермо се у целој тој збрци боље снашао.

            ЕДИТ: Остало 0:1, Палермо оштећен за пенал, из свега Иличић зарадио жути картон због наводног симулирања, али успорен снимак показао да је било контакта.
            Last edited by Brajkula; 15-12-12, 17:51.

            Comment


            • Ау шта уради Ујкани , 89. минут 1:1, Тото Ди Натале.

              Comment


              • (Br)ajkulice kakva je prognoza ?
                Originally posted by Brajkula
                Veruj meni, radi kako hoćeš

                Brajkula, 2014. N.E

                Comment


                • Изненадио ме Страмаћони формацијом, ово је неки 4-4-2 или 4-3-1-2
                  Мсм да Страма гледа прво да затвори свој гол, биће весело, нерешено најреланије, мада обе екипе имају своје шансе да добију.
                  Петковић очекивано, не одустаје од свог стила игре.

                  Comment


                  • Sreća što Marketi odmah krenu na ovu loptu, umalo da dodje do velikog nesporazuma.

                    Čini mi se da Lacio dobro brani svoju polovinu, da se dosta igrača vraća u odbranu, i jedina šansa da Inter probije ovo je kao malopredjašna akcija. Dobra lopta Guarina po boku za Nagatoma i centaršut na Milita
                    Originally posted by Brajkula
                    Veruj meni, radi kako hoćeš

                    Brajkula, 2014. N.E

                    Comment


                    • Kakva je cigra Guarin.

                      Tesno ce ovo da bude.
                      sigpic

                      http://www.sportklub.info/nemanja-nikolic-u-rostovu

                      Comment


                      • Кренуо је храбро Лацио, док се Страма мало курва, позиционо па кроз неку полу-контру, контру...али првенствено да се осигура свој гол.

                        Comment


                        • Kakav elegantan pas Guarina za Nagatoma...
                          Originally posted by Brajkula
                          Veruj meni, radi kako hoćeš

                          Brajkula, 2014. N.E

                          Comment


                          • Ciani bez greske do sad.
                            "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere


                            Dakle, ti si portir!

                            Comment


                            • Wilshere_10 , јбг не игра брат Кандрева због картона
                              Бољи Лацио доста, Интер није крштену шансу направио до сада!

                              Comment


                              • Krs od utakmice ali bilo je ovo ocekivano. Brajkulice ti si sveznalica... Interesuje me podatak koliko je faulova bilo nad Kasanom i Guarinom?
                                sigpic

                                http://www.sportklub.info/nemanja-nikolic-u-rostovu

                                Comment

                                Working...
                                X